Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Дечки вака ова не е љубовен проблем.
    Мојот пријател со кој се дружам повеќе од 10 години има девојка со која одат долго. Е сега јас и девојка му немавме прилика да се запознаеме и кога сме излегувале на кафе таа не правела проблем.
    Мене ми се гледаше ко стабилно девојче, а другар ми се дружи само со мене. Се до последниот пат каде направила сцена. Поточно јас и другарми се немавме видено 2 месеци па се договоривме да се видиме на кафе. Јас му реков да прави кафе ќе дојдам кај него да си поседиме. Таа кога дознала почнала да му превртува очи, да му збори да не се дружи со мене, да не сум одела кај него и некои такви детски муабети, по што ми откажа тој дента и јас се наљутив бидејќи не се видовме долго време па најдовме време конечно.
    Меѓутоа за да ја смириме топката му реков дојди јас ќе правам кафе и тој и кажал дека ќе дојде кај мене и таа му рекла па одете надвор, па јас ќе дојдам и после му рекла е јас не доаѓам.
    Не сум правела проблем за неа никогаш,баш сакав да ја запознаам сепак другаров планира да ја сведе врската на поголем чекор + башка ми изгледаше ко стабилна девојка, но после испадиве на љубомора кон мене почна одбивна да ми станува.
    Сепак на крајот и пуштив пријателство на фб и не ме прифати.
    Не ја разбирам навистина.
    Едноставно не сакам да си го расипам другарството со другаров многу поминавме заедно и не сакам да бирам страни.
    Затоа ако може некој совет, како би постапиле вие.

2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Стој си настрана од проблемот, нека си го решат меѓу нив. Ако се возрасни и зрели доволно ќе го средат тоа. Мада мислам дека ако сте вие толку блиски, а тој планира нешто сериозно со неа досега требало да ве запознае. И не во стил “седнете вие па јас да дојдам” туку тројцата заедно.

На BeautyGirl29, molikaMk, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Јас чекав таа да изрази желба.
    Не знам што да кажам, тој планираше да организираме заедно се што е потребно за запросување, сега се подзамислив.
    Плус му рекла дека јас сум му слаба точка. Тој се вади со тоа што таа имала некои свои проблеми била по агресивна и да сум била трпелива. Но јас имам чувство дека ќе се разделиме ради неа.

4. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Нема шо таа да изразува желби туку тој требело уште на почеток да ве запознае. Негова грешка е тоа. И јас би била љубоморна да има дечко ми другарка со која никогаш не ме запознал, а тој постојано се дружи.
    А сега пак ќе ти речам, стој си настрана за да не биде утре-задутре дека тие се скарале ради тебе.

На BeautyGirl29, Nausicaa, bebaa и 2 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Фала ти, се накани утре на кафе па ќе разговарам со него повторно.

На СуперДевојка му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Thebibi

Thebibi Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Sto mislite devojki koga partnerot ednas na dve nedeli ima promenlivo raspolozenie ? Ne saka da zboruva so tebe ,me bara da se vidime na primer i izleguvame i ne zboruva si gleda vo edna tocka .I normalno jas go prasuvam sto ti e toj ne mi e nisto. naredniot den go baram na tel i ne mi zboruva nesto da ne ne da, kratki odgovori i go prasuvam sto ti e mi odgovara ne mi e nisto sekoj den me napnuvas sekoj den so tebe mi e istoto prasanje, Inaku toj e mil dobar sekogas spremen za sekakva komunikacija a ova mu se slucuva 1 mesec na 2 nedeli po 2-3 dena. Ne mislam deka ima druga 99% sme zaedno od vremeto ne izleguva , me bara celo vreme ama ne razgovara , Probav na sekakov nacin da go prasam sto mu e i mi dava onakvi pogledi kako da me mrazi .Sto da pravam

7. gosakamohridd

gosakamohridd Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Zdravoo Imam eden simpatija ama toj e drugar na brat mi. Brat mi e mnogu ljubomoren i nema sansi da prifatin primer jas i drugar mu. Inaku sum vo golemo drustvo a isto i toj...Mnogu cesto go gledam, vo ist kafic sedime isto i toj e vo golemo drustvo sto se fini deca, ne se seljaci...Inaku toj sekogas mi kazuva zdravo, mi se nasmevnuva, ja ednska go fativ za kosa posto mu e vitkana (isto i mojata) i toj mi se nasmea. Od skolo mnogu pati si imame odeno zaedno toj jas i brat mi...i koga sum jas (barem si mislam taka) toj sekogas odi po podolgiot pat... Ednska mu pisav nesto za utakmica poso trenira, i toj mu kaza na brat mi i togas se se zaostri... neznam brat mi znae deka mi e simpatija... posle toa jas mu bev luta na nekoj nacin, i go odminuvav celo vreme ... I potoa pak istoto ‘’zdravo’’ i toa...potoa go izbrisav a toj mi go gledase storyto ... neznam dali ima nesto ili jas si izmisluvam...koga bevme vo eden klub jas stoev i toj naide i me vide i zastana nesto u telefon gledase... neznam se osetiv mn glupo kako da bega od mene... inaku ubavo se oblaca, sledi trendovi, gleda mnogu serii, so drugarite cesto odi na odmori... neznam mislam deka e moj tip ili se lazam? Ve molam pomognete sto da pravam nemozam da prestanam da mislam na nego... cesto go imam fateno kako me gleda, mozebi nemoze da mi prijde od brat mi, mozebi nema nisto...inaku nemam iskustvo mnogu ama ne se zatreskuvam po ,,bad boys,, ili seljacista,neznam se negovo mi se sfigja, ne e nafurano dete i bas e ok ama cuden e inaku nisto nema muabeti za nego i devojcinja i ne se pusta na sekoj i ne stava lajkovi na devojcinja... cuden e, mi trebaat mislenja..

Eve preska go vidov na skolo koga odese 2 pati viknav po nego ama toj ne se svrti, neznam dali namerno ili ne me slusna... nisto ne mu kazal na brat mi poso on nisto ne mi rece ...pomagajte

8. DvaAviona

DvaAviona Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Aj za drugarka da prasam
    Zdravo. Sakam da ve prasam za sovet.
    Zapocnav da se gledam so edno momce i navistina mi e dosta interesno i ubavo so nego. Na pocetokot ne bev mnogu zainteresirana no sega toa e smeneto. Problemot e vo toa sto toj mi rece deka saka da bidime vo seriozna vrska i jas se soglasiv, mejgutoa naredniot den ne me ni pobara. Navistina sum zbuneta i ne znam sto da mislam. Dali so ova negovo odnesuvanje saka da me oddaleci ili da me zblizi uste poveke?
    Napraviv se sto mozev.

9. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.727
    Veke imam pisano na temava deka mi se dopagja kolega od fakultet. Na pocetokot, muabetite ni se sveduvaa samo za fakultet, ama jas prva pocnav da zboram na drugi temi, i deckovo super mi vrakjase, na dolgo i siroko NO toj ne postavuvase prasanja, ili epten retko. So drugi kolegi/koleski znae da e nepotrebno drzok, ima nekoj samobendisan i "dignat" stav ama so mene e sosem okej. Posle nekolku dena muabet, go prasav za kafe i odgovorot bese: ajde be moze, ako ne si odam vo "gradot kaj sto zivee" ke se dogovorime. Posle toa go nemase voopsto nekolku dena, i go sretnav na fakultet. Duri drugarka mi zabeleza kako me gledase, cel bese nasmean, duri zbunet malku i me prasa nesto na kratko, mislam deka sakase uste nesto ama jas morav da odam. Posle toa imavme raspust, i mi nema ni pisano. Imam prasuvano luge sto gi znam od negoviot grad za nego, i ili ne go poznavaat ili ne znaat nisto za nego. Osven eden negov ne tolku blizok drugar, sto mi rece deka ne e los, super decko bil, no za nekoi raboti bil neodgovoren (primer za odrzuvanje komunikacija) Sega veke pocnuvame fakultet, i ne znam kako da se postavam so nego, kako da se odnesuvam. Vsusnost, ne mu go ni razbiram odnesuvanjeto, ako ne saka nisto so mene, pak cudno se odnesuva, dava pogresni znaci. Sto mislite?

10. Summerbeauty

Summerbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    84
    Ti vekje si go napravi svoeto, go vikna na kafe pa ostanatoto ostanuva na nego. Vaka po ova sto go pisuvas ti prakja izmesani znaci i mislam deka treba malku da pocekas da vidis dali ke ima nesto od negova strana. :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  11. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Te poslusav i sega prajme pauza ...jas sum momentalno mk ,i ne znam ne mozam da se odlucam .zasega sum samo 2 nedeli. Mi nedostiga kako licnost na koja mozam da se podpram i so koja mozam normalno da razgovaram ...nz dali e do to deka so mojata familija ne sum mn bliska i sme premnogu razlicni...ednostavno imam potreba od nego i da go gusnam i da me gusni. me praj posrekna od ostanatite luge na koj i voopsto nemam verba ,ama na nekoj nacin ne dovolno ...ne mozam da se zamislam da prodolzam da ziveam vo stranstvo kaj nego.Ne mozam da se adaptiram. I kako opcija e da dojdi tuka ,ama me maci cuvstvoto so ne sum sigurna za nego . Mozno e deka imame cesto konflikti i osekam deka ne me razbira..odnosno sum takov tip na coek so edino funkkcioniram so luge so slicni razmisluvanja. Mozno e da e do mene problemot ? Mozi se lutam i jas za sitnici i sum premnogu emotivna ..cuvstvuvam kako da se izgubiv samata sebe so preselbata ...iskreno momentalno ne znam so bi me naprajlo srekna i samata sebe..

Se izvinuvam so ne koristam kirilica ,go pisam postot od telefon.

Последна измена: 15 февруари 2018
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Јас мислам оти требало од старт да ја здружите и неа.Она била новата личност меѓу вас,и требало ти или тој да изразите желба да ја поканите на вашите седенки и дружби а не она да биде како да се упикува.Јас ја разбирам тотално.Толку време била трпелива и не се лутела и чекала да ја викнете.Можеби и кога си се наканила да му одиш на кафе или тој да дојде требало да речеш и она да дојде за да нема љубомора од бејзина страна.Јас искрено да имав таков близок другар од старт би сакала да ја запознаам и секогаш би ја викала и нејзе,и би станала другарка или пројателка со неа.Тоа ми е нормално.И јас би се лутела дечкоми да има толку блиска другарка а јас да бидам изоставена од сето тоа.И не се сметам за нестабилна.Вашиот однос е утнат а не нејзиниот.Стави се на нејзино место како би ти било.И ако не ти смета дечкоти да има ролку блиска другарка(не те знам ама плус и ако си атрактивна)а ти да си настрана од нивните средби,тогаш не ти значи доволно тој.Многу другарства меѓу маж и жена завршиле со нешто повеќе.Јас во такво другарство не верувам.
    Гледам те советуваат настрана да стоиш.Може и во право е феминката,но мое мислење е да пробаш да ја исконтактираш и да и се извиниш ако погрешно ве сватила и двајцата и да пробаш да се спријателиш.Навистина не ми е јасно како тоа вие толку блиски и штом дошло до запросување значи долго одат,и ни ти ни тој не сте направиле нешто за да се здружите со неа.Она е дел од неговиот живот,дел од него,ти исто дел од неговиот живот од предходно,и досега требало да ве спои,а како да сака да не ве спои намерно,си ја чува нејзе за посебни пригоди,тебе за посебни пригоди или па до толку е токмак и без осет. Чудно....па уште и очекувате да не се лути и да не го бреца.

Последна измена: 15 февруари 2018
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Да се разбереме јас немам ништо со него. Ние се дружиме 15години, а они се заедно 3 години. Кога сме искачале јас и тој,тој секогаш ја викал а таа секогаш викаше не.
    Затоа си чекав сама да си каже.
    Можам да се ставам на нејзино место ама не можам да трпам љубомора,затоа што ни самата не сум љубоморна. Можеби и вината е негова. Плус она му забранила да се дружи и со најдобриот другар со кој се дружи од мали нозе,што значи не сум само јас во прашање.
    Не знам која и е целта,ама нема поента да бидеш љубоморен некому без потреба.
    Немам за што да и се извинувам,самата што си има нејзино си е.
    А ако сме сакале нешто да правиме јас и он сме можеле до сега, нема неа да ја чекаме да се појави.
    Разговорав јас со него и тој не знае што понатака, а јас ќе си стојам на страна. Да ми расипе другарство не давам.
    Во врска со физички изглед секој со својата самодоверба.

14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Епа тогаш нека се разбере он со неа,ииза другарот и за тебе , немој да му зборуваш против неа.Ако него не му е убаво со неа немало за жена да планира да ја бара.Немој ако се скараат еден ден тебе да ти префрли.Остави нека се средат па нека те побара он.Инаку не гледам како ти не би дала да се расипе другарството.

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.418
    Допаѓања:
    180.074
    @buba4e89 сте утнале со другарот начисто
    они три години у врска вие долги години другари во него е кривицата
    требало он да направе ситуација да изпаднете сите тројца на кафе да ве запознае да те претставе на неа како најдобра другарка и да не изпаднат баш вакви ситуации
    Јас ја разбирам и неа и тебе ти немаш кривица а она има потполни право да писне после ри години врска
    само он е виновен
    е сеа за понатаки неззз нема понатаки после ова другарот ке се одалечи од тебе постепено биди сигурна

На bebaa и buba4e89 им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Епа сега се вади како она имала здравствени проблеми и како била психички изгубена.
    Е ок сите имаат проблеми.
    Тој ми пишува секој ден,се наканува на кафе или ќе излеземе на кафе. Она секако знае за тоа.
    Јас не сакам да се наметнувам, и да сакав да и пишам тогаш кога дознав за скандалот ама он не ми даде мислеше ќе испадне поголемо. Она ме видела на слика и се тоа, значи тој не крие ништо од неа.
    Тоа што не би дала за другарството да се расипе е дека ќе најдеме начин да се реши ова. Инаку она го познава неговото другарче ама пак ете му зборела да не се дружи, не знам што.
    До претходно немаше ништо вакво. Она има 30 години,треба да е зрела веќе. Не знам... стварно неам лошо мислење за неа,ама ова не ми се допаѓа.

Не знам Алиске можно е. Јас му реков ако сакаш да се оддалечиш кажи. По скандалот кога ми кажа јас одма се повлеков и го избришав од секаде, се расправавме на телефон и после на инстаграм буквално ме молеше затоа што сум му едина другарка, да не се лутам и дека ќе разговараме за се и тројцата ако треба, па го повратив пак на социјални мрежи. После се договоривме да ја аднам јас неа, они претходно имале некој нивен проблем и си го решиле барем така кажува тој сам. Јас стварно сакам да е среќен ама и во исто време не сакам да го загубам.

Последна измена од модератор: 15 февруари 2018
    На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.418
    Допаѓања:
    180.074
    Он е виновен и оннека реши ситуација
    ама знаејки ги машките ко некои пи*ки се понашаат и гарант една од вас двете ке одфрли постепено
    нема да е доволно маж да реши ситуација него ке го избере полесиот пат а тоа е една да орфрле
    кески нека грешам јас ама ај ке кажеш како ек се одвива ситуацијата
    да се редактирам сеа те читам
    ете наместо да ве седне двете на една маса и да зборувате отворено т,е, наместо да среде ситуација он тебе те пушта напрад ај ти пушти и пријателство
    па ти не си утнала па ти да исправаш
    ама ај ке видиме како ек биде понатаки баш ме занима како ек изигра дечкото

На СуперДевојка и buba4e89 им се допаѓа ова.
  18. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Сакав да ти пишам порака и да те прашам што направи, но имаш забрана па после и се изумив. Сеедно. Тој ќе ја бара за жена, 3 год во врска и сеа она имала психички проблеми? Немој да ме јебеш бре, со опроштење. Он ако не знае да воспостави баланс меѓу друштво и женска никој не му е крив. Девојката има право да се лути и да се сомнева во вас зашто за 3 години тој не нашол пола сат да ве седне на маса значи или не си му битна или те крие со задни намери. Јас тоа би си хо помислила за дечко ми. И јас имам еден куп машки другари, па или сум им помагала во фаќањето со девојката или прва прилика ме запознавале.
    Ти не си крива ич, тој е. И нека си трпи сега.

На bebaa и buba4e89 им се допаѓа ова.
  19. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Ништо остај некое време,а ако он е упорен да се гледате,кажи му да си реши со неа прво и да излезете тројцата да разговарате и да расчистите оти глупа е ситуацијава.Да не излезе они се караат а вие по старо си терате и уште толку ке излезе дека не ја почитуваш ни ти ни он.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Јас те послушав тебе и баш кога разговаравме му реков ти си крив треба да го решиш ова сам, да не испадне ова она криви дрини. Јас викам си размислив малце и ја разбирам и неа до некаде и он со тоа ми се извади јас сега не можам имала она здравствени проблеми. И јас велам кажи што е да помогнеме, ми се доверува и се тоа ми кажува ама ми вика ништо не и кажувај, ти ништо не знаеш. Он знае дека јас уста држам затворена и нема да излезе ништо од мене, ама пак и мене ми е глупо, му реков следен пат дојдете заедно ќе пиеме кафе и тој па здравје ќе видиме. Веројатно не е спремен или се плаши од нешто, не знам.

На bebaa и СуперДевојка им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.