Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    5.637
    Зошто бараш проблем таму кај што нема? Многу нормално е да сака време за себе после работа. Не мора да се гледате секој ден за да имате успешна врска. Јас би ти рекла дека е полошо кога би биле постојано заедно, ама како сакаш.
    Не го напнувај за непотребни работи, искрено.

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Постои таков период каде човек си бара време за себе. Штом ти рекол да не го игнорираш јас би ти рекла да не му даваш премногу внимание. Не бивај иницијатор ти за се.
    Иако мислам дека се лади спрема ова што го кажуваш дај му го потребниот простор да сфати што сака,нека те побара сам неколку пати па ти возврати му со исто.
    Ако порано можел да те види на 5 мин сега нешто се променило.
    Играј топло-ладно, ако сакаш утре пиши му ти како ништо да не било.

3. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    8.361

Не го направив на 15 години, туку тогаш веќе го имав профилот.
    А кого прифаќам си е моја работа и познати да се не гледам мојата приватност да ја делам со секого. Исто како што сега овде немам намера да ти раскажувам тебе што имам искусено.
    Не си придавај толку значење, не си ништо посебна од другите членки за да те следем или да се расправам. Всушност ниту се распавам, ниту те напаѓам туку ти кажав дека не се согласувам со тебе, во превод трескаш детски глупости и ти објаснив и зошто мислам така.
    А добивам вчетаток дека ти си таа што во секоја тема и рипа а и скока.
    Пак ќе кажам, претпоставувам дека девојчето е тинејџерка затоа не сакав на дугачко и широко да и расправам за другарства, кога ќе порасне сама ќе си сфати некои работи. А примери има милион.
    И нема потреба да ги така безобразно испревртуваш работите. Ти кажав ретко користам фб и не знам кој што споделува и објавува. Не сум рекла дека не смеат туку мене лично ми е незрело да се потресам зошто другарката се тагирала со друга девојка а мојот таг замисли не го прифатила. Ти кажав и предходно имам доволно години и доволно сум паметна за да ги сфатам некои работи. Јас си имам живот и надвор од форумот и од фејсбукот што ми е далеку по добар и немам потреба да се докажувам никому и никаде со слики и тагови. Дали ќе ме тагнат или не, малку битно. Мене ми е важно каква ни е комуникацијата во приватниот живот и односите, а лицемерие е да ставам слики и тагови демек имам исполнет живот, а надвор во реалноста да се оговараме со другарките.
    Поздрав и добра ноч. Не ме цитирај повеќе, паметна масо. :hai:

На MG3 и Плавуша123 им се допаѓа ова.
  4. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Искомплексираните мажи лажат т.е измисулаат имагинарен свет, се убедуваат и себеси, така и девојката. Незадоволство од сопствениот живот и немање самдоверба. Па да надокнадат.
    Кога се сака се се може без изговори, во моментите кога му е тешко зошто ти да не бидеш со него, љубов, зошто воопшто да си во врска ако не сакаш да си со личноста во добро и зло. Не се состој врска само од секс, летувања, забави. Квалитетна врска е онаа кога партерите се потпираат еден на друг во најтешкото. Бтв тоа што те споредува со бившата е дегутатно.

На sexygrils236, "Zoki" и Scyx76 им се допаѓа ова.
  5. Scyx76

Scyx76 Нов член

Се зачлени на:
    15 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Епа проблемот е што, јас кога го игнорирам тој лигави се додека не попуштам и после пак си тера, демек он е мужот у куќа. Еве неколку дена по ред така е.

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Воопшто не го барај, ако има потреба од тебе, од љубов и внимание сам ќе те побара. Ако го нема долг период нешто се случува со него или со неговите чувства, во тој случај ти треба да одлучиш што понатака.

На Scyx76 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Problemot ne e moj , ama e na bliska licnost , pa bi sakala sovet ili pak da ne poucite sto da pravime . Vaka sega : devojceto sto go ima problemot skoro napolni 17, dva dena pred rodenden dozna deka deckoto so koj bese zaedno recisi 1 godina se veril so druga ( togas nemaa raskinato uste so nego ) , ama od devojkata dozna , ne od nego . Deckovo seuste ja prati i sledi drugarkava iako e veren so druga . Vecerva pievme kafe kaj mene doma, i slusnavme silno bruenje na kola , koga izlegov na prozorot da vidam sto se slucuva ,vidov deka e deckovo i vednas i kazav . Inaku , veridbata negova e izbrzana i nelogicna, verenicata i ovoj postojano i go sledat sekoj cekor na drugarkava ( za srekja ne ja povreduvaat ,ama morbidno e ) . Baram sovet , kako da se otkaci od nego ? Zosto ja sledi iako rascisti ona so nego i on e vekje veren ? Kakva potreba imase verenicava negova da i pisuva na viber na drugarka mi i da i dokazuva kolku se sakaat ona i deckoto ? Drugarkava im posaka se najubavo , iako kako sto veli go sakav na vtoro mesto , vednas po semejstvoto , i me boli sto ova se sluci , ama neka , kje mi pomine ..Ona se otkaza od nego, no toj ne se otkazuva ...

P . S . Deckoto ima 24 godini .

8. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    970
    @CrazyGirl15 Мене едно не ми е јасно,кога веќе се верил,ај тоа туку и другарката твоја го,,откачила",по која причина ја следат и тоа двајцата?? А и тој дечкото и дури бил со неа имал и друга,не се дешава венчавка преку ноќ.Јас да сум на нејзино место ќе разговарам со него,ќе пробам да му објаснам дека не ме засега и да ме остави на мира.А и девојчето може да разговара со нејзините родители,тие сигурно ќе превземат нешто.Ако оди до крајни граници т.е. вака среде ноќ да оди дома и и да го следи секој нејзин чекор,јас и би побарала помош од полиција, не знам,морбидно е чувството да знаеш дека си следен,не се чувствуваш ниту слободно...

На cresa-jagoda и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  9. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Roditelite znaat , prezemena e takva merka . Ona rascisti so nego vednas koga dozna deka toj se veril . Imaa burna vrska oni dvajcata , e sega verenicava negova mozebi e bremena , ne znae nisto drugarkava zosto e taa veridba taka odednas , Samo znae deka koga bile skarani on izleguval so drugi , iako nemale staveno kraj na vrskata definitivno . Zosto ja sledat dvajcata , ne znae . I ona saka da znae . Inaku , maloletna e i ne ostanuva do docna , a periodov voopsto i ne izleguva , taka da nema opasnost od takvi krajnosti , a on i se kolne deka ja saka i kao ne moze da ja povredi ( fizicki ) iako emotivno ja unisti ..

10. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    @CrazyGirl15 дали е трудна или не , и дали се сакале или не ич не е ваша работа. И да е трудна а да не се сакале они се заебале нека си решат. Другарка ти е млада животот е пред неа не знам зошто би патела за некој таков. И не на него туку на жена му нека и пише и нека ја замоли ако може типот повеке да не ја замара. Инаку на ваши години сите сме имале некој таков. Само што сте раскинале и типот оп се верил или нова женска си фатил. И сме паѓале во несвест како ке живееме без таа личност, кои будали еј !!! Нека си ужива другарката, нека пише на жена му, на родителите негови, а ако треба и нејзините нека превземат нешто.

@Scyx76 остај го некој ден не му се јавувај да видиш дали тој ке те бара. Инаку работата да, е изговор понекогаш ама не може да е изговор и за викенди и празници.

На buba4e89 и Scyx76 им се допаѓа ова.
  11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.820
    Да се налутам на некоја другарка,макар и најблиска бидејки не прифатила некој таг на фб?
    Алоо,не е нормално...

На DAngel, Belgin1 и Annora им се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Pogresno si me razbrala :) . Ona ne se zamara so nego , tuku on so nea . Ona go saka da , ama nitu go bara nitu pak sak da go bara . On ja sledi nasekade . Vcera do pred mojava kukja dojde , pred toa do fitnes ja sledel . Inaku jas sum 22 , ona e 17 ( ne sme ista vozrast ) . Znam deka site sme imale po nekoj vakov na taa vozrast , razlikata e sto ona ne se zamara so niv , ama oni so nea da .

13. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    @CrazyGirl15 нека пише на жена му, ама културно без припукувања. Или на негови родители, или на родители на жената, на било кој ако треба нека оди лично нека им каже ама секако во присуство со нејзин родител. И ако може тоа следење некако д аго сними, дека така они ке одрекуваат.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    57.158
    Не е баш толку едноставно, проблемот е подлабок. Јас сум во слична ситуација и знам колку боли. Моите другарки од 10 години никогаш не ставаат слика со мене на никаква социјална мрежа а меѓусебе и со другите нивни пријатели со кои се знаат помалку отколку со мене си ставаат. Најјакото е што тие други пријатели никогаш не би го направиле за моите другарки она што јас сум го направила сиве овие години. Ама ете сепак се поблиски со нив а не со мене. Разбирам да најдиш нови пријатели со кои делиш повеќе заеднички интереси ама тоа не значи дека старите треба да ги запоставиш и да ги делиш. Да им речам да се сликаме јас и да ставиме слика некаде ќе ми превртат очи. Грдо е чувството да си таа одделената. Ама тоа е тоа, што да им правам. Многу убаво кажа @buba4e89 погоре.

На buba4e89, CrazyGirl15 и Joi им се допаѓа ова.
  15. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Девојката има само 17 години, премлада е таа да се впушта во вакви проблеми, се случило што се случило, сега родителите се единствените кои можат да и помогнат. Забрана за пристап и готово. На 17 год не си доволно зрел за овај тип на проблеми...веридби, венчавки, трудници кои ја следат..

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    @CrazyGirl15 сетo oвa штo гo кaжa тукa рoдителите нa девoјчетo некa гo кaжaт нa рoдителите нa идниoт брaчен пaр. Вaјдa некoј имa фејзбук, некa им пишaт декa се зaгрижени зa свoјaтa ќеркa. Мoже рoдителите бaрем ќе ги фaти срaм и ќе си ги пoдберaт некaкo децaтa, oти oчигледнo е декa сo двaјцaтa немa рaзбирaчкa. Имa еден куп примери кaде штo рoдителите не знaaт штo сo случувa сo нивните децa, мoже и oвде е тaкa. Истo тaкa мoжете и дa ги рaскaжете нa некoлку другaрки, aкo пoчнaт дa се ширaт лoши муaбети зa нив мoжеби ќе се смирaт мaлце.

Другaркa ти е среќнa штo не е пoвеќе сo вaкoв психoпaт.

@Amellie13 aкo те oдбегнувaaт и ти oдбегнувaј ги. Држи се нa дистaнцa и прoбaј дa ги oлaбaвиш емoтивните врски штo ги имaш сo нив, ќе престaне дa ти биде гaјле. Јaс имaв тaкви другaрки и сегa ми се сaмo пријaтелки.

На CrazyGirl15 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  17. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    @CrazyGirl15 Нека разговара со него нека му каже на мирен културен начин да не ја замара повеќе,било што било поминало.
    Си има вереница и со нејзе нека се занимава.
    Да е девојчево моја,ќерка,сестра и роднина вака би изиграл.
    Усмено ќе го предупредам,ако продолжи да ја замара ќе го пријавам во полиција.
    Ако продолжи пак, ќе земам ќе го истресам.
    Но јас вака би изиграл затоа што е најдобар метод за вакви манијаци
    Типов или е болен во мозок,или сака да ја искористи девојкава.
    24 годишен со 17 годишна :fubar:педофилче:headbang:

На CrazyGirl15 и Joi им се допаѓа ова.
  18. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Вереницата знае за ова дека ја следи . Знаат и родителите на другарка ми , поточно мајка и знае . Дечково е луд . Никого не слуша . И да се каже на нивните родители он исто ќе прави . Е сега , не знам дали е известена полиција за случајов , ама не верувам бидејќи ова почна од скоро ..
    Таа што е вереница на дечково , прва и пиша на вибер на другаркава , дали се сеуште заедно со него . Другаркава не и врати бидејќи не го знаеше бројот и остави така . Подоцна и пишала дека она е верена со него , и другаркава веднаш се договори да оди со него на кафе и да расчисти се . Така и бидна . Другаркава се повлече а тој сеуште ја следи . Разговараше и со вереницата негова и и кажа да го прибере покрај себе , да прекине да ја следи , ама што кога и таа самата ја следи .. На другаркава родителите се известени за случајот , ама веројатно чекаат да помине уште малку време , бидејќи се се случува многу кратко време ( околу 3-4 дена ) .
    Точно , голема среќа е што навремено се тргна . Дечкото е луд . Не слуша никого , така да не верувам дека би имало ефект разговор со неговоте . Можеби законот би влијаел само ..
    Разговарано е и со убаво и со лошо ( со викање , карање , нервоза ) но тој продолжува да ја следи . Не слуша никој , си оди по свое . Единствено да го суредат некои батки или забрана со закон . Ќе разговарам јас утре со другаркава да видам како стојат работите , ако и понатаму ја следи ќе и кажам да го пријави заедно со нејзините во полиција .

Фала ви на советите . Се надевам дека ова лудило ќе се среди што поскоро , да може девојчево раат да си живее , а тој ќе сфати дека оваа не е во ред и ќе прекине да ја следи .. Ќе направам апдејт колку можам поскоро , да ве известам дали и како се среди целава збрка :sweat::|

На Joi и Purelove92 им се допаѓа ова.
  19. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Не е доволно зрела на 17 години да и се случуваат вакви драми. Оставете тоа тепање, кавги..само повеќе ќе влијае на психата на девојката. Среќна е што има родители кои се грижат за неа и наједноставен излез и најбезболен е родителите - забрана за пристап.

20. Daisy17

Daisy17 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Епа вака девојќи, се зачленив бидејќи ми треба ваш совет. Со дечко ми сме 2години и 4месеци заедно. Се беше убаво, се до пред 3месеци, тој многу се смени. Почна во 5до12 да ме откачува, да ме пцуе(понекогаш), да вика дека го нервирам, но сепак наоѓа време секогаш излегуваме и тој е најдобриот човек на планетата. Инаку јас сум 20 тој 21. Е сега главниот проблем е што тој денес од работа си дојде дома и отиде во соседниот град имал работа, му реков да му правам друшто а тој ништо не ми одговори. А преска мајка му ме викна кај нив и дознав дека тој бил со еден другар, небитно. Е сега рековме дека ќе испаднеме, но тој си дошол и веднаш отишол во кафана со со тој другарот, без да ми се јави и да ми каже дека променил за денес. Јас отидов кај неговите требаше да земам нешто, и го чекав да си дојде, но тоа неговото половина час стана 1часот по полноќ. И сега, неговите си легнаа и почна да ме гушка, премногу ме сакал, и сакаше да имаме односи(не е прв пат), но јас тоа неможев да си го дозволам бидејќи бевме во дневната соба, да беше на друго место океј е. И му велам е скоро е 2часот многу е касно морам да одам дома, а тој е сабајле од 6 на работа. Леле кога се налути... А предходно ми рече за утре да сме иделе заедно во ресторан, цела вечер да сме си биле заедно,и викам океј, а сега кога ме остави дома, му велам кога ќе стасаш јави се, на тоа ми врати не ќе спијам. Му ср јавувам после 20мин му велам стигна ли, си легна ли, вели да ајде сега сакам да спијам сабајле рано станувам. И на тоа му викаж ајде добра ноќ и те сакам, тој ништо, и му велам а за мене нема ли еднп те сакам, нели најмногу ме сакаше, и ми вели НЕ. Му викам нели си ми мој дечко секоја вечер ми се јавуваше, и само ми рече ајде утре ќе се слушнеме и ми исклучи. А инаку за утре вечер нели велеше дека ќр одиме а после половина час рече ќе видеме(и за нова година тој беше со другарите а јас бев дома). И сега вака седам и размислувам, од каде јас треба нему лута да му бидам, тој на мене се налути (а можеби и да е толку со нас според неговото однесување). Веќе неколку пати ме удираат зборовите на татко ми дека не бил тој за мене, дека не вреди да се нервираш за таков ми велеше, тој што те сака никогаш нема да те остави да го чекаш, и да ти се налути за било што. Можеби треба утре да му се јавам и да го викнам на разговот крај да ставиме или да чекам алкохолот да му помине, ама не е за опростување не сум јас играчка јас сакам да сум среќна, а бев до пред 3месеци. Незнам што да направам.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.