Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Redrosses

Redrosses Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Сигурно е заради финансиите, дека таа неможе да си дозволи. Нареден пат купи нешто и за неа, нека се осети дека не е заборавена па види како ќе реагира :)

На Purelove92, theowndemon, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  2. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Очигледно го прескокна делот каде вели самиот член дека ѝ посветува многу внимание. Нема потреба тогаш да биде љубоморна или пак да се чувствува запоставено.

3. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Тој нигде не кажа дека таа љубомори на други девојки или дека се чувствува запоставено туку дека му се лути кога тој е излезен со неговите да си купат нешто. Затоа велам љубомори на времето што тој го поминува со неговото семејство, а таа никогаш го немала тоа. Тоа што тој и посветува внимание како дечко нема да ја пополни празнината што таа ја има т.е. желбата да има родители како неговите, затоа и љубомори.

4. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    ..„Проблемот се случува кога ја со мојте родители ќе купам нешто и она ќе се наљути. Се прашувам каде ли грешам бидејќи ми се љути коа ќе купам парче облека со мојте...“

Значи таа се лути кога ќе купи нешто, а не зошто излегувал со своите родители да си купи нешто. Значи овдека таа не се лути за неговото време поминато со фамилијата туку се лути за нешто сосем трето. Што па има таа да се лути за тоа? Како што реков, жално е тоа што ѝ се случило на неа и тоа се тешки трауми но нема потреба да љубомори таму каде што не треба, особено кога некој ѝ посветува внимание. На крај крајава ако не може тие трауми да ги совлада и ѝ е тешко нека седне нека разговара со некого и нека побара совет или пак нека посети стручно лице.

Али нели ние сме Македонија и тука посетата на стручно лице ја квалификуваат како „ посета кои ја прават само лудаци“. Нека ме извинат тие што посетуваат стручно лице, не ги сметам воопшто за лудаци.

5. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Тоа сакам да кажам де. Дека има подлабок корен од тоа што изгледа. Таа сигурно нема да му каже директно абе еј криво ми е што имаш добро семејство, а јас не. Читај малку меѓу редови. Од кај знае дечково таа за што се лути навистина, тој само предпоставува, вистината си ја знае само таа. Кој нормален би се налутил за едно парче облека, затоа велам подлабоко е од тоа што изгледа. За стручното лице и јас мислам така, како што кажа во нашата МК... Таа требало уште тогаш кога се случило тоа да почне со посета на психолог.

На Joi и +++ им се допаѓа ова.
  6. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Да, знам така е во право си..
    Разговаравм, пробав да му објаснам..
    Тој така несакал, требало да го слушам. Сум немала право на избор бидејќи во минатото сум му правила многу грешки а тој ми ги простувал.
    И на крај ме уцени, ако сум одбрала да славам н.г тој ќе ми раскинал и крај ќе било..

Јас му реков дека сакам да славам, и тој почна сите грешки што сум ги правела да ми ги набројува, како тој трпел тогаш и сл..

7. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    ј
    Вака сега.... Не ја барај кривицата во тебе затоа што самиот ти дава повод да се почувствуваш љубоморно. што к.р има он да лајкнува или поканува други девојки па уше и твои другарки со кои патем ради него си се замерила. не ја расипуваш врската ти со твоето однесување и љубомора туку тој со неговата моронска желба да биде фраер... и никој на овој свет не треба да дозволиш да направи да се чувствуваш како сега - искомлексирано.. запамти девојка си - прекрасна си!!!

8. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Сите прават грешки, што треба сега низ нос да ти ги извади.
    Тој да си слави со другарите, а ти дома да си седиш.
    Не го дозволувај тоа во никој случај. Ако е тој нека ги остави другарите и славете си двајцата сами. Не знам по колку години имате, по напишаното веројатно тинејџери, ама ако јас на пример со дм сум од 16 години и до ден денес година не сме пропуштале, секогаш сме биле заедно на дочекот. Па и ние бевме тинејџери, па сме наоѓале начин.

На Joi и Independiente им се допаѓа ова.
  9. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Тој има 19 јас 18..

10. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    Не е вooпштo вo ред нaчинoв нa кoј ти збoрувa, кaкo сo мaлo дете. Требaлo дa гo слушaш негo oн кaкo сaкaл зa дa не ти се случи нештo oпaснo, сетo oвa звучи грижливo aмa нaјчестo вaкa се прикривa љубoмoрaтa и желбaтa зa кoнтрoлирaње. Денес зa нoвa гoдинa ќе ти зaбрaни, утре зa нештo другo зa ,,твoе дoбрo''. Премнoгу си млaдa зa дa пaзиш кaј oдиш зa дa не гo увредиш дечкo ти. Прoбaј дa нaјдеш некoј кoмпрoмис и рaзмисли кoлку си спремнa дa oтстaпиш, не е убaвo целo друштвo дa се приспoсoбувa нa дечкo ти. :)

На LittleGirl626 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    А чекај, тој тебе ти е господар па ќе ти наредува што да правиш а што не?
    Е па, многу мразам такви забрани, мене од дома не ми е забранувано, дечко ќе ми брани а уште па и да ми ги вади низ нос моите грешки од минато.
    Зошто со неговото и вашето друштво не се соберете и не славите заедно? или вие двајца сами, дома, со некоја смислена идеа?
    Најдете компромис, ама не со забрани и уценувања, уште кога ќе почнат тие работи, нешто не штима.

12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    @LittleGirl626 прво, ако тој ти ги простил грешките, не треба веќе да бидат тема на муабет. Лани прднавме, сега ни смрди, изгледа е работата.

Второ, кога славиме со друштво, се знае кое е друштвото и никој не вика падобранци од страна. Небитно дали е кафе, кафана или некоја прослава. Не е роденден ова, па ќе викаме кого сакаме, туку дочек на Нова година и се знае кои личности се дел од друштвото. Штом сте се договориле да славите другарки, договорот треба да остане на тоа. Всушност не е ни битно дали имаш дечко и дали тој ќе се лути или не, ти треба да се лутиш. Изгледа трите машки немаат друштво, па ајде пап со вас ќе слават.

Трето, капки во пијачката нема да ти стават, доволно е да испиеш повеќе од 5 чаши вотка и тоа е тоа. Не знам за какви капки правите муабет, ама нема потреба од никакви докулатки, неколку чаши алкохол и магијата може да започне. И не, не мора да биде некоја специјална прилика, веројатно некогаш излегуваш со другарките, па ако некој решил да направи нешто, ете му прилика.

Четврто, можам да го разберам дечко ти, на 19 години не можеш да очекуваш зрелост од машко.
    Всушност познавам возрасни луѓе кои ги контролираат партнерите, уценуваат, ставаат забрани итн. Никогаш нема да разберам како и зошто, јер маж кој ја знае онаа стара приказна за попот, ќе се соочи со фактот дека освен ако не стави катанец онаму доле, секогаш ќе се сомнева во жена си.

На cresa-jagoda и macka91 им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Точно е дека дечко ти не е тој што не треба да ти забранува, меѓутоа и јас сметам дека другарка ти е безобразна. Да речеме дека и дечкоти ги познава тие момци кои ќе дојдат па да се согласел разбирам. Но ти не ги познаваш тие момци и можат сешто да донесат кај вас. Јас мислам дека тој се грижи за тебе, сепак и тој е машко. Не гледам љубомора тука, само си рекол дека штом вие ќе имате машки, ќе имаат и тие женски. Најубаво е да разговараш со другарка ти, ипак таа не си го испоштува договорот. А 3јцата машки можат да се снајдат ипак 3јца се. Размисли си убаво со кого сакаш да славиш.

Љубоморна ти е. Тоа е тоа.

Немаш самодоверба воопшто во себе си, слаб карактер имаш. И јас пред дечко ми знам да си речам убава е, згодна е воопшто не ме повредува тоа. Очи се за гледање. Секако кој сака ќе си аднува може да ги гледа само. Ти самата си крива за целиот случај, затоа и се карате. Сепак не се исклучува можноста и да има друга.

Штом ти гледа во минатото тогаш тој нема трошка доверба во тебе, не знам што си правела ама ако си му ставала детски забрани некогаш на човека му здосадуваат такви сплетки. Ако ти угодувал и покрај тоа што не сакал само поради тебе и тоа му здосадувало. Ипак те правел среќна, што не се договорите вие сите заедно и да си славите заедно. Ете решение, ниту вие ќе раскинувате, ем ќе имате се на видику.
    П.С. Многу детско се понашате и двајцата.

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Другар школски со кои се дружевме, значи бевме друштво цел клас и топтан сите славевме НГ заедно и со години се дружевме, си идевме и по гости, идевме и по викендици за викенд, 2 пати се имаше случено да е поднапие и да ми се удвара. Еднаш на една матурска прослава, имавме по 17 години тогаш, ме викна да излезам со него демек му се слошило на воздух, јас се согласив затоа што не ми беше ништо трагично, он почна да ме спопаѓа да ме баци. Му реков само не си добро, ајде идеме назад. Утредента се извини рече алкохолот зборувал наместо него. Реков во ред е. Поминаа неколку месеци до следниот таков испад, тогаш видов дека треба да го избегавам додека е пијан.
    А не пак ојлевци и дојлевци. Чисто ситуација ви кажувам да видите колку многу доверба имате во луѓето. Од каде знаете какви се, може се сељачана, може ќе се напијат и ќе се степаат со него па ќе ве избрукаат пред цел ресторан, може се палат на „шо ме глеаш бе„. А може се и фини.

На cresa-jagoda, DAngel, СуперДевојка и 2 други им се допаѓа ова.
  15. First Lady

First Lady Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ја имам потреба од ваше мислење. Се гледам со еден дечко 2-3 месеци и топ е све убаво ни е, али има една бифша шо идел 3 год со нејзе а раскинале пред 5 месеци. Сликите кај него на социјалните мрежи со нејзе стојат, му имам спомнато и као ми вика ме мрзи да бришам а тие 5-6 слики се. Зашо не ги брише? Мислење ве молам

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Затоа што не сака. Не се замара со социјални мрежи. Едноставно е.

17. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво,

моето мислење е дека тој сè уште ја нема преболено како што треба и уште е заробен во минатото. Потребно е време, сепак станува збор за врска од три години, а тие работи не се забораваат за пет месеци. Јас лично ако ме прашаш никогаш не би ги чувал тие слики зошто за мене минатото е минато и нема потреба да се опкружувам со минатото, само ќе си направам потешко. Ама секој е различен и секој води борба со минатото на различен начин.

Поздрав.

18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Не е точно.
    Ако не се замара, тогаш веднаш би ги избришал и нема да вика ме мрзи.
    Како и да е, @First Lady викаш дека се гледате краток период, значи сеуште не ви е сериозна врската. Можеби сеуште таа му се врти низ главата, сепак минатото никој не може да го избрише и потполно се согласувам со @+++. Но, излегувајте, запознавајте се, ако постане љубов од сето тоа, тогаш и сликите нема да му се важни, ќе сака тебе да ти го посвети целото внимание.

На Anababe и +++ им се допаѓа ова.
  19. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Можеби ја нема сеуште заборено, можеби заборава да ги избрише или воопшто не се замара со тоа. Се е можно од погоре наведеното, но 3 години биле заедно не се малку и не може лесно тие 3 години да ги избрише, потребно е време а и вие скоро излегувате. Така да не брзај со заклучоци, запознајте се подобро и ако оди се како што треба, ако постане љубов како што напишала членката погоре тие слики ќе ги снема, ќе сака на тебе да ти посветува внимание.

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    се сложувам со крсто. не ги брише зашто НЕ САКА. а не дека го мрзи.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.