Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. draganaforever

draganaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    а јас се однесував како некоја глупачка трема ме фати уста не мозев да отворам

ви благодарам девојки ке пробам одговорот ке ви го кажам :(

Последна измена од модератор: 13 јуни 2018
    На IM.TMKQ и WildMk им се допаѓа ова.
  2. MsBoo

MsBoo Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    31
    Поздрав на сите,нов сум на форумов и ми треба ваше мислење : има една девојка на факултет што стварно многу ми се допаѓа и онака сме на здраво и по малку муабет(на иста насока сме) меѓутоа она е од Скопје а јас сум од село и помалку си имам набиено комплекс дека нема да и се допаднам бидејќи сум од село и заради тоа имам трема и нервоза и затоа ќе ве замолам за совет што и како :)

На Frosi333 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Да не се потценуваш, ни нејзе да не ја преценуваш.
    Замисли дека сте и двајца од град или и двајца од село.
    Или уште подобро, замисли ја во вц :) Исти физиолошки потреби има како и секој.

На joy1, blackwave, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Nemoj da si nabivas kompleksi poradi toa.Ti ako se ponasas kulturno,fino so nea nema vrska toa so si od selo kje i se dopadnes.

На bebaa и MsBoo им се допаѓа ова.
  5. MsBoo

MsBoo Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    31
    Поразлично од културно и фино однесување не се прифаќа,ама сепак тоа ме мачеше доста време : она од град јас од село и заради тоа сум малце несигурен и стварно нејќам да ја утнам со неа..
    btw фала ви за советите,ми значат :f:

На WildMk и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  6. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    На дечко ми му понудија работа во UAE, 12+ месеци, негов сон да напредува во таа област.

Навистина сум горда на него и мило ми е, но од друга страна сум исплашена, доколу прифати треба да замине за 2-3 недели, не очекувавме ваква понуда, прво за него како ќе се снајде сам, а потоа и за тоа како ќе се одрази на нас.
    За овие 3 години никогаш не сме се разделиле толку долго, потоа тоа е нова околина, нови луѓе, за него уште нови можности, а тој е претерано амбициозен, длабоко во мене се плашам да не останам некаде назад во сето тоа. Дали воопшто ќе се врати повторно, дали ќе постои опција јас да заминам таму.

А не сакам да се приметат таквите мои сомнежи, да мисли дека нема поддршка од моја страна.

7. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Јасно ми е во каква ситуација си, сум била во слична, но немој да му спомнуваш ништо околу твоите сомнежи за да еден ден ти не испаднеш виновна ако одлучи да не замине поради тебе.
    Прашај го директно што ќе биде со вас, или разговор одоколу. Мораш да знаеш на што ќе си, а верувам доколку те сака, сигурно ќе најде начин и тебе да те повлече со него.
    Сепак не се малку 3 години.

На theowndemon, WildMk, bebaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Сме разговарале на таа тема бидејќи претходно имаше на план пост-дипломски студии во странство и секогаш кажуваше дека не треба да гледам на тоа како пречка во нашиот однос и да се сомневам бидејќи тој оди таму за да се посвети на професионален напредок а не за забава.

Сега е пресреќен, знае дека и јас многу сакам да го посетам тој регион и една од реакциите му беше во таа смисла, дека е прилика за да го посетам таму.

Но не секогаш работите се така како што ги замислуваме, сигурна сум во неговата љубов но сепак е нов предизвик што малку ме плаши.

На theowndemon и WildMk им се допаѓа ова.
  9. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Некако 12+ месеци ми е предолг период да сте разделени а да функционирате како пар. Никогаш не ги сфатив тие кои се нафаќаат на ова. Од друга страна, зависи на колку период би можел да дојде на одмор и кои се твоите амбиции и можности да отидеш таму. ОАЕ не се заебанција и ако не си добро обезбеден можеш гадно да се зафркнеш. Затоа разговарај си отворено, кажете си ставови. Не значи дека го спречуваш ако кажеш дека не си спремна за таква врска. Нека каже и тој што мисли. Па заедно решете. Но, имај ги предвид сите опции, да не останеш на крај извисена.

На blackwave му/ѝ се допаѓа ова.
  10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ти можеш во секој случај да отидеш таму со него после некое време и да си најдеш некоја работа.

11. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Разговаравме, малку и емоциите ми попуштија но тоа е.
    Доколку прифати, еднаш годишно има платен билет за назад, ако сака повеќе ќе треба да си обезбеди сам.
    Не ми паѓа на памет да прекинам со него само поради можноста да прифати работа во странство, баш кога му е потребна поддршка, но сепак ќе биде тешко да се навикнеме на таква промена, поготово за мене бидејќи не сум толку храбра како него.

На Annora, WildMk и Alisa22 им се допаѓа ова.
  12. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Не е лесно воопшто но со тек на време ќе се навикнеш ,ако е вистинска љубовта ќе опстане , гледам и некоја членка погоре спомнала за и ти да отидеш таму да најдеш работа ,зошто не отидеш со него ?

13. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Бидејќи сум при крај со студиите, сакам таа област да ја заокружам, ионака дипломата е валидна во странство. За понатаму ќе размислам, прво тој таму да застане на нозе.

На WildMk и Alisa22 им се допаѓа ова.
  14. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    Периодот што ви претстои ќе биде тест за вашата врската. Со повеќе трпение се може да се постигне доколку изборот е вистински.
    Факт е дека и двајцата не може да бидете исти во однос на истрајноста и храброста. Но,позитивно е ако барем едниот е посилен и поупорен, па другиот ќе има поголема мотивација и волја за зеднички успех.
    Љубовта е таа што ќе биде репер за понатаму.

15. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Mi kaza deka mu e ubavo so mene.Mi pisuva no ponekogas znae i dva saati da ne vrati.Opravdanie ne e toa so raboti.Mu se nalutiv poradi toa i go ostaviv sega na seen.Inaku mn ubavo se odnesuva so mene onaka dzentlmenski ama e od drug grad,ne veruvam deka nesto kje uspee megju nas...Ne znam dali da prodolzam so nego,ne osekjam nisto onaka sprema nego ali me nervira nekogas koga dolgo vreme pominuva za da mi vrati.

Me interesira da ne e od onie fuckboys :D a i samo dva pati se vidovme

Последна измена од модератор: 18 јуни 2018
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Па ти штом незнаеш од двапати гледање, што очекуваш од нас што ниту еднаш не сме го виделе:?:

На Batterfly93, blackwave, СуперДевојка и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Ocekuvam sovet za napisanoto pogore ;)

18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Нема совет, немет:D

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Јас мислам двајцата истото си го правите. Тој не враќа навреме, ти не враќаш и така си оди во пропаст работата.
    Не треба толкав инат и гордост.

20. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Jas sum takva ednostavno ne mozam da trpam nekojj da ne vrati za brzo vreme,se osekjam kako ja da go zamaram a ustvari toj prv mi pisuva sekogas ako ne saka neka nd pisuva a ne vaka, i toa me nervira...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.