Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Во тој случај бидете заедно сите. Ти и другарките и тој и другарите. Сите на едно место. Ем ќе бидете заедно, ем со друштвото.

На cresa-jagoda и mira.mira им се допаѓа ова.
  2. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Го предложив и јас истото но тие несакале во ресторан.

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @LittleGirl626, воопшто не ми се допаѓа ситуацијата, тој нема трошка доверба во тебе. Тргни го еве дочекот на страна, тој е свесен дека насекаде околу тебе има фраери, така? Пивнати момци ќе сретнеш и во кафич, и во диско, и на свадба, и на слава итн. И што, дома да се затвориш, да не се мешаш меѓу народ? Ти ако сакаш да го свараш, во секој момент може тоа да го направиш а тој појма ќе нема.

Јас би ти рекла, држи си се до оригиналниот план за прослава со другарките (односно, мешано друштво) а дечко ти, ако се лути, нека му стои :D А ако е тоооолку „загрижен“ другарите да не ти направат нешто |(, нека дојде тој да слави со тебе.

На cresa-jagoda, LittleGirl626 и Asistentkа им се допаѓа ова.
  4. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво,

овие работи се детски работи, искрено. Без навреда. Говорам овдека за постапките на твојот дечко. Другарка ти прво сигурно вика со вас да слават луѓе кои на неа ѝ се познати и има доверба во нив, сигурно дека нема да пушти да слават со вас Нова Година некои кои се проблематични.

Пробај преку разговор објасни му го ова уште еднаш, седни го човечки уште еднаш и објасни му го ова па ако и тогаш нема ефект тогаш би ти предложил да си продолжиш по планот кој си го имате со својата другарка и да не се грижиш воопшто. И кажи му слободно да си викне девојки на неговата прослава, само ќе му дадеш до знаење дека ти не се плашиш од ништо и дека имаш доверба па можеби ќе се сети што сакаш да му кажеш. ;)

На tribulus, Asistentkа и Nausicaa им се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    А што има другарката да си прави на своја рака работи и планови, извинете вака па да си кани без да праша?
    И ставете ја обратно ситуацијата, замислете да дојдеше она и да напишеше, „дечко ми требаше да слават само машки, ама после викнале и уште 3 девојчиња„ . Какви коментари ќе дадевте тогаш.

На cresa-jagoda, buba4e89, Rebecca_R и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Според мене ти имаш проблеми со самодовербата. А трчаш по него зошто во него гледаш Принц Чарминг,дечко од фамилија и сите ќеифови кои би ги имала ако те ожени. Он го знае тоа,знае дека си инфериорна,сака да те понижува дека ти му дозволуваш и плус сака да си го пополнува времето со тебе додека не дојде мигот кога неговите ќе најават синко време ти е за свадба и ќе му посочат од која група женски да бира бидејќи им доликуваат. Има нешто нејасно и невидено многу пати досега?:^). Биди разумна.

На СуперДевојка и Offspring им се допаѓа ова.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @Offspring, апсолутно идентични коментари :) Не 3, 30 девојчиња нека има. Да беше обратна ситуацијата и некоја девојка да пишеше дека и смета тоа што дечко и ќе слави во мешано друштво, ќе и одговорев дека си има проблем сама со себе и дека треба да поработи на својата самодоверба.

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Jas kazuvam deka site odma se nafrlija deka deckoto e ljubomoren, a nikoj ne ja spomna drugarkava sto bez konsultacija si pravi kako sro i e keif. Eve jas ne bi sakala da slavam na primer nova godina so ojlevci i dojlevci, koj mi se pa tie mene da slavam so niv, drugari na nekoja drugarka. Znaci devojkava se otkazuva od slavenje NG so decko i za da slavi so drugarkite, a vamu nekoj toa ne go pocituva i si pravi kako sto mu odgovara.
    Sovet - drugarka ti podberi si ja, ne decko ti. Ona e bezobrazna. Za mene toa e bezobrazluk.

На cresa-jagoda и sjdgo им се допаѓа ова.
  9. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

LittleGirl626 напиша: јас не ги познавам но не ми сметаат..

На Asistentkа и Nausicaa им се допаѓа ова.
  10. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Во 21век вакви размислувања за мешани друштва женско-машки?:^).
    Убаво пиша некој ако другарката кани уште 3ца машки сигурно не кани машки стриптиз да им играат или за други услуги,сигурно се воспитани и фини штом решила да ги меша со другарките. А дечково каде му е довербата кон девојката?:^)Да седеле на различни маси. Утре нема да и дава да работи во фирма со колеги. Кога ќе ја ожени ќе треба да домаќинлува и раѓа-одгледува деца и толку од животот. Затоа не подржувајте вакви заостанати гледишта како на дечко и за доброто на сите.
    п.с.Инаку те разбирам што посочуваш за безобразлукот на другарката но тука проблемот не е другарката и нејзиниот безобразлук туку реакцијата и наметнувањето правила од дечкото.(facepalm)

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Ne i smetaat se do momentot koga toa stanalo problem.
    Sega sakala nejkela i smetaat i i napravija problem. Zosto? Zatoa sto drugarka i e bezobrazna.

На cresa-jagoda и carangigia им се допаѓа ова.
  12. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Девојчето се изјасна. Да се изјаснеше поинаку, поинакви ќе беа и нашите коментари. Ти како сакаш сфати го тоа, секој има право на свое мислење.

13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Od kade znaete pak vie dali se fini i kulturni. Moze eve, ne se. Moze se seljacana manijakalna, ni ona sama ne gi poznava i ne e vo red.
    Toa ne e masko zensko drustvo, toa se drugari na drugarka i koja ona ne gi poznava. Da e masko zensko drustvo koe so godini se druzi drugo mislenje kje imav, ama za ojle i dojle nemam.

На cresa-jagoda, JustFun и sjdgo им се допаѓа ова.
  14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @Offspring, дечкото е тој кој е безобразен! Препрочитај по постот на девојката, девојчињата се согласиле да им се придружат останатите момци. А нема зошто другите другарки да бидат приморани да слават во стриктно женско друштво, само зошто дечкото на едната другарка е болно љубоморен.

На x.Daisy.x, Asistentkа и +++ им се допаѓа ова.
  15. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Се ок што си пишала,ама не се ојле-долје и се прифатени штом сите другарки и излегле во пресрет на таа што ги кани. Тука проблем е реакцијата на дечкото и правилиата што ги наметнува кон девојката. Врв на понижување на женското право и слободна воља за личен избор со кого и каде ќе слави. Уште две маси да имало во ресторанот.аха да.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Jas so godini sedam doma za NG mene mi e banalno slavenjeto po restorani ili neznam kaj, AMA na vremeto koga slavevme drustvo, se pocituvase praviloto deka drustovto slavi i nema ojlevci i dojlevci, oti na so kje lici sekoj da si donese po 1-2 drugari koj nikoj ne gi poznava? poarno da odime na plostad pa kje slavime so edno cudo lugje. Moze i vreminjata se smenile, eve ona prifatila oti mislela deka na decko i seedno kje mu bide, ama koga nastanal problem, sega ne i e vekje seedno i sakala nejkela sega i smeta, ama kasno e.
    Jas od sebe si trgam neznam zosto koga vekje bi frlila pari za rezervacija, za fustan, stikli, i neznam sto uste, namesto da mi bide ubavo i da proslavam so lugje to gi sakam, da slavam so tugjinci.

На cresa-jagoda и tribulus им се допаѓа ова.
  17. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Ама не пиша дека ти имаш проблем. Иако да секој трга во главно од себе кога советува што не осудувам но е голема грешка. За добар,непристрасен совет треба да се следи текот-размислувањето на тој што се пожалил и да се даде најобјективен совет а не субјективно јас па јас што мислам. Инаку да во право си дека проблемот започнал кога другарката уфрлила 3ца машки,но реално започнал во главата на дечкото кој си има некои проблеми-љубомора итн.(не сакам да завлегувам во тоа). Утре друго ќе му пречи и до каде ќе им оди врската така,со наметнување забрани и се останато? Јас сметам а и објективно заклучувам дека врската служи да споделуваме убави заеднички моменти а не забрани што може,неможе и ако не се прави по кажувањето на дечкото што нема да ја сака? Па поарно сама отколку во врска со наметнати правила и забрани. @LittleGirl626

На Rebecca_R и Offspring им се допаѓа ова.
  18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.200
    @LittleGirl626, по колку години имате ти и дечко ти? Ако е средношколска врска, оди си на прослава со другарките и не се замарај со останатото, ама ако сте возрасни девојки, навистина е малку глупо непознати да ви се тупнуваат на ваша журка.
    Сигурно сте мали по муабетот со масите.

Последна измена: 9 декември 2017
    На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anonimec365

Anonimec365 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Па вака. Имам девојка и сме заедно 10 месеци. Се функционира нормално но има еден проблем кој прави да се скараме најстрашно што може. Проблемот се случува кога ја со мојте родители ќе купам нешто и она ќе се наљути. Се прашувам каде ли грешам бидејќи ми се љути коа ќе купам парче облека со мојте. Едноставно незнам што е проблемот. Дали она не ги сака мојте родители? Дали е нешто до мене? Целото внимание го посветувам на нејзе. За појаснување она има 18 години а јас 17. Фала однапред

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Опиши ситуација. Вака си кажал, ама ништо не си кажал.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.