Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    не сака сеуште јавно да ве знаат дека сте заедно, или не сака сериозно или мисли дека е рано.

На "Zoki", buba4e89 и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  2. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905

Па ова што го кажуваш, јас би рекла дека не те смета за ништо сериозно.
    Можеби неговите другари имаат девојки, па тој не сака да дели и да е сам, затоа те зема со него.
    Па што ако поставуваат прашања, зошто би се срамел да ги одговори ?
    Јас на твое место не би дозволила такво нешто во никој случај.
    Како ќе се поставиш на почетокот, така ќе биде и понатаму.

На Purelove92, mira.mira, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Клише е тазе врска да биде тапет на зборување. Тие двајца не се зацврстени па да се изнесуваат пред други луѓе сеуште.
    Паметен потег му е.

На mira.mira, Luminary, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    6.838
    ^ Точно.
    Немора да значи дека не ја смета за сериозно или има некаков проблем. Рано е за соопштување на сите, па безброј прашања, па ај да ја запознаеме..Непотребно е барем засега.
    Сепак плус е тоа што другарите знаат, па не би рекла дека сака да крие. Едноставно дава простор да види како ке прогресира врската.
    Се во свое време.

Последна измена: 6 декември 2017
    На "Zoki", SunnyGirl2 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  5. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Го немам сеуште видено од тогаш мм :/
    па како и да кога тогаш ќе поставуваат прашања, мн лош изговор дал според мене.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Ме интересира совет од некој со искуство од долгогодиšна врска.
    Сум во врска скоро 3 години, но се двоумам дали децко ми е вистинската лицност со која би сакала да сум до крај на žивотот. Не сум имала друг деčко и не моžам да споредам.Ме маčи čувството šо ми се појавува цело време,како немир внатреšен. Не знам дали е страв или неšто друго. Едино неšто šо ме маčи и ми дава čувство на повредено его ,фрустрација и незадоволство е šо на некој наčин заради него морав да ги напуšтам мојте сониšта ,неšто за šо се борев неколку години .Беšе во праšанје или то или врска на далеčина која не вервам дека би моžела да функционира без едниот од нас да ги напуšти своите цели. Од друга страна не моžам да го напуšтам иако помислував многу пати заради то šо сме разлиčни,но изгубив се šо претходно постигнав ,и знам дека ке ме боли премногу да ја изгубам единствената лиčност која се гриžи за мене.На некој наčин čувствувам дека го сакам и е добар со мене,верен, одговорен и искрен,но сепак не знам зоšто ми се појавува то čувство. Двајцата сме разлиčни и сакаме разлиčни неšта,моžно е и то да влијај на мене...
    Кога разговарав со него за овај проблем,čесто ме убедва дека треба позитивно да гледам на сегаšната ситуација ( иако многу работи не се по моја žелба ,ни малку на то šо од секогаš сум посакувала).
    Ве молам на искрен совет ,од некој šо имал слиčна ситуација... Се čувствувам сама околу овај проблем ,како да немам избор..:(
    П.с. Текстот е конвертиран ,заради то šо пиšам од мобилен .

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Тоа е мал психолошки тест низ кој поминуваат речиси сите парови. Мислам дека не станува збор за негатива туку за нешто што повеќе не ти е интересно. Да, се јавува такво чувство на монотоност и притискање во себе.
    Најдобар начин да го решите тоа е да ставите пауза на врската, дајте си простор и ти за тоа време да видиш дали ќе дишиш подобро без него, дали ќе ти фали.
    Ако сакаш слушајте се без видување, ако сакаш скроз штама.

На newme му/ѝ се допаѓа ова.
  8. josifova1000

josifova1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    91
    Во врска сме скоро 6 години ,ама шознам... во последно време (по и не е така краток период скоро година време ),незнам дали го сакам,кога ќе решам да е крај само се караме на 2-3 дена и пак заедно ,како малите деца..незнам дали е љубов или навика? Незнам дали да продолжам со него или да ставам крај ,ама засекогаш? Некако неможам да се видам со него во иднина,ич ама ич не е амбициозен,ниту сериозен.... (како плус и минус сме на оваа тема)
    А шо се тиче љубав ,внимание неам зборови,преубаво се однесува со мене,ама јас имам ГОЛЕМ проблем како пореметена сум ,каша-попара ми е у глава.. Некој да се наоѓал во слична ситуација??

9. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво,

ова што го пишуваш ми делува како да е повеќе навика отколку љубов, помешано малку со страв од последиците кои би можеле да настанат доколку прекине врската. И мислам дека ти си се оладила толку токму поради тоа што тој не е амбициозен и сериозен. Од друга страна велиш па дека преубаво се однесува со тебе.
    Инаку еве, ќе ти признаам, врска од толку години сум немал, па ако има некој кој се наоѓал во слична ситуација би било пожелно и тој да остави совет. Само сакам да ти помогнам. Ти сигурно си седнала со него и си разговарала во врска со овие работи кои ти пречат така? Зошто сепак, преубавото однесување не е доволно според мене. Ако си седнала да разговараш тогаш те молам кажи каков беше исходот од разговорот.

10. josifova1000

josifova1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    91
    Па ништо секоаш го одбегнува разговорот,само океј ќе се сменам знам и слично.. Сеа ептен ми пукна филмот се испокаравме му кажав да не ме бара веќе рече само ок нема шанси,уживај....
    Незнам ама мислам дека е залудно да продолжиме,а од друга страна 6 години не се мал период,многу спомени ме црзуваат,секоа песна,место,збор.. Мислам дека ептен ќе ми е тешко

На Weird0 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Не би да зборувам 8)

На josifova1000 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    11.772
    Прво што ми падна во очи, зошто си морала да се откажеш од се за него? Врска на далечина нема да успее? Не можеш да знаеш, додека не искусиш. Бев во многу слична ситуација. Бевме заедно околу една година кога се запишав на фак. Се гледаме ретко, еве сега не сме се виделе 2 месеци, но кога љубовта е голема, далечината не и може ништо. Ако сум одлучила да се скратам од таква врска можеби и јас ќе се чувствував како тебе, всушност сигурна сум во тоа. Не знам каков совеет би дала, ако сеуште ги имаш тие желби и цели, зошто не се потрудиш да успееш? Не велам да раскинеш со него, напротив тој треба да ти биде најголемата подршка. Точно, нема еден ден да живееш со кариерата и парите ако немаш некој до тебе, но само замисли цел живот да живееш со некој и во секој момент на кавга и расправија да му префрлаш дека за него си се откажала од соништата?

13. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Кога гледаш дека нема промена а тебе устата пења ти фаќа само од зборување и ништо друго - остави го.

14. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Што се двоумиш значи дека веќе си на пола пат да се тргнеш од него.
    А да го сакаше толку силно сега воопшто немаше да има двоумење.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Девојки имам проблем.Имам дечко долго одиме, но настана голем проблем, се мислам како да постапам.Мислам дека ќе се смирува со бившата :(
    Минатиот викенд беа заедно на свадба на заеднички пријатели, и тоа цел ден, имаа некакви ритуали да прават двајцата, адети ли нз.Таа живее далеку од мк,и нема да остане долго, ќе си оди после Божиќ.
    Јас не бев канета на свадбата и не се натурав воопшто, но пред околу еден час кога му го гледав профилот го имаа тагнато на слики од свадбата, и неколу слики ми бодат очи.Седеле на иста маса еден до друг, ај тоа ок, ама гледам дека заедно се сликани како играат, на една слика се гушкаат, и се заедно во нечив автомобил.Дали би ви било сеедно? Не знам дали да му се јавам, треба да се видиме вечер, некако не ми е баш сеедно :'( Сликиве дури сега ги ставија, не знам зошто толку доцна.Се плашам да не ја додаде на фб, да не му се вратиле емоциите.Како е најпаметно?

16. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Јави се, разговарај, поарно вистината, од колку да се живее со лага :)

17. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Не знам дали имал нешто, сликите ми се некако непријатни..Чекам да дојде.

18. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Долго одите а негов пријател не го вика на свадба со женската т.е со тебе. Мене и тоа не ми се допаѓа.
    И ништо да нема помеѓу нив секако дека ќе ти биде криво да ги гледаш така.
    А тој ако не сакал да биде во нејзина близина ќе нашол начин да биде на страна, што подалеку од неа.
    И адети, какви адети. Ако тој не сакал немало да има ништо од тоа.

На cresa-jagoda, Trxmx, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  19. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Не е другар негов, туку семеен пријател на неговите.
    Му се јавив сега, ми кажа дека немал ништо, и дека ќе дојде вечер.
    Тешко ми е, навистина немам среќа.Не знам што да направам.Мајка му навива да се смират.Минатиот викенд додека тој беше на свадба, јас бев дома.Додека тие играа, јас седев на креветот пробувајќи да мислам дека се е ок.Влезе мајка ми и седна до мене, праша дали ќе излегувам.Ништо не реков, само ја спуштив главата на во нејзиниот скут, и кажав дека дечко ми има работа до покасно, за да не ја замарам.Се воздржав да не плачам, незгодно ми е на овие години.

На Weird0 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Ау мајки мешање, да се изразам еднаш некултурно, ЕБАНО НЕ

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: