Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Summerbeauty

Summerbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Баш чудно размислуваш. Имаш нереална замисла за врска, доверба, секс. Може да му здосадиш и после 5 години врска или 10 години брак.

Ако има хемија меѓу вас, до кога ке чекаш да имате односи? Официјална врска, брак?

3. Summerbeauty

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
    Znam kako treba da izgleda normalna vrska i znam deka ova sto go imam ne e vrska, mene edinstveno me interesirase dali mozebi vodi kon vrska, mi trebaa povekje mislenja. A za sexot, jas licno ne smetam deka mora mnogu da se ceka i spored mene toa e razlicno so sekoe masko. So nekoj moze da sakam odma da napravam nesto povekje a so drug bi cekala. Za zdosaduvanjeto mi bese strav zatoa sto mnogu maski ako prebrzo dobijat sex ne se vekje zainteresirani.
    Povekjeto tuka vidov deka se protiv sex uste na pocetok na gledanje, no dobro toa e nivno mislenje

Последна измена: 15 јануари 2018
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Не води кон врска.

5. Summerbeauty

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
    Vsusnost vodi :) Site vasi mislenja i soveti mi pomognaa da razgovaram so nego i da rascistime na sto sme i sega sme zaedno. Fala vi uste ednas :D

6. AnaaKareninaa

AnaaKareninaa Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    14
    Овој мојов ме сака си го знам тоа а за да ме сака мора да му се свиѓам, но кога доаѓа муабет за изглед пр. жена за него како на машко му се свиѓа газла, големи гради и се тоа, јас имам 47кг не сум слаба дека сум ниска ама јас си го сакам телото сакам слаби луѓе мали гради...а тој кога ќе ми покаже некоја ми прави да се осеќам лошо се осеќам недоволно добра сакам тој да ме прави да се сакам себеси а тој прави обратно...

7. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.276
    Што совет бараш?

8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Ако си сакал таква со големи цицки ,газови нека си фати таква а не тебе да ти покажува како некој напален мајмун и да ти уништува самодоверба .

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AnaaKareninaa

AnaaKareninaa Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    14
    Ма не дека ми пок
    Ма не ми покажува тој него кога ке види на инста дали заедно секогаш си кажува дека му се свиѓат мене тоа ме вреѓа.. или па претерувам не е слеп ако има женска незнам ме вадат од кожа такви ситуации и мали расправии

10. AeonFlux

AeonFlux Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    62
    ок ако имаш самодоверба и си го сакаш телото зашто се споредуваш со глупи слики на инста? ако ти покаже слика покажи му и ти. Мислам дека не ти треба негово оправдание за да се сакаш себеси

11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.727
    Како да му дадам до знаење на колега од факултет дека ми се допаѓа, а тоа да не биде преочигледно, т.е да се случи некако спонтано? Неодамна почнавме комуникација зошто имаме одбрано ист изборен, ама комуникацијата се сведува само на тоа - муабет за факултет. Можеби приметувам некои ситни моменти во зборењето од негова страна, ме прашува дали сум научила, јас велам не и тој одговара нешто во стил, еј да :/ , јас мислев ти се си научила, извини што те оставив сама да чекаш, и такви некои мали работи.. А шознам, можда и јас се трипам зошто ми се допаѓа, па си праам филмови. :D

Работата е што и јас и тој ретко одиме на факултет, а особено он, немаме заеднички пријатели од колегите, сега веќе поретко одиме на кафе после факултет со колеги, а и да одиме не сме во истото друштво, така да не можам тоа да го искористам за на пример да седнам до него и слично. Типов е малку од тие "фраерите" така да не би сакала јас прва да почнам да му се пуштам и да помисли дека паѓам во несвест по него, туку некако да дознаам дали и јас му се допаѓам и да го наведам он прв да почне некој таков муабет.

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.631
    Ваквата врста машки се најлоши, егоисти без чувство на грижа за девојките крај себе. Нема воопшто потреба така да коментира и да ти набива комплекси. Врска значи тој што е со тебе да те прави подобра личност, да го вади најдоброто од тебе, да се грижи за тебе, а не обратно. Кажи му го ова. Ако сака врска, нека почне да се однесува како да е во врска. Во спротивно, има други машки. :)

На violette, celineparis, Joi и 2 други им се допаѓа ова.
  13. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво девојче,

си излегла веќе со него на кафе. Во ред, тоа е веќе еден чекор понапред. Пробај да ја прошириш комуникацијата со него, пробај некако индиректно да дознаеш што му се допаѓа на него, значи сменете тема, не само да зборувате за факултет, биди и ти иницијатор некогаш на сето тоа, така се проширува комуникацијата, не е тоа ништо страшно ако ти се допаѓа тој на тебе, можеби ете, и тој има така страв да те праша нешто повеќе зошто не е сигурен дали тоа тебе ќе ти се допадне или не, можеби и затоа и тој не ја проширува комуникацијата зошто мисли дека ти ќе го сфатиш погрешно и дека можеш да се навредиш а тоа потекнува според мене од тоа дека не е сигурен во тоа дали ти му се допаѓаш на него или не.

А тука исто така е и другата варијанта можна - таа да не му се допаѓаш. Во секој случај тоа нема да го дознаеш освен ако не пробаш.

Па можете ете, ако се случи да е заинтересиран да му предложиш во кино да отидете, некаде да излезете, сеедно каде...

Патем, велиш дека е еден од тие „фраерите“.

Хмм, што подразбираш под ова? Можеш ли вака карактерно да го опишеш каков е?

Зошто можно е и да си го избрала и погрешниот човек според мене. :D

Ма да не сакам да ти се мешам тука, чисто тоа е твој живот ама ако е еден од „фраерите“ може и лесно да ти го скрши срцето. :)

Поздрав

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  14. niaholly

niaholly Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    717
    Па вака оваа цела недела со дечко ми де се скараме де се смиреме..И тоа поради мои невнимавања..
    6 дена се немаме видено бидејќи и двајцата неможевме. И планиравме со сигурност да се видиме во понеделник.. И сега пред еден час ми ѕвони утре јас и тој и уште еден пар да одиме на пониква. Ме праша ти се оди ли.. А мене ми е 50-50 ем ми се оди ем не бидејќи минатата недела бевме.. А од една страна родителите ми се конзервативни и ќе треба и со нив да се расправам..
    Му реков дека не ми се оди ако сака тој нека оди, нека се договори..
    Но тој почна да се кара, долго време не сме се виделе ете сега сме имале можност, му реков океј да ама ете во понеделник ќе се видиме секако.. Но тој почна повеќе да се расправа, јас не сум сакала, ете колку ми недостигал, одма сум одбивала. Тој со мене секаде би одел и кога не му се одело за само да е со мене..
    Јас сето тоа го разбирам и му го кажав, му реков дека едноставно не ми се оди а и за да не се расправам со моите.. Тој на тоа почна декаа имам 18, неможат ништо да ми кажат и сл..
    И одозгора на сето тоа ми кажа дека после цела недела расправија заради мене сум требала одма да прифатам..
    Веќе несакам да сум со тебе ми рече.. Се било заради мене, никаде не ми се одело, се со родителите да не се расправаш..
    Јас го разбирам но ете ме праша убаво дали ми се оди јас му реков не.. и сето тоа настана заради тоа Не..
    И сега ми раскинува.. а несакам да е крај 2год сме заедно.. Што да му кажам како да разбери незнамм..

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Тој си мисли дека ги избираш родителите место него и нормално му прекипело. Ем те вика, после некоја недела ќе те читаме како тој не сакал никаде да оди. Па и нормално.

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Прво ти да си одговориш дали го сакаш дечкото или работава е дека 2год. заедно?
    После се ќе ти е јасно.
    Не Пониква,не родители што ќе ти речеле,не дечкото дали ти раскинал.
    Ти лично ти што сакаш,тоа е најважно,друго е минливо и менливо.

На Mishela и Dust им се допаѓа ова.
  17. niaholly

niaholly Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    717
    Јас го сакам него,
    Да знам дека најважно е јас што сакам.. Но од една страна сее лути тој бидејќи несакам да одам а друга страна е татко ми кој ете него не му е битно јас што сакам, и со тоа си имам проблем

18. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Ти имаш сериозен проблем.
    Ама тој проблем ќе го имаш и со друг дечко.
    Така ти препорачувам порано да си го решиш проблемот со татко ти.
    Па и не си мала,полнолетна си.

19. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Со дечко ми сме заедно година и нешто
    Претходно бевме другари
    Со бившиот што одевме 4 години врската последната година ни беше хаос, цело време карање а јас од 17 години со него и имав потреба од нешто ново, искрено, флертував и со други. Со сегашниот имавме искрен однос и знаеше многу работи за мене, на крај некоја јака хемија ни се деси, со страсти, со све.. прекинавме со бившиот и после 4 месеци со сегашниот почнав
    Е сега, овој е чуден тип, не дозволува превише да му се приближиш, јас се што можев направив за него за да после толку време ни биде убаво и се сакаме. Знам дека за љубов не се труди толку и не се дава ама он за мене беше посебен
    Е сега, проблемот се јави после пола година, кога ме засака да кажам почна да ми префрлува дека не ме гледал претходно озбилно зашто имал мислење лошо за мене, слики со деколтеа, неверство на бившиот и го разбирам скроз
    Али и ден денес, кога комплетно се сменив и по моја воља се елиминирав од се живо и диво пак некако не искачаме у луѓе, како да се срами од мене. Он не е тип што искача, многу слабо ама одвратно чувство да осеќаш дека се срами некој од тебе на кого си му се.
    Јас знам дека ме важам за таква девојка али у мал град сме и може слушнал глупости некои
    Од што превише му дозволив ме манипулира, пример заедно ке сме преубаво ке ни е, се гледа дека ме сака и се, али гледањето е по негова воља, ден, саат, ја се ориентирам и темпирам се по неговата работа, најчесто се гледаме 12,1 ноќеска зашто до тогаш работи. Луѓе, нема работа што од срце не би ја направила за него и што и да видам сакам да го има, да имаме заедно, да живееме да уживаме, ама неговото е само кога сме заедно, и после како да му треба одмор неколку дена.
    Си викам да се повлечам да ме снема, да не го барам, али за помалку од месец иде на печалба у странство на подолго време и сакам да го поминеме ова време заедно. Он не се дава да ме усреќува, да ми угодува, све јас правам нешто за да му угодам, ај си викам работи цел ден, па ке отидам ке му зготвам нешто, ке го измасирам, се само да му е убаво.
    Не знам што да правам стварно, бев спремна и да се откажам од апсолвентската што ми е 20 дена само за да не се ствара поголема сумња кај него, за да не ми префрлува и да се караме
    А кога ке ми текне како го манипулирав бившиот и не го ценев, скроз детски и безвезе од мене, али со овој све посакувам да преживеам...
    Не судете, сакам добронамерем совет, на тоа да се откажам и се тргнам малце не сакам зашто душата ме боли кога не сме заедно, а уште малце и заминува.

20. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Нека ги виде моите слики за сатана ќе ме прогласи овај простиот :D
    По мое не треба од врска на врска да се оди зошто така се губиш самата себе, психата, сопственото време, релаксација, опуштеност, консултирање сама со себе итн..Тоа е некое мое правило. Како што разбрав ти не си сингл од 17...Според мене грешката е што не си се поставила еднакво со него на почетокот, си нашол лесна мета за пупмање его т.е манипулација, ти си се претворила во анка и тоа е тоа. Девојко кој е тој да ти кажува рекла казала да те замара со сељачки муабети? Па уште му дозволи..ајде било што било батали сељакот посвети си време на себе, прави го тоа што ти се прави, не размислувај комшијата што мисли за тебе и кога најмалку очекуваш ќе се појави некој со кој заедно ќе си угодувате во секој аспект.

На Bjutii му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.