1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Абе ај вие шо не сте арни со размислувањава, не сте. Туку шо со таа љубомора ги уништувате дечките, па ве оставаат ама си имаат трауми за цел живот, кои и ги пренесуваат на наредната која ќе ја фатат. А таа колку и да не е како вас, тоа гушење ќе ја направи. И така во круг. Е после несреќни, епа несреќни...
    Милион пати сум рекла, ако сака да те извара тоа ќе го стори и после тебе ќе те седне на маса со 5 машки другари и ќе зборат за фудбал и коли а ти ќе чмаеш од досада. Ама кој да ти каже Ивана?

На hermosa, ELIDavor, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Точно,после такви канцерогени врски и нормална женска ќе ја перцепира како луда зошо имал лошо искуство со љубоморни на кубен.И да ако решиш да го изневериш или да те изневери тоа ќе се случи,знам многу добри примери!

3. blonde17

blonde17 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    15
    разбирам,само сега се немаме слушнато преку телефон,пишуваме едвај пошто ми враќа на 5 саати иако е онлајн и со тоа ме нервира сакам да ми каже ако има нешто и што мисли во врска со нас и незнам како да постапам..да се извинам и покрај ова негово понашање?

4. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.108
    Па таа веќе не е непозната личност кога толку го цениш другар ти и неа толку ќе ја цениш а со тоа што викаш непозната личност да примам дома кажи си дека не ти е добредојдена.

5. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Јас лично мојот дечко, сега вереник една година не го запознавав со другарите МАШКИ со кои сум од 5 години, а во неделата повеќе со нив се гледав отколку со него. Причината беше дека тој нема да се снајде во нашите муабети, нашите шифри, прекари и пецкања. Првиот пат после година и нешто кога го запознав со нив ми кажа се однесуваш како машко со нив, и тие како машко те гледаат, пола од муабетите не ви ги сфатив па тие пецкања мораше да му ги објаснувам. И оттогаш ако излегувавме во парови (и они со девојките) доаѓаше и он а ако не, си одев сама со нив на кафе, во кафана, домашна седенка. Дури имаше ситуација каде што другар доаѓаше насабајле во 9 кај мене (заедно го пиевме првото кафе) и јас навечер во 9 кај него затоа што примаше терапија и да не оди во амбуланта јас го боцкав. Сега откако почнавме да се мажиме жениме, средбите ни се да речам пофамилијарни и муабетите ни се такви. Тој никогаш не ми пререкол за нив, ниту пак јас за една другарка што ја има и што се гледа со неа еднаш во месецот затоа што живее надвор од државава, ја знам по име но не ја знам лично, ниту ми смета нит ништо. Они не се виделе месец и подолго и јас да им се тупнам на кафе да не можат муабет да си направат??? Не ја бива така. Љубовта и бракот се два живота испреплетени како еден, а не споени во еден.

ПС @Neophodna реши се дали се верена или не, во различни теми различно пишуваш, а твоиве совети и мислења ми алудираат на некој што има 15 години а не зрела личност (да не се навредат останатите 15годишни)

На hermosa, malalola, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Тамн работа да е недобродојдена. Туку не може да се кани личност која не сум ја видела како изгледа дома.
    Кажав сум ја канела многу пати и не сакала? Што треба сега да правам јас... не можам со сила да ја терам ако не сака.
    Патем ние веќе го решивме проблемот,нејзе кога ќе и биде подобро ќе се запознаеме. Убав ден :)

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.108
    Баш ми е мило пријатен ден.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Извини се не се умилкувај и почекај не биди нападна и не го напнувај само направи го своето.Извини се во 4 очи не преку повик или порака.Емоциите се видливи само така

На blonde17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Верена сум и не личам како за 15 години туку ја кажувам реалноста

10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.223
    Допаѓања:
    57.219
    Што мислите за тоа тој да ја следи на инстаграм (најдобрата) другарка на бившата, каде наводно се наоѓаат слики каде е сликана со неа (и да и срцка слики)?
    (Се извинувам ако звучи глупаво прашањево)

11. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Заедно си со него,покажува некои промени во однесувањето?

12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.223
    Допаѓања:
    57.219
    Не, никакви промени нема. Не знаев јас дека така било, случајно видов. Од една страна не сакам да се оптоварувам со вакви работи пошто убаво ми докажа што му значам, но од друга ме копка.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Биди си отворена и кажи му го тоа. Ако ти смета воочи му.

14. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.223
    Допаѓања:
    57.219
    Ќе се обидам да му кажам. Досега сме немале некои проблеми, а и мислам дека не вреди заради социјалните мрежи да се ствараат проблеми. И онака тој не крие разговори и слично од мене. Сепак за ова ќе му спомнам.

15. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Епа тогаш не си праи од готово вересија.За мене лично тие работи како соц мрежи немаат значење.

16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.223
    Допаѓања:
    57.219
    Затоа не избрзувам не правам драми туку само ќе му кажам што мислам. И за мене социјалните мрежи немаат некое големо значење кога станува збор за љубов.

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dzeliii

dzeliii Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    442
    Дечко ми има блиска другарка со која долго се дружат. Таа има дечко кој живее во Англија. Но пред година дена со дечко ми почнале многу време да поминуваат заедно, се смувале, имале односи, вика дека тој период буквално се преселил кај неа, траело тоа месец дена, прекинуваат. Он заминува во странство каде што јас и он се запознаваме. И на почетокот на врската правевме муабет за минати врски и он самиот ова ми го кажа. По некој месец она почнува пак да му пишува, го цитирам дечко ми 'ќе се надува навечер и ми пишува како ме сака мене а не дечко и, како сака да биде сега со мене. јас и кажав дека имам девојка и дека не сакам да бидам со неа. чим него го вараше со мене истото може и мене да ми го направи.' Зборевме за ова тогаш и јас си мислам завршена работа, не се навраќам веќе на минати работи.

Завчера вечерта беше на роденден кај другарка од факултет и се океј тоа, не сме гз и гаќии, понекогаш излегуваме и одвоени и си правиме муабет ние и ми кажува дека до 5 сабајлето останал, дека со уште една другарка и купиле флаша фин, дека коа ќе се напиела била напалена и буквално го молела дечко и да ја ебе во веце, со дечко и седел пиеле пиво и оп одеднаш спомнува дека дечко и живеел во Англија. Мене така ми се стегна срцето така гадно ми стана во желудникот во секунда како светот да ми се сруши. Одма ми се поврзаа работите и одма го прашав дали е таа со која имал односи и ми вика да таа е. Јас мислев веќе не збори со неа дека после тоа веќе не се ни дружат камо ли на роденден да и оди!! И вика многу одамна се дружиме, на факултет секој ден се гледаме сакале нејќеле во исто друштво сме, нема смисла да се игнорираме, седнавме правевме муабет, тоа што било го оставивме зад нас, дури она прашала како сум и ме поздравила(мене ова ми е тотално безвезее). Летото му плачеше дека го сака дека сака со него да биде, сега ме поздравува и му глуми другарка.
    Секогаш сме имале многу отворен однос, врската ја сметаме за сериозна, ја градиме на доверба и досега не сме имале проблеми, но ова многу ме повреди. Одма му кажав дека не ми е сеедно и дека не ми е сфатливо после тоа што било како може пак да се дружи со неа.
    Што мислите, вие што би направиле во ваква ситуација?

18. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.821
    Па искрено нема да ми биде сеедно дечко ми да се дружи со некоја со која порано имал нешто...
    Барем јас не би го дозволила тоа,да бидат другари до тој степен.

На buba4e89 и dzeliii им се допаѓа ова.
  19. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Колеги, исто друштво, се тоа океј. Ама не мора толкава блискост, одење по родендени и слично. Или и да отишол на роденден од учтивост, можел да си замине порано.
    Дечково не дека би направил нешто, барем јас не верувам, чим самиот ова ти го кажува и е отворен со тебе.

Нека бидат „другари“, ама не мора да бидат толку блиски. Пробај да му го објасниш тоа некако.

20. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    И мене така ме поздравуваше на тогашниот мој дечко пријателката.
    Таа возеше ролерки на кеј да манјачи и јас ко ќе возам на кеј за да му отиде на гости кај мојот сега бивши дечко,да му се упикува и ме поздравува,демек многу фина девојка имал дечко ми.
    Многу зависи и од дечко ти како ќе се постави.
    Јас претпоставувам бившиот мој ме изневери со неа,ама немав сигурни докази.
    Има ѓубриња и машки и женски.
    Ум во глава со дечко ти.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.