Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Пиши ми. :)

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ти честитам за тоа што си била искрена.
    Реткост е тоа.
    Ти посакувам се' најдобро во иднина. :)

На desidesanka и shining_star им се допаѓа ова.
  3. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    348
    Заедно сме веќе 1година ипол.
    Никогаш не сме биле толку многу блиску јас да одам кај него секој 2 ден или он да доаѓа.Се случува поретко да доаѓаме еден кај друг обично искачаме надвор,кафиња,парк шетаме по други градови и сл.
    Сега изминатава недела беше кај мене и некако не знам затоа што до сега не сум донела некој дома не знаев како би реагирале мојте и некако ми се чудни одкако си отиде дечково..Ајде настрана тоа ама и јас сум самата на себе чудна.Јас имав огромна трема кога ручавме сите заедно,во секој момент мослев нешто ќе се деси нешто ќе каже што не треба и сл.Не знам како да кажам за да бидам сфатена,не знам што точно ми се случува дали го сакам,дали ми е навика дали сакам да раскинам,не знам ама целата сум во прашалници никогаш претходно не ми се случило ваква несигурност да имам за врскава.Инаку прва врска ми е и прв дечко претходно не сум имала,можеби тоа така се функционира или не знам.
    Што мислите дека е проблемот,како да си помогнам зашто имам вакви мисли и ми е тешко?

4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Можеби те плаши помислата на сериозноста на врската штом тој веќе доаѓа дома кај тебе?

Последна измена: 20 јули 2018
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Мислиш дека твоите родители се 'чудни' откако си отишол дечко ти.
    Си мислела дека е можно да каже 'нешто што не треба'.

Се преиспитуваш, а и него, Бога ми :)
    Сите сме имале периоди на 'двоумење', но мене ме интересира, зошто воопшто си мислела дека може да каже нешто што не треба? Има навика да зборува несоодветно, или вулгарно, или издава? Одговори си на ова прашање, битно е. Има нешто во неговото однесување, што ти смета. Со одговорот на предходното прашање, ќе си одгвориш и на тоа што всушност ти смета кај него.

Твоите родители што се однесуваат 'чудно'.... Можно е само да си умислуваш, затоа што се плашиш од тоа, што не си сигурна што мислат за него. Едноставно, прашај ги. Или ако веќе ти одговориле дека им се допаѓа, тогаш кажи им дека ти изгледаат чудно :)

На BGLIGOROVA, bebaa и Mia-K им се допаѓа ова.
  6. Maleckaata1

Maleckaata1 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво нова сум и незнам баш како идат работиве овде хх
    М ми треба совет незнам што да правам, има момче кое ми се допаѓа и кое мислам дека и тој исто, се знаеме долго онака, немаме до сега правено добар муабет онака сами, мислам и дека и тој знае дека го дакам, но јас сум многу срамежлива, денес детето имаше ставено нешто на Инстаграм она што е со прашање сите го знаат кои имаат, мојата другарка ме убедуваше како фора било пиши што мисли за тебе но мене мие многу страм, како да започнам јас прва не е тоа смешно незнам како да се ослободам и да не ми е страм. Многу сум страмежлива како да се ослободам, а плус се немаме од дамна видено да не мисли тој со тоа дека трчам по него незнам...
    Нова сум незнам како идат работиве... Знам звучи доста глупо и смешно...

На Jenyl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Колку години имаш душиче? :)
    Многу слатко го опиша чувството, како ти е. :inlove:

Знаеш како да го победиш срамот? Пред да му пишеш, замисли го во некоја најбезвеза ситуација.. на пример во вц, на голема нужда. :) Ќе видиш дека е обичен смртник, како сите нас, и ќе се пресрамиш :*

А за тоа да не мисли да не си 'лесна', ич да не те боли 'патиката'. Ако се зближите, ќе дознаеш како размислува. Ако навистина го мисли тоа, тогаш тој е невоспитано говедо, и нема што ти да се плеткаш со невоспитани говеда, и ќе му ги удриш клоците в газ! :!:

Ова ти го кажувам искрено, како на свое чедо што би му кажала!
    Секое добро :hug:

На Justicija, bebaa, shining_star и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. BGLIGOROVA

BGLIGOROVA Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    52
    Според мене бидејќи до сега си немала друга врска, друг дечко мислам дека затоа имаш толку прашалници во глава.Но постои решение за секој проблем, доколку сакаш да ги знаеш одговорите прашај ги родителите што мислат за него, дали го прифаќаат онаков каков што е, потоа доколку до сега не си била блиска многу со дечкото сега биди, прашај го за се што се двоумиш.. тие најдобро би ти ги одговориле и решиле сите дилеми

9. delreymarie

delreymarie Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Ќе го изнесам мојот проблем овде... имав дечко 5м, помал од мене 2 год. Навистина го сакав и си одговаравме, но си поминаа 3 м со него и едно сабајле ставам тој ги прекинал сите контакти со мене и после бев кај него разговаравме за причините и дека му се здосадило малку, ок се смиривме. Сеа е во друга држава од пред 7 дена а пред 4 дена пак ги прекина сите контакти со мене, причина непозната, ваљда пак истото. Одма почнал да си следи бивши и да му лајкнуба. Од една страна го замразив, од друга страна ми фали. Утре или друга ден си кде во мк ако ме бара или замара не сакам да се смирам дека многу пати си ја нарушив гордоста. Излегувам цело време со другарки ама пак од време на време ми текнува на него. Многу убаво се однесуваше со мене и јас со него, се правев за него ама очигледно не било доволно. Не знам како да го преболам дето ова затоа што знам дека не заслужува шанса повторно. Што два пати го направил ова уште 7373737 ќе го направи. Толку го сакав што изгубив шанса да учам во странство а да останам со него тука во мк. Али ја пак еве ќе одам во странство, но толку примамува физички али понашањето му е како на говедо. Еднаш си викам не се траскај а следен момент каде ќе најдеш поубав. (facepalm)(facepalm)

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303

За живот ти треба или за украс? :)

Батали и ич око да не ти трепни.
    Што ќе ти е 'говедо'? Не ќе го пасиш :)

На Unique__, BGLIGOROVA и delreymarie им се допаѓа ова.
  11. delreymarie

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Во право си свесна сум мислам дека ова е нормално да се сеќавам на него од време на време. И свесна сум лошо се понашаше некогаш со мене, ќе се налути и гаси телефон. Ниту разговор ниту нитшо. Детско. Недораснато. Ниту во еден момент не помислив дали навистина ме сака. Цело време бевме заедно ме гушкаше бакнуваше не можам да ги опипам тие моменти, заклучно ми е што цела фамилија му е таква, секок во свој живот, заклучок ми е што сега е со нив на одмор а со други оде инони го гледаат и не му викаат ништо а знаат овде имаШЕ девојка. Ќе виде две три позгодни таму и ме откачи мене

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Неизживеано гомце :)

Лето е сега, шеткај си, уживкај си, бркни си некој... има риби во морето, ехее :inlove:

На BGLIGOROVA и delreymarie им се допаѓа ова.
  13. delreymarie

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Всушност за еден месец од сега заминувам. Се враќам дури за нова година. Ме плаши дане кога ќе си дојде биде насилен ако ме сфаќаш? Дане ме бара следи како некој манијак али ваљда нема. Имам работи од него некои ташни не сакам да ги вратам затоа што за дс ги вратам треба да отидсм до кај него а нема шанси. Дали да ги фрлам или не... шо знам

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Испрати ги по некој... Ако имате заеднички пријател, на пример...

15. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Некој да ми пише лп ве молам

16. delreymarie

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Денес ваљда е дојден низ град не го сретнав, не планирам да кажам здраво затоа што здраво се вика на човек.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Девојки некој совет.. имам дечко веќе 3 год, се сакаме ама јас се осеќам некако чудно имам чувство дека он е нешто поише од мене. Секогаш кога ќе дојде до караница ако е он крив он брзо ќе најде начин да се извади и да ме смири но ако јас сум крива јас се мачам по цела недела и веќе се изморив.. незнам како да постапамм ако не прифатам грешка и глумам лута не оди а пак ако прифатам ќе ми рече е гледаш дека не требаше или сл.
    Стварно незнам што да правам.. Размислував и за раскинување но знам дека планира иднина со мене а јас сум слаба на емоции и после ,,паузата’’ или раскинувањето незнам дали ќе успеам да му кажам не.....

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Како, тој планира, а ти не си сигурна??
    Не може друг да ти планира, ти со кој и како ќе го поминеш остатокот од животот. :)

Девојче, не си ти 'на улица најдено', па да му дозволуваш така да те командува.
    Не ти зависи животот од него.

Ако не ти е по ќеф врската, ако ти е мачно со партнерот, ако не оди... навистина не оди... се мисли на раскинување, не на тоа дека другиот си планирал нешто друго!
    Што сака нека си планира тој, ти има да си кажиш, како сакаш да живееш.

На Purelove92, lunchy, BGLIGOROVA и 2 други им се допаѓа ова.
  19. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    Има моменти кога секој од нас е емотивно послаб и ранлив, но тоа не значи дека треба да дозволиме некој друг треба да го планира нашиот живот и да управува со нас. Тој ја научил твојата слаба страна, тактички успева да се извлече и е чекор пред тебе. Лесно е да се префрли грешката на другиот и да му се наметне чувство на вина. Не може само едниот да прифаќа одговорност, а другиот да е безгрешен.
    Ако врската ти е товар, разделбата е најдобро решение.

На lunchy и WildMk им се допаѓа ова.
  20. moon*sparks

moon*sparks Нов член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Девојки здраво,ептен сум нова на форумов и решив да ја искористам темава за совет кој ми е мн потребен моментално.....
    Со дечкото (да се каже ЕХ) одевме година,мн работи се случија,ама ете успеав да се затрескам убаво,врската ни имаше и добри и (повеќе)комплицирани моменти,тој кратко кажано ми беше прво СЕ имаше и изневерување од негова страна ама ете успевав и јас не знам како да го премолчам тоа поради што ми значеше многу.....периодов ни е тест како no contact period,но тој не се откажува,а го гледам се вртка со друга,многу помлада од нас,не знам дали тоа му е тактички или пак се што поминавме било филм и лага,едноставно во моментов си играме топло ладно и тоа ме повредува што ми значи,не знам како да постапам,ме повреди многу и мислам дека не заслужува,а не ми бега од мисливе.Кога и да се видиме в град случајно јас добивам порака од него ......периодов ми е за нигде и затоа ве прашувам како вие би постапиле во ваква ситуација,уште една шанса или пак вртење на нов лист и збогум.....?

На Jenyl му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.