1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.623
    А вие заедно сте заради односи или љубов?

2. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    По колку години имате ?
    Прв пат ќе ви биде и на двајцата или ?
    Како мислиш сака ама е срамежлив ?
    Не даваш доволно информации за да ти дадеме совет.

3. steffysteffy

steffysteffy Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки .Би сакала да слушнам ваши мислења и совети.
    Имаше од порано еден тип подолг период се слушавме , и наводно требаше да биде нешто но на крај ништо не испадна, имав впечаток како да ме мота цело време, или како да ме чува како резерва, не знам... иако тој негираше , никогаш ме немаше одбиено, ми даваше надежи но на крај ништо не се случуваше. Го прекинав тогаш контактот со него и скоро пола година го немав побарано. Пред некоја недела пак стапивме во контакт онака случајно, ме бара , го барам, и пак стана нешто муабет за порано и овој пак ме покани да се видиме да почнеме да се гледаме , но јас го одбив на некој начин..По неговиот муабет искочи дека јас уствари сум виновна што порано не се случи ништо меѓу нас. Го одбив сега , не дека не сакам и покрај се јас многу сакам да бидам со него но се плашам да не испадне пак како порано, дали е воопшто сериозен.
    Како да реагирам сега после ова?

4. malecka91

malecka91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    74
    Јас имам 26, тој 27. Не ни е прв пат и на двајцата. Неколку пати стигнавме до тоа да имаме односи, ама ништо не се случи. Кога не сме заедно, по телефон или преку пораки знае да пише и да разговара за тоа, а кога ќе се видиме како да се срами.

5. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905

Веројатно имал некоја друга на ум, па затоа играл топло ладно со тебе, во случај таа да го испали и да не остане со празни раце.
    Те чувал како резерва, како што кажа и самата.
    Потоа ваљда му се усрекило со другата, па му одговарало да не го бараш, да ги прекинете контактите.

Сега е оставен на цедило, па повторно видел зелено светло кај тебе.
    Не мора да е така, тоа сепак е само мое мислење.
    Но и покрај се навистина да сакал да биде со тебе толку многу, веќе ќе бевте заедно.

Првиот впечаток ми беше дека сте тинејџери, ќе реков дека ви е рано уште и дека ако му е прв пат нормално е да има трема и да се срами.
    Но вие сте веќе зрели личности кои поминале низ сето тоа.
    Јас мислам дека проблемот лежи на друго место, разговарај со него отворено и прашај го. Возрасни личности сте, не ми се верува дека се срами.

Последна измена од модератор: 17 декември 2017
    На malecka91 и steffysteffy им се допаѓа ова.
  6. steffysteffy

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Да, во право си. Периодот кога прекинавме со контакт тој почна да се гледа со друга иако не признава. Вчера кога разговаравме ми вели дека он сакал со мене но не бил сигурен тогаш дали и јас сакам, сум му делувала незаинтересирана за нешто повеќе да биде меѓу нас, као да не сум превземала ништо

7. Sar-Ste

Sar-Ste Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    2.537
    Јас мислам дека што и да било поминало претходно. Можеби тогаш не си му била единствена, можеби те чувал како резерва или пак имал некоја друга на ум ама сега повторно се вратил кај тебе. Ако толку сакаш да бидете заедно, да пробате, тогаш ризикувај, што биде нека биде. Дај му уште една шанса, а ти ќе бидеш среќна верувај ми.

На steffysteffy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    @steffysteffy Не се оптеретувај толку..доколку сакаш да бидеш со него, биди! и он сака во моментов, супер тогаш навистина не гледам проблем. Цел живот сме опседнати со минатото затоа не можеме да бидеме среќни. Дај опушти се.. И да остане само на неколку гледања е подобро отколку да се каеш што не си пробала.

На happinnes11 и steffysteffy им се допаѓа ова.
  9. steffysteffy

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    @Sar-Ste и @Independiente јас веќе го одбив, не во буквална смисла, туку му реков дека ок ќе контактирсме сега за сега не е проблем , а за се останато ќе видиме, ако треба ќе се случи .. работите да си течат спонтано. И он се смееше на тоа и ми вели епа значи не сакаш ништо со мене.
    Би му дала шанса , но се плашам да не бидам изиграна и овој пат, како да реагирам .

10. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    не сфаќам...како изиграна? Заедно бевте, те остави за друга, ти го скрши срцето варајќи те? Уживај и терај си мерак на душичката ...освој го, покажи иницијатива (ако толку ти значи). Што треба да биде ќе биде, да смениме не можеме ништо....

11. steffysteffy

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Па тоа дека ме моташе цело време. Се договаравме да искочиме да се видиме и на крај ништо од тоа. Тој дур мене ми даваше надеж дека сака, во меѓувреме почна да се гледа со друга.
    И сеа на крај јас виновна дека се заради мене било, не сум изгледала како доволно заинтересирана.

12. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Ама ти го бараше да се видите или тој тебе? Ти најдобро ја знаеш ситуацијата, можеби навистина не си била доволно заинтересирана, во смисла да чекаш секогаш тој прв да те бара. Можеби од кога видел дека не си заинтересирана затоа и излезнал со друга.
    Ако не е таков случајот предпоставувам дека е од тој тип на мажи манипулатор што сака да ти ја наметне вината тебе. Детско однесување немам коментар. Не би те советувала да имаш нешто со него, ако денес е таков несериозен понатаму ќе биде полошо, освен ако не сакаш врска без обврски.

На SunnyGirl2 и steffysteffy им се допаѓа ова.
  13. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Па ти убаво си му рекла работите да течат спонтано.
    Мене ми делува на тип кој сака се веднаш да добие, не сака да се помачи, да се потруди,туку би преминал на главното најбрзо што може.

Па дури и негира дека бил со друга. Многу несериозен тип, манипулатор. Претпоставките биле точни, таа го откачила и оп пак кај тебе. Па и вина ти префрлува. :x

Мој совет, да се тргнеш од дечково, не ти треба таков тип, светот не се врти околу него. Ќе си најдеш далеку подобар од овој лажго. При прва прилика ќе му ја шмугне и на крај ќе бидеш повредена.

На SunnyGirl2, steffysteffy и +++ им се допаѓа ова.
  14. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Можеби дечкото има проблеми со потенција... Дали има ерекција кога сте заедно? А сигурна си дека не е невин?

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. malecka91

malecka91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    74
    Не е невин, сигурна сум и има ерекција кога сме заедно.

16. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    А ти сакаш ли?
    Можеби се плаши да не помислиш дека е нападен и може мисли дека е брзо, може е срцко.кој внимава да не те повреди или, навреди. Ако сакаш да имате секс коа ке почнете со таа работа не се повлекувај одведи го до крај.. ај и чекаме убави вести

На SunnyGirl2 и malecka91 им се допаѓа ова.
  17. malecka91

malecka91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    74
    Не верувам дека се плаши да не помислам дека е нападен. Се гледа дека сака да го направи тоа, ама не знам што е проблемот. Сум пробала да разговарам, ама не сака да зборува.

18. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

Здраво,

ти го прочитав коментарот. Тоа што ти си прекинала контакт првиот пат со него зошто ти бил сомнителен не е ништо лошо, не треба да се обвинуваш за тоа. Си видела дека човекот се обидува да те изигра и си се оддалечила од него. Тука нема потреба ти да се обвинуваш себеси.

Ќе ти дадев совет да ја тераш работата пополека и да му дадеш шанса, но кога го прочитав ова ми стана јасно дека човеков повторно нешто крои зад грб, барем јас така мислам. Искрено, не му давај шанса. Да е некој човек кој има разбирање и има осет ќе дадеше шанса на тоа работите да течат пополека и со текот на времето (откако ќе се запознаете подобро) да бидне и нешто повеќе.

Пробај си ја среќата со некој друг, тоа би те советувал.

Последна измена: 19 декември 2017
  19. Marinelanela

Marinelanela Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    Здраво.
    Се работи за моја блиска особа од семејството не покани на роденден заедно со друга особа, која инсистираше заеднички да и купиме подарок.
    Одма ми текна на денот кога мене ми беше роденден и на дотичната личност на која треба да и одиме на роденден, се почувствував тогаш крајно глупаво и неиспочитувано од неа. Прво, што ми честита роденден преку порака, Второ,денот пред мојот роденден ми дава да пробам некоја маичка и ми вели ако ти е добра задржи си ја за роденденот. Ме лажеше и за местото од кај ја купила-што најмногу ме погоди од се, а повеќе од јасно беше дека маичката и е поклонета од една братучеда која живее во странство.
    На мисла сум што да правам, а од друга страна дека ќе одиме со другата особа заедно и непријатно ми е малку заради неа.

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Со глупости се замараш. Може немала да ти купи а сакала нешто да ти даде. Заборави го тоа, оди на роденден и помини си убаво. Никогаш не можеш да знаеш зошто така направила. Ако сакаш оди ако не не, ама не ставај се на кантар.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.