Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    46.245
    Доколку мислиш дека би ти пречело нешто такво, подобро прво запознај го подобро за да се увериш дека е навистина така како што ти вика. Јас познавам неколку личности од мешани бракови, најчесто немаат изберено ни една од страните, но сепак ги почитуваат и двете секако. Тоа е твој избор на крај, процени го дечкото прво, ако е навистина така добар тогаш тоа што е од мешан брак не би требало да ти претставува проблем. Здравје за понатаму ако ви тргне ќе си поразговарате за посериозни работи од типот како би сакале деца да си растете и слично да речеме. Се треба да е ствар на договор, но сепак на крајот ти одлучуваш дали би прифатила "некакви услови" доколку ги има нели секако. Затоа прво добро запознавање пред било какви сериозни чекори, и разговор секако. :)

На Amellie13 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  2. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Raskinav na decko mi posle 3 god vrska...se cuvstvuvam mnogu loso .. mnogu bev privrzana za nego ,ama cesto imav vnatresen nemir i dvoumenje dali e vistinskiot i dali go sakam ..mi bese mn mil i dobar,tesko mi bese da prekinam...zosto mene mi se slucva ova ???pojke bi sakala nekoj mene da me ostaese nego jas nekoj...se cuvatvuvam zlobno ,mnogu loso... dali nekoja imala ist kraj na vrskata :(

Ne mozam ni da si go zamislam zivotot bez nego , tolku mn sum bila posesivna vo vrskata ? Nekoj ako ima za razgovor neka mi pisi :(

На greenday и Pandora- им се допаѓа ова.
  3. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.408
    Ти му раскина, сеа бараш совет?
    Ај биди малце појасна не те сфатив ништо.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Сосема е нормално да се осетиш така сепак сте биле три години заедно.
    Ако сеуште имаш чувства и го сакаш немој да се кочиш побарај го.
    Не давај да те води егото и да се покаеш за нешто.

5. waterland

waterland Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    10
    Здраво,сакам да споделам нешто што ме мачи и секако сакам мислења од вас околу ситуацијава.
    Ситуацијата е- последниве 2-3 недели почна да искача другар на дечко ми со нас, негов близок другар, мене ми е океј човекот ама не ми е премногу близок, онака се зезаме искачаме.. И онака некогаш и со дечко ми сакавме да смениме да доаѓа и он со нас на кафиња, за искачање, но приметив дека секојдневно вејќе станува ова и се осеќам како да ја губам интимноста со дечко ми. Еве ќе отидам јас до кај дечко ми дома ќе поседиме едвај саат време и он ќе рече ај ќе му се јавам и на ... да дојде ако не и он после за ваму? И ја сум океј нека дојде зошто да не. И воопшто немаме време заедно да бидеме на само. А и згора на тоа живеат во иста населба и во последно време дури и кога не сме јас и дечко ми искочени, дечко ми иде кај него на кафе па ќе наминат до кај мене и се така... И ме нервира што во последно време повеќе е со другар му, и кога има прилика да е со мене он пак го вика другар му... Немам ништо лошо према човеков ама да не бидам смешна и јас, како претерано е сменето... Вие што би направиле на мое место? Не знам дали да разговарам за ова, што да направам ?

6. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.822
    Кажи му дека некогаш сакаш стварно да останете сами,мислам дека ке разбере.
    Вие пак излегувајте со него,ама тоа не мора баш да е секој ден, Сподели си го проблемот со дечко ти и ке си најдете решение.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BlackSwan22

BlackSwan22 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    180
    Седни разговарај со твојот дечко дека сакаш да останете насамо некогаш не секогаш со неговиот другар да излегувате.А,и како што прочитав во иста населба живеат па може да оддели време да биди ем со него ем со тебе.Инаку јас да сум на твое место би му рекла дека не ми се допаѓа тоа што тој е секогаш со нас мислам да не испаднам овде лоша или што знам но би можел да доаѓа некогаш и со вас но не како што е случајот овде скоро секој ден.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. emotivnadevojka

emotivnadevojka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Здраво девојки, ми треба Ваш совет.
    Имав еден дечко од порано , бевме заедно подолг период во кој неколку пати раскинувавме и се смирувавме. Последен пат кога зборевме за смирување ( а не ни мислев да му се смирам ) се однесуваше многу убаво со мене како демек ја сфатил грешката па се сменил , и после оддеднаш почна да се менува , ме навредуваше и се и свашта ми правеше , а на крај објави слики со некоја друга, за да излезе дека уствари ме зeзнал и дека јас сум таа што е „заебана “.
    Како би изреагирале?

9. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.822
    Не се замарај со него,не вреди очигледно е.

10. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774

Би го одјебала јас, игнорирај го идиотот, не заслужува да му даваш толкаво внимание.
    Јас не сум резервна опција па да се враќа кога ќе посака па потоа да те фрли како крпа.

11. emotivnadevojka

emotivnadevojka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    На кој начин би го направила тоа? Не сакам да мисли дека сум гревче, дека не реагирам.

12. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Би го отстранила од сите социјални мрежи, би му го блокирала бројот, а пред него ќе бидам среќна.
    Имав таква ситуација пред нешто повеќе од една година, го нападнав со што не се гордеев, ама ми беше подоцна полесно.
    Ти дал лажна надеж, подоцна со друга.
    Па што ќе ми е личност што не знае што сака?
    Плус и ќе ми упатува навреди?

13. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    НЕ Е ЗАИНТЕРЕСИРАНА ЗА ТЕБЕ,многу едноставно.Ја глеаш ти неа кога искача кога не,да.
    Инаку немој погрешка да ме сватиш али многу брзаш.Се ставам на твое место и ми треба повеќе од година дена да се опоравам од разделбата со партнерот,а не па да ми почине.8 месеци се многу малку период а ти веќе сакаш и со други да почнуваш.Во ред е,ама каде брзаш толку,дај си време.Нема да останеш без жена не се сеќирај али олабави малце.:)

На ELIDavor му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Upintheskylol

Upintheskylol Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Некој да ми пише во инбокс ?

15. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Раскинав и јас со дечкото што излегував скоро година и пол. Не сакам да пишувам вака јавно, ама полудувам!!!! Ако може некој нека ми пише, сакам нечие неутрално мислење. Се чувствувам ужасно... :(

16. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    50.861
    Не знаеме причината зошто сте раскинале за да ти помогнеме, а помош ако сакаш за да го преболиш тоа ќе си дојде со тек на време.
    Излегувај со другарки, најди си некоја занимација и ќе помине.
    Како што велат времето лечи се.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    vaka, edna vecer koga izlegovme so drugarkite eden preubav decko istata vecer ja zasledi drugarka mi na Instagram i i lajkna slika ama ne i pisa.I posle negde okolu dva meseci me zasledi mene i mi pisa.Dali mozebi ja svigjal nea sto mislite posto taa sega mi zboruva kao demek nea prva ja zasledil,duri pocna da mu prakja sliki a toj nisto samo na mene mi pisuvase

18. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Samo nemoj da se stepate za nego :wasntme:

На TheDongerino, Purelove92, Плавуша123 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Eve i visoka sum 178 cm imam 18 god i mi se potsmevaat na mojata visina.Imav muvac malku ponizok i edna so go sakala koa doznala deka izleguva so mene kazuvala kade toj so nea vrba,rascepatena nikakvanema sansi so nea da izleze.Dve glavipovisoka od nego.Isto i eden so mi se pustase mi se potsmevase na mojata visina.

20. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Имав една пријателка која на 13 - 14 години беше повисока отколку што треба, сите и се потсмеваа па и доби прекар за тоа.
    На почеток се нервираше, потоа престана, си го среди животот и не ги слушаше бедниците.
    Сакам да кажам не потклекнувај на исмевањето.
    Не ги слушај иако знам како е да бидеш напаѓана.

Што се однесува до дечкото, дали ти се допаѓа тој? што не ти е јасно во врска со него?

На Frosi333 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.