Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Блокирај го на мобилен и на социјални мрежи и секаде.
    Ти си простувала си се нервирала, сега тој се 'вртка' со некоја...
    Ти пишува порака, не знае ни 'здраво' да ти каже на улица, туку порака, ејј ???
    Сака да те држи во резерва.
    Ако те сакал, како прво, немало да ти ја изневери довербата во него, како второ, немало да се 'вртка' со друга, додека ти пишува пораки.

Не ми се допаѓа ич!
    Помисли убаво, сигурна сум дека во цело искуство со него, лошите моменти, натежнувале...

Сега.. од друга страна, ако сакаш само 'забава' со него.. некогаш во иднина... играјте си топло-ладно, ама пошто рече дека си затрескана, не мислам дека ти е до 'забава', и ова негово однесување, само ќе те повредува... Ти секогаш ќе бараш од него, нешто што не може да ти го даде.

А за мажи има.... Колку ти душа сака.... :*

На theowndemon, joy1, BGLIGOROVA и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.821
    Допаѓања:
    80.675
    Остави крајот да биде крај, не се навраќај пак. Навика ти останало да комуницирате, да бидете заедно, исто и нему штом ти праќа пораки, но кога знаеш дека веќе мерка друга, не се враќај назад.

На joy1, Purelove92, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  3. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Нoв лист!!! Не си гo губи времетo сo негo зoштo мислaм декa тoј не сaкa сериoзнa врскa.Ете тoa штo ти гo прaвел тебе сегa и нa тaa др девoјкa и гo прaви не се сменил.Пример и дa се смири сo тебе јaс мислaм декa пaк ќе си шврљa нaoкoлу,a ти ќе се нервирaш.Не вреди тaкoв дa сaкaш и не гo зaслужувa твoетo внимaни зoштo не знaе дa цени ништo.

На Milobebence, Purelove92, moon*sparks и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Какво премолчување? Он нека изневерува јас ќе се правам мирна, финичка домаќинка. Аха.
    Ти си била затрескана он бил кај да плукнам жено освен на тебе.
    Врати го достоинството на место, покажи сама на себе колку вредиш и се ова еден ден ќе ти биде смешно. Жално е само за изгубеното време од 1 година али во минатото не живееме, нов лист. Главата горе, работи на зацврстување на каратерот.

На blond.bunny, joy1 и WildMk им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Само да кажам, дека ни едно време, не е изгубено време.
    Се' е искуство плус и лекција. А секое искуство, не гради како личности. Се' што сме доживеале и преживеале, не направило она што сме денес.. во моментов :)

На Milobebence, moon*sparks, SwanMay и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    И јас се водам според тоа. Никогаш пораз само лекција.
    Но сакав да и дадам до знаење на членката дека вреди многу повеќе одколку што таа мисли, а очигледно според напишаното сеуште живее во минатото, кое требало да биде минато одамна.

На Milobebence, blond.bunny, Annora и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    @moon*sparks

Месечинке, сврти си нов лист!

Чим дошло до пауза во врска, како што добро сфатив... Тогаш ти е е јасно дека нешто и не фукционира баш најнај...

Еднаш те изневерил, ти си му премолчила и сте продолжиле. Решавате да не контактирате, а тој ти се вртка со помлади со цел да те омаловажи.. Како еве јас можам...

Што мисли, пак ќе му прогледаш кроз прсти?

Топло-ладно варијанти ни под разно. Не заморувај. Блок-делит и чао џаци!

На Milobebence, moon*sparks, SwanMay и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Што во ситуација кога ми е страв од иднина со него ?
    Не дека не сум сигурна, знам дека сакам да имам семејство со него, туку страв од финансиски аспект.
    Долги години одиме, се сакаме и тоа премногу , ми плаче срцево при помисла да се разделиме.
    Јас сум при крај со факултет, он не студира,работи. Далеку е од тоа дека е мрзлив, вреден човек е, ама ете нема некоја специјалност ,не е стручен по нешто. Ме мачи што ќе биде со нас понатака.
    Во државичкава наша ништо не е сигурно, и со 5 дипломи да си, а не па вака.
    Луѓе многу го сакам, премногу, и он мене , знам !!!
    Ама многу ми е страв како ќе се снајдеме... дали ќе се снајдеме...
    Само мене ли ми е вака или сите го имаат овој страв ?

На Milobebence и WildMk им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не ти е само тебе страв. На многумина им е, им било и ќе им биде..
    Не верувам дека до толку ќе биде катастрофа, да немате за основни потреби..

Плус, секогаш постои опција, преслба во друг град, или друга држава.

На Cinderfakinrella, Milobebence, Dennings и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    Ne si edinstvena, site nie razmisluvame za toa koga veke doagja vremeto za brak, jas sepak mislam deka so covekot koj go sakas i imate poddrska i razbiranje ke postignete mnogu, uzivaj vo studentakiot zivot i se ke dojde vo svoe vreme.. pozdrav

На Milobebence, Dennings и WildMk им се допаѓа ова.
  11. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Не се плaши штoм тoј е вреден, a ти си aмбициoзнa ќе се снaјдете , a oсoбенo бидејќи се сaкaте и пoстoи рaзбирaње ќе нaјдете решенијa зa тешки мoменти.

12. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Лугето се соочуваат со навистина тешки љубовни проблеми, кога ќе видам вака од страна па богами лесен живот живеам :)

На Dennings му/ѝ се допаѓа ова.
  13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    Во животот ниедна состојба не е перманентна. Денес може нешто да имаме или немаме, а до следното утре работите да се променат, особено на нашиве простори. Надминувањето и справувањето со конкретна ситуација се моменти со кои се соочуваат сите парови. Страв постои и ќе постои.
    Не/стручноста на партнерот што ја напомена не е репер за не/успех кој треба да ти задава проблем.Со волја и труд се може да се научи.Сите знаеме во какво општество осптојуваме.
    Ако покрај себе го имаш вистинскиот партнер, не се плаши како понатаму.За се има решение.Разбирањето и поддршката се основата за функционален однос. А без тоа колку и да е силна љубовта не е одржлива.

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.595
    Помалку или повеќе, сите ги имаме тие стравови. Меѓутоа човек што сака да најде решение, во било која ситуација, ќе најде. Ако човекот покрај тебе е работлив и вреден, не треба да се грижиш што не е стручен во конкретна област. На работлив човек секогаш можеш да се потпреш. Ако е мрзлив неработник и маанџија, е тогаш е тешко.

15. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Имам еден проблем значи мнофу се поврзав со дечкоми што одам 1 година ипол и некако раскинуваме, но сето тоа тешко ми паѓа незнам како да сум зависна од него мислам дека ке останам сама, но сепак мора да раскинеме , имам празнина и ан пример скараме се неможам да издржам за два дена па му пишам некако навикната сум оти секој ден се гледавме, дали некој е сличен или некој совет?

16. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    А зошто да мора да раскинете? А за другото сама си кажа -,, некако навикната сум...,,

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lillyfilly

Lillyfilly Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки :) јас сум 20 години а мојот дечко, бивш 18ипол. Заедно бевме 7 месеци со 3 прекинувања и многу мешање од страна на неговиот татко. Првото прекинување бешекога бевме 3ипол месеци и ми кажа крај и утре дента се смиривме така беше и со второто, но, третото веќе 15 дена сме прекинати. Го сакав, сега не знам мислам секојдневно на него... другар мој го прашал зошто така ме остави рекол досадно е доста е веќе... татко му ни се мешаше бидејки сакаше син му да биде со некоја "видејте ме" што се расфрла со пари. Дека и тој е таков. Ме остави туку така, како ѓубре в канта. Не знам како да постапам или да го заборавам. Може утре ќе му текне пак да се смириме. За претходно знам дека ме нема изневерено а за овие 15 дена не знам ... пред мене т.е кога бил 17 год имал врска сериозна и ја оставил таа оти му се здосадило. Сакаше онаква врска во денот еднаш или ни еднап да не се видиме и јас сакав таква. Ама тој почна цело време да ме бара за излегување и од 24 саата 12 бевме заедно... и после му здосадило. Дека беше помал и на умот да, за школо и работење не се замараше.. му имав предложено да работиме летото не сакаше татко му ќе му давал пари... зборевме многу пати за иднината дека и тој си ја планираше со мене вели јас приватен факултет ќе завршам татко ќе најди работа некаде . Не знам дали јас сум глупа или е максимална нестабилна личност. Дека се понашаше со мене многу убаво точно никогаш ме немаше навредено или ударено првите два пати шо прекинавме беше поради караница и утре дента се океј си велам добро е не може без мене. Со него бев среќна а сега пола месец во шок!!!

18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Му било убаво додека му било убаво, после му се здосадува па те откачува.
    Мал е и не сака сериозна врска, затоа така прави.
    Не барај го и ти, па види колку навистина му значиш.

19. Lillyfilly

Lillyfilly Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Но дали вреди да видам колку му значам. 15 дена никаков контакт!!!! Ќе спобудалам мислејќи на тоа. На една и направил веќе така, сега и мене и да се смирам може пак ќе ми направи

20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.238
    Допаѓања:
    57.463
    Не е спремен за сериозна врска. Сега си сака да си „менува“ девојки и кога му здосадува ги остава. Чим поминале 15 дена без да те побара нема што да се мислиш повеќе. Ако навистина му значеше немаше да остави толку време да помини, а ништо чудно и да има некоја друга. Мој совет да не се замараш веќе со него, има и други машки. :)

На Cinderfakinrella, Martka и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.