Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Све поштени овде сме биле шо чувствуваме и вина за, правно кажано, несторување односно непревземање соодветно дејствие. Па кај се оние “непоштените” бе?:D
    Мала шала, инаку ништо лично кон девојкава.
    А за колешките шо се замараш?
    Кажи им да бил тој толку све најнај сам ќе си најдел женска, не мајка му да му мести. И ќе ги тргнеш од глава еднаш засекогаш.

Milita18 likes this.
  2. Yuefoa

Yuefoa Истакнат член

Se znaeme 11 godini i bevme vo vrska 2ipul godini i mnogu se karevme megjuvreme, veke 1 mesec sme razdeleni no celo vreme sme vo kontakt, i dvajcata se sakame no toj ima golem inat i ne saka toj da go napravi prviot cekor za da se smirime. Dajte mi sovet sto da pravam

3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Направи го ти чекорот.

4. Yuefoa

Yuefoa Истакнат член

No do sega mnogu pati se jas go pravev prviot cekor koga sme bile razdeleni

5. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

По колку год сте?

6. Yuefoa

Yuefoa Истакнат член

17 sme i dvajcata

ЕденЧлен likes this.
  7. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Па значи не те сака доволно штом него го боли уво за вашето раскинување кога секогаш го молиш ти.
    Со сила убавина не бидува, а и не ти треба токсична врска на 15 години, остануваат трауми, сепак сеуште си дете уживај во тоа.

8. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Уживај во годините :)

SummerGirl, WildMk, lost123 and 2 others like this.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Заникаде сум, раскинавме бидејќи незнаев да се однедувам го вреѓав, пцуев, го имам и изневерено многу ме боли душата нз што да правам денес дознав дека де состанувал со друга (знам дека сум крива) но сепак го сакам...

10. baba Rada

baba Rada Популарен член

И он тебе те сака.

11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

За да можеме да ти дадеме совет ни треба повеќе информација од ова. Кој прв изневери? Зошто го вреѓаше? Зошто го пцуеше? Како се однесуваше тој спрема тебе?

Last edited: Jun 1, 2018
  12. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Нема повеќе очи да му видиш на дечкото. Кај си го пцуела и навредувала, па и згора на тоа си го изневерила. Знае ли барем кутриот дека си го сторила тоа или и за тоа не му кажа?

SummerGirl, Alisa22, joy1 and 3 others like this.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Karma is bitch.

SummerGirl, Alisa22, joy1 and 5 others like this.
  14. hellocity

hellocity Популарен член

Да ама многу ми е криво..

15. WarriorAngel

@hellocity криво или не, ако знаеш дека грешката е во тебе нема што да правиш. Штетата е направена. Продолжи со живот и не му отежнувај нему, а ниту на себеси. И гледај никогаш да не ти се повтори ова.

16. hellocity

hellocity Популарен член

Многу научив од оваа грешка.. Ако го врнам ќе гледам да не правам глупости бидејќи дечкото стварно вредеше...

17. WarriorAngel

Ако го врнеш? А последици врз неговиот ум? Врз неговата доверба кон тебе? Врз неговата способност да се поврзе со други луѓе без страв? Ќе ти требаат години да изградиш нормална доверба и нормална врска. Ако сега си му приредила пекол, ако тој се согласи да биде пак со тебе уште поголем пекол на нему ќе му биде. Оти нонстоп ќе мисли каде си и со кој си, и кога нема да му се јавиш одма ќе си го преживува неверството одново и одново. Ако си спремна да бидеш контролирана 24/7 за да тој си ја врати довербата во тебе - пробај. Ама ако после ти се понаша љубоморно и не те остава 2 минути на раат, и мислиш дека пак некој испад ќе ти се случи, те молам немој.
    И ти велиш дека ќе гледаш да не правиш глупости...ти сигурна ли си сама во себе дека нема да правиш глупости? Бидејќи не велиш НЕМА да правам глупости.
    Дали ти би била повторно со некој што те вреѓал и пцуел и понижил?

18. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Тој/таа што има изневерно ќе изневери пак, тој што понижувал ќе понижува цел живот. На вас е дали ќе бидете под него /неа додека другата личност е возвишувана или сами на себе ќе си ја скратите бедата и јадот.
    Нормална, изградена личност со свое јас никогаш не би си дозволила да биде џогер за бришење на нечии грешки.

19. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Имам или имаВ другарка со која се дружевме цел живот пред таа да си најде друга другарка од како се запиша во средно...ме викна на роденден и секако отидов , плус многу блиску живееме, кога беше кај мене на роднеден, не знаеше како да ме означи на фб и и реков дај ја ќе се најдам, во меѓувреме порака од дечко и "ај смисли нешто и дојди" се направив дека не видов иако таа стана и отиде после 15 мин, пред некој ден кога отидов кај неа на роденден седеше таа и уште 5 другарки и јас , и она го зима тел и вика ајде едно селфи, на мене ми се обрати со "тргни се и тебе те фаќам" другарките рекоа па ако што има врска и она да се слика ( за мене) а она вика ама ти не се познаваш со таа другарка на која сакаме да и ја пратиме сликата...немам зборови, дојдов дома и плачам ме повреди тоа, како да сум некоја грда или фалична па тргни се, а прееска ми пишува на фб како си што правиш, да не си била во ( за една држава ме прашуваше) баш фин муабет, и ја оставив пораката не знам дали вреди да ја отвпрам, криво ѓи е шти цел живот се дружевме и знаевме се една за друга , но после ова како да постапам? Фала ви на сите

WildMk likes this.
  20. Ivan-Ice

Ivan-Ice Активен член

@Irenaiki Ќе постапиш така што ќе ја игнорираш. Жал ми е што си се почувствула така, такво нешто не заслужува никој а камо ли другарка. Па што и да си грда и фалична, каква врска има со тоа? Не дозволувај нејзината постапка да ти ја наруши самодовербата и немој вината да ја бараш во никого, понајмалку во себе.

Thread Status:
Not open for further replies.