Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bunny19

bunny19 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    171
    Од тоа и се плашам да не и биде таква реакцијата пошо до сега и биле такви. Ама најубаво како што викаш ке и кажам се што ми лежи на срце па нека прави што сака.
    Искрено се нервирам а кога ке зборам со другите другарки ќе ми речат абе што ти е гајле не се замарај, најверојатно дека не се толку блиски со неа. Мене едноставно ме гуши и сакам да знае дека не сум глупа за кога ке раскине да се врати. До сега секоја врска таа немапе другарки никој не ја интересираше ќе не видеше сите дури не се ни поздравуваше, а кога ке раскине се враќаше уплакана извинувајќи се дека не била свесна што прави. Кога и да зборувавме за такви ситуации викаше дека била дете и дека се глупирала не требало така, ама еве истата е

На Milobebence, Butter Cup и KeBideLi им се допаѓа ова.
  2. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Немој да мислеш дека е лесно да имаш дете, треба финансиски да си стабилен, да бидеш смирен и се, а не само да родеш како да го задржеш бидејќи го сакаш, ја како шо знам детето е повеќе обврска на мајката во нашата средина, така да тој ако несака деца и ако тоа го занемарува, ако имате некогаш деца ти и мајка и татко ќе му бидеш знам го тоа, ти кажувам ваков случај имаше другарка роди за да го задрже тој сакаше со неа само секс оваа беше затрескана сеа дома по 24 часа трча околу детето овој пие, се коцка, оде по други оваа заврзана за детето.

3. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Не, баш напротив. Тој ми вика дека као е ок да имаме деца, само да е со мене. Мене ми е страв да имам дете, и отпосле да видам дека тој стварно не сака и нема желба да живее со дете, и му е терет.
    Никогаш не би имала дете за да задржам некој. Скрос обратно ми е мислењето.

п.с. јас не живеам во Македонија, и овде детето не е обврска повеќе на мајката. Сите обврски во домот се поделени. Така да, во тој однос немам никаков проблем. И сум сигурна дека тој никогас нема да ми рече криво ми е што имаме дете, ама можда ќе пати во себе. А јас не сакам да му го направам тоа.

4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Можеби сте млади уште, ако имате деца ќе бидете како други луѓе можеби тој се плаши дека ке го запоставиш, кога раѓаш ти се мене телото можеби за тоа, некои мажи сакаат само згодни и убави жени :D разговарај со него

5. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Јас не би си губела време со таква другарка. Колку и да ја сакаш, на другарката треба и да и веруваш. Зошто би и кажувала твои тајни и мислења и чувства, ако не можеш да се потпреш на неа? Не вреди!

На bunny19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Фала на советот :) Јас не сакам да имам дете сега, прашањето е дали воопшто ќе имаме деца во иднина. Затоа што ако и за неколку години кога јас ќе сакам, тој нема да сака, јас сум го изгубила времето...
    А да, тој рече дека се плаши дека ќе го запоставам. Можда е малку себичен и сака да ме има само за себе... Можда со време ќе се смени, кој знае :)

7. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Иначе и јас имам проблем што раскинав со тој дечкото, веке 2 недели несакам да имам контакт сама ми е најубаво, и некој ме адне, некој ме фоловне на инста и јас фоловнам или лајкнам, тој почнува да ми се заканува ќе ги кажал моите тајни на сите само јас и тој што ги знаеме..

8. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Тоа не е ок. Никогаш не сум се нашла во таква ситуација ама не верувам дека би го направил тоа. Само сака да се заканува, И на крај краева, и ти знаеш работи за него. Па кажи му, ако ти нешто кажеш и јас ќе кажам за тебе (знам дека е глупаво вакво враќање, ама мислам дека е само куче што лае, па само да го заплашиш...)

9. bunny19

bunny19 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    171

Имав слична ситуација со бивши. Едноставно игнорирај го не му враќај и после некое време самиот ќе сфати дека е готово.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Па и Кристијан Греј не сакаше дете со Ана,па на крајот не едно туку две имаа.

11. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Да живеевме сите во филм убаво ќе беше ^^

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Приказнава твоја баш ко на филм. "Во иднина не знам дали ќе сака деца" - па кој знае,никој.

13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Eдноставно некои луѓе не сакаат деца и нема ништо погрешно во тоа, ни е себичен ни е малоумен .
    Мислам дека испаднал фер што решил да се прилагоди на тебе и твојата желба за во иднина, не гледам никаков проблем.
    Може така несакајќи деца, ќе биде најдобар татко на свет. Како што има многу што обожаваат деца, а паѓаат на тестот наречен родителство.

На Nausicaa, WildMk, poenta и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    А мора ли секој родител да биде? Од каде овие глупи наметнати правила.
    Многу повеќе поштуем личности кои заклучиле дека не се спремни за родители отколку незрели родители кои не знаат како со деца.

На Nausicaa, Mr. Right, poenta и 5 други им се допаѓа ова.
  15. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Фала ти, ми ја разубави вечерта. И јас баш на тоа се надевам. :sun:

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Никој не спомна дека мора сите да се родители. Проблемот е што кога едниот партнер сака, а другиот не. Дали да се остане во врска или не.

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    Не сум у тек со проблемот само последното мислење го прочитав дека е во ред да одлучиш дека не сакаш родител да бидеш и ако партнерот те почитува ќе ги прифати твоите одлуки.

18. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    За тоа си во право. :)

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.822
    Допаѓања:
    80.691
    @KeBideLi мислам дека немаш потреба за грижа. Велиш дека не планирате за брзо да имате дете, па нормално е човекот сега да не обрнува некое внимание на таа тема. Кога ќе дојде време за тоа, ќе се смени сигурно. :)

На KeBideLi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    I hope :inlove: Фала! :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.