1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Summerbeauty

Summerbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
    Фала на советот, ке зборам со него па ке видиме:)

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Незнам што сакаш да кажеш со тоа интуицијата што не те излажала.Дека треба да се скараш и да с фатиш со колегата?А од каде знаеш дека колегата има сериозни намери за врска со тебе,а не само да те "помине"?Сте разговарале?Ако тој чуствува нешто затебе,а те почитувал немало да те доведе во ситуација да бидеш ролку ниско, да бидеш таа која вара и да те јаде совеста.Би разговарал со тебе отворено,но не и да проба нешто со тебе како бакнеж и слично.Инаку познавам особа која расипа четиригодишна врска за еден што го запозна на работа но од друг град,само службено нешто ом поправаше,исто хемија ова она ја помина дватрипати и толку,заврши работата.Најде таа друг и по три месеци се омажи,роди две деца а по 4 год се разведе оти почуствува хемија за друг што се запознаа на фб преку работата што тогаш ја работеше.Остави и деца и се за тој.Сега ке видиме колку ке трае и ова додека не се јави нова хемија.
    Зборот ми беше дека неможеш да се понашаш така и хемијата да ја следиш од сите страни кај ја секаваш.Такво искушение често ке имаш.Мислиш машките немаат?Ама има нешто што се вика достоинство,самоконтрола,љубов,почит.Верувам го очекуваш тоа од дечкоти.Тој сирот па и има доверба во тебе и те остава сама и на одмор со другарки и до савајле на забави од работа,а за возврат што добил?А искрено и мислам и не само што не го почитуваш о цениш,оти и не го сакаш штом си дозволила да се залеташ по колегата.Размисли си убаво што чуствуваш спрема дечкоти со ладна глава.И да останеш со него и да не останеш,во иднина пробај да не се залетуваш така оти може да ти прерасне во стил живота како личноста погоре што ја кажав.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
  4. Summerbeauty

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
    22 i on isto

5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Епа не сте мали, мислев тинејџери сте со муабетиве "страв ми е да не ме повредат". Знаеш колку глупо звучи? Исто како некој да каже: "Страв ми е да поминам улица, можеби ке ме згази кола".

Или те мафта јер не сака врска, или уште не е созреан во паметот. Остави работите сами да течат.

Да не заборавам, и во врска да сте, ако сака, тој може да се гледа со други.

На DAngel, bebaa, +++ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Summerbeauty

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
    Ne znam tocno sto saka, promenliv e vo raspolozenieto. Prvo si mislev da ne e samo za sex ama pa nekogas koga se gledame nemame odnosi, samo muabet si pravime taka da verojatno ne e samo od korist

7. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    Здраво девојче,

му било убаво со тебе т.е. имал некакви чувства за тебе а страв му е од врзување ?! Не ти звучи ова тебе малку контрадикторно? :)
    Можеш да седнеш да разговараш со него и да го соочиш со неговата контрадикторност зошто мене ова негово размислување извини ми е без врска. Или е дечково католички свештеник и е во целибат или е нешто друго во прашање. Трето нема.

Разговарај и соочи го со неговата контрадикторност. Тој ако е машко треба да покаже храброст зошто животот не знае да биде суров само на полето на љубовта, туку и на било кое поле. Замисли утре создадете фамилија, и? Ќе му биде страв да се соочува со некои работи зошто нема да сака да биде повреден ?!

Не сте деца, објасни му го ова, ако и после ова не сфати некои работи, терај понатаму и барај некој друг кој е похрабар.

Поздрав

На "Zoki", IM.TMKQ, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  8. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    А каков муабет си правите? Нели кажа дека последните 2 недели почнал да ти се отвара за неговите мисли, чувства? Пред тоа за што зборувавте? А правите некакви други активности преку ден или само навечер за секс се гледате?

9. Summerbeauty

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
    Za se zborime, rabota, fakultet, problemi so drugari, domasni problemi...prethodno gluposti zborevme, nebitni raboti, prethodno se pretstavuvase kako nekoj vez emocii a sega ne e takov. Drugi aktivnosti bas i nemame, najcesto navecer se gledame ama nemame sekogas sex

10. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    А чекај, сте имале односи, но не сте во врска?! Извини вака ако прашувам премногу...

11. Summerbeauty

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
    Da da uste od pocetokot imame odnosi, mnogu mi bese strav deka izbrzav i deka ke mu zdosadam i ke me ostavi ama ne go napravi toa

12. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    На почетокот не видов некаде дека го спомена ова, така да ако сум пропуштил нешто извини однапред. Но, ако сте имале односи а тој не сака врска тогаш очигледно е дека ти му служиш на него само како секс-играчка и ништо повеќе. Ова неговово така ми делува на мене.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Пријатели со бенефиции.
    Не прифаќа ништо од членкиве и сега бара совет како директно да му каже дека сака врска со него.
    Ох, тој да сакал до сега врска ќе биле заедно.
    Вака се вртите во круг.

На lost123, Alisa22, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Summerbeauty

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
    Da ama me buni toa sto ne se gledame samo za sex, koga si so nekoj samo za sex ne se povrzuvas emocionalno. Toj del ne mi e jasen

Ne rekov deka ne prifakjam nisto od mislenjata, sakav samo da dobijam povekje mislenja bez razlika dali se dobri ili losi

Последна измена од модератор: 21 јануари 2018
  15. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    Во ред е што бараш мислење, никој не те осудува за тоа. Ама со ова да прекинеш веднаш, освен ако не сакаш ти да бидеш со него само поради секс и сл.
    И искрено и јас мислам дека на дечково не му е дојдено до врска. Ти секако дека кога ќе си кај него мораш да разговараш за нешто, нема сигурно атмосферата да биде како да имаш ти со ѕидот односи. :)
    Можеш ете, да го соочиш и да побараш нешто повеќе. Пробај си ја среќата. Ама ако те одбие (што е можно и тоа да се случи) нареден пат со друг ваква практика не, освен ако не ти е дојдено само до секс.

На Alisa22, IM.TMKQ, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ти мислиш дека тој се поврзува емоционално ама не се поврзува.
    Тоа што ти кажува за себе и проблемите и општо те доживува како пријател со бенефиција, колку да не биде само секс. Сака така да мислиш за да не му префрлиш дека си искористена.
    Меѓутоа ти си сакала и не гледам искористување тука.
    За врска не ни сака сам, џабе чекаш по мој заклучок.
    Ако сака да е со тебе ќе е со тебе без никакви изговори, едноставно е.

На Alisa22 и "Zoki" им се допаѓа ова.
  17. Summerbeauty

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
    Fala vi na sovetite devojki :)

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    Па не сум баш девојка, али ајде. :D

На Ingvild, Wildlover, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  19. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    И самата кажа дека за овие 6 месеци сте зборувале небитни работи, а сега во последните 2 недели сте почнале за друго да зборувате. Значи не сте биле емоционално поврзани за овие 6 месеца туку само физички. Тој ако сакал врска до сега сто пати ќе бевте во врска..
    Штом се гледате само навечер мислам дека треба да ти биде јасно за што станува збор, а тоа што од време на време немате секс а само зборувате не значи дека те сака. Си му станала навика. Индиректно сака да ти кажа дека не сака врска со тебе со тоа што ти вели дека го е страв од обврски. Е сега ти од друга страна си почнала да имаш емоции кон него и сакаш врска затоа и секој мал знак од него го толкуваш така како што ти сакаш да го видиш. Ама кога погледнеш од страна, објективно е сосем друго.

На +++, buba4e89 и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Се додека не го изнесе ова, мислев дека можеби сака слобода дечкото и не сака да е со една.
    Сега е повеќе од јасно дека сексот му е приоритет.
    Послушај ги советите на членовите погоре.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.