Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Можеби девојката има финансиски проблеми и го доживува тоа како фалење?

2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Во која смисла ти се лути? И смета тоа што купуваш со твоите родители а не со неа?
    Да не има различен вкус па би сакала да чуеш совет од неа кога купуваш облека?
    Сепак не би требало пазарењето со родителите да е проблем.

3. Anonimec365

Anonimec365 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Послабо стој со финансии но незнам зошто е тој проблем бидрјќи све ќе и кажам претходно а она ќе се наљути

Не сака да збориме не сака нигде да оди и почнува да лупа све околу себе

Последна измена од модератор: 9 декември 2017
  4. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    5.636
    @Anonimec365 Според кажаното мене ова ми личи на љубомора, и тоа во многу негативен контекст. Сигурен си дека не е нешто друго причината за лутењето?

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Дечки, calm down. И овие со новава година како и овие со облекава се деца. И мене бившиот на 17 ми се лутеше со машко ако се поздравев не па нг да славам со непознати. Скраја било.
    Затоа е бивши и надминат. На тие години нормални се тие љубоморни сцени. Така растат деца.

6. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво,

извини ама малку ми е чудно ова што го пишуваш. Ти се лутела зошто си купувал ти облека? Која е логикава? И мене ми оди повеќе работава на љубомора и тоа во негативен контекст, плус е полнолетна и е доволно возрасна за да сфати дека тоа што го прави не е во ред.

Си пробал да разговараш со неа?

7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Да не бара причина за да и раскинеш? Седни и отворено разговарај. Голема љубомора има кај неа која не е разумна.

8. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    neka se luti i ic da netie gajle. koga ke pocnis da zarabotuvas sam togas si kupuvas sam. ne e stramota da kupuvas so roditel. jasum 27 godini i uste setam ponekogas so majkami a nea ako i smeta toa ti so go pravis neka i smeta tisi toj i taka treba da ostani. nemozi nikoj odstrana da ti kazuva so koj da kupuvas obleka bez razlika so i da e.....ako ne gi saka tvojte roditeli nemora da ja nosis doma i resen problem :) ne i popustaj ke i pomini ;)

9. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Да, и јас му го кажав сето тоа.. Сега тој ми вели дека не била работата во довребата, ми верувал.. Но не верувал на машките, не ги познавал. Тие можеле да ми подметнат некои си капки во пијалокот и сл..
    му кажав дека другарката ги познава, дека другари и биле.. Ми вели си нема врска тоа

10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @LittleGirl626, па уште како итро се обидува да ја прикрие љубомората, демек загрижен е да не ти наштетат момците. Нека брка работа!!!!

Види, секако дека треба да се внимава и четири очи да се отворат, не само со непознати, туку и со машки што ги знаеш цел живот но еве, и да пробаат некоја свињарија да направат (а нема!), ти не си таму сама туку ќе бидеш опкружена со другарки кои секако нема да дозволат нешто лошо да ти се случи. А ако дотичниот е стварно толку параноичен дека ќе те надрогираат момците :|:|:|, нека дојде со тебе да слави. Ете, до толку е лесно.

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anonimec365

Anonimec365 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Мн пати. Неможат на раце да се бројат

12. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Извини ама велиш дека девојчево има 18 години, сигурно знае и самата дека тие работи што ги прави не се во ред, доволно е возрасна за да е свесна за ова. Јас искрено такво однесување не би толерирал, ако ме прашаш мене и би барал некоја која нема да ми префрла во себе секогаш кога ќе направам нешто од љубомора.

13. Anonimec365

Anonimec365 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Сум зборувал имам кажано сакаш ли да раскинеме имаш ли друг кажи. Она одговара не. Само има мн тешко детство каде што била претепана од својот татко, била во болница...

Тоа точно. Но сеа размислив и ми текна кога се запознававме дека инала тешко детство исполнето со семејно насилство, односно татко и ја има претепано за да стигне и до болница. Едноставно немала детство. Дали е некоја последица тоа?

Да не е можно детството кое го немала во минатото. Била сведок на семејно насилство и го има почуствувано на своја кожа. Била претепана и во болница лежено

Последна измена од модератор: 10 декември 2017
  14. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Жалосно е што имала таа такво детство и што пораснала со таков монструм ама тоа не треба да биде причина за да ти биде таа љубоморна или пак така да се однесува. Ти ништо не си и виновен.

15. Anonimec365

Anonimec365 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Тоа е точно. Но дали е можно да постои доза на страв бидејќи тоа е тешка траума која неможе да се излечи цел живот. Дали се плаши јас да не го направам тоа на нејзе или ако бидеме заедно на нашите деца?

16. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Ти велиш дека таа ти е љубоморна а не дека ѝ е страв. Не разбирам каква е поврзаноста тука. На што мислиш, објасни те молам.

17. Anonimec365

Anonimec365 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Незнам ни ја што мислам само сакам да го решам тоа

18. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Веќе ти дадов одговор. Дали ќе го прифатиш или не, тоа е твое.

Поздрав.

19. Redrosses

Redrosses Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки. Во врска сум скоро 3години со колега од факултет. Првите две години беше се океј супер но последнава година некако кавги имаме секој ден. Значи имам страшни напади љубоморни, да речам стварно ненормални. Буквално не се препознавам се ми смета, и здраво некоја да му речи ја се љутам. Се обидувам да сфатам дали е кривицата у мене ама тргам од тоа дека првите 2 години јас така не се понашаше, него почнав да го правам од коа тој се промени спрема мене. Аднува кој ќе стигна по инстаграми-атрактивни се разбира, од бруцоши до апсоловентки сите ги знае по име презиме и пример сретнеме некое девојче у град он ја знае .. Луѓенца спобудалувам... Знае и пред мене да искоментира за "Јаки, презгодни" и мн ми паѓа неубо.. Набив комплекси заради него не се сакам самата себе ...комплекс дека сум ниска, немам фитнес тело и слично. За некои другарки сум се скарала заради НЕГО, а тој отрча да ги адне пак и лајкови да им става ..25 години има ејјј ...Умирам од мака зш не сакам заради љубомора да си ја расипам врската.. Дај помагајте што да правам.. До мене ли е проблем, преувеличувам ли? Многу се осеќам повредено ...

20. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Чекај малку 'ама тоа не треба да биде причина' а што треба да биде причина според тебе за нејзиното однесување? Секако дека девојката ќе љубомори на тоа што тој има среќно семејство, а таа никогаш немала. Како второ таа сеуште е дете не ги разбира емоциите што ги има и не знае како да ги надвладее. Научете се како се развиваат траумите од детство и како се одсликуваат покасно во животот па тогаш коментирај дека тоа не е причина.
    @Anonimec365 да секако дека е последица. Многу добро си ја знаел нејзината историја пред да тргнеш со неа, не се замисли ниту еднаш дали тоа и оставило последици? Ах бе деца. Многу си мал за да бидеш во ваква врска. Не знам што очекуваш овде да те советуваме па да и помогнеме на девојка ти да ги надмине траумите? Си голтнал повеќе од што можеш да соџвакаш, уствари не ти си дете сеуште не разбираш. Проба да разговараш со неа и да ја прашаш зошто е толку лута? Каков однос има со мајка и ?
    @Redrosses Нема почит веќе спрема тебе затоа што знае дека си му сигурна. Со тоа што постојано се карате, а нему око не му трепнува - има шанси и да има друга. Предпоставувам веќе си зборувала со него дека ти пречи тоа што го прави, а тој пак продолжува.. Обично таквото однесување значи или дека има друга па му е сеедно дали ќе го оставиш или не или дека не планира ништо сериозно со тебе и си ги држи опциите отворени.

Последна измена: 9 декември 2017
    На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.