Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

(facepalm)
    Како така за член? :x

RAF Camora and GrevMk like this.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Sto se ne iznachitav od vcera (facepalm) . Za varanjeto , ne e biten polot na lichnosta , do karakterot e . Jas sum imala 2 dolgi vrski ( po edna godina dvete ) , prviot me izneveruvashe , vtoriot ne ( sekako ne dodeka sme vo vrska , a imavme dosta burna vrska i nekolku razdelbi , za razdelbite iskreno ne znam dali bil so druga ili ne a i ne me interesira , sme bile razdeleni togas i negovo pravo e da bide ili da ne bide so druga ) , zatoa denes mi e soprug ovoj vtoriot .Vo kratkite vrski , sekogas bev izneveruvana i zatoa bea kratki . Jas ne mozev da gi izneveram ? Kolku priliki imav dodeka bev vo vrska so segasniot soprug , pa toa e nenormalna rabota , pa ete sum imala karakter i sum odoleala na iskushenijata i ne sum izneverila . Vo zivotot , sekogash se vodam spored ona : " ne pravi mu na nekoj ona sto ne sakas da ti pravat " , a bidejki sum osetila na svoja kozha kako e da te izneveri nekoj sto si go smetal za blizok , nekoj na koj si mu veruval , sum zacrtala vo sebe si deka dodeka sum vo vrska / brak so edna licnost , nikogas , ama bas nikogas nema da bidam so druga licnost . Jas mozam do zadutre da fantaziram za seks so Bred Pit , ama utre da dojde Bred Pit i da mi predlozi seks za edna nokj , kje go odbijam ( sporedbava mi e turni me da kjinisam :rofl: ama ne mi tekna popametna :rofl: ) . Znaci , ne e do polot ,do karakterot e .

3. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Браво за ова, го имам потполно истово мислење со тебе. Имало некој што мисли како мене :muscle:

orevka and CrazyGirl15 like this.
  4. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Ја не реков дека само машките изневериваат и девојките и жените изневеруваат ама машките седат на две столчиња и ја познавам повеќе такви машки отколку жени/девојки и затоа реков повеќето машки а и имам видено и читано тука на фб како дека ги изневеруваат дека не му дала,ова она

5. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Јас познавам пар двата се вараат само проблемот е што незнам кој повеќе имал секс :?: Дегутатно.
    Туку во очи ми падни жените после 30 имале помалку секс? Како тоа? Јас после 30 планирав да се мажам и тоа многу после 30..
    Значи на 15 се почнува со секс, на 18 веќе си искусна, зрела, независна, исполнета личност и на 20 и кусур невеста8)
    Контрадикторно е генерализирање, феминизам yeah right.. .

6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

:wasntme:(facepalm):clap: на 15? БРАВО! и после се жалите штошто машките ве сметаат за ку**и што сте осанале бремени и сте малолетни треба да абортирате па некој друг е крив па ова она... Најубавиот период е од 20тата до 30тта година.

orevka, Neophodna and buba4e89 like this.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се каам што после 20та изгубив невиност. Требаше на 10.:angel::lol:

Amellie13 and RAF Camora like this.
  8. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Штом е така јас до сега требаше харикири да си направам во најдобар случај. :rofl::rofl::rofl:

Marija) and buba4e89 like this.
  9. Ihaveacrushonyou

Ihaveacrushonyou Активен член

Здраво женски,ми треба совет од искусна девојка, малце е подолго и поспецидично, која ќе може нека ми пише во инбокс. Фала

Aniaa likes this.
  10. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Љубавиии зарем во школо не те учеле што е тоа сарказам?
    Кутрата јас, а само ми засмета генерализирањето за сексот после 30 ;(
    Во 21 век си жена која сеуште го употребува зборот курва , ќе си напишам на гради курва и ќе ти ја пратам фотката лп :hug::l:
    Кул ти се стеретипите 20-30 и пак ќе речам феминизам yeah right...

Asparagus, Annora and IAmPresident like this.
  11. marchi-cool

секој со свое мислење.

12. CrazyGirl15

A da ti raskazam jas , mojava prikazna , mozebi poinakukjegledash na rabotite ...

Seksualno aktivna stanav 2 meseci pred da napolnam 17 . Na 17 ipol vekje bev bremena . So deckoto imavme burna vrska , i voopsto , ama voopsto ne bev sigurna dali ke go prifati bebeto , dali ke mi pomogne okolu trosoci za abortus , ili pak ke saka da go rodam deteto i ke mi go zeme .. Bidejki poteknuva od familija so prijateli na funkcija , lesno mozese da mi go zeme deteto i da ne go vidam veke ,a od toa najveke se plasev . Vo momentot koga doktorot mi kaza " bremena si 8 nedeli , ima i srceva akcija " , srcevo mi zamrzna , i se zaprasav : Sto sega ? Kako ke go gledam ,moite ke me izbrkaat od doma ako im kazam .. Drugarkata sto bese so mene vo momentot , mu se javi na deckoto , so koj patem se smiriv samo dve nedeli pred ovaa situacija so bremenosta , i mu kaza da dojde deka nemi e dobro , deka imame vazen razgovor .. Prviot pat koga go vidov , bese preplashen , a jas ne mozev usta da otvoram , kako macka da mi go izela jazikot . Drugarkata mu kaza deka sum bremena , jas ne mozev zbor da izustam od shok . I toj bese sokiran bidejki po incidentot piev norlevo , i bevme sigurni deka nema da ima bebe , no se ispostavi deka apceto ne deluvalo kaj mene , bidejki embrionot vekje bil na svoeto mesto vo momentot koga go ispiv apceto . Tuka sledeshe dolg razgovor ,jas se ispanichiv kako ke gledame dete bez zavrseno sredno , bez rabota , kako da kazam doma .. Se ubeduvav sebe a i nego deka e najdobro za site da abortiram , duri i so doktorot razgovaravme okolu abortus , no deckoto ( sega mi e soprug vekje ) mi rece : Prestani da se nerviras , mu stetis na bebeto . Pocekaj , ke razgovaram so moite doma , ako i tie me poddrzuvaat vo odlukata da ne abortiras , da se vencame i da si go gledame bebenceto , togas cel svet e nas . Jas ke odam da zboruvam so majkami najprvo , a potoa i so tatko mi i cichko mi . Taka i napravi . I zamisli , imav srekja sto negovite bea protiv abortus , duri i se raduvale za vnuceto sto go nosev vo stomak . Go poddrzale maz mi vo odlukata da se vencame i da se rodi bebeto , a ucilisteto ke go zavrsime sekako . Mojte ne bea bas srekni koga im kazavme . Sakaa da abortiram , a ako gi poslusav , denes ke bev so posledici , zivotot ke si go unistev nacisto ( embrion od 8 nedeli so srceva akcija , ne e mala rabota i ne e bas malo i lesno za otstranuvanje ) . Sto ako maz mi ne sakase da se rodi deteto ? Sto ako mi kazese "pa jas i ti bevme razdeleni eden mesec , mozebi e od drug , ne e moe , sto sakas pravi .. " ? Sto ako me ostavese na cedilo togas ? Sekako , moite ne gi poslusav za abortus , se omaziv na 18 polni , so polni 18 godini i 3 meseci , go rodiv sin mi . So polni 20 godini i 4 meseci ja rodiv kjerka mi . Na 22 godini imam dve deca od naskoro 4 i 2 godini . Kaj mene dobro izleze sepak , i ne se kaam nitu za edna minuta od ona sto go preziveav , a veruvaj toa se golemi stresovi i nervozi . Zivotot ti preletuva so 200 na saat vo momentot koga na ehoto ke slusnes cukanje na srce koe ne se poklopuva so ritamot na cukanjeto na tvoeto srce , koga doktorot ke ti kaze " bremena si " krvta ti smrznuva , ne funkcioniras od strav i vo glava imas samo edno prasanje " sto sega ? " . Ne site devojki imaat vakva srekja , i nikogas ne mozes da znaes na koja strana pripagjas - na sreknite ili nesreknite ..

I ne , 15 ne e dovolno za gubenje nevinost , clenkata ne e nitu stereotipna , nitu zakoravena od vremeto na Filip 2 , naprotiv , saka da ti ukaze deka 15 e mala vozrast za da cuvas bebe .

13. marchi-cool

da si mi ziva i zdrava za muabetov ama komu ke mu dokazes :) ili pa situacija sledna: ete imas deca i si seksialno aktivna ednoto dete pr ti e 17 godini drugoto 11 i od ti na 39 godini nekako ostanuvas bremena.abe cirkuz zin ti e za zenenje ima 17 god ti ke rodis 3to dete. svasta. ili ostanuva bremena na 15 godini kako sto pisav vo komentar pogore. gi cesalo pa deckoto uste ne naucil gz da brise seks ke imal a taa 15 godisnata ep prv pat em sigurna vo nego vkraj sta da ti pricam i od na 15ipol abortirala pa ete komplikacii pa dali ke moze da ima pak deca svasta se desava pri abortus skraja da e nastanuva ostetuvanje na matkata pa odstranuvanje vo ekstremno komplicirani raboti i ona... na 15 god prv i posleden pat imala seks. voopsto ne se razmisluva voopsto ne se vnimava i ne se educira pravilno sekoj misli deka se znae.

14. CrazyGirl15

Па така е , и јас мислев се знам , но како поминуваат годините гледам дека уствари многу работи не сум знаела , како на пример за норлево , дека апчето не делува доколку сперматозоидот е веќе навлезен во матката . Тоа го прочитав од темата за норлево тука на Фемина мислам . И тоа откако ја открив бременоста . Исто не знаев дека некои трудници немаат симптоми никакви , иако се во прв / втор месец од бременост ( тоа беше случај кај мене , освен доцнење на менструација , немав никакви симптоми ) . Не се јаде се што лета , рекол некој мудрец , и човек учи додека е жив . Се надевам дека после мојата приказна погоре , поинаку ќе гледа на работите околу сексуалните односи , и ќе пази повеќе .

marchi-cool likes this.
  15. newme

newme Истакнат член

Dali depresijata mozi da unisti vrska ?Ili dokolku partnerot ne e kompaktibilen mozi da dojdi do depresija? Dali nekoja ima licno iskustvo so depresija vo vrska ?

Jas sum bila odsekogas malku depresivna ,no otkako se zapoznav so decko mi posledicno morav da se otkazam od mestoto kaj so ziveev i da se preselam kaj nego iako ne mozev da se adaptiram i imav los vpecatok od pocetok. Depresijata stana se pogolema . Decko mi veli deka ne sum se potrudila da najdam hobi ,rabota ,iako mene mi bese mn tesko so ogled na to so tamu kaj so zivej e pod mojte kriteriumi.
    Mislite deka mojata depresija e kriva za razdor vo vrskata ili nerazbiranjeto na partnerot deka ne e vozmozno sekoj coek da se adaptira segde? Ili mozebi ne go sakam realno i dovolno silno? Dali vie bi se preselile vo mesto kaj so e primer uste mn poloso od mestoto kaj so ste sega ,dokolku nekoj navistina sakate?

16. JustFun

JustFun Истакнат член

Мојот бивш беше депресивен, искрено на моменти не дека ми пречеше тоа, ама знаеше да ја исцрпи сета позитивна енергија или пак да не го прифаќа тоа што ќе му го кажуваш за негово добро.
    Депресијата не може да ја уништи врската ако се сакате доволно и ако се има подршка од другата страна.
    Тоа е многу важен фактор, без тоа, пиши пропаднато.
    Можеби ти е таков период кај што мислиш дека си оладена.
    Дали би се преселила? Не знам, се зависи од тоа колку и двајцата даваме за да ни биде успешна врската.
    Јас искрено би се преселила, но пред тоа најпрвин би ги разгледала условите дали би опстанале на друго место со живот, би гледала и на двајцата да ни биде убаво, а тука не игра многу улога љубовта.

newme likes this.
  17. marchi-cool

дечко ти со ова е во право. Депресијата според мене не се лечи со лекови туку со позитивни мисли. Анализирај се и дознај од каде потекнува депресијата во тебе па пробај со посветеност хоби работа позитивни мисли да си го решиш случајот во спротивно и врската ќе ја ставиш во прашање пошто ретко кој трпи меланхолични личности

newme likes this.
  18. newme

newme Истакнат член

Depresijata poteknuva od nedovolno samodoverba i posledicno strav da pocnam nesto ( kako pr rabota i sl) .
    Ama od koga sum so nego me macat cuvstvata ,postojano se promenvaat ( ednas go sakam ,ednas ne sum sigurna- pretezno posle kavgi,a vo posledno e pojke ova vtoroto) i isto taka ne mi e prifatlivo mestoto za ziveenje .koga se dogovaravme za to mislam deka ne bese postignat kompromis kaj so i dvata ke sme srekni vo vrska so to ,tuku edino za nego.

19. marchi-cool

и јас често менувам расположенија и подпаѓам под влијание на депресија но само работење на себе може да те извади од таа ситуација. Зошто немаш самодоверба? А стравот да почнеш нешто ти е само кочница. Имаш доста негативни мисли кои мора под итно да ги тргнеш инаку сериозно ќе си го расипеш животот а богами и здравјето

20. newme

newme Истакнат член

Prethodno bese vo mala doza ...Sega momentalno nemam zaradi to so mi se slucija golemi promeni so ne mozam da gi prifatam ,kako adaptacija i prifakanje na neuspeh( vo vrska so to so si ja gradev idninata kaj so ziveev prethodno),i isto taka zaradi to so cuvstvuvam decko mi e malce sebicen ,surov koga se raboti za negova sreka i idnina .

Thread Status:
Not open for further replies.