Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Ако ти рекол дека и покрај твојот одговор тој ќе остане со тебе нема зошто да се грижиш. Ако не си спремна да го направиш тоа, не прави го. Ако ти рекол дека ќе те чека-ќе те чека. А за тоа што не ти верува пробај да ја стекнеш довербата. Докажувај му и ти сега секој ден колку го сакаш и колку те интересира и дека секогаш ќе си тука за него. :)

2. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Значи нормално е тешко да стекнуваш доверба ако некој на кој толку многу си му верувала го злоупотребил тоа. Овој што сега го сакаш, ако навистина те сака нема да те брза. И самиот ти рекол дека ќе те чека ако не си спремна. Тоа и кажи му го. Единствен проблем би било ако случајно ти се закани дека ако немате односи ќе ти раскине - тогаш и подобро да раскинете. Бидејќи тоа би значело дека тоа му е поважно од тебе, и дека е една од главните причини што сте заедно. Верувај ми, некои машки гледаат само да те заслепат со слатки зборови за да го добијат тоа што го сакаат, и потоа да те отфрлат. Затоа кога ТИ ќе бидеш спремна, тогаш нека се случи :) Не дозволувај никој да те присили.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    се сложувам со анн.94 и јас истото би ти го кажала, прави онака како што ти мислиш дека е правилно за покасно да не се покаеш за некој непромислен потег. Најважно е ти да се осеќаш спремна и сигурна во себе како во врска со сексот така и сите последици кој следат со истиот

4. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Izvinete shto pishuvam na latinica, no nemam na ovoj kompjuter kirilica poshto ziveam vo stranstvo.

Dali bi tolerirale dokolku vashiot dechko ima najdobra drugarka i stavi na fb sliki kade shto ona gi stavila nozete preku negovite?

5. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Јас не би, но секој различно размислува. Сега преиспитај малку поубаво дали му е само другарка или нешто повеќе. :)

6. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Pa ona mi e isto podobra drugarka, i znam otprilika kakvi im se odnosite,barem pred mene se ponashaat kako drugari, ama sepak me nervira toa shto imaat tolku fizichki kontakt. ama neznam dali preteruvam ili ne

7. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Епа ќе ти кажам еден сличен проблем како твојот. Мојата сестра одеше подолго време со еден и тој имаше една блиска другарка. Пред неа се однесуваа како да се другари, но на крај излезе дека ја изневерувал со неа. :)
    Но, не осудувај никого пред време. Прво распрашај, дознај дали има нешто ако нема нема зошто да се грижиш. :) Можеби се само другари. И кажи му на дечко ти дека не мораат да имаат толку голема блискост и дека ти смета тоа. :)

8. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Pa se imam rasprashuvano i odgovorot e deka ne idat i deka se najdobri drugari.
    Ali vekje se sredi rabotata,pravev muabet so dechko mi... Vo sekoj sluchaj fala

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0

Ти благодарам за советот тебе и на другите девојки. :)
    Нема да го направам тоа сега,бидејќи не сум спремна за тоа.Ќе му кажам и нему и сигурна сум дека ќе ме свати. Но мили мои,како што спомнав погоре јас имам уште еден проблем-МОЈОТ БРАТ! Брат ми моментално е подалеку од мојот роден град(значи тој е во друг град) и последниве неколку месеци ретко беше овде така да веројатно немал слушнато дека сум во врска со дечкото што тој е против.Но бидејќи има многу љубоморни што знаат дека брат ми е против нашата врска,побрзале да му ја соопштат веста дека ние сме заедно :@ Ми се јави пред малце,се расправавме околу тоа,му објаснив дека тоа не е вистина и дека тоа му го рекол некој/а само од љубомора..Ми кажа дека подоцна ќе се разбереме. Значи,аман веќе од сите тие лицемерни лица шо го пикаат носот кај шо не треба! АМАН! Плачам,се нервирам....но во никој случај несакам да го изгубам човекот кој го сакам. Ве молам дајте ми некој совет ,што да направам? Како да му дадам до знаење на брат ми дека не сум во врска со тоа дете ?(секако сакам да го излажам,сакам да мисли дека не идеме бидејќи во спротивно може да каже на моите ,а потоа би добила некоја казна со што не би излегувала подолго време надвор освен за најпотребни нешта!Потоа излазите ќе ми бидат забранети,затоа што имам построги родители (особено татко ми ) :@ :@ :@ Незнам главата кај ми е .Ви се извинувам ,можеби сум здодевна со ова моето но морав негде да се изкажам. :* :*

10. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    А извини зошто брат ти е против таа врска? Да не е наркоман, алкохоличар? ЦЦЦЦ просто се чудам со луѓево, сваќам дека ти е брат и дека ти посакува најдобро ама не може така да ти се заканува?
    Едино брат ти и тој дечкото нека го решат тоа.. немој да криеш, секој човек може да се скроти со убав збор, нека го седне брат ти нека му каже дека те сака и дека те чува и дека нема никаква лоша намера.. Дека ја сваќа неговата грижа но дека вие се сакате и сакате да бидете заедно..

11. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    3.148
    Да, кажи ни што е причината зошто брат ти не сака тој да е со тебе? Сигурно има нешто, не може тој така од мила волја да му е несимпатичен :?:. Но, што и да е, мислам оти тие двајцата да си го решат тоа ќе биде најарно, нема што ти да се замараш за тоа.

12. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185

Е сега вака ! ти имаш 16 или 17 години така?
    Твојот брат е сигурно во најмала рака што би се рекло студент или пак сега започнал самостојно да живее ?
    Твојата врска е во тајност од твоите ?и твојот брат тебе не ти е проблемот !!!! Проблемот е тоа што ТИ немаш храброст да им кажеш на твоите дека имаш дечко ! Ако твојот дечко е добро и воспитано момче бес никакви пороци ЈАС како родител на керка на твоја возраст ти тврдам дека твоите би ја прифатиле твојата врска колку и да се строги ! Види девојко строгоста на родителите не е од нивните предрасуди понекогаш !Понекогаш вие младите со своите постапки си ја рушите непотребно ДОВЕРБАТА и потоа ви пречи строгоста на родителите и плус тебе ти пречи МИСЛЕЊЕТО НА ТВОЈОТ БРАТ наместо да го сослушаш ТИ се обидуваш да го лажеш ! сигурно криеш некои детали во врска со ТОЈ твој ДЕЧКО затоа и не си спремна да им кажеш на твоите за него ! Ај размисли уште малку и не брзај !со донесување на коекакви погрешни заклучоци .,,Не рекол народот за џабе се што лета не се јаде,,

13. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0

Имам 17 години и нешто повеќе. Вака,мојот брат и дечко ми беа неразделни другари до 1-2 година средно што значи уште од малечки па се до таа возраст тие двајцата само за спиење се делеа(шо се вика).Потоа се скарале нешто,причината за нивната кавга никогаш не се имам обидено да ја дознаам.Сега тие двајцата се само на едно здраво,кога случајно ќе се сретнат негде. Дечкото не е ниту наркоман,ниту алкохоличар.Од добра фамилија е ,има карактер што мие мене многу битно и преубаво се однесува со мене.Тој(дечко ми) неколку пати ми рече дека тој ќе разговара со брат ми,ќе му објасни се во врска со нас (она што не го знае,а доколку го знае не и требало така да се однесува) ,но јас никој пат не му дозволив да го направи тоа.Татко ми незнае з амојата врска со него ,немам храброст да седнам и да му кажам,а на мајка ми и кажав за некои работи пред малце(откако ви ја објаснив ситуацијата вам,не издржав повеќе и и кажав).Таа ме сваќаи не е против мојата врска,ми рече дека тоа е нормално за девојче на мои години,само со памет у глава! Од страв поплакав додека и расправав .Планирам на брат ми да му каѓам дека тој не е оној кој треба да се меша во мојот живот и мојата врска.Ако некој треба да го направи тоа,тоа ќе бидат моите родители,а не тој! се надевам правилно ќе постапам :| ...
    И да,брат ми е 2 година на факултет-во право си .
    Премногу ти благодарам на мислењето,ми помогна многу и ми укажа некои работи.

14. Blackk

Blackk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Zdravo forumdziki , potreben mi e vas sovet.
    So edna devojka bev na kafe pred nekolku nedeli i se bese ok ,ubavo ni bese, samo mene mi bese nezgodno na prv dejt da napravam nesto , smetav deka ke napravam greska ako vednas povlecam poteg.
    Megjutoa sega se dogovarame vtor pat da izlezeme nabrzo, e sega mene mi e problemot koga jas da i prijdam.Ocekuvam da mi dadete odgovori sam ke si vidis zavisi od situacija ova ona , no problemot e kako da pristapam , bidejki pretezno na nekoi drugi nacini sum doagal do toj cin koi ne se primenlivi vo situacijava ...
    Ako saka nekoj da dade sovet ne bi bilo loso :) Fala
    [mod-kirilica:2tcmbn0h][/mod-kirilica:2tcmbn0h]

15. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    доколку гледаш заинтересираност кај девојчето .. најубаво ти е уз муабет .. смешки.. флерт .. "скокоткање" .. да го направиш првиот чекор .. т.е да ја бакнеш (ако веќе не си го сторил тоа хаха) а потоа се ќе си дојде на место .. доколку девојчето е заинтересирано :)

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Јас би те советувала да почекаш и на вториов состанок да видиш како ќе се одвиваат работите и да ја процениш нејзината заинтересираност, па можеш кога ќе ја испраќаш да ја бациш во образ и да ја гушнеш така по интимно и да и кажеш дека набрзо сакаш да ја видиш пак :)

17. Blackk

Blackk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Па реално , чим сака да излезе по втор пат со иста личност сигурно има заинтересираност , па сега ќе видиме ... Претпоставувам дека и ти доколку некој не ти се допаѓа на прв дејт дека не би излегла со него повторно ... :) Фала на советот

Фала , се надевам дека ќе биде нешто па ќе ви се пофалам ;)

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Тоа се подразбира, него така би било по возбудливо и таа би била повеќе во исчекување.
    Од искуство ;)
    Сепак следи си ги инстинктите и биди спонтан, така најубаво ќе излезе се :)
    Поздрав.

На Blackk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.650
    Допаѓања:
    8.541
    јас па би те советувала на вториот состанок да превземеш чекор и да направиш нешто повеќе, до трети да чекаш сепак е многу

На Blackk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mellanii

Mellanii Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    После толку време тагување,осаменост и јас си најдов ново момче кое на почетокот многу ми се допадна,а сега мислам дека не можам без него :) Но не знам зошто понекогаш сум толку несигурна и тажна,не е поради бившиот што многу го сакав туку поради страв да не останам пак сама,да не го изгубам сегашното момче..тоа ми е најголемиот страв шо го имам и навистина не би знаела како пак би поминувала низ тоа да останам сам.. :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.