Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    затоа ти викам ако не е спремен да ве запознае нека си трпи драми по дома. Ти твоето си го направила, на него е да реши.

На buba4e89 и bebaa им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.420
    Допаѓања:
    180.079
    Вероватно толку и му е гајле на типот шом неке да управе ситуација или пак не ти етолку другар колку што ти мислиш дека ти е т,е,може он поразлично мисле

На bebaa и buba4e89 им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Можно е да е така, ама он знае дека задна шанса сум му дала сега. Тоа сите фаќаме партнер во животот нормално нема да има гледање толку, ама сепак треба да се знае со кој се искача.

Фала ви, па ќе видиме како ќе се одвива, ќе пишам. Критично е малку деновиве, му префрлила за многу работи а потоа се најубаво мислела. Тоа е.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774

Бубаче, ништо против тебе. Да не помислиш дека сакам да те нападнам и да те обвинам тебе за таа ситуација ама јас ќе ти дадам мој личен пример што се случи со мојава последна врска.
    Мојот бивш дечко има една другарка уште пред мене, не и бев љубоморна бидејќи таа имаше доста сериозна врска со еден дечко па се имаше здружено и со мене на каков таков начин.
    Ситуацијата се ископлицира повеќе кога тие секогаш се собираа а мене ме изоставаа, тој повеќе и се јавуваше нејзе отколку мене, повеќе пишуваа на социјалните мрежи отколку со мене.
    Не дека бев љубоморна на нејзе, ама се чувствував запоставено бидејќи иако се дружев со н ејзе виртуелно никако не успеав да ја запознаам затоа што беше дел од животот на мојот веќе бивш.
    Кавгите почнаа највеќе поради нејзе и врската заврши.
    Не ти викам да се откажеш од пријателството, да се тргнеш на страна но би било добро да ја посетиш, да и напишеш порака, да организираш една вечер дома кај тебе со него и нејзе.
    верувај, не би сакала утре да се обвинуваш поради пропаст на една врска и да останеш без пријател а ми води кон тоа.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Те разбирам значи и ја разбирам и неа и себе си. Напишав неколку поста каде наведувам дека ги викам да дојдат да се запознаеме, да и пишам на неа, а кога ќе му кажам нему он секогаш вели не и пишувај чекај вака така. А јас ништо нема да и пишам, здраво јас сум таа и таа, вака и вака стојат работите и толку. Не гледам лошо во тоа.
    Сум била во слична ситуација и не сум се наметнувала, знаеш секогаш другата страна изразува желба и не сум рекла никогаш не. Таа секогаш одбиваше кога и да ја викнев преку него, затоа и предложив да престане да ја вика, ајде кога сака она тогаш и на крајот испадна вака. Ќе видам до каде ќе води оваа ситуација.

6. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Мој совет е да не го послушаш, и да и пишаш, затоа што како гледам дека тој одложува да го среди проблемот толку полошо за вашето пријателство а и за нивната врска. А не може кога ќе се скарате, тој да моли, да кука, да те преколнува.
    Јас би и пишала, ќе си го направам своето а после на нејзе ќе оставам како ќе ја сфати пораката за да не бидеш ти утре крива.

Со среќа.

7. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    294
    Na ovaa tema imam pisuvano i porano za bifsoto momce. Seuste go sakam i seuste ne sme zaedno. Toj ima druga devojka. Posle dva tri meseca razdelenost resiv i jas da probam so nekoj drug i probav so bratucedot na najdobrata drugarka. Ete veke mesec vreme se gledavme bese 8 godini pogolem od mene jas 17 toj 25. Mislev deka ke go zaboravam bifsoto momce no ne se sluci toa. Ete sega pred dva tri dena na noviot mu kazav deka ke odam na rodenden a jas se dogovoriv so drugarmu na bifsiot da sedeme zatoa sto navistina mnogu mi nedostasuvase bifsiot i sakav da go vidam. I da go vidov dojde no so zenskata. Posle toj den ne mozam a da ne placam po cel den i cela nokj sum takva. Go odbegnuvam novoto momce i deneska konecno drugarkami mu kaza zosto go odbegnuvam. A toj cuvstuval nesto sprema mene. No sto da pravam nesakam da povreduvam nekogo i nesakam da mu davam lazna nades. Dali dobro postapiv sto prekinav so novoto momce iako znam deka cuvstuva nesto sprema mene. Ne sakam nikoj da povreduvam, zosto samo za da ne bidam sama da go povreduvam nego koga sakam drug. Posovetuvajte me dali dobro postapiv

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Да, дај си време на себе си.

На Damata so marama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    31.222
    Твојата постапка е во ред, не е фер да се гледаш со некој само колку да си го пополниш времето додека во мислите постојано ти е друг. Мислам не треба ни да се изолираш, не е крај на светот ако на 17 години не си успеала со некој. Животот е тек пред тебе и убаво е да се гледаш со други момчиња но сепак треба и нешто да чуствуваш кон нив.

На bebaa и Damata so marama им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Го барав претходниот пост за да видам за што се работи и за што сум те поточно советувала. Не се сеќавав на твојот пост затоа се извинувам за доцното реплицирање.
    Одговорот на твоите прашања лежи во самиот твој пост и мислам дека сепак треба да си дадеш време себе си. Да, точно е дека првите 2 недели а особено 1та недела ќе ти недостига се од него, но види дали и после 2-3 недели ќе е така. Дај си време, дознај што сакаш. Најди некоја занимација на која нема да мислиш на него, размисли дали ти тоа го сакаш од себе си, а потоа и од него. Нормално е дека ќе се загубиш, нова средина, место, луѓе но за се треба време. Ако мислиш дека е проблемот до тебе - разгледај ги тие опции, што ти смета од самата себе си, што сакаш да промениш. После некое време пиши му прва, разговарајте долго види како ќе се почувствуваш, ако ти се јави потреба да си со него и да си посериозно тогаш дај те си нова шанса, нов почеток ама ако таа потреба не се јавува не се измачувај воопшто. Можеби тој не е вистинскиот за тебе, а можеби е. Времето ќе каже се.

На RAF Camora му/ѝ се допаѓа ова.
  11. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    buba Се согласувам со твоето мислење и еве ќе се обидам да се надоврзам на твојата теза. newme На пример јас имам 24 години и никогаш не сум бил во врска со некоја личност поради недостаток на самодоверба и самопочитување. И што треба јас сега да земам да сечам вени поради тоа? Едноставно премногу внимание давате на некои банални работи. Треба да се смирите да размислите и да разговарате доколку сакате да постигнете некаков резултат и да остварите одредена цел. Секогаш треба да знаете дека има луѓе кои имаат поголеми проблеми од вашите.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Momentalno imam potreba da sum sekoj den vo kontakt so nego ...mozi e podobro da probam da ne se slusame voopsto da vidam kako ke se osekam ? Toj e edinstvena osoba so koj mozam da razgovaram za sekojdnevnite slucki ..

13. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Според мене најубаво со твојата мајка или татко да разговараш за секојдневните случки доколку се спремни и способни да те сослушаат.

На newme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Можеш да пробаш само немој предолго. Пример неколку дена. Да видиш како ќе се осетиш,може е само навика.

На newme и RAF Camora им се допаѓа ова.
  15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Како би изреагирале ако дечкото ви каже дека изгледате океј (надворешен изглед).

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Зависи колку се сакаш себе си.

17. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Би му се заблагодарила, а ако не му се свиѓам таква чао пријатно.
    Секој со свој вкус и не треба да ти влијае тоа многу, како што кажа членката над мене, ако се сакаме какви што сме, мање битно што ќе каже некој друг.

18. DevojkataO

DevojkataO Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    31
    Човекот кој го знаев 4-5 месеци тотално го смена однесувњето кон мене...
    Од каде да почнам...Колега од работа со кој си бевме блиски секогаш ме смееше, се шалевме, ми помагаше за се, се грижеше за мене, на работа ме гледаше да не речам како "мајка своето дете"...Пред 2-3 дена сето тоа се смени...Почна да ме игнорира, ладен е кон мене и го прашав зошто не ми зборува и само ми рече дека многу сум се зближила со некој и сум правела многу муабет со тој некој друг колега (не знам што му значеше тоа) :О Му пуштив поздрав по колега и ми го врате, но вчера се понашаше како да не постојам.
    Јас сум чувствителна личност и ме боли кога некој со кого сум била супер наеднаш да ме игнорира без причина како да не постојам. Денес му е последен ден тука и потоа кје работи веднаш до мене но ќе се гледаме и се плашам да не си ја врти главата кога ќе ме види.
    Па да ве прашам..сакам да го прашам што го мачи, зошто така наеднаш го смена однесувањето кон мене, ќе пукнам ако не го прашам, ме мачи ова и воопшто не можам да спијам. Сакам да знам што се случува, што му згрешив толку. Но, да не испаднам глупава пред него и да свати како да трчам по него?
    И знам дека сеуште го прати секој мој чекор и сеуште се грижи за мене бидејќи кога дозн апд колегите дека вчера не ми беше добро го видов и самата како се потресе..
    Не сум мирна додека не го прашам, нешто од внатре ми кажува нешто дека морам да зборувам со него, не знаааам.
    Тешко ми е луѓе помагајте, не сакам на последниов ден со него да бидеме скарани ;(:(
    (И да можеби имам некои чувства кон него, но не скам да мислам сега на тоа)

19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    А тој тебе ти е само колега или дечко/мувач?

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Срцка прво смири се па после убаво напиши, знам дека си потресена ама обиди се да се соземеш. Јас прво не разбрав дали сте биле во емотивна врска или само сте чувствувале симпатии еден кон друг. Ептен ако имаш некој бивши дечко, па ако забележал дека ти фрлил око можеби му се заканил па овој сега те избегнува.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.