Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dora12345

dora12345 Активен член

Nemavme nisto povekje od lapanje .:)

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ти пиша бидна што бидна.
    Океј вреди лапањево за пролазен момент и нормално он ќе се понаша како ништо да не било.

3. filip4

filip4 Популарен член

Dishi,ne pukaj :D
    Pa lapach drapach :rofl:

Feminka22 likes this.
  4. Trxmx

Trxmx Популарен член

Сум била во слична ситуација додека имам дечко да ме привлече друг. Седни и убаво размисли дали го сакаш дечко ти. Денес е колега од работа, утре ќе биде комшија а задутре другар на другарка ти. Кога веќе еден ќе ти се засвиѓа до степен да направиш нешто со него, значи дека со дечко ти нешто ти фали. Дали љубов, внимание, почит не знам. Мој совет е да раскинеш и да бидеш искрена, бидејќи јас се мачев така 6 месеци, останав во врска ради навика и дека било многу време во прашање. На крај раскинав и сфатив дека сум се мачела само. Ако сепак решиш да останеш во врска, посвети повеќе внимание на врската и избегнувај го колегата. Гледај да не ти се случи истото пак или па со некој друг. :)

dora12345, MikiTass and buba4e89 like this.
  5. filip4

filip4 Популарен член

So lapanje se pochnuva,so tolchenje vo krevet se zavrshuva. I toa ne e neverstvo be,onaka druzhba e

6. Luminary

Luminary Форумски идол

Реалноста е дека не можеш да присилиш никого да му помогнеш, или да бидеш тука за него доколку тој не сака. Истото важи и за врска, не е доволно само едниот да сака и да се труди цело време.
    А ти конкретно во ситуацијава, прави како што интуицијата ти кажува. Ако сметаш дека уште треба да се бориш, продолжи, но внимавај сама да не си направиш потешко. Доколку одлучиш да се повлечеш, и тоа е во ред и воопшто не треба да се осеќаш виновна бидејќи си се понудила да помогнеш. Зависи од тоа колку години имате, дали ви е сериозна врската, дали според тебе вреди итн. Со лесно што и да одлучиш.

poetesa09 likes this.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да!

8. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Секс и ништо друго.

filip4 and buba4e89 like this.
  9. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Ти цело време потсвесно си го посакувала тоа, иако не сакаш да си признаеш. Инаку зошто би останала сама со него во 4 сабајле. Стабилна личност која што си го сака дечкото, нема како прво да си го дозволи тоа останување насамо со колега во раните утринско часови, не пак другото.
    Си била на прослава се тоа е океј, ама кога сето тоа завршило, добро би било да си се вратила дома или да си отишла кај дечко ти, а не во канџите на колегата.
    Еве јас имам многу подолга врска од твојата, па на крај памет не ми паднало да направам вакво нешто. Кога има прослави такви работи кога сум без дечко ми, одвај чекам сето тоа да се заврши, за да се вратам него.
    Очигледно имаш врска која не те исполнува и дечко со кој хемијата ви е изгасната, па тоа те поттикнало на неверство.
    Подобро расчисти со дечко ти, после прави си што сакаш сама и слободна. Не е фер спрема него ваков однос.

bebaa, Dust, Yowannty and 2 others like this.
  10. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Дефинитивно, добро си го сфатила, а и среќа во несреќа е што бил толку директен и искрен. Да знаеш да не се врзуваш емоционално со него.

Justicija likes this.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Сака да раскинете, ама ти да го направиш тоа, за да не мора тој да излезе лошиот. Сета таа промена во однесувањето асоцира на тоа. Се заситил дечкото или некоја друга го заинтересирала. Не мачи се, направи му услуга, престани да го бараш. Има и други момци.

Dust and Feminka22 like this.
  12. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Штом го бара сето тоа од тебе,апсолутно тука не станува збор за љубов.Ако те сака,ќе те сака секако,без оглед на се,повлечи се на време.

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

@anonimna.999 раскини му.Ти дава знаци дека не сака веќе да сте заедно.Заеби го пред да те заебе.
    Мене еден така ми правеше,се јас бев крива немал време да се гледаме а љубоморен до бола.И му раскинав после се испостави дека ме сакал ама ту лејт со дадов себеси шанса и бев среќна со еден што го сакав повеќе од се.Со љубов кажував се а не бев празна во душата.Може траеше кратко ама беше слатко.

filip4 likes this.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Ок . Како "благо" да го откачам , за да свати дека е идиот ?

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас да сум ќе му речам "Дечко моите квалитети можат да се измерат и во јавност, а твоите се веќе видени".

Или директно игнорирај го.

Dust, boo3, Feminka22 and 3 others like this.
  16. ilyan

ilyan Популарен член

Кратко и јасно : од**би гом**ру !
    Со такви напдни и прости џукели нема благо!

Feminka22 and Justicija like this.
  17. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

@Justicija "Не сакам да имам интима со секој,јас сум ладнокрвна типка кога се работи за интима,,
    Или игнор најпаметно.;)

Justicija likes this.
  18. beautu17

beautu17 Истакнат член

Не знам зошто, долг период запознавам луѓе кои се или идиоти( дечки кои си играат топло-ладно долго време, врски за секс, или те шармираат и ти ветуваат самите а другиот ден ќе ги видеш со друга) или досадни. Во секоја смисла, лошо....
    Другарка ми вика дека не знам да се борам, дека не запнувам за нешто по секоја цена, а јас сум таква некој колку и да ми се свиѓа ако ме навредил за нешто или ако видам дека не ми обрнува внимание,почнуам да му станувам опција почнувам самата јас да се губам, не се докажувам и не се борам за некој што сум само опција, зашто искрено научив да се ставам на прво место.
    Има друг случај, дечкото од фин,пофин, се труди да ти погоди се, едноставно не знае да ти каже не, не знае за малце хумор, оди некој празен муабет све океј, ама нешто фали, ја нема страста, ја нема онаа ,,искра,, или хемија како и да наречам. Едноставно празен тип кој има 25 години и време му е да фати девојка за озбилно. Е еден баш вака ми рече. И тогаш се паѓа у вода, се губам постепено и пак во круг.
    До кога ќе ми се случува? Се прашувам што треба да сменам јас кај себе?
    Што сум пребирлива сум пребирлива, неможам да бидам во врска само онака, можеби навистина треба треба да сменам нешто.
    Сега искрено имам контакт со двајца. Со едниот веќе почнав да се гледам, нашава приказна започна малце лудо ама сепак интересно, се запознавме на забава летоска кај и двајцата бевме поднапиени(живеам во туристичко место, а студирам во неговиот град) и таа вечер се чуствував како отсекогаш да го познавам, и двајцата бевме поднапиени, но не се случи ништо освен лапање, иако можеше повеќе сакав да оставам впечаток дека можам да се воздржам...Дејтот ни заврши со пиење, шетање на плажа, страсно лапање и испраќање до дома..Немавме некој контакт којзнае каков, можам да речам доволен за одржување, знаевме и двајцата дека мораме да се видиме пак. И се видовме по неколку месеци, бевме на кафе и ништо повеќе, се видовме по 3 пат, бевме пак на кафе а после кај него и имавме односи. Се видовме и 4пат... Кога сме заедно како отсекогаш да сме заедно, опуштени сме, се смееме, и се задоволуваме. Не знам кога она ,,лабавото и несериозното станува некој вид ,, нешто поозбилно,, Можда ќе ме осудувате зашто се ова започна со имање односи на 3 дејт, но со некои луѓе ќе се чуствате како магнети и нема ни да чуствувате како стигнавте до таму.
    Дали ова може да биде потенцијал за повеќе? Да напоменам тој прв ми честита празнициве, по порака на телефон, и јас вратив со што му честитав и јас. И сега нити знам кога ќе се видиме, ни ништо. Колку период време да му дадам?
    Можда ќе рече некој кога некој е вистински, нема да се прашуваш вака, ќе биде секогаш за тебе.
    Ете имам и ваков, дечково ме има еднаш видено, ми пишува постојано како сум, што правам со кој сум, што сум правела денеска, што ќе прави тој, што ќе јаде, кој филм ќе го гледа, некоја песна. Утредента пак ќе ми пише и се ист муабет, за некоја недела се враќа Мк и знам сигурна сум ќе ме викни на дејт. Почнав некој период да не му враќам, и ми дадов индиректно дознаење да не ми пишува секој ден, да се видиме ко луѓе на дејт па после нека оди постепено ако ни е убо. Типот по 2дена ми праќа трогателна песна....
    И што да правам, знам дека сум расеана....

Justicija and Weird0 like this.
  19. Justicija

Justicija Форумски идол

Размислувам ова да му го кажам :lol: но знае дека не сум ладнокрвна личност :o

20. Weird0

Weird0 Истакнат член

Сакам да кажам за опцијата...СЕКОГАШ БРОЈ 1, да си бидеш..
    Пребирливоста е опасна работа...од пребирливост многу, се останува сам/а.
    И на крај, прочитав за ова, односиве и гледање после месец дена со дечкото...тоа за мене е само задоволување на потребите...Друго не стасав да прочитам, искрено не ни сакам :)

beautu17 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.