Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Тоа е проблемот кај тебе. Тој ја искористува таа слабост.
    Слаба си на него.
    Залудни ти се сите овие совети, ако ти сама не превземеш нешто.
    Не го барај некој период, само вака ќе дознаеш дали и тој не може да живее без тебе.

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Па тој веќе си го сторил тоа, ти кажав да идете несериозно.
    Ама и ти ќе оладиш, ќе поплачеш, ќе ти мине.

3. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Епа тогаш ризикувај да си искористена и по краток период отфрлена како и да не си постоела.

На IM.TMKQ, Alisa22 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    А уствари што ќе ти е некој кој не сака да живее со тебе?
    Ако се плашиш дека лесно ќе се навикне без тебе свесна си дека сака да е без тебе.
    И друго, со ова “ај да сме заедно ама несериозно” индиректно ви раскинуваат или ако немате врска индиректно ви кажуваат дека не би сакале да се со вас ама немаат друга моментално па да не се сами.
    А за да ви кажат директно, не се доволно мажи.
    И трето, вакви не ви требаат!

На Nita, Alisa22 и malalola им се допаѓа ова.
  5. blonde17

blonde17 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    15
    паметот ми зборува како вас,срцето друго ми вели..деновиве мора да си го разбистрам умот па и во четири очи да правам муабет

На Nita му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Mila i ovoj tvojot e ist ko mojov .Em in se iska em im se stiska.I jas kolku losi raboti mi ima napraveno se mu imam.prosteno a toj od eden mal.zbor me blokirase na site strani.I jas se plasev da go ostavam bidejki ke se navikne bez mene i nema da mi se vrati.Amaa koga toj odluci da si.odi da me blokira na site strani jas ostanav najpovredenata toj duri ni glava ne svvrti da vidi dali sum ziva.Uste jas placam a toj si uziva otiden e vo gosti vo stranstvo.

На blonde17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Simona122

Simona122 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5
    Со партнерот одам 3 години,одевме без односи бидејќи не се чувствував спремна а го сакав и плус одев долго и сериозно и му вервев а тој беше со мене покрај сите мои одбивања и незрелост, имам 19 за неколку месеци полнам 20.Бев свесна за годините и за долгото време што ме чека без ниеден сомнеж за неверство, но незнам неможев. Секогаш кога ке одев домаму тој пробуваше на нежен начин да се деси тоа но кога ќе дојдеше до тоа јас се тргав, му викав ам не сум спремна денес ај утре и така секој ден праев а го сакав и ми беше и чудно зошто толку време со мене е после сите врткања, денес не утре да .. знам ако те сака ќе те чека но сепат три години скоро никој не чека, јас да бев машко нема шанса толку да чекам.. Летово почна да се оддалечува од мене, повеќе време беше со другар му, тогаш осетив дека го губам и сакав да го направам тоа аи тогаш уште појќе сватив.дека неможам да се замислам без него.Но ми сметаше тоа што не беше како порано, го редеше другар му на прво место исто и јас така правев еден период бев насекое со другарки него го редев на последно место без причина.Според мене тој имаше причина бидејќи испамаше ко да го врткам ам ај ке ти дам утре, утре му викав задутре и така помина година и појќе.. Летово му го побарав телефонот но не ми го даваше, тогаш се посомневав дека мати нешто и сакав тоа да го докажам, сакав да го фатам и да му раскинам. Му барав пауза, слободна врска сметајќи дека ако прифати нешто има но не прифаќаше ко за беља да неможам да докажам, викаше ако имаме слободна врска јас со други ти со други и накрај ке немаме време еден за друг. Дури еднаш пробав да го следам но одеше кај другарму.. а неможев да му раскинам без да сум сигурна бидејќи и тој кога ми го барал некогаш јас сум се бунела не сум го давала од страв да не прочита нешто со друг што сум се запишала. Ако му раскинев ке се каев ке викав што ако не ме изневери сепак не се работи за 3 месечна врска, се работи за долго време поминато со некој,најубавите години, моменти со него неможев да ги затворам заради тоа па затоа барав доказ.но сеуште ништо. Кога му реков ти мене ме изневервиш ми рече како мојш после толку време то да ми го речиш, рече да имав друга зш да се влечкам толку време без давање се нервираше дури и ме бркаше. После се овс неможев да раскинам а немав ни мир и сеуште немам, не ме мачи тоа со друга дане има пишувано, ме мачи тоа дали има нешто повеќе имано, и најмногу да го сакам никогаш не би простила неверство. На помислата дека ме има, ме убива а да му раскинам ке се каам што ако навистина ме немаше изневерено.. За жал или за среќа пред една недела се случи тоа, му дадов, бепе неочекувано, се осетив спремна за тоа. Го сакам и убо мие со него дури тој има поголема причина да ми раскинит бидејќи имам цимерка која ми мести насекое машки и ми зборува против него насекое од љубомора, каде и да излезиме ми носи некое машко и на дечкоми нормално му смета тоа ми вика избркај ја од станот кажи им домати јас го лажев дека дома знает, тој дозна, му побарав пауза дури не го решам проблемот, не прифати. Сепак друг да беше клоците одма.. и после све мене сеуште.ме гризе одвматре што ако ме изневерил, се можам да простам но тоа не затоа и ме гризе. Со месеци е вака а да раскинам не е лесно туку така а сега и му дадов.. Ве молам прочитајте и помогнете.. фала.

8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    тоа што си му дала не те врзува за него па да немаш излез. Друго јас не гледам дека тој направил нешто за ти да му раскинеш и трето мене најискрено ми изгледа дека немаш стабилност. Си го излажала за толку ситни работи а се лутиш што тој повеќе време поминува со другар му и плус ти кажал а не те излажал. Стабилизирај ги мислите и чуствата остај ја цимерката, за расипување секој гледа на наштети. Накрај ти ќе страдаш

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Simona122

Simona122 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5

10. Simona122

Simona122 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5
    Јас го сакам и сакам да сум со него, но пимислата дека ме има изневерено ме кочи а неможам да докажам.

11. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Зошто мислиш дека те изневерил?
    Поради тоа што не ти го дава мобилниот, го поминува времето повеќе со другар му или нешто трето?

Ако сака да те изневери ќе те изневери и пред твои очи. не барај проблем кај што нема, едноставно остави да течат работите.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Не, сега тебе ти е досадно и си бараш причина за да ти е интересен животот.

На marchi-cool, malalola, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Simona122

Simona122 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5
    Од кога не сакаше да ми го даде се сомневав, но неможам да знам дали има само пишано или нешто повеќе, да знаев одамна ке му раскинев.

14. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Не знам зошто уште на почетокот не сте седнале сериозно да поразговарате. Ќе имаш цврст став и ќе бараш од него да ти каже кое е неговото гледиште на работите и што планира понатака. А не да си играте како мали деца, ако сакате сериозна врска треба да пораснете и двајцата и да изградите доверба. Доколку не разговараш ова ќе ти се случи и со наредниот дечко со кој ќе бидеш во врска, а по муабетот гледам дека и тој е доста несериозен и него ќе му се случува истото во иднина. Само сериозен разговор друго чаре нема.

15. Simona122

Simona122 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5
    Многу пати го имам седнато во врска со тоа што мислам, нормално дек немат да признајт ак имат нешто.напраено зато побарав пауза или слободна врска сметајќи ако има некоја друга дека ке прифати аи немавме односи тогаш. А да расипам долга врска заради то шо само јас така мислам знам дек ке се каам после..

16. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Мислев да разговарате што планира понатака да не се чувствуваш искористено кога ќе те остави.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Simona122

Simona122 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5
    Дечково колку јас шо го знам е сериозен па.зато и се одлучив да го направам тоа со.него, не за џабе одам толку долго да го сметав за.несериозен немаше да сум со него.. но ме мачи само тоа што го напишав,.можам да простам и шамари ама то никогаш.

18. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Ти си знаеш најубаво што да ти кажам.

19. Simona122

Simona122 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5
    Сакам само да дознам дали ме имат, друго се.мие океј и сега немам никакви сомнежи, но од таа помисла почнав и јас да посаквам да го.напрам то.

20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Девојче, ако продужиш вака сама ќе си останеш.
    Кај те чекал додека си го маткала па уште те изневерил, а немаш никаков доказ.
    Си правиш само филмови во глава.

На buba4e89, marchi-cool и Bella_Stella им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.