Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Јас се потпирам на нејзината мајка мидлам на мислењата на мајка е зато шѕо на темата ајде да излезиме зошто не излегуваш не добивам конкретен одговор а некогаш не ни фобивам одговор на тоа прашање.
    Таа е кумуникативна со мене не ме одбива што и да ја прашам ама слабо таа поставува теми и мислења претежно ја заприметувам дека со постатите разговара со жени и баби или ако дојдат кај нив на гости таа еазговара со жените и ако некој друг ја праша нешто одговара и одма пак се префрла на жената со разговорот со неа.

Ама јас секогаш не и додевам за да излезиме едноставно сакам да излезам со неа и да почни да излегува.
    Сакам да и помогнам и на некој начин да ја придобиам на моја страна па сеа ако не биди работата нека е здрава и жива.

Последна измена од модератор: 24 март 2018
  2. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @ELIDavor @Aquamarine93 и јас мислам дека е агорафобија што најнормално и се лечи.
    Давор мислам дека грешно проценуваш дека таа додека одела на факултет немала никакви искуства,баш напротив. Друго да си знаеш ако таа е свесна дека има лепота сигурно нема да ја раздава на било кого. Таа цели повисоко. Од кај па ти си сигурен дека со години не се допишува со некој од странство?:^) После од свадбиче и чао бате странција.
    Па повеќето така воспитани како што ја опиша а плус и физички убава барем од моја генерација(а малку мина девојки такви беа подомашни,сега не до толку од дома да не се мрдне,ама ете така по затворени,по патријахално воспитани) се странство мажени,така да јас вака размислувам иако дај Боже да не изненадиш сите со нешто убаво. Ама реално не ми се верува. Не те гледа така и тоа е.

На Aquamarine93 и ELIDavor им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.587
    Можете анализи до утре сабајле да терате врз основа на што родителот или комшијата кажал, а родителите честопати и погрешно си ги проценуваат своите деца, а за комшиите да не праиме ич муабет.

Девојката не е заинтересирана. Крај. Фин. Енд.
    Девојка што е заинтересирана ќе дае бројче, или ќе одговори на покана на кафе. Може не на првиот пат, ама после неколку пати ќе прифати. Многу е едноставно, не комплицирајте за џабе. Тоа што не отвара нови теми е голем показател за незаинтересираност, а тоа што одговара на твоите е од култура.

Уште некоја дијагноза да поставите? Може девојката едноставно си има период кога после факс сака да одмори од се и секој. Сите сме имале период кога не сме сакале да се мешаме со луѓе и тоа е тоа. Па брате мили нема тема кај што не поставувате дијагнози, дал сте нормални?
    Вака некако оди: “..вчера вујна на другарка на братучетка ми, ми рече дека комшијата пиел ракија на балкон со брат му, што живее по Рузвелтова, а овој пушел собрание во 2 ипол на пладне со братучед му што пред 3 дена дошол од џерманија. И коментар одма- по муабетов првиот гарант има швалерка и бронхит, а вториов канцер на лево белодробно крило и уште 2 месеца живот!” |(

Да било девојчето заинтересирано до сега ќе имало фид бек. Чак што више, верувам дека е заинтересирано, ама за некој друг.

На crazylady, aleksandra4444, crimson и 9 други им се допаѓа ова.
  4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    А што ако таа знае колку си ја сакал Елена,па несака да ти биде само утеха,со оглед на тоа што се знаете од деца,па и она може да си го постави прашањето,-да сум му се свиѓала ке ме одберел мене пред неа.Дека нели ја знеше неа прва.Јас барем мислам дека тоа би се прашала.Друго е да сте се запознале после Елена.И друго е да си раскинал со бившата па се вртиш кон пријателкава.Затоа е добро пополека да се одвиваат нештата и да разговараш внимателно за твоите чуства ако стварно ги имаш и ако не ти е само некоја" сигурна" варијанта за утеха.Незнам дали си пишал ти колку години си.
    А и пиша има тел најобичен па не ти врака на фб оти и е расипан комп.Од оние старите мобилни?Зошто има таков?Сиромашни се нејзините па затоа?Ако е така,може да е причина за тоа што се повлекла толки.Многу луѓе неможат да се носат со тоа,а има и многу деца исмејувани ради тоа па се повлекуваат.

Последна измена: 26 март 2018
  5. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Не се баш сиромашни ама и не се богати.
    Нејзиниот татко е автомеханичар а нејзината мајка во конфекција работи.
    Ама не сакам да се мешам во фамилиарни сметки тоа си е нивна работа зошто не и купуваат поубав мобилен.
    Јас и имам релено дај CV да го однесам кај што равотам јас да си работиш да имаш плата да ти тече стаж а таа ми вели ами не знам некако нема да ме бидува нема да можам наутро да станувам поубаво ми е дома јас ќе ја оплескам работата ќе не казнат или избркаат.
    Нема ништо од тоа да биди дај ми ти CV и таман ќе стекниш колеги колешки ќе си имаш каква таква плата ќе можиш на шопинг да појдиш да се прошеташ за викенд да одиш на кафе да си купуваш нешто што ќе ти се допадни да си го поправиш компјутерот. А таа не бре Давор јас дома ме бидува да зготвам да средам да измиам тањири да гледам фудбал.
    Ама и за тоа има време.
    Не не најубаво ми е дома.
    Крај на разговорот.

6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.773
    Дали е нормално или ненормално кога дознавате кои му се бивши на партнерот и дека имал бурен љубовен живот во минатото и му ги мразите бившите и тоа ужасно ве нервира , и партнерот ви станува одбивен ???

На ELIDavor му/ѝ се допаѓа ова.
  7. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    2.597
    Секој зад себе има некакво минато кое за жал не може да се избрише. Важна е сегашноста. Ако партнерот те сака, те почитува, ти си му најважна, се што било претходно не е битно.

На crimson, buba4e89, ELIDavor и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Не е нормално.

На Oscar Lady и Anajirile им се допаѓа ова.
  9. Anajirile

Anajirile Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2017
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.179
    Се согласувам... нема зошто да ти пречи толку што и партнерот да тие одбивен.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Од љубомора.

11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.773
    Зошто...

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    @Justicija Jас како помала сум се нашла во твоја ситуација и верувај од сегашна перспективна не е нормално.
    Бевме на дејт ми се засвиѓа се фативме итн па кога дознав за неговото минато после е.. имаше каење :puke:

Со тек на време како што сваќаме дека се што лета не се јади така и тој што го сметаме за потенцијален партнер имаме тенденција подобро да го запознаеме, неговите мани, доблести па и какво шанкуре бил во тинајџ годините.
    Добро викаат србите - где чеш бициклом за Русију. Да нема вакви лапсузи.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    400
    Да ова со дијагнозиве е смешки. Споменав јас претходно дека девојчето си е најнормално.

Какви анекси, какви болести. Тука па веќе секој стана лекар кај нас, па уште вака и преку интернет им даваат дијагноза.

На sanushka и Yowannty им се допаѓа ова.
  14. lovestonedd

lovestonedd Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    412
    @ELIDavor

Друже извини ама еве ти ја вистината накратко. Нема потреби од дијагнози за девојчето, едноставно
    НЕ е заинтересирана за тебе, затоа и се однесува така како што се однесува.

Тенка е линијата измеѓу упорен и напорен, а мислам дека си почнал да влечеш накај второво повеќе.
    Поздрав :)

На Dust, aleksandra4444, crimson и 5 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Се фино ама Давор по толку мислења не сфаќа.

На aleksandra4444 и Albertos им се допаѓа ова.
  16. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Тој ја опиша како девојка која не излегува од дома. Буквално. А тоа не е нормално, воопшто. :D
    И вас не ви сметаат само дијагнозите, впрочем на некои личности тука се им смета.
    Ама нема врска тоа.
    Ајт заминав, заборавив за што им служи форумов на некои луѓе.
    :hai:

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Dankishen
    ;););)

18. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Mi treba mislenje od nekoj so se vo srekna i uspesna vrska pojke od 5 god .. iskreno ne vervam deka ljubovta postoj ,barem ne od dvete strani naednas i ne pojke od 2-3 godini. Dali nekoj so e vo dolgohodisna vrska ili brak seuste cuvstvuva deka ljubovta ostanala od dvete strani?deka ne se oladile cuvsvata i deka ne e se samo navika?
    Mene mi se sluci da se privrzam mn za decko mi ama ne znam dali e ljubov ...e pocit ,prijatelstvo,strast ,i razbiranje za nekoj raboti ...no ljubov ne e od moja strana ,a decko mi ne se dvoumi..
    I sega nz dali imam pregolemi ocekuvanja kako treba da izgleda ljubovta ,ili imam problem da ne znam da sakam?probav da mu se skaram uste na pocetok oti vnatresno cuvstvo mi davase nemir ,a znam deka e predobra prilika ...kako mozi da ne go sakam ?so se slucva so mene?
    I sega probav pak da zbornam iskreno so nego se ,ama toj ostava se na mojte cuvstva iako znaj deka ne e to to . A od druga strana veke 2 meseci sum bez nego ,iako ne raskinavme zasekogas ,tuku sme na " pauza" . Ama se osekam tolku skrseno kako toj mene da me ostajl ,mi nedostiga ,i znam deka podobar ,pomil i nekoj so ke e taka siguren za mene ,nema da najdam . Mi idat misli od mesta kaj so sme bile i slicno...sepak vnatresnoto cuvstvo ne prestanva ...:( kako da izlezam od ova situacija pobezbolno?ne znam so e pravilno. Citav i na forumi i pretezno najdov deka ljubovta isceznuva posle nekolku god ,ostanvaat drugite vrednosti ...si vikam mozi e normalno ,mozi nema da najdam vecna ljubov kakva so si mislev deka postoj :(

Последна измена: 30 март 2018
  19. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    @newme Јас пак силно верувам дека вистинската љубовта не згаснува. Можеби не е во ред да ти одговорам бидејќи не сум во врска повеќе од 5 год туку само 3+. Но, гледам околу мене многу блиски кои се во многу долги врски и се уште се сакаат премногу. Па и мајка ми и татко ми кога ги гледам, ја чувствувам љубовта меѓу нив после 25 години.

Но, исто така верувам дека во многу од долгите врски настапуваат моменти на монотонија, моменти кога имаш безброј прашања, кога си збунет и размислуваш дали е тоа вистинското. Ако љубовта е вистинска верувам дека се решава се, ако не, овде згаснува. Можеби кај тебе е само некој период, па ќе успееш да се избориш. Иако јас не верувам дека би можела 2 месеци да бидам разделена со некој кој го сакам и воопшто не го одобрувам тоа "на пауза", можеби во некои случаи е најдобро да ги разјасниш чувствата и мислите.

На Amellie13, ELIDavor и Luminary им се допаѓа ова.
  20. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    327
    Ми треба мислење...од секогаш сум била против врска со некој од различна вера, знам дека сите сме луѓе итн, само јас лично за себе не би сакала да мешам вери, прашањето ми е, од неодамна почнав муабет со еден дечко мн е фин и се тоа,ме прашува за врска, и мене ми се допаѓа, ама не знам, тој ми кажа дека мајка му е од босна а татко му е мк, иначе тој има мк име и презиме и се тоа, плус еднаш ми рече дека никогаш не се ни чуствувал како муслиман, него како православен..па сега не знам , пошто доста сериозен ми делува:worried:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.