Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Стави се во ситуација ти да треба да бидеш на свадба со твој бивши. Ако не сакаш да бидеш во негова близина ќе најдеш начин да го избегнеш. Па дали се адети во прашање или што и да е друго, ќе најдеш начин да се држиш што подалеку.
    Е доколку ти одговара неговата близина, тогаш ќе најдеш начин да бидеш уште поблиску.
    Затоа преиспитај ги постапките на дечко ти.
    Нека ти објасни што било она што толку го терало да биде во нејзина близина.

На cresa-jagoda, buba4e89 и Alisa22 им се допаѓа ова.
  2. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Мајка му не ме сака, сум била растена во две соби, срам за фамилија,сиромаштија, кажа дека ако ме забремени ќе сум родела грди деца ко мене, и ми вика угледај се на бившата негова каква е а кое дно си ти.Кога ми го кажа ова дојдов дома и плачев.Инаку мајка ми не се меша, знае дека не ме сакаат, и ми вика не се нервирај за неа.Никогаш не рекла лошо за дм.Кога зборев со него, вика таква е не и е сеедно дека раскинав со бившата.Исто многу ме здоболе, се пуштив од кај него на фб еднаш, ми рече те молам уклучи се види дали другар ми или некој ми има пишано, не можел нешто од лаптопот.Се пуштив и читам од луге(некој ги делетирал) му пишале-Брат нова девојка,ај со среќа, јас па мислев со XX ќе се жениш,нели верени нели пред брак, што дури мислев дека на почетокот сеуште е и со неа.Што мораат да му зборат така кога одамна не се заедно?

3. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Батали ја, јас знам случка, затоа и така изреагирав...А ако он ја слуша мајка му, батали го и него, тоа е опасно..ќе си ги изгубиш годините со него...

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Ми кажа дека несакал да се кара на свадбата, дека човеков што се жени е од угледна фамилија и да не прави скандали.Чекам да дојде, не знам кај згрешив.Плачам додека го пишувам ова, а мајка ми е во другата соба, не сакам да ме гледа вака, не сум на 16.Или не е срамота?
    Знае дека имам маки, знае се.Сакам да се изнавикам, за да бидам океј кога ке стигне дм.
    Мислам да се отворам за проблемов на мајка ми и да ги види сликиве, другарка ми ми пиша да не сме се скарале, ги видела и она.Грозно.

5. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Демек да не се кара пред лугето. Не за мајка му.Мајка му само не може да се помири дека оваа нема да и биде снаа.Што е најдобро да го прашам вечерва кога ќе дојде?
    Инаку ми фали да се исплачам, да ми олесни.Срамота ли е?

6. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Ако вреди, да заплачеш..Тогаш ќе знае дека го сакаш, ама само ако вреди..

7. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Целиот проблем е бившава, имам пишувано.Цела соба му е со негови фотографии, слики, подароци, ради тоа не идам кај него ама не му текнува да фрли се.Неговите и нејзините живеат ептен.Плус соседи.
    На фб повеќе слики има со неа од колку со мене.Отварам чат и гледам сите му викаат нели ќе се зимавте? Ама таа го откачила.Не знам дали ја сака.И пак се случи да се видат.

8. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Да се плаче не е срамота. После солзите некогаш полесно се дише. Исплачи се. Нека ти олесни.
    Ама искрено јас не можам да го сфатам дт.
    Да не прави кавги. Хмм... Требало да се тргне на страна и до кавга не би дошло сигурно.
    Дали тој помислил како ќе ти е тебе после тоа?
    Никој никому не може да му нареди ти седи таму, ти играј со таа, ти сликај се со таа...
    Му одговарало нејзиното присуство и затоа бил до неа.
    Ќе ти објасни тој најубаво што и како било.
    Ако ја знаеш причината за нивната разделба можеби сама ќе дојдеш до некој заклучок.

9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Девојко додека така се повлекуваш во себе и прашуваш дали е срамота да и се отвориш на мајка ти и да плачиш ако ти се плачи, некоја друга си ги мести работите во своја полза. Ако не разговараш со мајка ти тогаш со кој друг?

Не викам дека дечко ти не е крив, тој можел многу лесно да каже дека не сака да ги прави адетите со неа или да им каже на сите дека ќе иде со тебе. Во најмала мера како што ти напишаа можел и да ја одбегнува на свадбата.
    Покажи свое јас и гордост и седни го дечко ти да разговарате. Ако се затвораш во себе и премолчуваш само ти ќе си се потцениш самата себе.
    Па што ако биле од угледна фамилија, чувај боже, ако дечко ти решил да е со тебе ќе оди против сите и нема да дозволи ти вака да се чувствуваш.

На Asistentkа и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Причината е што типката замина да студира усвет, и немаше како да се заедно.Она му раскинала.Ќе чекам вечер, инаку неколку дена пред да се фатиме и пишал дали сака да се смират, рекла не, од тогаш и нема пишано повеќе.Но ова последново не знам..

11. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Цела соба со слики од бившата?
    Дефинитивно тој ја нема преболено.
    Јас ти посакувам да си најдеш дечко со кој што ќе плачеш од среќа.
    А овој ни капка солза не заслужува.

На cresa-jagoda, Trxmx, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  12. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Он оди со мене, мислам дека ќе ме откачеше до сега.Само сакам да не го изгубам.Како да му кажам да избрише се од нејзе но строго? И да признае? КОга и да го прашам вика немал ништо, но не знам како да се отвори тој.
    Мајка ми не е против, таа и муабет и се му прави.Чекам да дојде кај мене во соба и да и се искажам.Постојано разговарам со неа, ама сакам малку и убави работи да и кажам, чекам да влезе и да и ги покажам сликите,а после тоа стандард-да и легнам со главата во скут, да ме гали додека се исплачам, и да ме советува.

13. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Заради тоа не стапнувам кај него дома.
    Како да му кажам да ги тргне без да звучам очајно?

14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Зошто да плачиш за некој кој не вреди? Отворено кажи му дека ако сака да продолжи со тебе да нема контакт со неа. Ти си ги прифатила и сликите и сите спомени кои ги чува, затоа има ваква слобода тој.
    Ако ја нема преболено, ќе проба сега да се смири со неа, но ако не му успее пак ќе се врати кај тебе. Не ти треба таков...

На cresa-jagoda, Asistentkа, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Сега не пробува, ама зашто да чува слики? Како да му кажам да ги тргне без да изгледам љубоморно?

16. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Отворено ќе му кажеш се што ти смета.
    Не знам и зошто до сега му немаш кажано.

На cresa-jagoda и buba4e89 им се допаѓа ова.
  17. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Сакав да му кажам ама мислев дека ќе изгледам очајно
    Инаку посакувам да имав посилна љубов, ама не знам како

18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Викаш немаш 16 години а колку имаш?
    Не ти треба вакво тинејџерско однесување, брани си го своето достоинство и гордост. Покажи малку лутина, бидејќи ти чувствуваш љубомора но со голема причина.
    Не смееше до сега толку да му попушташ...

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  19. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    дупло имам.Не 16.
    Што би рекла ти на пример? Кои зборови?

20. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Се сеќавам дека те советував во друга тема за оваа ситуација. Тогаш ти кажав верувај и на интуицијата. Девојко проблем овде не е неговата бивша туку тој. Тој ако не ја сака нема да дозволи таа да биде проблем во вашата врска. И самата знаеш дека ја сака сеуште, го осеќаш тоа, затоа и плачеш и се нервираш. Зошто не си ги скратиш маките и не раскинеш со него? Каква е таа врска во која ти не можеш да му кажеш што ти пречи? Зошто нас овде не прашуваш дали е срамота да плачеш? Не е срамота исплачи се, ќе ти олесни.
    За болдираново- со тебе е затоа што не може да биде со неа. Самата го знаеш тоа и како што велиш погоре само сакаш да не го изгубиш ?? Се понижуваш самата себе, плачеш, се нервираш ама не сакаш да го изгубиш... Ти си спремна да направиш се и да се понижуваш до бескрај само да не те остави. Не е вреден и не те заслужува. Мислам дека имаш проблем и страв од тоа да бидеш оставена и сама, па затоа се обидуваш да го задржиш по секоја цена. Не можеш правилно да расудуваш што е добро а што лошо за тебе и живееш во фантазија... Во многу лоша состојба си.. Побарај помош од стручно лице ќе се чувствуваш подобро. :hug::hug::hug:

Последна измена: 8 декември 2017
    На Asistentkа, Joi, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.