Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Зошто помош од стручно лице?!
    Па мене така да ми рече негова мајка јас одма би си заминала, какво смирување, какви бакрачи.
    Мизерија, каков однос од мајкаму.
    Инаку јас мислам немало ништо меѓу нив ама кај тебе се јавува некоја љубомора и знам и јасно ми е како се чувствуваш, но сепак се согласувам со членката над мене, едноставно не е вреден.
    Ако тој не сака да има ништо, ќе се држи настрана или воопшто нема да се сликаат, ама тој сепак длабоко во себе сакал. Сепак нему му одговарало. Иако сте долго заедно дечко ти како прав маж можел да те покани и тебе на свадба, но нему не му одело во план.
    И што има врска адети и 300 глупости, ако некој нејќам нема да седам на таа маса и крај.

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Прво, тој ја нема преболено. Со тебе е зашто не може да е со неа. Него сеедно му е која ќе е се дури не е таа.
    Очегледно типот е од угледно семејство, а ти од поскромно. По муабетот на мајка му таа е таа која им доликува. Така го имаат сфатено животот. Тој ако не може да им се спротивстави и да те земе со него на свадба нема да им се спротивстави ни да те земе за жена. Си пополнува време со тебе а бара начин да се смири со бившата.
    Не плачи, туку батали го пред тој да те батали тебе.

На cresa-jagoda, Asistentkа, mira.mira и 2 други им се допаѓа ова.
  3. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Така е, и таа и тој се превисок ранг, таа студира далеку од мк, разгалена е, шета, живее, ја сакаат.
    Но зашто ја нема на фб во пријатели? И зашто не ми признае?

4. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Фб не е единствен начин на комуникација. И не е мерило дека ако ја нема не зборуваат. А зошто не ти признава?
    Зашто таа ќе си оди за Божиќ, а ти си му сигурна овде.

На cresa-jagoda, anonimna.999, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Тој од почеток ми вика дека ако нешто сакал, ќе имал.И дека сум немала пријатели затоа не сум знаела како да се однесувам со луѓе.Како да го тестирам?

6. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Во една здрава врска не треба да има тестирања. Не треба да има навреди од типот "не знаеш да се однесуваш со луѓе". Не треба да има недоверба. Кај вас се ова го има. За што уствари се бориш?

На cresa-jagoda, Asistentkа и Weird0 им се допаѓа ова.
  7. capricorn1501

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Не знам.За да не го изгубам, тоест да направам да ни е убаво.Он ова ми го вика.

8. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    WTF...Така ти рекол, не си знаела да се однесуваш, WTF...И ти поради тоа се плашиш да не го изгубиш, Поарно сам, од колку со ОВЦИ

На cresa-jagoda, Asistentkа и buba4e89 им се допаѓа ова.
  9. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Си слушнала дека луѓето лажат?? Гледај ги неговите дела не тоа што збори. Што ќе тестираш жими се... Не сакаш да ја прифатиш реалноста. Ова не доликува на жена над 30 години!!
    Едит: @buba4e89 Мене ми оставиле впечаток нејзините мислења затоа и велам стручна помош- ова однесување не е нормално за 30 годишна жена.

Последна измена: 8 декември 2017
    На Asistentkа, Joi, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Е зашто даваш така да ти вели?

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Па богами мајка му тоа што ти го рекла не е мала навреда. И сликите, зошто побогу ги оставил во соба кога веќе е со тебе. Не ти викам да раскинеш со него, но размисли дали имаш доволно почит од двајцата...

На cresa-jagoda, Asistentkа, Joi и 2 други им се допаѓа ова.
  12. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Па не го губиш. После божиќ е твој пак. Ако сакаш така да живееш...

На Asistentkа и buba4e89 им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.623
    @capricorn1501 Не се чувствуваш понижено? Зошто би сакала и покрај таквото омаловажување да бидеш со него? Љубовта не изгледа така. Има други, од некој друг сигурно ќе бидеш третирана како што доликува.

На cresa-jagoda, Asistentkа и anonimna.999 им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Ау каков очај.
    Во моментите кога најмногу ми било срам од себе и сум имала зиро самодоверба не сум паднала на овоа дереџе. Да има слики од бивши по собата и јас да сум во врска со него?
    А?
    Имав еден бивш, еден од оние за кои патиш со години, ставив крај со него затоа што сакаше да се допишувал со бившите на ФБ а јас за такви нешта не сум имала разбирање.
    Па верувај дека немам. Му кажав само дека сме завршиле и повеќе нема што да се каже.
    Уште па и над 30 години, леле не ти е вака срам од сама себе?
    Не бе, ве има некои женчиња за ќотек да земе човек да ве исплеска незнам стварно што е филмов со изигравањево жртви значи колку не поднесувам такви женчиња тоа е чудо едно. Цел живот кукаат, цел живот плачат цел живот се е против нив. Дај бе земете го ВАШИОТ живот во ВАШИ раце и пораснете. Ама онака, пораснете. Бидете победници ебаве тоа кукавиците, кај ви е силата, решителноста, цел живот сте ко глувци скриени, кукате плачете а не превземате ништо. И што сега? Која е целта? Да те ожени и да му родиш, па да иде да пие по кафани и да тажи по бившата? Па после пак ќе кукаш дека маж ти е таков или ваков, а ти не, ти жртва, ти за греови. Ма патете кога сте глупи, патете и удавете во сопствената патетика.
    Ова е толку очајно што не вреди да се даде смирен и сталожен совет, да си ми блиску воспитна би ти удрила.

На drasko, cresa-jagoda, Кена Рис и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.438
    Допаѓања:
    42.702
    И да се надоврзам на ова погоре, не, не те сака.

На drasko, DAngel, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    @capricorn1501 Не ти требaaт никaкви тестoви, сите знaци укaжувaaт декa тoј се уште јa сaкa. И тoa штo негoвoтo семесјтвo и пријaтели те пoтценувaaт и те oдбегнувaaт ќе биде уште пoгoлем прoблем aкo се oмaжиш сo негo. Живoтoт ќе ти биде пекoл и ќе се жaлиш вo темaтa Снaи и свекрви. Знaм кaкo е дa се oбидувaш дa зaдржиш некoј штo сaкa другa, aмa мoрa дa бидеш силнa и дa се цениш себеси, штo сигурнo е тешкo пoсле тoлку пoтценувaње. Исплaчи се дoмa и рaзгoвaрaј смиренo сo дечкo ти без гличење, не мoжеш дa нaтерaш некoј дa те сaкa, aмa сo цврстинa мoжеш дa пoкaжеш декa зaслужувaш пoчит и не дoзвoлувaш некoј дa те гaзи. Сo среќa! :hug:

На drasko му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    И тоа и дека се испоебал со бившата на свадбата.

На cresa-jagoda, Nausicaa, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @capricorn1501 пред се овдешните наши советувања земај ги со резерва, зошто и самите ние знаеме само блиц - момент за некоја ситуација и тоа предадена низ твоја призма на гледиште :)

1. Велиш дека во врска сте долго. Колку е за тебе 'долго'? Индивидуално е сфаќањето за тој поим, за мене 5 години за некого 5 месеци.
    2. Има слики од бившата, мајка му зборува за бившата пред тебе :?:
    * зошто се скарале?
    *во каков однос се?
    3. Како ви започна врската и како ти се чувствуваш во самата врска??
    :!: сеедно колку години имаш, секогаш ама секогаш е подобро да си сама отколку со некој со кој врската ти е исклучиво од причина - да не сум сама. :mm:

На cresa-jagoda, Asistentkа, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  19. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    @capricorn1501 Колку долго сте во врска? Колку дечко ти бил во врска со бившата?
    Во твоите мислења го имаш одговорот. Ќе ти одвојам неколку твои мислења кои ми бодат очи:
    *Мајката на дечко ти ти рекла дека си грда и дека ќе имаш грди деца
    *Дечко ти ти рекол дека немаш другарки и затоа не знаеш како да се однесуваш со луѓе
    *Дечко ти прво ја прашал бившата дали би се смирила она со него, она го одбила па он ти предложил врска
    *Во собата на дечко ти има слики од неговата бивша
    Што ти кажува сето ова за него?

Каде беше дечко ти кога мајка му така те навредила? Дали он некако изреагира?
    Проблемот не е неговата бивша, проблемот е во него. Мајка му никогаш нема да те прифати бидејќи не си материјално богата, она не би дозволива вие двајца да се земете. Секоја можна прилика мајка му ќе те омаловажува. Дечко ти сакал повторно да биде во врска со бившата, но бидејќи она го одбила он се согласил за врска со тебе со цел полесно да ја преболи бившата. По се што прочитав заклучив дека дечко ти сеуште има чувства кон бившта, а показател е и тоа што сеуште чува нејзини слики. Он самиот треба да ги тргне сликите, а доколку ти му речеш да ги фрли сликите и он тоа го направи тоа не значи дека ќе ја отргне бившата од мислите. Приметно е дека бившата сеуште му е во мислите.

Мој совет ти е уште денес да направиш искрен муабет со него. Да му кажеш што ти смета, дека не се чувствуваш сакано, дека сметаш дека он има чувства кон бившата, дека ти сметаат сликите и дека те навредиле зборовите на мајка му....Откако ќе направиш муабет со него јас би ти предложила да му раскинеш. Не заслужуваш некој да те омаловажува и да ти ја намалува самодовербата. Не се плаши, со тек на време ќе си најдеш некој што ќе те сака, почитува и цени, но најнапред ти треба да научиш да се сакаш самата себе си. Со среќа и пиши што се случило :)

На cresa-jagoda, Asistentkа, Joi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Со дечко ми одлучивме тој со другарите да слави нова година а јас со другарките..
    Но во последен момент една другарка предложи тројца да слават со нас, јас не ги познавам но не ми сметаат..И во друштвото сите се согласија да слават и тие со нас .
    И јас му кажав на дечко ми дека уште тројца ќе слават со нас... Тој на тоа се изнервира и ми рече дека не саака јас да славам со машки, тоа му сметало, можеле тие да се поднапиат и се де се случи, ќе ме мислел и сл .
    Јас пробав да му објасна дека нема причина за грижа, но тој си стои на своето и се лути.
    И ми вели доколку изберам да славам со нив тогаш и тој во неговото друштво ќе викнал женски.
    Ми рече да се договорам со неколку од другарките и да сум на посебна маса (бидејки ке сме во ресторан).
    Е сега мене ми е многу глупо како да и кажам да се поделиме друштвото на две посебни маси само за јас да не бидам на маса со машките. .

Што да му кажаж како да му објаснам...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.