Форумџика на годината

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. realmadrid

realmadrid Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здравоо , голем позз до вас ,јас сум заинтресирана за несто , и незнаев каде да се обратам па се сетив на вас ,вака сакам да знам со би зна4ило тоа да те бакнат на уво или па да те апат на уво ,ви благодарам од напред :**

2. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Пеликуна, те имам читано и претходно и секогаш се впушташ во нови врски со цел да ги заборавиш претходните, не промислуваш што и како правиш, каков е човекот, дали вистина сакаш да бидеш со него, туку единствена цел ти е да го преболиш претходниот. И затоа секоја следна врска не ти функционира.
    Не се плаши толку да бидеш сама некој период и сама од себе да преболиш некој. Тогаш кога ќе успееш сама да преболиш некој, без помош од нов дечко, ќе станеш и посилна и посамоуверена, и во следната врска ќе влезеш без никаков товар и фрустрации од минатото. И сигурна сум дека таа врска ќе ти функционира.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Свесна сум за тоа драга,многу повеке отколку што мислиш.Не можев да издржам со вакво темпо гледајки го него(бившиот срекен)со нејзе додека јас се мачев да го преболам и се ме потсекаше на него.И додека мислев дека нема надеж да го преболам се појави тој.Непосредно пред НГ и кога ми требашее подршка ете го се појави од никаде и почна да ме освојува.Јбг слаба сум на Скорпии |( Прифатив кафе чисто онака од совети запознавај други,дружи се излегувај.Го сторив тоа и кога почнавме да сме заедно се случи тоа што се случи.Се појави таа од никаде...Па и се допага таа па ке оди кај нејзе,па ме сака мене и е со мене...И сега кога пак таа прави проблеми кренав раце и му реков дека може да прави што сака...

Јас навистина не можам да се замарам повеке ама не ми е лесно бидејки кога мислев дека успеав во нешто се наога како и секогаш трета личност да уништи.Еве пак му пишала,па шо сака нека прави |(

Шо го е*ам.

Фала уште еднаш :hai:

4. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    А ти знаеш дали уопште има нешто меѓу нив двајца?
    Најдобра варијанта ти е да го прашаш директно и да реагираш во зависност од одговорот.
    Не сте мали деца па со лутење и глупости, не ти е срам така да се понашаш, али најискрено?
    Па што биде нека биде.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Има нешто мегу нив,во тоа сум сто посто сигурна...додека еднаш бев кај него дома му прочитав еден разговор со нејзе,бидејки другар му ме предупреди за опасностите а тој ми е добар пријател и колега...Се изненадив ама си премолчив,тогаш мислев дека ке прекине со тоа ама еве ја...секогаш е таа присутна...А со тоа што му објавува песни и групи е уште еден доволен доказ дека има мегу нив нешто ама јас не бев свесна за тоа се додека не почнав да го приметам тоа.Го прашав синока,му се испушти во текот на разговорот дека имал нешто со нејзе.

је*еш ли га,одлучив да не се замарам.Ако му значам ке ме побара. :)

Само сакав мислење за ситуацијава.

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Мене жените ми се чудесен феномен, зборувам за случајот на Пеликуна, а мислам на поголемиот дел на женската популација, зашто сите горе-долу размислуваме исто.
    Како, прашувам и се интересирам, КАКО во рок од две недели вие установивте дека сте во врска, а ти си веќе толку начисто со своите чувства, дека си го засакала?
    Ти не го ни познаваш ова момче... колку го знаеш, еден месец?
    Таквите љубов на прв поглед и знаев од првиот миг дека го сакам се само дел од евтини романтични новели, не се дел од реалниот живот, кога ќе се научиме?
    Значи стварно се нервирам, како во рок од две недели очекувате врска од соништата, мед и млеко да тече?
    Па секому му треба време, секој си влече некаков багаж со себе...
    Ти Пеликунче до вчера што се вика плачеше и си ја трескаше главата за бившиот, помисли малку дека и тој можеби страдал и си има нерасчистени сметки.
    Па ставете се малку во кожата на другиот, каде се брзате?

Што има да го игнорираш и да му се лутиш, како малите деца, смирено и отворено ќе му кажеш дека е голем веќе, и има доволно време да си расчисти се' од минатото, ако сака да остане со тебе.
    И нема да го кажеш со некаков авторитативен и заканувачки тон, што дека пример му се издереш и се тресеш додека го кажуваш тоа, ќе го уплашиш или ќе го направиш поодлучен во неговите идни планови?
    Не, само ќе му изгледаш патетично, вљубена до уши, и тука веќе давате простор да ве манипулираат од првата секунда.

Јас искрено не знам од кај излезе оваа мода во првите 14 дена да се решава се' наеднаш.
    Јасно ми е дека не сакаш некоја трета да се меша од старт, ама олади малку - дај му време, дади си и самата на себе време, можеби ова не е сериозна врска, можеби е само нешто пролазно и можеби токму и тоа ти е потребно во моментов.

На Pelikuna, WildCherry, Rozich и 3 други им се допаѓа ова.
  7. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    3.194

Хммм, па мислам оти типот е гладен, па затоа ти навестува дека му се грицка нешто. |(

8. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Па види да ти кажам,до некаде си во право...Можеби избрзав во врска со се...Ама и не можев да останам со вкрстени раце и да чекав да помине време и време и се уште да се трескав од зид како што викаш за бившиот...
    Ми се допадна типот,океј.Излеговме ова она.Ми се допадна на карактер,а јас секогаш гледам карактер отколку надворешната убавина.Ми предложи да пробаме,океј најпрвин одбивав за на крај конечно да прифатам зошто мислев дека немаше смисла да чекам да му светне на бившиот за мене кога знам дека нема да се случи.Можеби згрешив што му дадов толку брзо шанса.Можеби требаше да почекам уште малку.

Да,не сакам да ми се меша трето лице пак.Бившиот најпрвин за тоа го загубив,поради трето лице за да се погоди сега пак истиот проблем.Веке кога сака да биде со мене,мислам дека не треба да обрака внимание толку на други и да посветува песни групи и свашта па и да и врака на пораките на мобилен.Океј,пред да ти вратам на постот разговарав со него .Ми рече дека е свесен дека погрешил но му реков дека ке му дадам време да сфати што е тоа што сака а побара да биде покрај мене.Јас не му бранам да има пријателки,другарки познајници ама ова со девојчето е претеризам.

Тешко ми е највеке бидејки во Март ке оди на работа на брод па може и таму да прави глупости...се до Август или Ноември во зависност каков ке му биде договорот.

Незнам,ке видам како ке течат работите.Ама во секој случај фала :)

9. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Сакав да прашам, не дека неаме шо да збориме али ајде... знам дека разговорот е спонтана работа но што кога двајцата молчиме?? Некои теми за разговор со 4 години постар дечко?

10. CharlizeTheron

CharlizeTheron Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Јас мислам дека непостои некоја тема која би можеле сега ние да ти ја кажеме и вие едноставно да се опуштите и да почнете да зборувате без прекин.Мислам дека ако се чувствуваш пријатно со некојa личност било кој разговор ќе ви оди.Можеш еве да почнеш да го прашуваш за некои минати работи,што му се случиле него па да споредиш со некоја твоја случка,па нешто смешно што ти се има случено колку да се насмеете и да се опуштите.После тоа би требало да течи муабетот :talk: :) Незнам колку ти помогнав :worried:

На Miss.Waldorf му/ѝ се допаѓа ова.
  11. draganaforever

draganaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    здраво феминки..направив голема глупост не беше само моја вина и сега ми треба ваше мислене.раскинав со еден дечко кој беше прав деген се муваше цело време додека беше со мен.пред некој ден бев на забава на отваране на кафич.јас се дотерав изгледав многу убаво зосто знаев дека он ке биде таму.се напив малку повеке играв со друството и не зна како се најдов во ситуација да играм со негов другар.бившиот цело време не гледаше се додека не и рекол на една моја тругарка да ме тргне од дечкото онака налутен излгол надвор бил многу нервозен и се дерел.се прашувам зопсто ја имал таа реакција од лубомора или..?после тоа другар му поцна да ми се јавува сакасе врска со мене.ми реце дека ке разговара со мојот бивши прво заради тоа сто му е другар.се си бесе ок се до вчера кога збореа и денес дечкото ми казува дека бивсиот нее добар и дека он се осека виновен.јас се тргнав од него и му реков дека не сакам да бидам вмешана.се прашувам дали осека вина заради тоа сто с едругари или мозе имаат направено некој муабет мозе уште му значам на бившиот па затоа се трга од мене.се надевам дека ке го процитате ова и ке ми дадете било каков одговор бидејки многу сумм збунета искрено го сакам бивѓиот. ;(

12. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    И сама кажа дека бил прав деѓен.Кога и самата го знаеш тоа не ми е јасно зошто уште се замараш :!: :!: со него.Зарем некој таков заслужува да го сакаш??Што се однесува до неговата реакција,најверојатно е љубоморен,бидејќи мисли дека има нешто помеѓу тебе и другар му.На крај краева ако и понатака ти покажува некои знаци дека му фалиш,значиш и сл. прво убаво истестирај го па реши што ќе правис зосто и самата нагласи дека го сакаш.Немој само да избрзаш и на крај ти да бидеш таа која ќе биде повредена :!: Се најдобро,па пиши ни што си направила :)

13. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    7.306
    Баталувај го веднаш, не е тој за тебе.
    Запрашај се колку вредиш како личност, дали заслужуваш таков однос и дали гледаш иднина со него. Убава иднина.

Тој негов однос како демек љубоморен е нешто вау, не мора ништо да значи. Може едноставно не очекувал дека баш со негов другар ќе се зближиш, па затоа така реагира.. А, да бидам искрена, ако си му значела, немало да ти прави такви гадости додека сте биле заедно. Ќе те ценел, чувал, мазел и пазел како да си последното девојче на светот.
    Може и мачо егото проработело, ама ни тоа не е убава работа..

Разбирам дека го сакаш, вистина е дека срцето не бира. Но, послушај го и разумот некогаш, сигурна сум дека има нешто во тебе што ти вели да го оставиш.
    Потруди се, заборави го.. Има милион други, бори се за некој што вреди да те има!

Секое добро.

14. Stefi.p

Stefi.p Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Здраво ФЕМИНКИ :) После долго време еве и јас се заљубив :inlove: па ке ве помачам со мојот проблем, за кој ми треба совет и ваше мислење. :D
    Епа вака...Прва година сум на факултет, ми се допаѓа еден дечко од друга група кој исто така е прва година. Во вториов семестар ме префрлија во неговата група. Сеуште се намаме запознаено, но кога помислувам на тој момент премногу се возбудувам. Несакам да изгледам збунето се сакам да да биде во најдобар ред,али познавајќи се себеси мислам дека чуствата ке ме издадат. Незнам како да постапам да се зближам со него. Несакам да ја оплескам работава знам дека ова ми е добра шанса. Па девојки ве молам за совети/мислења како да постапам со него да го освојам :D :D :D :D :inlove:

15. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Да сум на твое место ќе се понашам најнормално како кон секој друг колега.Седни во негова близина заедно со другарките и со оглед на тоа дека си нова направи се дека не ти е нешто јасно и прашај го него :) Така ќе се запознаете и ќе почнете да комуницирате,а за почеток и едно здраво е доволно.Можеби и кај него ќе се пројави некое чувство и ќе забележиш некој знак од негова страна.Тука и ти ќе пратиш некој сигнал и работата ќе тргне на подобро :) Ти посакувам се најдобро па пиши ни како ќе се одвива работава :)

16. Stefi.p

Stefi.p Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0

Благодарам Tessi :) Секако ке пишам...Но сакам да прочитам сеуште совети и мислења.поздрав :* :* :*

17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    Stefi,се сложувам со tessie во потполност,бидејќи не се познавате однесувај се природно,најнормално како кон секој друг колега,од ден на ден ќе му се приближуваш знаеш ќе имате заеднички проекти,може и тоа да го искористиш и тоа во твоја полза ;) и секако ќе видиш како реагира тој на тебе,и немој уште од почеток да му признаваш дека си заљубена,нема да е интересно а и може тој да нема интерес ако те освои веднаш.
    Како и да е,среќно со колегата и дај Боже и тој да ти ја возврати љубовта :hai:

18. Pepa.17

Pepa.17 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ххх може совет и за мене...
    Вака јас веќе 4 месеци се гледам со дечко 1г. постар од мене . Но за секоја наша кавга причина станува бившиот... со него се скарав и немавме контакт 3 месеца ..инаку не е од Мк. му честитав роденден и ме адд пак на фб и почнавме да се допишуваме ..како си ? што има ново и сл.работи.
    Пришината за нашата разделба беше тоа што не е од Мк.Но тој отогаш се оденуваше мн бедно . несакаше ни да ме погледен .Се сомневам дека му го наполнија умот за нешто лошо и затоа дојде до тоа..Јас сеуште го сакам... Но имам чувства и кон мувачот.. Откако го адд пред 1 ипол месец . почна да ми пишува ако сум го сакала зс сум со фанала одма др. и сл..И денес се ставив онака во врска и ми напиша честита врската.. Што да правам ..Како да постапам правилно ..бунета сум ...Дајте советии!!

19. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Пепа. 17 а со кого си се ставила во врска??? И стварно не разбирам зошто се ставате во врска безвезе,личи како да сте очајни па ај со кој било,и оправдување е дека било зафрканција. Ее мозе јас не свакам зосто те молам обајсни. А во врска со ситуцијата прво реши си ти шсто сакас,па реагирај,вака личи како да си јабараш бељата.

20. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    да сум на твое место, ке се дистанцирам и од двајцата-ти кажувам од искуство, оти сум се нашла 2 пати да сум со некој врската не цвета, и на крај другар му да ми се пушти. Бегај додека имаш време

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.