Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Основа на секоја врска е довербата. Или на почеток ќе те прифати поради тоа што си или ризикуваш подоцна да го изгубиш засекогаш и да си го скршиш срцето.
    Само биди она што си. Ако не те разбере, не те заслужува

2. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Верица, сеуште сте на почетокот, а ти да бараш пауза, секој би го сфатил сосема поинаку.Дечкото ќе си помисли дека воопшто не си заинтересирана за него.А ако си свесна дека тој ќе ја дознае вистината, бегањето од тоа, само ја намалува твојата доблест во неговите очи.
    Најпаметно, собери храброст и признај.На крај краева и да не помине преку тоа, барем ќе си на чисто, без грижа на совест и во постојан страв дали ќе дознае.

На verica94 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    дека сум постара малце..
    ипак у класот до мене учи еден што дознав дека му е братучед...
    знам дека згрешив признавам , само на тоа мислам цело време .............
    неам сила да признаам премногу се плашам од одговорот ке ме мрази ;(

4. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Јас би играла вака...
    Ако сум сигурна, ама најсигурна дека нема шанси да дознае ( Би ќутела)
    А ако мислиш дека има начин да дознае- собери храброст некако, и кажи му. ( и да, веруј поверојатно е да дознае )
    Паметно треба да играш, бидејќи најверојатно исходот ќе биде ист, а тоа е он да дознае за што и да си го излажала.
    Не би раскинала на твое место, нити би се оддалечила- бидејќи се ставам во негова кожа...Јас да сакам некого, он МЕНЕ ме лажел и одеднаш он мене да ме казнува со неговата оддалеченост for no reason? (колку јас што “знам’’)
    Пфф...е тогаш би се налутила многу повеќе.
    Кажи му, ќе спиеш мирно и верувај ми подобро сега него да го одолговлекуваш.
    Со сигурност има една позитивна работа во ситуацијава- а тоа е дека сте на почеток. Верувај ми, ама стварно верувај ми многу подобро ќе биде да му свртиш муабет од типот на - започнав лошо, неможам вака да одам понатака без да ти го кажам ова, бидејќи ми значиш...бла бла :)
    Ако си преќутиш и дознае после 5 месеци, година, две?! Уф... ќе имаш долги муабети од типот на- Како си можела толку време да ме лажеш? Па ќе има малку и драма од негова страна - Се е лага така? Што уште криеш? Си ме сакала ли уопште ?( примери давам )
    Нејќеш да поминуваш низ тоа.

На verica94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    не ми е страв од тоа дека ке признаам .
    страв ми е од неговиот одговор .

6. mala0222

mala0222 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Вакааа многу грдо се чуствувам во моментот не можам да си ги средам чуствата.
    Ме бендисваше едно момче неговите другари ме гибаа за него се слушавме некое време но јас не чуствував ништо спрема него зато што многу ретко се гледавме но на крајот дознав дека си фанал девојка
    од кај излезе таја девојка? Деми мене ме бендисуваше? Сега сватив јас дека чуствувам нешто спрема него... за девојката од други луѓе... кажете ми што да правам... :( :(

7. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ако добро те разбрав, си лажела за годините. Епа воопшто не е фер да лажеш некого за возраста. Да е некоја работа што си ја направила порано, што веќе е зад тебе и за која нема никакви шанси да дознае, ајде де; ама да лажеш за годините?! Немој. Има право да го знае тоа.

8. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177

А тоа вашето било на зафрканција, дека не пиша нигде дека ти бил дечко. Ако е така, а и ако не си чувствувала ништо за него, тогаш детето си фатило девојка и тоа е тоа. Можеби видел дека ти не си заинтересирана баш, па затоа се свртел кон друга.
    И сега, кога е со друга, најнормално тебе баш тогаш почнува да ти се допаѓа, оти не е веќе твој. :D
    Тоа туѓото е секогаш послатко, нели?

А иначе, мислам оти треба да разговараш со дечкото и отворено да го прашаш зошто така направил. Ако ти каже дека сега е више зафатен, па мислам нема што да бараш помеѓу нив, твојот воз више поминал :)

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Pа тоа е несто како зафарканција.зезајне... :^) па знаес има некои маски сто знат такви зезајне да прават..заборави на сето тоа

10. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    нова сум на форумов и сакав ова овде да го споделам ... овака, заљубена сум во мојот најдобар другар од неодамна но тој не го знае тоа.. . тоа се случи така што се мувавме но се беше зезање... пред да почнеме да се муваме тој беше во врска со една другарка(беше заљубен во неа и мислам дека е сеуште) ..... од пред отприлика 3 недели ние го прекинавме тој контакт (муванје) и сеа се дружиме нормално. јас сум цимерка со девојката во која је заљубен и повторно се допишуваат и мене тоа многу ме нервира... а кога е со мене ми кажува како е тоа допишување без врска и сеа тој сака неа да и врати затоа шо она него додека беа во врска го изневери... мене сепак тоа ми смета затоа шо не гледам причина зошто би се вракал назад во минатото и зошто сака да и врати... сакам да му кажам дека сум заљубена,(можеби некој ке помисли дека сум луда поради тоа што сум заљубена во таков дечко)... ете тоа негово однесување ме нервира и немам храброст да му казам што навистина чувствувам кон него и дека тој не заслужува да се понижува и повторно да прави нешто со таа девојка ( не битно дали сака да и врати или не) ... ве молам ако може некој да ми даде некој совет и мислење како да постапам во оваа ситуација? унапред фала

11. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Вака ... тој сака да и врати од само една причина! Уште е заљубен во неа. Нема друго.

А и ситуацијава ви е доста заплеткана, ти си цимерка со девојката што он ја сака, ти него го сакаш, а таа го изневерила него, па овој сака да и врати ... Не знам, многу зафркнато.

А и да расчистат они двајцата, она ти е тебе цимерка, овој и да ти стане нешто повеќе, пак неа ќе ја гледа, а тоа заљубеноста не поминува преку ден. Не знам, мој совет ти е да се ориентираш кон некој што повеќе ќе ти обрне внимание и ќе те сака.

На female.3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Pа вака..мозес да разговарас со девојката и дознаес сто она цуствува за него и сто мисли да биде понатака со нив...истото направиго со децкото-разговарај исто така и со него.....потоа од самите одговори сто ке ги добиес ке знаес дали дс му казес на децкото сто цуствувас за него или не...без да повредис и испаднес прецка мегу нив-ова е мое мислејне :hai: поз

13. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Раскинав со дечкото пред месец дена и јасно ми е дека никогаш нема да бидеме заедно (ова е кажано од него) и сеа чат пат се слушаме, и случајно наидов на еден негов другар и почна нешто ај на кафе ова она да ми се пушта, и и кажал на другарка моја дека сака да праи нешто со мене. а знам дека не е ништо за озбилно, онака само му го праам кејфот и сигурно си ги има усте 5 др на страна и незнам дали вреди да направам нешто со него и да си ја уништам и последнава шанса што ја имам со бившиот затоа сто знам дека кога ке дознае, а ке мора јас да му кажам, ке биде мнооогу лошо...

14. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Одговорот сама си го знаеш ... И сама си го кажа ;)

15. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    А тебе ти се свиѓа другар му???
    Зашто мораш баш со другар му, најди некој друг де ако ти е за мување, не мораш со другар му баш, не се единствени машки бившиот и другар му. Не само шанса да уништиш, едноставно и сама ќе си се уништиш да ти плесне у фаца, додека беше со мене во другар ми ли зјапаше... Нема потреба да се заплеткуваш ***

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    вака..ако ти казал децкото и сама си знаес дека нема да бидете заедно остави бе,нема цел зивот да цекас на него....ти си млада не ке го цекас него...а со овој децко е сега ти казал и сама знаес дека е само за така за зезајне ако сакас мозес малце да се друзис и така али не си ти незнам сто да му прајс цејфој него и да те метне само...тоа од мене го имас НЕ!..мозес само за друзејне и да не мислис многу на тој сто ти се допајга али за да правис некого цејвој тоа не ми се допајга бас-мое мислејне-поз

17. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    ok имате право, ама од др страна ми е кога ке дознае дека другар негов сака со мене и ке осети дека ме губи можеби ке сака да се смириме и да бидеме заедно. Незнам како да правам, збунета сум го сакам него ама кога ми вика дека е крај и дека не сме заедно повеке ми е тешко и.... ;(

18. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Бојана ако дечко ти вели дека веке е крај со вас, зошто уште се надеваш? Јасно ми е дека го сакаш сеуште и сакаш да си со него, но ако тој не сака не можеш ништо да направиш. И нема зошто ти да му кажуваш на него дека негов другар ти се пушта, тој ти кажува тебе на која и се пушта? :?:
    Што се однесува до другар му, јас мислам дека треба да почекаш малку. Пред 1 месец си излегла од врска и зошто толку брзање? Ако мислиш дека со тоа ќе го добиеш назад бившиот ти, грешка си. Можеш само да му го промениш мислењето за тебе, затоа што многу брзо си почнала со друг. Тоа не значи да не пробуваш никогаш, но барем почекај уште малку време да помине да го преболиш малку и потоа.. :)

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Bез разлика на се. Tи и тој знаци нема да бидете заедно ти казал веке. Nе се маци со тоа сто ти го сакас а он не. Sамо ке Eдис и Kе цекас?!!!.. Nе!.. Vеке ти писав и предходно-поз

20. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Знам дека избрзувам со се, само премногуу се опседнав со таа наша "врска" затоа што стварно го сакам премногу и се поврзав многу со него па сега немам концентрација ни желба за нешто. нит можам да учам нит ми се јаде нит ништо и затоа си барам некоја занимација која ке ми го оттргне вниманието а знам дека правам грешка. Во право сте, фала ви, ке оставам работите сами да си течат со тек на време :) Фала уште еднаш :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.