1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Нормално е да се осетиш така...
    Ќе си ја бараш грешката во себе, ќе се обвинуваш и ред други работи. Без оглед колку ти помогнал, ако не те ценел и почитувал не треба да бидеш со таков. Се е навика, а и од се се одвикнува.

2. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Mislam deka nasiot problem ne e deka ne me cenel i pocituval,tuku deka razlicno gledame na rabotite .
    Nitu me udril nitu me navredil ...mnogu e dobar ,samo ne mozime da najdime kompromis za nekoj raboti .:(

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Тој те побара од кога прекинавте?

4. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Da ,no veke izgubi nadez po tolku zborvanje deka ne sme eden za drug . Rece deka ke se potrudi da ne mi pisi pojke,bidejki i samata go barav to od nego. :(
    Ama mnogu mi e tesko ,se osekam vo sah mat.nejkam da go izgubam kako prijatel i kako licnost ,mnogu e dobar i prilicno dobar kako decko no ne dovolno... Nemam nikoj drug blizok ,ni drugarki nitu pa doma nekoj. Koga bi mozela da bidam srekna so nego se bi naprajla,samo koga bi mozela da sum sigurna za nego ...
    Ahhh nema da pronajdam pak tolku dobar coek, nemam ni kade ,nemam drustvo...a i onaka mi trebase godini za da zapoznam nekoj kako nego ... ke ostanam sama zasekogas

5. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    А шом ти е олку вака тешко оти раскинуваш?Пожртвувај го животниот стил штом толку го сакаш.Не е го сакам на збор само,напраи нешто за таа љубов

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Епа штом си барала така, што се мачиш сега?
    Ако ти е толку тешко дајте си пауза барем не се гледајте, не пишувајте да оладите еден од друг па да видите дали ќе се поправат работите.
    Попуштете малку и двајцата, горделиви сте изгледа. Ако мислиш дека тој е вистинскиот за тебе побарај го и разговарајте, направете нешто.

7. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Ти така си сакала,ти така си кажала тоа е

8. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Имаше пишано и во друга тема, сите те советувавме да посетиш стручно лице. Не знам дали послуша некој совет, а еве сега пак се жалиш за истото, иако тука топката ја префрлаш повеќе накај него. Ако врската ти е токсична стави крај и толку, не чекај да се претвори во насилна врска од која може да излезе нешто многу полошо.

9. blonde17

blonde17 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    15
    девојки ми треба совет
    6 месеци сум во врска но во последно не е се како што треба но јас станувам свесна дека вината е повеќе моја бидеќи додека се беше во ред јас бев љубоморна,се лутев за глупости одбивав да се гледаме,слушаме но си имав причини што никогаш не ги споделив со него..е сега некако се сврте кругот па тој сето ова ми го префрла ..горделива сум но сакам да се извинам затоа што го сакам и не би сакала да го изгубам..но што да речам од каде да почнам да го скротам па се да биде како порано?

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  10. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Вака,прво заборави ја гордоста штом го сакаш.Одмене по горделива сигурно не си,а јас се шо имам направено не знам некој дали би.Покажи ја љубовта,испадите негови не ги праи како поводи за кавги,значи не се луги,во момент коа ќе ти дојде да се закараш,сврти ја топката,насмеј се,гушни го,иницирај на тоа да му покажеш дека не е толку битно да се расправате за тоа.И уште една тактика.Направи се”будала”.Коа ќе сретнете некоја ради која си правела сцени насмеј се на своја сметка,нека испадне као леле за што сум правела кавги..не набивај тензија терај поопуштено,не си правете од готово-вересија.

На blonde17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.283
    Прво мислам дека ако имаш врска треба да ги споделуваш и проблемите со него, но тоа ти си знаеш.
    Најмногу ќе цени ако седнеш и разговараш искрено и отворено, секако и се извиниш.
    Извини се, промени ја горделивоста со љубовта.

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.108
    Кога знаеш дека они се скарале зашто си го викнал потоа кај тебе САМ ако ти било криво за таа расправија ќе си ги викнал и двајцата и ти да си мислам доколку имаш дечко и ти на дечко ти би му се налутила денес во никој со нема верба и девојчето можеби се плаши такви испади да не се случаат и ти секако дечко ти би го мислела додека е со другарка на кафе ама можеби ќе преќутип а можеби и не.
    Другарството било некогаш сега ситее со гледаат да си фатаат врска зависи кој како да си основа семејство има животот е пред тебе ќе се сретнете повторно а со ова што си упорна не е во ред тргни се настрана или ако толку го цениш викни ги и двајцата.
    Мој принцип секогаш мој другар да има девојка обавезно и таа ја викам не го одминувам девојчето да го запознаат кое што р и плус да не се случуваат е вакви киксови.

13. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Значи ако фати мојот најдобар другар женска со кој се дружам 20 години,ми се губи правото да седиме и да разговараме сами за шо и да е ,за филм,за песни,за автомобили или факултет.Мора со привезок секаде да се движи па и кај мене?Стварно има пријателства,немаат врска љубовните врски тука,а таа малата ако е посесивна и ако цел машки род го гледала како потенцијален партнер а не како пријател тогаш во неа е проблемот.Нема шо да се сомнева,мене тоа искрено ми е малце назадно и исфрустрирано и размазено.Мојот најдобар другар повеќе време врви со мене одколку со девојка му,јас секогаш подобро ќе го разберам од неа а и ќе му помогнам да ја сфати доколку имаат проблеми па сум секогаш на женска страна од женски агол.Само зависи дали девојчето е од 13 или 21 век.Има некои што знаат дека партнерот има право на слободно време и може да го поминува со кого сака,во најмала рака со пријателите од детството.И да излегуваме и сами.Не мора таа секогаш да е со нас,дури и ни смета мора со шифри да збориме хахаха.Се шегувам,не дека смета ама ние имаме близок контакт и фори што таа нема никогаш да ги сфати,особено не за моите проблеми што ги решавам секогаш со помош на машки мозок.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Па ако има девојка другар ти треба секаде да ја носи со него,кај и да оди,кај и да одите

15. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.283
    Секаде? Не, не и големо НЕ !!!

На S.J.Parker, buba4e89, malalola и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Нормално е.
    Ќе научиш, сигурно си малечка.
    За две недели..ќе бидеш како нова. ;)

17. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Во вц, дури и царот оди сам. :D

На "Zoki", buba4e89, malalola и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ти изгледа не ги дочита мислењата од претходно и рипна врз мене. Таа е викана од моја страна многу пати а никогаш не доаѓала. Да, јас имав дечко ама јас не сум љубоморна ако дечко ми има другарка што се дружи по 20 години и ми ја има покажано на слика, немам што да имам сомнеж.
    Второ ако ти не веруваш и си љубоморна тоа е друго. А во што сум упорна? Што сакам да го задржам другарми затоа што знам како диши, тоа не е грев.
    А инаку како да ја викнам кога таа не ме познава? Ти непознати луѓе викаш дома?
    Јас кажав во претходните мислења дека таа е поканувана многу пати ама секогаш ме одбивала.

На "Zoki" и malalola им се допаѓа ова.
  19. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Да да големо да и да,па има девојка како да оди без девојката?? Убаво ли ќе ти биде дечко ти ако имаш дечко да оди без тебе некаде

20. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.283
    Секако дека ќе ми е убаво.
    Дечко ми и пред мене имал живот !!!
    Другари/ки, ќе си оди на кафе некогаш и сам нема да се залепам за него како лепак, истото важи и за мене.
    Срцка, ако некој некого решил да го изневери ќе го направи тоа и ти НИКОГАШ нема да го дознаеш, само да не сака.
    Затоа во секоја врска си треба доза на слобода, барем од моја гледна точка.

На buba4e89, malalola и Marija) им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.