Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.243
    Искрено, во многу лоша позиција си. Дури и да не раскинеш, пак со во лоша позиција. Твоја среќа, сигурност, смисла за живот, се врзани за еден човек од крв и месо, човек кој е подложен на болести, смрт, промена на умот, неверства, нелојалност, променливост итн. На многу лош темел си ја потпрела твојата среќа, сигурност, смисла за живот итн.
    Те советувам да почнеш да си градиш живот и надвор од оваа личност. Ако, сакај си го ти уште, не раскинувај, ама сепак почни да градиш блиски пријателства и со други личности. Излегувај и со други, не само со него. Почни да учиш да се забавуваш и да си поминуваш убаво и со други. Постави си цели во своето образование, во својата лична изградба. Работи на свој интелектуален, емоционален и социјален развој. Тоа ќе ти помогне и за зајакнување на твојата самодоверба. Не смее животот да ти е врзан за една личност, која и да е таа. Без секој се може, па и без нас планетата ќе продолжи да си се врти. Позз

На Purelove92 и medena123 им се допаѓа ова.
  2. Thebibi

Thebibi Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Devojki sto mislite , kako da ja pobedam navikata da mu gi otvaram profilite na bivsite na decko mi ? Nego vo zivotot licno nisto mu nemam spomnato toj ne ni predcuvstvuva deka se opsednvam so tie raboti, Ama posilno e od mene osobeno za poslednata sekogas koga ke se nalutime za nesto ja gledam i si velam kako mozel so ovaa da bide a mene za nesto da mi se luti :D Ke pocne da mi steti na zdravje hahhaahah

3. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Колку години си? И зошто би те интересирало тоа? Обично ги отварам профилите на бившите кога нешто на некого сакам да покажам или онака чисто да го видам ако ми значел тој. Никогаш не си го тупам мозокот со која е, нека е со која сака, ние сме завршиле и нека е среќен со неа ако не е бил со мене, и продолжуваш даље, не знам, имам другарки кој се исто така како тебе и тоа го сметам за клише, поработи на тоа, нема што кога си нервозна да се тешиш со кој е тој. Со кој сака, ќе биде, исто како и ти што можеш да си со кој сакаш.

4. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.281
    Едноставно остави позади вас се што било во минатото.
    Како што ти имаш минато така има и тој, нема зошто да го спомнуваш во сегашноста местото му е каде што завршило. Не си прави проблем каде што го нема.

На Catnight му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Thebibi

Thebibi Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    28 imam znam deka e za nikade , toj ne ni znae kako izgledaat moite bivsi ni em prasal , Jas celo vreme kopam :worried:

6. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Можеби затоа што имаш сеуште некој нерешени чуства? Ако е само кај една особа, ако е кај повеќе, пробај да го оставиш каде што е, ако е требало да се замараш сеуште ќе би бил во твојот живот. Остави ја таа навика, еден ден ќе ти смета во по сериозно, како брак, озбилна врска и така.

7. Thebibi

Thebibi Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Catnight negovite bivsi gi gledam sto e uste poloso , ne moite :(

da bas si vo pravo , toj i mi veli nekogas deka ne sum vo realnosta i sama sozdavam problemi sto gi nema

Последна измена од модератор: 6 февруари 2018
  8. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    А дали ако му станеш бивша ќе си го отвараш твојот профил?
    Се зезам, ако немате реални проблеми, љубомората батали ја, ништо добро не произлегува од тоа. И повеќе самодоверба и помалку споредување со други. Беспотребно замарање.

На Troi, hermosa, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. mellst

mellst Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    Дечки .. се мислам со месеци дали да го поставам прашањево или не.Машково ми се свиѓа 4 месеци.Го запознав на работа,со еден мој близок другар се најдобри другари.Уште од тогаш откажа од работа ама овие 2 месеци многу се здруживме ,мислам во друштвото ни е и тој.Со други имам излезено ама секогаш мислам на него ко ќе се вратам дома.Стварно многу го свиѓам ама не сакам ни да го изгубам како другар.Знам и на состаноци кога ќе излегува и се и стварно боли...Другарка ми сака да го тргне онака на страна како на заебанција да го праша нешто да дознае дали ме свиѓа па дали имате некоја идеа што да му рече без тој да дознае дека и јас го свиѓам.Пошто стварно ќе е глупаво да рече не,а да свати дека го свиѓам..Ќе се заклучам дома после од страм:lol:

10. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.710
    Допаѓања:
    46.077
    Што и да му рече во врска со тебе ќе биде сомнително. И нема баш начин да се дознае така, бидејќи тој ако решил да го прикрие тоа сигурно нема на другарка ти да каже.
    Најдобро размисли си дали сакаш да го имаш како другар или потенцијален дечко. И ако се одлучиш за второво пуштај му по некој знак, па види како ќе реагира. :)

На mellst, Alisa22 и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  11. mellst

mellst Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    Знам во право си..многу имам размислувано.Мислам дека онака другарски како што ги гледам другите никогаш нема да можам него.И да ја допри другарка ми онака другарски одма ме боли,а да ме гушне се топам.Само на него мислам,ама не сакам да направам грешка и да го изгубам како другар,па мислам дека ќе си преќутам..:sweat:

12. Jane.Birkin

Jane.Birkin Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    1.941
    Секогаш е подобро лично на него да му кажеш за чувствата или пак индиректно некако да му дадеш некој знак дека ти се свиѓа отколку некој друг да му кажува;) Хочеш, нечеш и тоа е тоа:nod: Ако и тој тебе те свиѓа ќе биде нешто, ако не, тогаш нема потреба да си губиш време. Секогаш машките прво гледаат физички изглед, да не се лажеме, ама физичкиот изглед само привлекува, а карактерот- задржува. И со среќа(hollest)

На star83 и mellst им се допаѓа ова.
  13. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Како да го изгубиш како другар штом ти воопшто не го гледаш како другар :D Според мене впушти се во флерт, давај индеректни знаци..барем ние жените знаеме да заведуваме :makeup: Нека ја види твојата секси страна, не само другарска.

На mellst му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nastja97

Nastja97 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Mozebi najdobro ke bide da razgovarate i da mu kazes otvoreno deka go sakas. Ne gubi vreme, kazi mu go toa. Podobro da go izgubis kako drugar otkolku da se macis vaka. Ke se naviknes i bez nego. A pridobivka ke ti bide ako i toj saka nesto poveke. Ili priznaj mu otvoreno, ili flertuvaj son nego :)

На mellst му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mellst

mellst Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    Фала ви многу за советите,ќе пробам со флерт :l:

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. niaholly

niaholly Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    717
    Во последно време дечко ми постојано се лути околу тоа што не разговараме по телефон повеќе од пола саат, се јас не сум знела да правам маабет, а тој порано нон стоп бил тој што само зборувал и отварал теми за разговор. Му велам кога ќе има што и за што ќе зборуваме.. А вака нормално е да се слушаме во денот на 5-10минути..
    ме интересира Вие во денот по колку време разговарате со вашиот партнер??

17. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Јас по многу се слушав..
    Два пати во денот по 1 саат сигурно.

18. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.820
    Се слушаме отприлика на некој 2 часа секој да си каже што прави или ако имаме некоја обврска во меѓувреме да излезиме се известуваме.
    Вечерно време зборуваме повеќе околу 2 часа понекогаш можеби и повеќе. За да не вие досадно барајте некои теми за разговор ние секогаш го правиме тоа,цело време коментираме се смееме и така.

На niaholly и Marija) им се допаѓа ова.
  19. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Ме насмеа многу , иначе немаше ни да пишам на темава :rofl:.

Не се замарај воопшто, по ова што читам ти не си ни љубоморна туку можеби чувствуваш некоја позитивна љубомора што те тера да се споредуваш во дадени моменти. Но, мислам дека тебе не ти е потребна помош туку имаше превише слободно време, ќе видиш, само да ти излезе некоја работа и ќе заборавиш и на бивши и на фејсбук :D.

На Thebibi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.281
    Де бе толку слободно време имате во животот?
    Јас цел ден 10 минути максимум ако се слушам и тоа 2-3 јавувања.

На Ingvild, BabyStyle, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.