Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    8.361
    Ако не знаеш што да правиш, земи некоја книга за почеток полугодие се ближи.:!:
    Штета е на 15 години да се оптеретувате со вакви работи навистина. Кога ја читам темата се осеќам ко престарена ама стварно.

На cresa-jagoda, tofi-tedy.sweet19 и Purelove92 им се допаѓа ова.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Па прашај го да ти помогне тегови да извадиш пример,или вежба да ти покаже...Извини дечко ке му се обратиш.Или прашај го уште колку ке вежба на справата....Има еден куп начини :).Само да не бидеш нападна да не излезе апла му се нудиш.А за како се вика не си слушнала ли како му се обракаат тие што се околу него.Вајда иде со некој другар.
    Едит: Во ноември си прашувала дали си трудна,во декември заљубена во дете што не се знаете....Што ли правиш девојче,памет во глава немој лесно да се залетуваш.

Последна измена: 23 декември 2017
    На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    186
    Девојки ми треба ваш совет.
    Имам една другарка, се дружиме повеќе од 15 години. Си има маани таа ама имам и јас, поголеми кавги не сме имале. Ама лани таа си фати дечко со кој очигледно имаат некој проблем зошто постојано се караат. 1 недела ако се смирени, 1 недела ќе се скарани. Мене не ме интересираат нејзините проблеми ама за таа 1 недела кога ќе се смири со дечко и мене буквално ме заборава. Еве некни се смириле и од тогаш ми нема пишано ниту како сум, ниту што правам. Го забележувам тој променлив однос спрема мене, зошто кога е смирена со дечко и никаде ја нема, а кога ќе се скараат доаѓа тука за да ја советувам и тешам иако јас сум бремена и си имам свои проблеми, сепак никогша не сум и свртела грб. Сум се обидела да разговарам со нејзе ама таа негира. Не знам веќе што да правам ама не сакам некој да ме манипулира на таков начин. Премногу се одалечивме поради нејзе. Како во постапиле вие на мое место?

4. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Чист пример на дружење од интерес и искористување на твојата способност за добра пријателка. Не го дозволувај ова, јас би пресекла одма од лични причини си мислам прво за себе и како некој би ми влијаел :)

На cresa-jagoda, Nausicaa, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  5. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Синоќа ме праша дали сакам да го продолжам животот со него, заедно, под еден исто кров, ме гушкаше и бакнуваше како никогаш до сега. Заедно сме скоро 3години, но се сакаме уште од основно. Јас сум 20 и студирам 3та година сум, тој е 21и работи, добро заработува. Омгг се збунив, незнаев што да му речам. Го сакам премногу, нормално дека сакам се со него, ми рече здравје до пролет секој ден заедно ќе бидеме и тоа го кажа пред неговите родители :$. Уште сум збунета, сепак не е официјално но чувствувам дека се спрема оваа недела. Се ми е измешано уште сега.

На cresa-jagoda, Weird0 и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Ќе ја откачам.

На cresa-jagoda, JustFun, SunnyGirl2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    8.361
    По муабетите сигурно нешто планира.
    Ама ти се сеуште многу млада плус и на факултет.
    Ако се сакате верете се и живејте заедно за почеток, не мора ништо да официјализирате, ниту пак да брзате со свадба. Заврши го ти факултетот, претпоставувам имаш уште година/две, вработи се па натаму здравје ќе си планирате и други работи.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво,

ова искрено само ти можеш најдобро да го процениш. Но еве, ќе се обидам да ти помогнам како можам. Според ова што го читам погоре мојата оценка е дека станува збор за стабилна личност. Заедно сте веќе три години а згора на тоа се знаете уште од основно. Пробај зошто да не. Ако тука околу неговата стабилност не си сигурна тогаш би ти препорачал да почекаш со ова. Така да мој совет ти е ова да го направиш само доколку личноста е стабилна.

Поздрав

9. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Па искрено така и планираме, денеска испаднавме, тој ми кажа се како што мисли и дека е многу сигурен во тоа, сакал секој ден да ме гледа навечер да си легнува до мене. За почеток така, инаку имам уште 3години од факултетот и една година стажирање на клиника

На cresa-jagoda и Weird0 им се допаѓа ова.
  10. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Bigli, pred nekoj den te citav, zaboraviv da komentiram, go izgubiv postot, eve pak si dojde na mesto.. sakav samo da ti kazam...
    So srekja, vo brakot :)

На BigliMigli му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Па доста стабилна личност е, од секогаш е бил таков, како што пишав погоре, прво веројатно ќе се вериме а потоа регистрација. Инаку ви благодарам за советите, пресреќна сум, беше неочекувано бидејќи мислев дека е рано. И пред некое време бевме зборувале на оваа тема, ама беше како за година-две, ама штом сака сега, секако дека и јас најмногу сакам.

На cresa-jagoda, +++ и Weird0 им се допаѓа ова.
  12. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Ако и двајцата се сакате, се почитувате и имате разбирање, секако дека бракот нема да ви биде пречка да си ги исполните соништата (студии, работа, кола, патувања), можете да си бидете најголема поддршка и поттик еден на друг. А и веќе сте зборувале на таа тема, што значи дека врската ви била доста сериозна и сте знаеле во кој правец ќе се движи. Честитки!!

На cresa-jagoda, BigliMigli и Weird0 им се допаѓа ова.
  13. anamarija12

anamarija12 Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојки ми требаат ваши совети. Мнопгу ми е тешко/.
    Живеев заедно со мајка ми, дедо и баба ми од на татко ми страната. Тој почина од неодамна , и мајка ми сакаше да се преселиме од овде.Имаме кај да одиме и се остало, и последните 2 месеци пред да се преселиме мајка ми се однесува буквално како да не сака да отидам да живеам со неа . Да не навлегувам многу во детали што и како беше, едноставно не можам да поверувам дека имам таква мајка. Ме натера со нејзините постапки сама да не отидам да живеам со неа. Повеќе од очигледно е дека сака сама да живее иако никогаш директно не рече такво нешто. Се пресели таа , а јас останав да живеам со баба ми и дедо ми во куќата. И сега ми вели зошто не сум одела кај неа да ја посетам ??!!
    Искрено , мислам дека не заслужува ни да ја погледнам , ама мајка.
    Живеам со баба ми и дедо ми сега, имам се покрај нив но не е тоа тоа.. Немам ни брат ни сестра, роднини немам овде. Она ми е единствена од фамилијата.
    На мене останува да одлучам како ќе го дефинирам односот со неа .

14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Колку години имаш?

На anamarija12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Нека ме поправи некој ако згрешам.

Секоја мајка би прашала зошто не одиш да живееш со неа,дури и би те молела,не да те остави и да замине,и зошто не ме посетуваш да ти рече, сепак е мајка ама и ти си ќерка.
    Може и таа да те посети доколку сака,ако нема нешто проблем со со твоите дедо и баба.
    Можеби има некој проблем,па се има одалечено од тебе,и мисли дека ќе ти биде подобро со нив.
    Извини но дали мајка ти има некој?(Се извинувам)за прашањето но таква помисла имам.

На cresa-jagoda и anamarija12 им се допаѓа ова.
  16. anamarija12

anamarija12 Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Имам 22 год.

17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Доволно си голема да сфатиш дали таа те сака со неа или не. Впрочем ако сака да те види таа ќе дојде. Нема да чека ти да одиш. Не сакам да звучам грубо, но можеби смета дека можеш и без неа покрај тебе, а таа сака да продолжи понатаму со животот. Возрасна си, размисли си. Што ако утре задутре таа дома ти донесе друг? Тоа за ниедно дете не е лесно. Мајка ти е, да, но има мајки кои би сториле се за детето и мајки кои пред се си гледаат прво за себе. Ти најдобро знаеш каква е таа.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Девојки да ве прашам за совет, мислење. Имам дечко 2години сме заедно но последниов период нешто само излегуваат расправии и незнам дали е проблемот во мене. Незнам дали јас претерувам или си правам прикаски во главата ама мислам дека не му значам повеќе а ств мн се сакавме (дали сеуште незнам..). Му спомнав за тоа ми кажа дека си правам филмови во главата и ми нема ништо такво кажано, ама со други работи па докажува дека е спротивното. Баш за глупа работа и не ми е јасно зошто несака да имаме никаде ставемо слика заедничка а претходно сме ставале сега не. Друга работа што ме тера да мислам на тоа е што се прави дека Се му е океј и кога не е, ме тера да мислам дека не ме сака повеќе незнам како да објаснам... утре треба да се видиме ама незнам како да му објасмам и дали ќе ме сфати, а стварно ми значи несакам да го изгубам :/ и незнам како да бидам смирена да не реагирам бурно на секоја ситница можеби и тука е проблемот.. Извинете за долгиот текс :3 фала однапред

19. anamarija12

anamarija12 Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас сфатив декка она сака да е сама, но работата е што на почетокот правеше планови за двете како ќе се преселиме и ќе живееме заедно, и кога дојде моментот за тоа последните два месеци пред да се пресели она се однесуваше многу грубо со мене и повеќе од очигледно беше дека сака да ме оддалечи од неа , и сега кога е преселена и сама живее оп наеднаш е фина и многу подруга со мене. Згора на се и ме прашува зошто не сум ја посетувала !! Ни еднаш не кажа дека не сака да живее со мене, додека нејзините постапки покажуваа нешто друго.Затоа и си останав со баба ми и дедо ми . Да ти е мајка тебе дали би и го прогледала ова и дали би одела да ја посетуваш???

20. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво,

со сликата мислам дека не треба толку да си ја чукаш главата, тоа и не е толку важно ама само ако тој покажува на друг начин дека те сака.
    Еве, ти велиш лично дека тој правел работи (ако те разбрав добро, ако не поправи ме слободно) кои тебе ти создаваат впечаток дека тој веќе го изгубил интересот за тебе.

Дали би можела ти да кажеш вака што поточно? Биди малку попрецизна, по што ти заклучи дека го изгубил интересот за тебе?

Поздрав

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.