Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Pa izleguvaat so mnogu maski,pijat,pusat. 18

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Е како ги нарекуваш 'растурени', па се чудиш зошто не те барале? Плус си ги избегнувала..

Не е лошо да си најдеш некои други за дружење, слични на тебе.

Alisa22 likes this.
  3. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Pa sakam da kazam deka sme razlicni.A i ne velam samo jas deka se takvi, i ne ne gi izbegnuvav

4. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Вие девојките се навредувате меѓу себе со такви називи и потоа се чудите зошто некои машки се однесуваат како кретени со вас. :x (facepalm)

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Различни е едно, 'растурени' е друго. Не е паметно да ги нарекуваш другарки, оние за кои имаш лошо мислење и кои ги навредуваш.

6. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Okejjj si ee samo sakav da vi ukazam na toa kakvi se,ne mozam da lazam,navistina se takvi vi ja kazuvam realnosta i site go zboruvaat toa i mene me prasuvaa kako se druzam so niv?

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Ако пијат, пушат и имаат секс, не се 'растурени'. Зборот ти е навредлив.
    И ич не е битно другите што збпрувале, јас тебе те читам овде, не некои други.

smooch and Nausicaa like this.
  8. Sofija099

Sofija099 Активен член

Колку годи
    Прво што помислив беше колку години има девојчето?15? Муабетот е детски најдобронамерно кажано а зборот "растурени" не знаете каде се користи

WildMk likes this.
  9. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Ајде бе на 18 години да пијат, пушат и се е*ат со сите не е растурено ? Што зборувате вие. Испаѓа во денешно време тие девојки што прават се и сешто се океј, а тие што не го разбираат тоа однесување се виновни.
    На кај оди светот не ми е јасно. Јас разбирам дека сте либерални и се друго ама факт е дека се лошо влијание за тие години и не гледам ништо лошо што девојката ова однесување не го разбира и поддржува.
    @Frosi333 ако си свесна за тоа престани да се дружиш со нив и готово. Не се согласуваш со нивниот начин на живот секако, а и кога си во тоа друштво автоматски и тебе те сметаат за таква. Не ти треба тоа на 18 години верувај. И јас како родител не би ти дозволила да се дружиш со нив.
    Малку преувеличуваш. Девојката си го кажа мислењето зошто нејзините не е и дозволуваат да се дружи со нив. Зошто ја обвинуваш нејзе ?? Па побогу имаат 18 години зарем ти е нормално тоа однесување?? Тоа го оправдуваш а нејзе ја осудуваш...

VictoriaSan, bebaa, Annora and 5 others like this.
  10. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Не ги оправдувам ама дали е нормално другарки меѓу себе така да се нарекуваат. Не мора да се сакаат нека се почитуваат барем меѓу себе.

Nausicaa, smooch, WildMk and 2 others like this.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Не се возбудувај за џабе.
    Никој не ја натера да се дружи со нив, проблемот е што таа и ти ги нарекувате 'растурени/но'.
    Како можете да кажете такво нешто? Па навреда е тоа. Никој не ве тера вас да го правите тоа, но не ги осудувајте другите за начинот на кои си го живеат животот. Нивни проблем, не е ваш.

И немам 18, имам 40. И имав секс и пушев и пиев кога имав 18.
    Варди уште еднаш наречи ме 'растурена'.

Nausicaa, smooch, Purelove92 and 2 others like this.
  12. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Очигледно е кој се возбудува. Колку години и да имаш не треба да ја напаѓаш неа затоа само затоа што го осудува тоа што го прават нејзините другарки. А не се нервирај не те нареков тебе растурена, само ја разбирам девојката. Не се изразила убаво и сега што?? Треба овде десет члена да напаѓате девојка од 18 години што не се изразила добро?? Не ми е јасно.
    И да ги осудува тоа е нејзино право и таа бира со кого ќе се дружи. И тоа е правилно, на тие години треба да разликува кое е добро однесување и кое не и што треба да прави, а што не.
    Таа само сподели нејзин проблем овде и беше искрена. А тие либерални изрази ''и јас се е*ев и пушев на 18 '' ... Ти си го правела тоа, не значи дека ќерка ти треба да го прави истото. Ви се молам, сите по форумот можете да ми кажете дека не ви смета, ама реалноста е друга.
    И баш затоа што имаш 40 год сигурно утре не сакаш твое дете да е во такво друштво. Колку сакаш ми се правдај овде дека не ти е проблем тоа, ама кога се работи за твое дете и ти ќе го делиш мислењето на нејзините.
    Јас барем колку разбрав таа не ги навредила нив, а дека само го осудила тоа однесување, а и плус тоа што од дома не и дозволуваат да се дружи со нив, па таа си створила мислење за нив. Сепак мислам дека членката немаше намера да ги навреди, а само погрешно се изрази. Зарем никогаш не си осудил некој за некоја постапка? Сите ние некогаш сме осудуиле нечие однесување , проблем е кога се навредуваме.

Last edited: Jul 3, 2018
    VictoriaSan and Frosi333 like this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Абе никој не и' брани да се дружи со кого сака.

Ти не разбираш кој е проблемот, очигледно.

Навреда е! Како наоколу што пишувате: 'ку*ва' или 'п*дер' или 'ѓу*тин'

Не туку дискриминирајте се' што не ви одговара вам.

smooch and Someonespecial like this.
  14. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Животот е еден и секој треба да си го живее како сака, без осудување, без став од околината, и без мешање во туѓи животи.
    Фроси ако продолжиш да ставаш етикети над други девојки, да гледаш кој/кога/што прави ќе се осеќаш како и што се осеќаш бедно и мизерно до крајот на животот. Не, тебе не ти сметаат девојките, ти не ги мразиш нив, туку самата себе. Најдобро намерен совет гледај си го само твој живот, ако не ти се свиѓа тој животен стил имаш сосема различен на располагање, гради каратер и психа, фокусирај се само на себе и верувај нема да се чувстуваш осамено.

sagittarius989, WildMk and RAF Camora like this.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Во право се што те критикуваат, девојче. А не си ни толку мала како што те брани членката, какво дете, па полнолетни индивидуи сте веќе и ти и тие што ги етикетираш.
    И јас иако имам либерални идеали и сфаќања, сум интровертна и во слободно време повеќе сакам книги, филмови, уметност, не сум по пороци и ноќни лудувања лично – уште повеќе не сум била порано. И сум имала познанички и генерација што водат послободен живот и на неколку години помала возраст од твојата, па НИКОГАШ не сум ги нарекувала растурени по форуми. И тоа е дел од воспитување.

Едноставно, ако не се пронаоѓаш во нивниот начин на живот – не ги сметај за другарки и не се измачувај да се вклопиш со нив само ради реда. Најди луѓе со сличен карактер и интереси со кои ќе можеш на места на кои се осеќаш удобно да збориш за работи што те интересираат.

smooch, Bokchee, lovestoneddd and 3 others like this.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

@Frosi333 јас мислам дека нивниот начин на живот не е толку важен колку нивниот однос кон тебе. Не мора да значи дека во едно друштво сите се исти. Важно е согласувањето и комуникацијата. Но не можеш да се дружиш со нив ако ти смета нивниот начин на живот. Другарки се оние кои се прифаќаат такви какви што се и кои имаат почит едни кон други. Размисли убаво дали ти воопшто сакаш да се дружиш со нив. Велиш не ти било пријатно со нив, си се чувствувала како вишок, па престанале да те бараат. Ако нешто не оди, не оди... Можеш да почнеш некое хоби па да запознаеш некој кој го има истото тоа хоби и ете друштво. Можеби курс, можеби некој спорт. Ништо страшно, познавам неколку, а и јас самата сум била таква, што имале период во животот кога биле осамени, без друштво. Сѐ се надминува.

WildMk likes this.
  17. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

@HoneyBun[/USER] ti blagodaram za razbiranjeto,gledam za eden moj zbor se digna panika ovde.Kako tie nikoj da ne navredile vo zivotot,nema vrska,ja sum naviknata vekje na navredi i kritiki,taka da voopsto ne se zamaram. Ti blagodaram uste ednas za razbiranjeto :)

18. Sofija099

Sofija099 Активен член

Пиењето и пушењето се зависности што немааат врска со "растурена девојка" . Имањето односи со повеќе личности верувајте не се става во категоријата на растурено. Секс со повеќе личности во многу општества е најнормално поточно не е тоа работа на другите. Мое си е со колку ќе имам односи ако сум од тие "слободните женски". И девојчето има 18 години не е малце големка за дозволи од родителите? Не треба да има свои ставови и мисљења?

WildMk likes this.
  19. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

@Frosi333 никој не те навреди затоа те молам имај барем почит кон тие кои ти дадоа само мала критика. Со ваков став каков што имаш изградено или немаш изградено многу ќе страдаш во животот. Не се крена паника и никој не те навреди иако ти така си го сфатила тоа. Зошто реагирав на зборот растурени? Како да зборувате за растурена сарма, а не за личности со чувства и емоции. Јас сум се дружел со наркомани , па еве не станав наркоман. Многу е лошо кога вие девојките се омаловажувате меѓу себе. Дури и во друштво помеѓу момци и девојки имам слушано вакви називи. Кај момците на тој начин создавате лоша слика за себе, а не за девојката која сте ја навредиле. Можеби немаше намера да го напишеш тој збор ама се случи ете.

IM.TMKQ, honest girl, WildMk and 3 others like this.
  20. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Сигурно на никој не му беше намерата да те навреди, туку да ти дадеме совет како би можела ТИ да си го подобриш животот на психичка база.
    Тој збор за кого се дигна паника е баш тој од кого ние жените за жал сеуште патиме и се бориме да не е употребуван. Како жена би требало да знаеш.
    Јас лично се грозам кога една жена навредува друга, зошто? Чуда би се случувале кога сите жени би се подржувале.
    Се на се секој со својот живот, секоја може да прави што сака и да биде дама без етикета.

Thread Status:
Not open for further replies.