Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Девојки ќе ве замолам за совет и помош. До сега сум имала само една врска и тоа на 18 години, но таа траеше кратко помалку од еден месец. Имавме недоразбирања но можеби главната причина беше мојата ИНДИВИДУАЛНОСТ. Сакам да бидам во љубовен контакт, да има страст, односи и се тоа, но да не бидеме толку блиски. Уствари не сакам врската да ме обврзува и да ми биде товар, да знае се за мене, целосно да се запознае со мојот живот едноставно сакам да бидам индивидуалец.
    Но тоа ми е до некаде проблемот за остварување љубов. Еве сега сум во процес на запознавање и си викам ама може ова не е таа права личност, нема да биде убаво, не сакам товар да си ставам, а уствари сакам врска и љубов.

Дали сте поминале низ ваква ситуација и како сте ја решиле?

2. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    5.182
    @zaki96 Нема ништо лошо во тоа твое размислување и однесување.

Кога ќе ја најдеш вистинската личност во која ќе се заљубиш искрено, сама ќе сакаш да му кажуваш се за тебе и твојот живот и таа врска нема да ти биде товар туку напротив - ќе те исполнува. Кога ќе си ја најдеш "сродната душа" ќе сакаш секој ден да споделуваш со него детали од денот, да му ги кажуваш твоите проблеми и да слушаш за неговите.
    Кога ќе бидеш во ваква врска ќе сфатиш дека не си сама на светот и нема да сакаш толку да ја изразуваш индивидуалноста. Убаво е да си самостоен, но некогаш е убаво и да имаш некој до тебе со кој ќе можеш да споделиш секакви моменти.

На zaki96, blueeparadise и mira.mira им се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Бившиот со кој имам раскинато пред 3 години уште чува слики со мене на фб, а во врска бевме 2 ипол год. Колку што знам женска нема а не ги бришел зошто не сака. Така зборувал по другари. Немаме контакт, јас не сум тагната на сликите(сама ги тргнав таговите) ама ете ги чува сеуште. Така да не се замарај. Валјда не му е мн битен фб.

4. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво,

кога си во врска со некој не можеш да очекуваш таа и да не биде товар, ете ако може така да се изразам. Врската е обврска и во една врска се споделуваат тајни, проблеми, секојдневни ситуации и така натаму. Очигледно ти уште не си сé уште спремна за врска. Би ти препорачал да се држиш настрана и да не започнуваш врски ако не се чувствуваш спремна. Зошто можеш така да повредиш и некој човек.

Поздрав

На zaki96 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Фала ви за советот. Во суштина сакам љубов, сакам да бидам во врска, но некако стрљв ми е да се впуштам во неа. Еве вечер се договоривме да искочиме прв пат да се видиме преку фб се запознавме и сакам да се запознаеме, но ми се појавува силна вознемиреност од типот дека убавината на фб слики и надвор не е иста, па што муабет ќе правиме, па да не не ми биде убаво и само стрес да си создадам, па да не ме зараби врската, што ќе речат моите и се тоа ми создава вознемиреност и загриженист. Не знам може и моментално тоа што имам анксиозност ми влиае. Кога почнавме да се допишуваме си реков ајде конечно после две години врска може да има да не бидам сингл и осетив задоволство, но пополека премногу мисли ми создадоа вознемиреност.

6. happinnes11

happinnes11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Здраво дечки,
    Ми се случуваат чудни работи, т.е.ми доаѓаат чудни мисли...
    Постојано сакам да го прашувам дечко ми за претходните женски, шо како било, како се запознале, како им било, дали ги сакал итн...
    И после тоа сум лута и тажна.
    Не го изразувам тоа кон него пошо не сакам да се караме, ама така си заспивам.
    Дали сум луда или да?
    Што да напраам да завршам со ова лудило?
    Некој совет, некој што поминал низ ова...

7. Sar-Ste

Sar-Ste Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    2.537
    Не, не си луда, нормално е да сакаш да знаеш какви му биле претходните врски и дали ги сакал бившите. Затоа не се оптеретувај многу со тоа туку прашај го нема да биде крај на свет, можеби ќе се лути ама ќе му помине секако.
    И мене ми се случува често да бидам љубопитна за неговите претходни врски па го прашувам иако тој не сака да зборува за тоа.

На happinnes11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Е па срце ако ти си срамежлива отиде цела работа.....Оди до него доближи му се јас да сум на твое место би го направила тоа,би направила таква интрига...такво запознавање

На anonimna.999 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blaabla06

blaabla06 Нов член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Zdravo nova sum i mi treba sovet imam 15 godini i imam decko 3 meseci i sakam da i kazam na majka mi no sepak strav mi e kako kje regira deka seuste misli deka sum mala za toa neznam dali kje me razbere moite se malce strogi i nekogash nemozam da iskocam so decko mi zatoa sto ne mi davaat do kasnoo i toj za toa se ljutii a ne sakamm da gi lazam no od druga strana strana strav mi e da ne bide poloso voopsto da ne mozam da iskocam ve molamm sovet ako mozee

На Bjutii му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Да разговараш. Фер ќе биде и за нив и за тебе. Нека те сослушаат, кажи им со кој излегуваш, известувај ги каде одиш. Со еден збор- доверба нека имаат во тебе и не би требало да има проблем.
    Ако ги лажеш само ќе ги ископлицираш работите.

На Sar-Ste му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blaabla06

blaabla06 Нов член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    fala mn kje probam da im kazam

12. Sar-Ste

Sar-Ste Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    2.537
    Па и не си баш мала, прва средно си, во тој период почнуваат тие работи. Разговарај со мајка ти, ќе ти се лути, може и ќе те кара ама по некое време ќе попушти во врска со тоа. Објасни и убаво дека сите на твоја возраст почнуваат со дечковци, дека тоа е сосема нормално, кажи и дека тој е добро, фино момче и мислам дека ќе попушти. Дечко ти не треба да ти се лути за тоа до колку си пуштена надвор, бидејќи не зависи од тебе туку од твоите и ти не можеш ништо против тоа, разговарај со него и објасни му ја ситуацијата, ваљда нема да ти раскине ради тоа. Дома немој да ги тераш да ти го зголемат времето за надвор зошто мислам дека само ќе ги отежниш работите.

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Свакаш дека си стара мома , тогаш кога на темава само тинејџери бараат љубовни совети....

На tofi-tedy.sweet19, cresa-jagoda, Purelove92 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    Па само тие веруваат во љубов:lol:

На Alisa22, Belgin1, Asistentkа и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    IMG_20171217_003000_895.jpg

На zaki96, Asistentkа, Sar-Ste и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. blaabla06

blaabla06 Нов член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    da kje zboruvam sepak bi trebalo da me razbere ne e toa nisto cudno i kje popusti koga kje slusne deka nejkam da ja lazam i se toa barem kje znae so kogo sum i kade ako nisto drugo i kje ima doverba vo mene i podobro da doznae od mene otkolku da slusne od nekoj drug a za decko mi mi se luti samo poradi toa sto premnogu retko iskacamm vremeto i ne e tolku bitno fala za sovet :D

На Sar-Ste му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    31.222
    Можеби си мала но сепак на твоја возраст реално повеќето започнуваат да фаќаат дечковци/девојки. Би требало да си прва средно, и јас тогаш за прв пат си фатив дечко. Веднаш и кажав на мајка ми, не ми беше пријатно од неа да кријам било што. Немаше некои бурни реакции, плус таа го знаеше детето кое беше сосема ок и не се противеше. Најдобро би било и ти да и кажеш. Подобро така одколку да дознае на некој друг начин и да ја изгуби довербата во тебе мислејќи дека криеш и други работи.

На blaabla06 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blaabla06

blaabla06 Нов член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Fala ti kje i kazam denovive i kje ve izvestamm kako reagirala :D

19. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Ниту е чудно ниту пак си луда.
    И јас мојот дечко го имам прашувано за неговата бивша како се запознале, зошто раскинале и веќе не ме интересира било поминало тоа. Фокусирам се на нас, на нашата врска.
    Ако сакаш да завршиш со тоа лудило како што го викаш престани да го прашуваш фокусирај се на вашата врска, а бивши да не те интересираат биле поминале во минатото се.

20. malecka91

malecka91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    74
    Во врска сме 4 месеци. Се е убаво, само што досега сме немале односи. Проблемот е што тој го сака тоа, ама некако е срамежлив. Ве молам совет ако може

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.