Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Пробај да бидеш смирена па како стојат работите верувам дека во Банско се ќе ти се разјасни. Со среќа.

На Roksany му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Искрено многу ме нервира кога некој ќе рече тоа и тоа сум во хороскоп затоа така се однесувам ,па тоа не е оправдување за идиотско понашање.

На Trxmx, Кена Рис, PiaMia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Самата си одговори. Те ставил на пиедестал, те идеализирал и сега видел дека сепак и ти имаш некоја маана и затоа таа лутина. Си му ја скршила перфектната слика за тебе. Сепак во врска сте 2 месеца, вие сеуште не се познавате на страна тоа што си постојано кај него и патувате. 2 месеца се малку да запознаеш човек. Од сега натаму гледај како се лути за секоја ситница и се оддалечува од тебе.
    Тебе те е страв да не кажеш и да не направиш нешто погрешно како живееш под таа тортура и тој притисок?? Седни со него разговарај објасни му дека не си перфектна и имаш свои маани и дека кога ти е лутен те притиска како да се однесуваш. Кажи му дека не планираш да ви биде ваква целата врска и остави на него да се промени. Малку време сте во врска и точно тогаш се поставуваат тие некои правила и принципи во врската дури без да знаеш.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Вие брзо почнавте со патувањата. Поради која причина се скаравте? Која и да е сигурно си го налутила многу.

Епа он те казнува изиграва жртва.. Ако ти си виновна за некој збор што си го кажала ондак и во право е да се лути. Ти ако мислиш дека тој со едно извини ќе се задоволи, си се излажала. Напротив тој сега те тестира да види колку голема граница на толеранција имаш, како ќе се поставиш спрема него, а и спрема луѓето. Но, ако и тој има употребено зборови кои и тебе те повредиле а не сака да се извини, тогаш е само манипулација од негова страна за да се чувствуваш ти лошо.
    Следи како ќе биде ситуацијата и однесувањето негово, ако сметаш дека неправедно се однесува тогаш разговарај отворено со него.

5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    @Roksany и многу е битно колкава си ти за се ова да има смисла. Ако сте на приближна возраст мислам дека си доволно зрела за да сфатиш зошто тој така се однесува. Ако си 10+ помала од него, ќе ти требаат коњски нерви за да опстоите.

6. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Што мислите за човек кој што има многу слики на социјалните мрежи со постари жени ќе речам апла курви од 2014/2015/2016 год.А со мене е предобар и као наводно сакал девојка за сериозно.Јас искачам некое време со него и директно му кажав дека страшно ме иритира кога ќе ги видам сликите.Мислев дека ќе почне да се расправа со мене но на убав начин ми посочи дека немало ништо лошо во сликите и дека мисли не му верувам.И ми рече:што мислиш ти јас растури куќа сум.Во право е, не му верувам и се плашам.Он од др.стр како да ми се налути.Хмм..Има скоро 30год. И ств не ми е потребно детиште веќе! Како гледате Вие на ова? Дали е курвар или може сменет.

7. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Сум кажала еве пак ќе повторам, човек може да биде детиште и на 30 и на 35 години, не мора да значи дека ако е постар е позрел, годините се само бројка.
    Момче од 20 години може позрело и попаметно да се однесува од некој повозрасен.
    Во врска со сликите и мене ми би сметало, ако е сликан како што велиш со апла курви. Ако планира сериозно со тебе тогаш нормално би било да ги избрише.
    Провери го дечково убаво.
    Ние не можеме да знаеме дали е сменет, ако мислиш дека заслужува дај му шанса па сама ќе видиш.

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.
  8. The QueenD

The QueenD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    55
    Олабавено , немој да се нервираш , дури и да сака да те провоцира ти не му одвраќај и менувај тема . Прави се како да е нормално,искулирано, сепак ти не си направила ништо лошо според ова што го кажуваш за да се извинуваш и да молиш. Доколку започне некој посериозен муабет , разговарајте , доколку не започне , а сеуште се понаша така , кога ќе се вратите иницирај разговор и кажи му го тоа што ти смета и прашај го што е роблемот , натаму мислам дека и сама ќе видеш што и како ќе реагира и тој и ќе знаеш како да постапуваш. Позз:*

На Roksany му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rhaenys

Rhaenys Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    94
    Кутење никогаш не носи среќа. Темелот на добра квалитетна врска е во искрена отворена комуникација.
    Со вистинскиот партнер не треба да ти биде непријатно да зборуваш за нешто, не треба да трпиш и да прекутуваш.
    Позади нас во историјата има толкку многу жени кои се бореле за да ги имаме овие можности сега... да си бираш партнер, да не „трпиш“ некој, да го бараш и да го добиеш тоа што го заслужуваш од партнерот. Немој да дозволуваш да бидеш помалку битна од партнерот. Ти си жена... креатор на живот, лулка на животот.... без разлика дали си мајка или не ... ти во себе ја имаш таа енергија, таа моќ.
    Проблемот е кога ние ќе дозволиме некој да не третира како помалку од сето ова.
    Значи сакам да кажам да не се плашиш, сега во Банско ќе истерате.... но ако ги премине границите кажи јасно и гласно. Јас тоа и тоа не трпам, имаш шанса да се поправиш во спортивност, направи некоја последица која ќе биде соодветна на твоите вредности. Искористија мокта што природно си ја имаш.
    Бонус ... нз како тоа баш сите жени педходно не чинеле. Тоа обично го кажуваат луѓе кои имаат проблеми да се конектираат на поинтимно ниво. Чудно како со некоја си делел постела интимност емоции и на крај да ја прецепираш како лоша?? Хммм нз тоа јас.

На Dust и Roksany им се допаѓа ова.
  10. Roksany

Roksany Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Zdravo zenski sakam da vi se zablagodaram na site sto ste pisale mislenja prvpat pisuvam vaka i ne znaev deka sme tolku silni za poddrska kako zeni :D
    Inaku jas imam 28 god toj 35. Si dojdovme od bansko pred pola saat vcera pukna tikvata se skaravme za edno kafe pred site negovi prijateli posle sledese izvinuvanje za na krajot da mi rece ako ne se promenam ke me ostavel bidejki nema vreme za gubenje. Jas sednav i mn ubavo mu kazav se sto me maci za na krajot da mi rece da prespijame i da odlucime denes me ostavi kaj mene doma i neznam sto ponatamu , mi rece samo promeni se i cao :(

На Rhaenys му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    А види сега, тоа си ти, веќе пуни 28 години, мислам дека во љубовта гласи едно правило, прифати го партнерот каков што е или не ни пробувај. Бидејќи во мојата врска имаше исто така промени се или ќе те оставам, на крајот сфатив дека јас не сум крива него е тој, сега имам дечко што го сакам и супер ни оди. Не се замарај, сеуште имаш надеж не мора да е тој засекогаш, а не мора да се менеш за никого. Уживај!

На Troi и Asistentkа им се допаѓа ова.
  12. medena123

medena123 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    76
    Имам 19 години, и 2 годишна врска. Премногу го сакам, а и тој мене, го знам тоа бидејки во премногу наврати ми го докажал. И фамилиите ни се знаат што се вика, си одат на кафе. Си праат муабет. Ама, у последно време некако не иде. Се караме за ситници, и мене дома главата ми прска. Знае да исклучи телефон на сред караница, да ми рече дека неќе веке да збори. Муабетот ми е дека како само јас да се трудам у врскава. Како оладен да ми е.... не знам што да правам

13. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Да му кажеш да не се понаша ко 16 годишник и ако продолжи исто да му раскинеш и да не си губиш нерви на 19 години за глупости цел живот е пред тебе :D

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  14. medena123

medena123 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    76
    Да, но во многу наврати и јас сама сум свесна дека се понашам како дете. Мислам дека никогаш нема да раскинам, а и ако раскинам ти викам не знам стварно што би праела, животот неможам да си го замислам без него ептен као изгубена се гледам.

15. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Оф, ако можев јас да го оставам што бев решена животот да го дадам за него, ќе можеш и ти. Ако не оди, не оди не можеш со сила да го држеш нели? Несреќна ќе си, не можеш да чуваш нешто ако сака да си оди или разговарајте на ова или дигаш раци и заминуваш. Сите ние можеме без особи за кој сме кажале дека нема да можеме без нив, јас успеав некако, не сум сеуште она заљубена ниту имам дечко, но на некој начин успеав иако викав дека нема да можам. Разговарај, биди искрена, со разговор ќе поминеш се, сепак си 19 години млада си, јас бев 17 кога ме остави :)

На Asistentkа и buba4e89 им се допаѓа ова.
  16. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Целиот живот е пред тебе и јас така викав за еден дечко но на крај испадна дека сум грешка, ако не ти одговара нема што да си го губиш времето со него,јас не дека сум многу постара од тебе имам 22 години но после ''преболувањето'' на дечково што викав не можам животот без него да си го замислам ,нема шанси да бидам со друг но тогаш сфатив дека гледам многу погрешно на работите ,зошто јас да се трескам од земја во мојте најубави години место да уживам јас да се нервирам ,од тогаш си реков дека ќе продолжам напред и нема да се замарам и дури тогаш запознав еден прекрасен дечко кој ми го разубави животот ,затоа размисли ако мислиш дека не е за тебе или се однесува како што не заслужуваш откачи го не е незаменлив.

На Asistentkа, buba4e89 и Catnight им се допаѓа ова.
  17. medena123

medena123 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    76
    Ке сакаш да ми пишеш ЛП?

18. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Ти пишав :)

19. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Глуми недостижен,недостапен има и девојки такви што глумат недостижни

20. medena123

medena123 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    76
    Нема поента да ми глуми недостижен ако сме 2 години во врска...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.