Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.424
    Не си ја уништувај самодовербата тебе не ти фали ништо, остави ја и неа нека и фали вистинска другарка цел живот. Подобро на време таквите нека ти се тргаат во животот, тие што ќе останат па дури и да е една ќе биде повредна од 100 вакви.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    216
    Страшно! Не драга тебе не ти фали ништо, дефинитивно нејзе и фали МОЗОК.
    Имав искуство со такви другарки кои постојано бараа ситница за да направат проблем и да ме нападнат,за секој кажан збор правеа проблем, бев безгласна буква во тоа друштво, се тоа беше со цел да ме отфрлат од друштво. И тоа и се случи. Преживеав многу нешта, плачев, кукав и на крај останав без самодоверба која едвај успевам денес да ја изградам. Но, успеав да се тргнам од нив, да застанам на свои нозе и да се борам во овој суров свет. Откако останав сама дефинитивно ми е подобро и сум посреќна.
    Се надевам дека ќе дојде тој ден кога ќе им покажам која сум јас и ќе им одржам лекција. Има така добро да ги понижам како тие мене што ми правеа.
    Верувам во карма....

Така да и тебе те советувам да се тргнеш, да ја игнорираш и со неа да бидеш само кога ти сакаш. Гледај си го својот живот.

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    478
    Година дена сме заедно, се спремаме за одмор, зборуваме за заедничка иднина заедно, 23год имаме, никат не сум гледала што како лајкнува, па да го следам шо праи по социјални мрежи тоа глупости ми биле. И еве денес си го средував фејсбукот и шо ме натера не знам го отворив неговиот па почнав да расчепкувам иии толкуу се разочараааав... Сликите шо ги има лајкнато му се 90% на девојчиња, дури на некоја колешка од факултет пред 5 дена и коментирал opasna si riba :puke: и скоро секоја слика и ја има лајкнато, после има многуу стари слики, дури и слика со бившата :puke: Се осеќам баш безвезее, му спомнав дека фб му е хаос и дека има слики од бивши кои не сакам да ги гледам и он само ми рече нешо као ма нема везе тоа минато е. Многу малку ми треба за да се чувствувам повредено, го сакам и баш гадно чувство е, се осеќам како да е со мене а у исто време да гледа наоколу :|;(

На Dr.Zzz и WildMk им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Па не се замара за фб.
    Тоа машките не ќе земат да бришат како ние женските, како да не.
    Постојат и исклучоци, зошто мора да иде по твојот каприц ако се си е ок.
    Не си расипувај за глупости.

На Seli20 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    478
    Еве не се карам нишо не спомнувам ама вријам од внатре, некако не можам да поминам преку тоа, зашо бее да и коментира на таа некоја си се пицнала извадила деколте и овој и коментира, ме праи да се осеќам безвредно, еве ја не глеам потреба да коментирам на некој си од факс се пицнал и ја да му пишам вау јак си, значии си иам дечко си го глеам него не се замарам за другии ми иде да плачам

6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Добро, можеби сакал да каже дека колешка му е пирана, ама непријатно му е директно да и пише. Или можеби е ајкула...?

7. Ivan-Ice

Ivan-Ice Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    494
    На одмор можете да одите заедно, ама за заеничка иднина треба добро да се преиспиташ, дали си спремна да си го уништиш жвотот.
    Тој ако уште сега се однесува така, замисли после година две, пет... кога ќе му „здосадиш’ како ќе се однесува. Најголема грешка на вас девојките е што мислите дека можете да го промените, посебно во брак, нема шанси.
    Ако сте спремни да живеете со таков човек тогаш продолжете со плановите, ако не сте тогаш не се заглавувајте непотребно. Убаво гажавте вие дека кога имате дечко воопшто немате потреба да зевате и делите комплименти на други мажи, а тој ако има потреба да дели комплименти и да се лигави на туѓи слиќи како клинец можете да замислите колку му е дојдено до вас.
    Тоа што сте се почувствувале понижено и безвредно потполно ве разбирам, како поинаку да се почувствувате кога едноставно со неговите гестови ве понижува.

На WildMk, crazylady, Alisa22 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Me casti pijacka.Me dodade na site socijalni mrezi.Mi stava nonstop lajkovi.Pocna i sliki da mi prakja ama pr jas pratam i toj posle dva saata vrakja i povekje nekogas.A nekogas nekoi denovi i ne prakja.E sega mu se dopagjam ili ? Ne mozam da go razberam...Help

9. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    59.424
    Зошто не му пишеш пример ти да излезете на кафе? Дружете се, запознајте се подобро и времето понатаму ќе ти покаже како и што да правиш.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Океј е да става лајкови кај пријатели, пријателки ама кај непознати девојки како запалено детиште, а е во врска со тебе е ОДВРАТНО. Затоа на почеток додека се запознавате се кажува убаво со разговор што ти смета, доколку може да го испочитува тоа во ред, доколку ти рече океј важи - а прави обратно е понижување. Не е океј ти да вриеш од внатре и проблемите свесно да ги фрлаш под тепих кога ќе излезат на површина што правиме? ( нека ужива тој со рибите и остали животни планирањето иднина е битно лол )..Ако можеш да преминеш преку ова, седни разговарај направете некаков компромис & никогаш ама никогаш немој пак да си дозволиш да те понижи, ти да си доле, а он бог.

На crazylady, Alisa22 и shining_star им се допаѓа ова.
  11. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    И што ќе направиш ќе се расправате и ќе реши тоа нешто? Седни и сериозно разговарајте . Инаку не си прва на која и пречи ова. Имам колеги што им лајкуваат на некои девојки и се лигават со коментари на нивни слики. Нивните девојки не смеат ниту збор да им кажат. Ама јас мислам дека не треба да паничите,тој ако сака да ве изневери или повреди нема да му требаат социјални мрежи, доколку решил ќе го стори тоа и вие нема ниту да знаете и око нема да му трепне.

12. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    ^^ Yes, но муабетот е за понижување од страна на таквите недораснати дечиња, не наишле на некоја која што и то убаво ќе им каже, затоа и барат такви помирнички - секс, имање девојка загарантирано..идемо даље. Да се знае кој е маж !:x

На WildMk и RAF Camora им се допаѓа ова.
  13. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Епа сами се виновни што такви бираат. :wasntme:

На WildMk, Annora и Purelove92 им се допаѓа ова.
  14. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    @Seli20 Како успевате толку да толерирате незнам. Затоа и ви се качуваат на глава.
    Зошто да не се караш? Демек ти собирај си во себе, а тој нека си прави што сака.

Значи уште истиот момент кога си го видела тоа, требало да разговараш со него. Да, социјални мрежи се, ама која е потребата да пишува такви коментари? Мене понижувачки ми е.

На kim.k, WildMk, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Еве и јас да кажам за мојот случај. Кога запознавме со дечко ми тој следеше дупло повеќе луѓе на инстаграм отколку што го следеа него. Лајкуваше и девојки кои него не го следат. Реагирав бидејќи не ми беше сеедно. Тој вика нема врска тоа што ако сум лајкнал, што менува лајкот мој еден е во илјада. Јас не планирам ништо со нив, немам друга и не пишувам со други.
    Му кажав дека ми смета и рече нема да лајкува. Помина еден месец почна пак но, сега лајкува одреден број на девојки. Најмногу ми смета што му кажувам и пак го прави истото. Па која е целта да и лајкуваш слики на некоја што не те следи тебе, значи воопшто не се ни знаат. Имам забележано кога ќе се скараме лајкува повеќе бидејќи знае дека ми пречи. Е сега и јас си ставам лајкови на модели и славни фаци и чувствувам дека не му е сеедно но, ништо не ми вика затоа што знае дека одма ќе му речам и ти лајкуваш.
    Зошто некој би лајкувал некој што не го ни следи?
    Машко бил, па и јас сум женско и не правам така.
    Не сакам да се карам за социјални мрежи но, од друга страна си викам зошто мојот збор да не биде испочитуван од негова страна.

Последна измена: 4 јуни 2018
    На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mr.X

Mr.X Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    196
    Сериозно ????? За ова заамеруваш???? Колку години имаш?? Ова се прво тотално неважни работи на кои треба да се замерува прво, второ зошто ти се ставаш во позиција да му забрануваш на неговиот телефон и инстаграм профил да прави што сака......а и обратно....зошто он да ти забранува. И едното и другото се лични и приватни и ако сака ќе стави лозинка и нема да ти ја каже и со никое право не треба да му ја бараш и обратно истото важи.
    Е сега......се ова е дискутабилно како вакво доколку едниот или другиот оставил место за сомнеж и губење на довербата.....тогаш отворено се разговара секој да си знае на што е.

На Плавуша123, buba4e89, poenta и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.817
    Допаѓања:
    80.668
    Тука е доверба во прашање. Кога имаме во некого доверба, му даваме слобода да прави што мисли дека треба да прави, без заповеди и ограничувања. Кога немаме доверба, и еден лајк предизвикува немир и сомнежи. Го знаеш она, и ние женските лајкуваме рецепти ама не ги правиме. :D Не се мисли за неважни работи, те разбирам дека сакаш твојот збор да биде почитуван, но најдобар доказ дека некој сакаш е да му веруваш и да ми дадеш слобода. :)

На IM.TMKQ и theowndemon им се допаѓа ова.
  18. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    A nekoj na moeto da odgovori? :D

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mr.X

Mr.X Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    196
    Ауууу за ова треба или Милан Тарот или Иван Исцелител да го прашаме..........мнооооогу бре тука заврзлами има :D

На Batterfly93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Потполно сте во право. И јас истово го мислам затоа и не реагирам туку само му објаснав дека ми пречи ако видам лајк на некоја по бикини. Тоа беше се. Му верувам и не сакам да се караме единствено ми беше криво што на некој начин не го испочитува мојот збор.

На crazylady и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.