Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Не сака да изглегувате во јавност, најчесто се гледате по полноќ, се срами од тебе, знаци дека дечкото се уште не те смета за нешто сериозно.
    Според мене ова уште од почеток почнало како игра за него и така продолжува.
    Сега велиш ќе оди на печалба во странство уште една причина поради која не сака да се приврзува многу со тебе. Ова никаде не води, извади ги розовите очила и согледај ја реалноста.
    Немаш иднина со овој дечко.

На soffce и Alisa22 им се допаѓа ова.
  2. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    здраво на сите.. имам еден проблем, значи ке почнам од почеток ама ке опишам се во кратки црти.. во дискотека се запознав спонтано на здраво со дечкото, а јас во пред неколку месеци т.е летото пишував со неговиот брат, но тој не беше озбилен ме викаше дома итн и јас го одбивав цело време бидејки не сакав да бидам во контакт со него... е сега сум во контакт со постариот брат тој има 30 години, значи како што кажав се запознавме спонтано на здраво во дискотека и така тој ме шмекнуваше по око подолго време, потоа со текот на времето почнавме да си викаме и здраво сега се поздравуваме кога и да се видиме со гушка итн.. се следиме на инста веке повеке од 2 месеци можеби и повеке.. еднаш ми пиша дека као сакал да дојде на нашата маса но бил мн срамежлив па потоа ја обрна да ме однесе до дома ако сакам но јас го одбив секако, пред 3 дена викендот ми пиша дали ке излегувам јас му реков дека ми е ладно и тој истата постапка како и брат му ме покани дома и јас го одбив му реков дома ке си седам кога ке сум фамилијарна сега додека имам можност не сакам, знаете во стилот врне, досадно е по кафулиња незнам што незнам како.. значи нема девојка сам е на секое излегување си заведува по една зависи кога како така ми стои за по една вечер само а така да има озбилна женска нема и се распрашав доволно за него.. ми рече дека делувам како дама а не како девојките од 97ма, бидејки јас сум 97ма т.е 20 години... во принцип сум самоуверена девојка, озбилна, значи не се гледам на црно, сакам озбилен дечко тоа го кажувам тука а нему му реков дека за мене нее успех да се пијанчат девојки од 15 години и која каде со секс завршува со било кого секој викенд за мене е успех секоја жена да си има достоинство убава професија и добар карактер тој се изненади со самиот мој разговор и се повлече, настојуваше уште еднаш ама го одбив.. денес бев на кафе во исто кафуле се сретнавме тој со негов пријател ја со моја пријателка.. нон стоп ме гледаше, значи се осека дека му се допаѓам многу кога бев во вц поминав низ него бидејки седеше во внатрешниот дел раката ја пружи така долго да ме поздрави ме праша како сум дали сум го испил кафето беше многу мил и се е ок, на враќање ме изгледа исто од глава до пети но само тоа потоа ете не ми пиша.. што мислите вие, во што е проблемот.. иначе ке одам за странство за некоја недела и тој тоа го знае но поканата за дома беше пред да му кажам дека ке одам... од една страна му се допагам а од друга не сака да има нешто посериозно со мене а 30 години е, иначе многу е убав па сите пагат на неговата убавина само јас не :rofl:... дали се плашат мажите од сериозни девојки, сакат а се неспособни или некој нека ми каже во што е проблемот.. сакам и од повозрасни мажи околу 28-29 години совет да слушнам а и од девојки исто така :l::l::l::l::l:

3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Очигледно не е заинтересиран за врска и освојување девојка, бара лесна мета.

На Alisa22 и beauty.princess им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Тоа поканите за по дома ме асоцира на секс.

На Alisa22, lost123 и beauty.princess им се допаѓа ова.
  5. beauty.princess

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    не ми е јасно 30 години, како не им е срам.. се понашаат ко да се 18...

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    :rofl: ништо немаш видено.

На beauty.princess му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    314
    Devojki dali bi bile vo vrska so nekoj koj e pobogat od vas? Ne znam dali da zapocnam vrska so eden decko se gledame stalno, mnogu e fin i porazlicen od site koi sum gi sretnala, no on spomnuva destinacii za da prosetame od tipot maldivi, dubai itn jas ne mozam da si dozvolam da idam na takvi patuvanja, momentalno sum student toa e premnogu za mene sepak, toj mi vika ne se sekiraj nema nisto loso ako ideme zaedno (vo prevod on ke plati se) nikogas ne sum ostavala drugi da mi plakaat nitu sum takva, ednostavno ne znam kako da se odnesuvam vo vakvi situacii. Pozdrav do site!

8. The QueenD

The QueenD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    55
    Душо доколку дечкото сака да ти подари патување за роденден или годишница од врската, можеш да прифатиш, но дај му до знаење да не му прејде во навика бидејќи може да ти дојде незгодно. Доколку не сте во врска , не би ти препорачала да одиш на такви патувања, поготово со машки што не ги знаеш добро. Мајка ми секогаш вели дека ништо на светот не останува ненаплатено , па види може нема да платиш со пари , али со нешто друго ќе платиш. Богатите момци, барем таквите што јас ги знам , не подаруваат патувања и поклончиња онака од шала. Доколку си во врска повеќе време , го познаваш добро и му веруваш , можеш да прифатиш , но за почетници во врска би рекла Не.Можеш првен малце да ја заозбилиш врската , па да размислуваш за патувања.

На Asistentkа, soffce, "Zoki" и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. beauty.princess

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    запрепастена сум од пилешките мозоци на мажите :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

10. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.577
    А што мислите за човек кој не сака ни да започне врска бидејќи сме имале различни гледишта (според него) инаку добро се согласуваме? Да не сме почнеле врска за да не бил некој повреден. Ова ми е толку кукавички според мене. (facepalm)

11. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.276
    Индиректно бара причина за да не започне врска, барем според мене.

На Igle и celineparis им се допаѓа ова.
  12. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Предпоставувам бил повреден многу во претходната врска. Обично повредените машки долго време после тоа не веруваат во љубовта и не сакаат да се врзат повторно. Неговото мислење нема да се смени преку ноќ, тоа може да трае со месеци или години. Или пак ова го користи само како изговор.
    Обично сите машки што сакаат секс без обврски вака кажуваат. После кога ти ќе се заљубиш тој ќе ти каже ама јас уште на почеток ти кажав дека не сакам врска, а вие во меѓувреме сте се биле заедно една година и сте правеле многу работи заедно. Со ваков човек како и да одиграш нема да победиш. Верувај да те сакаше ќе започнеше врска со тебе колку и да е повреден. Не сакам да бидеш повредена и изиграна на крај затоа добро размисли што ќе направиш.

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Зависи што е тоа различно гледиште?
    Секој има право да одбие да почне врска со некој за кој што смета дека на долгорочен план нема да се согласува со него. Не е кукавички туку е паметно. Се избегнува понатамошно страдање. Љубовта не е единственото нешто што е важно во една врска.

На Mishela, Rhaenys и celineparis им се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    А као негде има правило дека ако се запознаеме со некој тој мора да сака врска по дифолт, а ние не мора?!
    Јасно и гласно кажал НЕ, шо не е јасно?

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  15. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.577
    Не е така, не можам убаво да ја објаснувам ситуацијата ама сепак се работи за некоја љубомора од негова страна која според мене е неоснована, во живо однесувањето е едно, а всушност во глава му се вртат милион други работи што отпосле ми ги кажува. Јас сум искрена и отворена и кога ќе размислам подобро и самата сфаќам дека не сме еден за друг.

На Rhaenys му/ѝ се допаѓа ова.
  16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Можда има нешто друго што го спречува да биде со себе, можда ради претходно искуство сега си создава одбранбен механизам, можда, можда, можда... Во глобала, зборот ми беше дека кажал дека не сака врска со тебе. Џабе бараш совет, џабе нагаѓаме зошто е така. Тоа не ти ја менува ситуацијата.

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lifecreator

lifecreator Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    17
    Се надевам дека девојките со променливо расположение ќе ме разберат најдобро. Во принцип, сакам да бидам со личност што ме сфаќа посериозно од колку јас самата себеси. Дали ви се случило пребрзо да носите одлуки, наеднаш да скокнете во авантура надевајќи се дека тоа може да прерасне во нешто поголемо? Секој ден различно се однесувам, во еден момент премногу ми е кеф, а по 3 минути сакам да се вратам назад и ништо од тоа да не било. Близнак сум во хороскоп, па натаму се ви е јасно. Инаку, типов е овен во хороскоп, па многу е зборлест и директен, искрен и отворен, но и премногу брзо влегува досата во нивното секојдневие... си мислам дали пребрзо ќе му здосадам? Машкото е супер, затоа сакам да го задржам, иако по 10 минути можеби ќе посакувам да не го запознаев.

На soffce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Roksany

Roksany Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki
    sakam da prasam za mislenje od nekoja poiskusna ili postara
    Vo vrska sme 2 meseci toj ima 35 godini i se zapocna nekako magicno otidovme na patuvanje po samo 2 nedeli toj zivee sam, jas sum postojano kaj nego i se slozuvavme za se i sesto. Sekoj vikend sme nekade i pred 5-6 dena se skaravme za banalna rabota onaka dvajcata puknavme bez pricina jas malku poveke. dr den se izviniv i se i toj me kaznuva so lutina,pak se pravime zaedno ama onaka tenzicno neznam kako da se odnesuvam nemozam da dopram do nego. ne saka da zboruvame za kavgata ama ne saka ni da prestani da se luti a ne priznava :worried:

19. The QueenD

The QueenD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    55
    Па, види сега е моментот , ако вие двајца сте еден за друг и во стабилна врска , не би требало да прекинете контакт , но во врските особено оние кои не се премногу сериозни , често доаѓа до случај едноставно да ти здосади од однесувањето на некого. Сега ќе видеш всушност дали и какви чувства има тој за тебе , само не го притискај за ништо , остави и види до каде ќе оди.

20. Roksany

Roksany Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Da znam deka ne treba da go pritiskam ama od sto se pazam celo vreme da ne go pritiskam izgleda se poveke go pravam toa. Nekogas mislam deka toj me stavi mene na piedstal se voodusevuvase epten me idealzirase ,posle negovite iskustva so sekakvi zeni , mi kazuvase kako nasol konecno nekoja iskrena realna neznam so, Sega gledam deka sekoj moj zbor go nervira. Od dr strana imam i jas crvena linija i nesakam da trpam .Mozebi najdobro ke bide da kuliram. Vpetok zaminuvame Bansko na skienje se plasam kako ke se odviva se tamu bidejki ke odime so 3 para drugi , nesakam da bidam nema i da molcam a so sekoj zbor se plasam da ne pukni :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.