Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Mi se dopagjase odevme nekoe vreme pa prestanavme.Taa so go sakala zboruvala svasta za mene deka sum bila zabegana,vrba,rascepatena deka toj ne bi izlegol so mene,deka me iskoristuval i 300 gluposti.

ja razbiram deka i e krivo so izleguval so mene a ne so neaa.Ali nema potreba od tolkav hate.

Last edited by a moderator: Apr 21, 2018
  2. JustFun

JustFun Истакнат член

Луѓето секако ќе зборуваат, за жал не можеш да им ги затвориш устите.
    Гледај тебе да ти биде океј, а останатите остави ги.

WildMk and Frosi333 like this.
  3. newme

newme Истакнат член

Pak pisam vo grupata ,iako ne znam dali e soodvetna konkretno vo slucajot .
    Ne baram sovet ,nitu mislenje,tuku samo razgovor ili uteha ili nekoe iskustvo od zivotot.
    Se cuvstvuvam premnogu izgubeno,mn raboti mi se slucija,golemi promeni. Do pred edna god tolku visoko letav ,mislev imam sreka vo zivotot ,mislev postignav nesto..ama se ' se smena . Raskinav so decko,preselba po stoti pat,i so e najloso gi izgubiv sonistata. Na nikoj od familijata ne mu e gajle za mene,se lutat za sitnici za gluposti. Nisto ne mi trgnuva ,se osekam beskorisno ,osameno. Nemam ni drustvo ,osekam deka lugeto okolu mene me gledaat kako losa licnost,a naprotiv na sekoj mu posakuvam se najdobro ...ne znam oti vaka mi se slucva. Nemam volja za zivot i smisla. Kako uspevaat drugite luge da se srekni ,da funkcioniraat. Gi gledam i sfakam kolku jas ne sum srekna . nz kako da prodolzam vo zivotot,ne znam so zgresiv tolku...

4. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Ako veruvas i ja sum vo istata situacija momentalno.Pred cetiri meseci se bese u red bev tolku srekjna,a naednas se loso mi trgna.Isto i ja se razdeliv so licnosta so ja sakam,sekojdnevno slusam navredi i trista gluposti od devojkata so go sakala za meme,(vise preku glava mi e so se vika),mi pocina dedoto,si ja skrsiv nogata eve edna nedela kako sedam doma po cel den i gledam filmovi,ama pak ne se otkazuvam...Ednostavno si velam kje dojdat pak moite srekjni denovi.Velat vo zivotot ne moze se da bide med i mleko,sekako kje dojdat i periodi vo koi kje se slucuvaat losi raboti.Ama treba da znaes da gi prebrodis.Treba da znaes da se boris,oti zivotot e tezok toa e edna borba.I ne se sekiraj ako sega ti e loso,kje dojdat denovi vo koi kje si srekjna.Veruvaj :)

5. TheDongerino

TheDongerino Истакнат член

супер височина , бившата беше исто толку, само со неа бацувањето беше прекасно. Не е исто коа е една глава пониска од тебе и коа сте на иста висина со штикли.

6. fraums23

fraums23 Нов член

Совет барам од сите девојќи..
    Имам 22 год. но од мојата 18та год. се гледам со едно момче,се деси тоа наеднаш се запознавме и почнавме да комуницираме нон стоп еве и уште...Тој имаше девојка но скришум комуницираше и со мене,на инста нон стоп по цели денови пишуваме се смееме и слично,честопати и се гледаме дури во неделата и по 3/4пати.Се навикнав и јас на него и тој мене,едноставно се скришум се дешава и јас кога имав дечко се гледав пак со него,а исто и тој...Незнам што да правам јас повеќе немам дечко раскинав заради некој си др работи не заради него.Но еве пак ми пишува и сака да се гледаме ...
    Кажете ми ваш совет што да правам ?
    Фала однапред

7. newme

newme Истакнат член

Mislam deka ne e fer duri ima zenska da rizikuvas slucajno da se pojavat cuvstva..ne pocnuvaj nisto duri e vo vrska .

8. JustFun

JustFun Истакнат член

Некои до вчера се нервираа за бившиот, а некои други со двајца во исто време, од вторите си патиме.|(
    Аман бе, не можете да го цените она што го имате до вас? Толку ви мрда газенцето?

9. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Дајте рецепт како ви успева ова со години. Сакам да научам!

buba4e89, fraums23 and JustFun like this.
  10. JustFun

JustFun Истакнат член

Јас пак ќе речам, ние поштените од таквите си патиме :D
    Додека се трудиш ти за еден цело време, некој друг по двајца има.
    Јас се чудам зошто сум сама, ете кај лежи зајакот :D

Nastja97 likes this.
  11. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Уствари, тој вториот кој го има некој е нашиот еден. И така...

fraums23 and JustFun like this.
  12. Marinelanela

Marinelanela Активен член

Има едно дете, излеговме заедно неколку пати и демек ако се свиѓаме да биде нешто меѓу нас. Последниов период имавме некои недоразбирања, му се имав нешто испонашано а и тој мене, само што јас продолжив да се лутам а тој не. Имав чувство ( а можеби и не беше така туку само ми се чинеше не знам ) дека он се кае за некои работи што ми ги направи и почна се он прв ме бара а јас го одбегнував ,но не она скроз одбегнување да не му одговарам воопшто. Мене отпосле ми беше тешко што вака се однесувам со него ( а он ферски со мене овој пат)но сеуште држев голема лутина во себе, што на моменти сметав дека е нај правилно да си заминам од него , дека е неопростиво тоа што он го направи.
    И додека јас вака се лутевв а он беше фер со мене , он после неколку дена почнал да излегува со друга девојка. Виден е неколку пати.
    Планиравме заедно некои работи а сега СЕ се сруши заради мое ( можеби) непромислено однесување. Ме јаде совест што го одбегнував, но му бев многу лута. Да постапев поинаку можеби нема да беа вакви работите како сега ;(он немаше да фати друга.
    Што да правам?

13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Одговори си го ова прашање и ќе знаеш дали си погрешила или не.

Last edited: Apr 29, 2018
    Nastja97 likes this.
  14. DevojkataO

DevojkataO Истакнат член

Како да почнам..па вака има еден дечко колега од работа со кој имавме некои односи за кратко време, но јас го засакав него повеќе од што се сакам самата себе арно ама пред мене тој исто така правеше со една колешка од нашата смена (пошто одиме во две смени) па во тој период кога беше со мене, со неа не разговараше воопшто, па таа отиде во другата смена и мене со него ми беше супер...но помеѓу нас се случија некои работи и престанавме да се гледаме па и не зборуваме баш премногу сега иако работиме еден до друг...но поради тоа што срцево ми го засака јас почнав да добивам некои напади на паника, на моменти почнувм тешко да дишам бидејќи го гледам до мене, а не можам да разговарам со него нормално како со друите колеги освен ако е нешто за работата, срцето ми се кине, со месеци ми е тешко и не можам овој стрес да го поднесам повеќе иако во себе си велам “биди јака“ но, ни тоа не иде веќе..Па, во последно тој почна повторно да разговара со неа (иако е таа мажена) и слушнав дека можеби таа повторно ќе се враќа во нашата смена и така мене ми се зголемија нападите, главата ме боли често, почнувам да се губам и поради тоа еднаш ми се случи пред него да направам нешто што не го прави нормален човек туку како некој лудак иако фала му на бода тој не го примети тоа...ми се врти и сл. Како колеги со него фин е кон мене и во последно почна почесот да ми зборува но типот сепак е затворен и не знам како да му се приближам повторно..во последно само се плашам да не се смират тие, се малтретирам писихички самата, а јас нема да можам да ги гледам како двајцата зборуваат ако таа дојде во мојата смена. Едноставно се плашам за себеси ако го видам тоа, мислам дека нема да издржам бидејќи го засакав премногу. Не знам што да правам повеќе, немам мир само на тоа мислам ....

15. carangigia

carangigia Популарен член

Прво требало да му речеш да бидете во врска, па потоа работите да се одвиваат по својот тек.
    Како да се смири со девојката кога таа е мажена? Он се гледал со нејзе иако била мажена?
    Најдобро после работа викни го на кафе. Отвори ги картите и кажи му се што чувствуваш за него. Кога ќе ги откриеш чувствата ќе ти биде полесно, а и ќе видиш како он ќе реагира на тоа.
    Доколку му значиш ќе се согласи да биде во врска со тебе и ќе испочитува тоа што тебе ти смета.
    Со среќа и пиши како ќе се одвиваат работите. :)

ЕденЧлен likes this.
  16. franca

franca Популарен член

Дали е срамота да се заврши факултет за 7 години...јас бев на друг смер па се префрлив и,малце каснам, но постојано добивам коментари од луѓето,па ајде многу години се тоа, отпиши се , откажи се... не сакам да се откажам имам уште две години, овие две ми се скроз исчистени и имам само две 6ки (не дека се важни оценките, ама не учам ради реда, искрено ме мачат коментарите понижувачки ми делуваат некако), што мислите Вие?

Aleksandar1212 likes this.
  17. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Заврши си го факултетот по секоја цена. Според мене полошо е да се откажеш на пола пат. Зошто трудот до сега да ти биде залуден? Малку повеќе учење и посветеност, па затни им ги устите на сите што коментираат...
    Никој не запишал правило дека факултет мора да се заврши за 4 години.
    (Мислењево треба да биде во друга соодветна тема).

Плавуша123 likes this.
  18. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Ако учиш за другите, отпиши се.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Никогаш не е касно за било што во животот. Така да, заврши си го.
    Твоите анксиозни панични напади си ги правиш самата си бидејќи не и дозволуваш на психата да се избори самата со загубата на дечкото. Бидејќи не сте во врска а не ти ни спомнал тој, било што било преброди го тоа и не покажувај слабост на дечкото бидејќи очигледно е дека ги забележува твоите слабости, прво не ти зборел па сега ти збори.
    А тоа што зборел со другата колешка не е твоја работа, таа е мажена затоа не си прави филмови кои дополнително ти ја влошуваат состојбата, наместо да мислиш на позитивни работи ти мислиш на негативни.

20. pushmetotheedge

pushmetotheedge Активен член

Запознав едно момче што максимално ми го смени животот, имавме врска 5 месеци и во тие 5 месеци никогаш не сум била посреќна. Но се случија некои работи и по моја вина раскинавме (не беше изневерување, друг беше проблемот). Излегувавме често, се разбира не беше некоја врска ајде уште од првиот месец секој ден заедно па да немаш време ни за пријателки па претерано контролирање и се....Беше нормална врска и имавме доверба еден во друг премногу. Го знаете она чуство кога едноставно никогаш нема да ви се здосади од некоја личност колку и време да поминувате со нив, само сакате повеќе...Никогаш не ви е доволно. Така и двајцата како ненаситни еден од друг:D Излези во 8 вечерта врати се во 5 сабајлето, прошетки, изгрејсонце, искрени муабети и само љубов.:inlove:

Епа како да започнам што ме мачи....кога на почетокот излегувавме и правевме се разбира муабет и за нашето минато...Ми раскажа како тоа само еднаш бил заљубен и тоа многу одамна и го повредила, и многу девојчина со кои излегувал ќе го изневереле и такви некои муабети. Така почнал да излегува со повеќе девојчина, ги изневерувал,значи стварно бил идиот хахах и одеднаш престанал да излегува. Се запознавме на многу интересен начин не ебитно хаха, си пишувавме со месеци и потоа почнавме да излегуваме и уште првиот пат кога излегувавме така како другари сеуште ми кажа дека тоа што го правел порано му било страшно глупаво, и дека му е смачено од сето тоа. Со мене немаше никакви драми, такви случки, ви гарантирам ме немаше изневерено со ниту едно девојче и мило ми е што јас сум таа што го смени. Но....Откако раскинавме, престанавме и контакт и се, но тој сепак ќе ми пишеше кога-тогаш, детето знаеше и каде сум и што правам, колку пати ќе му се згрешеше да ме исконтролира како да ми е сеуште дечко за нешто но небитно тоа, поминаја неколку месеци така и конечно си дадовме шанса и излеговме.
    Му кажував со кого бев последно (излегов само со 1 момче после него),и тој ми кажа дека излегувал со повеќе девојчина (како порано) и се ми раскажа за секоја од нив, се што правел е излези и исклецајсе и тоа е тоа. (Ние го немавме направено тоа нешто). Секогаш ми се доверува за се, значи стварно има доверба во мене. Ете беше убаво се првиот пат и сакав да видам како ќе одат работите, но ова моментално што го имаме не е ништо сериозно. Си пишуваме константо да, но не се слушаме на телефон како порано, не излегуваме секој ден, еве дури и 1 во неделата се случува да го видам. Не знам како да постапувам со него, се понаша премногу чудно, правев муабет за ова со него и ме правеше мене будалата, не знаев ни што да му речам бидејќи премногу ми го оттежнуваше муабетот а мене претешко ми е отворено муабет да правам со некого а очигледно е дека не сме како порано, константно е со тие другарите што ми се жалеше од нив дека го упропастиле и забележувам дека повторно се врати на стариот што бил откако се скаравме што дури еве сега сакав да си дадеме шанса но тој не ми дозволува да се пробам нешто. Знаете како, излегувам и во умот ми се врти само тоа дека не сме како порано и одма добивам негативна енергија и не знам како да се понашам со него, и затоа не сум истата како што бев порано со него, позатворена сум и не можам да се опуштам воопшто не знам ни како да постапам со него ни ништо, знам само дека ми е претешко. Буквално како да излегувам со некоја друга личност моментално, за истите муабети што ги правевме порано воврска за живот и се има различно мислење сега, претврдоглав е. Не знам ако не друго ако не сум воошто битна сега, барем кога ќе излези со мене тогаш зошто не се понаша со мене како со другите девојки, ви кажувам ме нема ни допрено на таков начин, а не па да нарпави нешто повеќе со мене...Навистина помагајте, не знам ни како да постапам со него, ни што да му речам, ни како да се понашам со него кога ќе излезам??? Знам дека сакам да средам се, да се потрудам бидејќи јас сум виновна за тоа што раскинавме, и сакам се да биде како порано. Помогнете ми што да направам ве молам

Thread Status:
Not open for further replies.