Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Денес се видовме и зборевме, ми кажа дека мн бурно сум реагирала за глупости пред другари негови и несакал понатака кога ќе излеземе во јавност јас да го брукам со моето однесување, откако зборевме и ми кажа јас тоа го прифатив на мирен начин пошто незнам што да мислам веќе и подоцна ми се јави само за да видел каде сум односно дали сум отишла на роденденот на другарка за кој знаеше дека ќе одам.
    Незнам веќе што да мислам ќе оставам на времето ама па не е океј кога ќе му текне него да се враќа со мене(не дека ќе оди со други но сепак ми е тешко) и незнам што да превземам во врска со моето бурно однесување бидејќи и јас мислам дека не е океј иако сум реагирала од оправдани причини..

2. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво пак,

извини вака ама не си конкретна, не си прецизна. Јас те прашав зошто мислиш дека тој го изгубил интересот за тебе? Велиш дека правел тој некои работи кои те наведуваат тебе да помислиш на тоа. Кои се тие работи, дај наброј тука, да видам дали си во право или не си во право. Ако добро те разбрав нормално.

Сега пишуваш дека бурно си реагирала, мора да има и причина зошто? Ако сакаш објасни, те молам.

Поздрав

3. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Па на пример претходно целото време го поминуваше со мене а се друго што правеше беше малку од времето сега е обратно. Навечер кога ќе ми се јави пред да спиеме не ми вика дека ме сака што претходно го правеше.

4. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Во ред, ова е веќе нешто поконкретно. Тоа сакав да видам, која е причината која тебе те навела да мислиш така. Не знам зошто мислиш дека човекот треба целото време да го поминува со тебе? Тука си малку грешка. Тој има исто така и други луѓе во животот кои го бараат неговото внимание како на пример пријатели, другари, роднини и.т.н.
    Е сега ако тој почнал претерано малку да ти посветува внимание тоа е веќе друго. Ако е ова случајот тогаш би ти препорачал да го седнеш на разговор и да му објасниш дека неговиот заладен однос ти пречи. Ако е доволно свесен ќе се запраша самиот себе и ќе си ги анализира постапките.

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Најголемиот проблем е што он секоја грешка ја бара во мене и кога и да се скараме он очекува дека јас ќе го барам а тоа и се случува, го барам.. Незнам стварно дали е проблемот во мене.. кога би бил проблемот во него јас не би го барала но јас не гледам дека е во него или пак ме заслепила љубовта мм :/

6. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Ова можеш искрено само ти лично да го процениш зошто не те знам и не знам каков човек си, затоа ќе се воздржам од давање коментари што се однесува на ова. Но, би ти препорачал да си ги анализираш постапките и да направиш споредба. Види на пример зошто реагира дечко ти и дали е тоа оправдано. Ова искрено можеш само самата да го процениш со анализа на тебе и твоите постапки.
    Ако се оправдани неговите реакции тогаш смени си го односот.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Сепак фала ти што сакаш да ми помогнеш. Ќе оставам на времето а тоа со моето однесување ќе го поправам за понатака

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Mи треба совет ,значи јас со една личност која ја сметав за блиска и ја ценев направи некој лоши работи и престанавме да се дружиме и сега одкако престанавме цело време ми кажуваат зборувала за мене или поточно да кажам невистини кажувала и јас се вознемирив и размислував дали да и пишам нешто или да оставам така ?

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mr.Lover

Mr.Lover Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    1.028
    откарај у пизду материну ако си видела дека не ти треба избриши и број фб, инста и од живото и шо сака нека прае тражил/а си добил/а си најдобар совет од моја страна :)

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    8.361
    @Alisa22 до скоро бев во потполно иста ситуација. Личност со која долго се дружевме, престанавме од X причии и свесна бев дека од секогаш имаше голема уста и немаше контрола што зборува, па тоа дека ме озборувала не ми беше воопшто чудно.
    Само игнор на таквите не враќај на провокации и не се спуштај на нивно ниво. Не се вредни за твоето внимание верувај.
    И мене секој што ќе ме сретнеше ми викаше x рече вака за тебе, рече дека си била, ваква онаква само се насмевнував и продолжував по натаму, во никој случај немој да и враќаш со иста мера.

На +++, Alisa22, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Најпаметно ќе ти биде да се правиш како да не постои, игнорирај тотално се, бидејќи ако почнеш да се замараш, и таа ќе почне со нејзини глупости како нема врска, па друго, па трето и ќе искомплицираш се, а вака прави се дека ништо од тоа не постои и готово, речи не ме интересира и крај.

12. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    За секого зборуваат, менталитет...Најбитно е твоите најблиски да те познават и ценат другите се и онака небитни. Немој да паѓаш на нејзино ниво таквите сами се дават во своите комлекси, а и не постои лош маркетинг ;)

13. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Ако и пишеш секако дека ќе негира,а потоа повеќе ќе тропа за тебе,затоа што си и дала дознаење дека се замараш со нејзините трачарења.
    Батали и тоа е тоа,на луѓето не можеш да им ја затнеш муцката.

На +++, Alisa22 и EvAngelos им се допаѓа ова.
  14. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.243
    Тоа што она ти зборува зад грб повеќе зборува за неа, отколку за тебе. Да имаше она живот, ќе си зборуваше за неа. Не се замарај. Или па, не и пишувај, туку јави и се и плесни и у фаца. Или уште уште подобро соочија пред тие пред кои те зборела. Така ем ќе ја разобличиш, ем и другарките ќе видат кај тебе цврст карактер и нема ни они во иднина да си дозволат таков луксуз.

На +++ и Alisa22 им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Батали ја. Нека си отвара самата на себе реклама.

На +++, Alisa22 и EvAngelos им се допаѓа ова.
  16. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво,

повеќето ти кажаа тоа што и јас го мислам. Игнорирај ја таа личност и повеќе не се оптеретувај со неа. Уште само би ти кажал дека вакви работи во животот во многу ситуации ќе сретнеш. Луѓето секогаш зборуваат. Не сите, нормално, не сакам да ги ставам сите во ист кош. :)
    Али што се однесува до овие би ти препорачал да си ги штедиш нервите, пробај ако ништо друго. Зошто нервите ќе ти требаат за други работи во животот.

Поздрав

17. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Зависи што лошо направила, а и да направила не значи дека ти правела работи зад грб. Рекла-казала не се ослонувај на тоа ;) А бидејќи бараш совет и се замараш со личноста сигурно ти е сеуште блиска така да поразговарајте за се.

18. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Не воопшто не сме блиски ниту комуницираме веќе може 8 месеци а не ме чуди дека зборувала затоа што и додека се дружевме зборуваше за една другарка со која беше скарана цело време зборуваше лошо за неа ,а инаку ми има направено прво се фати со мој бивши само што раскинав следниот ден го фати и криеше од мене па ме молеше да и простам си викам ајде човечки е да се прости иако од тогаш престана да ми е драга личност а послем тоа она почна да се гледа со оженет албанец со деца и проба да ме вовлече и мене во таа невоља да не влегувам во детали имам пишано се во една друга тема од тогаш сфатив каква личност всушност е и прекинав да се дружам со неа ставив крај и на комуникација и на се.

П.с фала на сите за советите одлучив да не се замарам што зборува нека зборува во право сте.

19. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Штом е ваква работата баталија и не се замарај. Едноставно игнорирај ја. ;)

20. Possibility

Possibility Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14
    Во врска сме 1 година, а се знаеме околу 2 години.Во врската имам се што очекувам од едно машко. Неодамна стапивме и во сексуални односи, за мене прв пат. Но се појавуваат некои ситни проблеми од типот што тој е расположен за секс и интимни блискости секојдневно, а јас не. Ден пред неговиот роденден успеа и да се налути поради тоа, да ја упропасти и идната вечер и се што сум приготвила да го изненадам.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.