Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.624
    Се лути кога не добива инитмни односи, толку што не му е гајле за изненадувањето. Реченицава погоре (ти што си пишала) си кажува сѐ. Добра си му само додека му даваш.

2. Possibility

Possibility Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14
    Се смири ситуацијата на крајот од вечерта кога ги виде свеќите пред себе, но тоа бидејќи имав челични нерви и на неговите игнорирања реагирав со насмевка за да не упропастам се уште повеќе. Но самиот факт што знаејќи дека му е роденден за 1 ден, држи лутина поради тоа, не ми се допадна.

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не смееш да дозволиш да те тера на односи не сакаш, не си расположена или од било која причина не ти е до секс. Стави му до знаење дека не си машина и не постоиш само за да му ги исполнуваш неговите желби, ниту пак вашата врска треба да се темели строго на сексуалните нагони.

На buba4e89 и +++ им се допаѓа ова.
  4. formentera

formentera Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    Кој е слободен нека ми пишува лп, имам потреба од совет и мислење.

На MikiTass му/ѝ се допаѓа ова.
  5. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Драги девојки, навистина ќе ми значи да споделите мислење или искуство со сличен проблем ко мојот.
    Неколку месеци сум во врска, се сакавме премногу. Јас и сега го сакам а и тој вели ме сака. Прв пат заљубени вистински. Се беше добро па почнаа мали расправии и на крај некако стигна до прекин. Почна лошо однесување и бес кај него. Дури се појави и некое депресивно расположение. Му се собраа проблеми. Јас и покрај прекинот сакав да бидам подршка и направив многу работи но ме трга на страна зашо сака да биде сам и сам да реши се а дека ме тргнал за мое добро да ме штити. Му требало време да размисли за некои работи па може и ќе сме се смиреле. Јас се борев ама на крај решив скроз да се повлечам. И тешко ми е. До скоро секој ден по некоја комуникација а сега нема. Едвај се воздржувам. Го сакам и ми фали. Сакам да сум со него и да дадам поддршка. Но ете се некако искочи вака... не знам ни до кога би имала сили да чекам. Некогаш велам може уште треба да се борам.
    ????

Да додадам дека е врска на далечина.

Последна измена од модератор: 3 јануари 2018
  6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Ми треба едно мислење од повозрасните лица од форумов .
    Ми се свига една личност одамна , доста повозрасен од мене .... Еден ден стапи во контакт со мене (случајно или не , незнам ) малце ме возбуди тоа , но .... Секогаш почнува прв разговор со мене , но користи мн кратки реченици .... Одма ме покана да излезиме , се додека една вечер ми рече да одиме некаде каде што не би биле познати од некој , и да бидеме интимни :wasntme: И уз муабет дека бил ладнокрвен тип што само зборува само кога треба...:wasntme:
    Дали е ова дефинитивно покана само за секс и со филмот околу ладнокрвноста е предупредување као Не очекувај ништо друго од ова ???

7. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    8.361
    Па и јас ова би го сфатила како покана за секс.
    Дефинитивно типот сфатил дека чуствуваш нешто према него, па си рекол да си ја проба среќата зошто да не. Инаку зошто би те викал да излезете и тоа некаде каде што не ве знае никој за да бидете интимни. Јас мислам да сакал нешто посериозно би те викнал прво на кафе да се познаете подобро, па после све остало.
    Сеедно ако ти се допаѓа дечкото излези со него зошто да не ама чим е таков тип не очекувај за ништо повеќе од него зошто ќе се разочараш.

На Justicija и filip4 им се допаѓа ова.
  8. dora12345

dora12345 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo..
    Imam 24 godini i sum vo nekolku godishna vrska.
    Se super se okej ,chat pat karanici nekad epten burni ama nikogas ne sme se dovele do situacija da raskineme makar i na den dva sho se vika.
    Vo megjuvreme pred 1 godina pochnav so rabota vo edna firma.
    Sekoj pocetok tezok,zbuneta prvo rabotno iskustvo po struka ne obrnuvav vnimanie na okolinata se dodeka ne vlegov vo kolosek i vekje pochna i druzba so kolegite po opusteno.
    Nema veze toa manje bitno ..
    Pred nekolku meseci prv pat zabelezav deka vsusnost rabotam so eden kolega koj shto ushte na prv pogled koga go vidov mi go osvoi vnimanieto..mozebi zvuci klishe muabet ama osetiv na prv moment nekoe neobicno cuvstvo vo mene.
    Nema veze se gledavme niz hodnici zdravo chao smeshkanje toa i beshe nekoj mesec dva.
    Po toj period se ppgodi situacija da ostaneme oci vo oci da muabetime i se okej sekakvi temi i nekako si pomisliv imam cuvstvo za nekoja hemija megju nas..no sepak si vikam ne letaj so pametot ne si slobodna ( a odsekogas sum bila najgolem protivnik na izneveruvanje).
    Kako shto pominuvase vremeto posle toj muabet na samo nekako se se pogoduvase se povekje vreme da pominuvame vo drustvo eden na drug ,ama nisto osven smeshkanjeto i nekoi po malku zavodlivi pogledi nemase nisto drugo.
    Vo megjuvreme se dogovara sobiranka kaj koleshka vo stan i normalno nema da odbijam da ne odam koga ke odi skoro pola firma.
    Otidov jas,tamu beshe i toj..se okej tamu muabeti zaebancii site zaedno super provod..padna dogovor afterka vo disko.
    Ideme tamu i vekje vo element po malku pocnuva da mi prai se poise i poise muabet.
    Site si otidoa ostanavme do kraj nie sami..vikam si idam doma toj ne chekaj ke odime negde ..
    Po malku negoduvanje prifativ.
    Izlegovme od disko,pravec edno mesto kade shto nema mnogu narod pogotovo ne vo 4h sabajle.
    Muabetevme se dodeka ne proba da me zalapa..se trgnav ne ednas nekolku pati i samo mu rekov toa sho go pomisliv
    Ne sum slobodna zashto vaka..mn e pogreshno
    Samo mi rece znam deka i dvajcata go sakame ova i tokju me preseche..i ete bidna
    Beshe sho beshe toa na rabota posle situacijava se praime kako nishto da ne bilo mnogu normalno,no sepak toj pogled taa nasmevka..uff
    Ne znam shto da pravam,sovetuvajte me
    Na dva uma sum
    Stabilna vrska od 4godini bez niedno neverstvo se do ovaa situacijq so kolegata shto ednostavno ne mozam a da ne mu odoleam a znam deka ima nekoja posebma hemija megju nas
    Go znaete ona zensko cuvstvo,ednostavno znaete koga ima neshto..zenska intucija retko laze.
    :)

9. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    Hmmm
    4 god stabilna vrska ?
    Nishto od toa,ednostavno si go izneverila.
    Nema nishto losho od druzhba so kolegi,a i dechko kako dechko ne ni treba da se protivi na takvi druzhbi.
    Pa i vo disko ako odat site kolegi nema nishto losho,ama samo za druzhba,niahto povekje.
    Ti ako barem malku si go sakala dechkoti nemashe ni da dozvolish da dojde do toa.
    Ednostavno si se izgubila po nekoj si tamu,rezultat na toa e si zaboravila na taa vasha ubava vrska t.e so sekoe gledanje so toj tip ti si zavoravala na dechkoti.
    Ednostavno ne si stabilna devojka,mozhebi gresham.
    Eeeejj tolkava vrska da ja zavoracish na moment i da odish so nekoj tamu da se lapash.
    Ako go sakashe i barem malku cgustvuvashe neshto prema dechkoti nemashe da dozvolish da dojde do toa shto se desilo,ama tebe najverovatno ti mrda opavcheto.
    Pa ti devojko shtom si posegnala po toa,nishto chudno i da go dozapustish toa vashe vrskule,shtom si custvuvala nesgto prema toj tipac i si dozvolila da te slapa,slednoto se znae na shto pagjash,ednostavno da te legne. Sepak tvoj problem.
    Stavi se na mesto na dechko ti,i zamisli kako bi mi bilo ako toj istoto go pravi so druga.
    Voopshte ni troshka ne te poddrzhuvam za toa,cgovek da nema zborovi za takvi kako tebe.
    Barem ne kazhuvaj kako si ja zapustuvash tolku dolgata i stabilna vrska,na chovek da mu se gadi od takvi kako tebe :puke:
    Sepak istoto vazhi i za mashkite:!:
    Nezz ili jas sum glupav,ili pravo zboram,sepak ne poddrzhuvam neverstvo.

На VictoriaSan, Alisa22, Читател и 2 други им се допаѓа ова.
  10. dora12345

dora12345 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    I jas znam deka ne e sjajno toa sho se desilo ama ete vremeto nazad ne se vrakja.
    Ednostavno moment na slabost,pocesti karanici se vlijae.
    Ne se opravduvam ne e pravilno ama zivotot imal drugi planovi za razlika od jas shto si gi imav odsekogas.

11. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Ако си задоволна од број 1, никогаш нема да го видиш број 2. ;)

На BabyStyle, Justicija, S.J.Parker и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @dora12345, раскини му на момакот.
    Да си го сакала, немаше да го изневериш. Барем сега биди фер спрема него и не го понижувај понатаму.

На bebaa, Luminary, Mishela и 3 други им се допаѓа ова.
  13. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.231
    Јас по сето тоа што си пишала сфатив само дека таа долга врска тебе веќе ти прешла во навика, а дека немаш некои посебни, вистински емоции кон дечкото.
    Токму затоа и си се залетала по овој другиов - згоден, те шармирал, и ете ти одма шанса да заборавиш дека си во врска и да си пробаш нешто настрана.
    Биди искрена кон овој со кој си во врска и истата прекини ја - не му забивај рогови, не е фер.

На S.J.Parker, filip4, Читател и 2 други им се допаѓа ова.
  14. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    :puke::puke::puke::puke:
    :puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke:
    Izvini,ama mi se gadi koga ce prochitam vakvi raboti.
    Nese vo red takvi deshavki i nese za opravduvanje pa dali bilo mashko ili zhensko.
    Da te izneveril dechkoti pa i za odmazda i ti da mu vratish na isti nachin,ma da ne e reshenie toa. Ama na tolku dolga i stabilna vrska,nezz nezz chovek bez zborovi da ostane.
    :puke::puke:

На buba4e89, Oscar Lady, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Според мене, сама се плукнала.

На filip4 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    Pak bez navreda,ama vozrasna devojka si i sama mozhesh da pomislish shto i kako pravish. Pa zatoa barem malku i na moment pomisli,shto ako beshe obratna situacija t.e deckoti skrishno da pravese neshto so nekoja si tamu da kazam orospija .
    Iskreno zhalno za nego i podobro da ne bide povekje so tebe. Shtom sega ti zaboravash na nego i odish da se lapash a ce dojde vreme i ce odish da se e*esh so toj nekoj si,pa shto ostanuva koga ce dojde vreme da bidesh so nego. Kujca ce mu zatvorish,deca ce zapustish cela familija haos ce mu napravish.:D

На Weird0 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dora12345

dora12345 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Dobro sega ajde i ti otide predaleku kukja deca familija
    4 godini pri mnogu DOBRI priliki sama na odmor so drugarki po 10 dena pa nisto ne sum pravela znaci ne mozes da zboris taka...
    Ednostavno kazav i pogore me zanese taa nekoja hemija shto ja cuvstvuvam,a i veruvam na mojata intucija bidejkji ne me izlazala.

18. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    4 годишна врска и ја фрлаш во вода само поради забава, ќе те прашав дали го сакаш дечко ти ама такви работи не се прават на некој што го сакаш, како и да е биди искрена со него кажи му многу сум против изневерување не прави нешто што не сакаш тебе да ти го прават а он да те изневереше ќе пишуваше тука по теми ме изневери со ороспија ова она ,се надевам дека ќе размислиш убаво што понатака не се седи на два стола и не се гради среќа на туѓа несреќа .

На bebaa, VictoriaSan, filip4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    Paa otidov predaleku zashto i toa taka i e.
    Shtom ti sega toa go pravish i zaboravash na nego za nekoj si tamu lapach,drapach,ebach pa shto ostanuva vo idnina.
    Rezultatot toa kazuva,nekogash i deca koga bi imala bi gi ostavila sami so tatko im za da odish chejf na tamburata da si pravish.
    Ushte ednash,i mashkoto ne go poddrzhuvam i isto bi plukal po nego.

На buba4e89 и Weird0 им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Еми тоа е. Сама ќе си останеш. Нему му успеало те легнал.

Леле @filip4 ме пукна, лапач, драпач.:rofl:

На filip4 и Weird0 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.