Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. darida

darida Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    одамна ме немало на форумот но, како што се случи "проблемов" во мојава главата, така еве ме и мене тука.
    Се гледам со еден дечко скоро 9 месеци, и типот не сака да дефинира врска, ниту пак што точно осеќа за мене. Дефинира дека му се свиѓам, дека му значам, дека сака да се гледаме и дека му е убаво со мене. Не знам тотално како да се однесувам веќе. Пробав и да разговарам, и да се расправам и убедувам. На крај пак истото останува, а јас си ги кинам нервите. Прашањето ми е, што би направиле вие на мое место?
    Притоа, му ги знам пријателите, и тој моите. Излегуваме, вика дека се би правел со мене и правиме доста работи заедно.... Ги знам неговите.. И стварно не знам во што е проблемот.
    Некад си мислам, не е битно, заедно сме и се е океј, убаво ни е, додека во друг момент ми доаѓа да престанам со се и да не ме види веќе...

2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Не сака сериозна врска. Вака кога ќе сака да прекине со тебе полесно ќе му е, бидејќи немате дефинирано.
    Ако имаш чувства кон него, тебе само ќе ти е лошо и ќе се нервираш.
    После 9 месеци добро знаеш дали го сакаш некој или не, а ако го сакаш не гледам причина зошто да не си во врска со личноста.

На Martka и KeBideLi им се допаѓа ова.
  3. Kacikakacika

Kacikakacika Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Се чувствувам грозно... тој што го сакав и имам чувства за него раскина со мене без причина пола година врска помал е од мене... не се срамеше од мене ни ништо ама никаде не сакаше сами да одиме некаде или на одмор...и од коа раскина едно дете од друг град почна да ми пишува сака да се запознаеме сака да патува многу исто и јас... јас од октомври одам во друга држава и тој сака да дојде да шетаме заедно сака многу работи со мене и светот на дланка да ми го поклони. Овој 17 годишниоѕ ништо не работи, не сака да работи, не учи и се чека ба готово а овој 20 годишниот има сопствен бизнис мисле на иднината од поширока перспектива сака да шета нови места нови работи, а овој од границата на мк не сака да мрдне....

4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Каков совет бараш?
    Штом ти раскинал не сака да е со тебе. Мал е, не размислува сериозно, а мислам дека ти гледаш поинаку на врските и сакаш поголема стабилност и поврзаност со партнерот.
    Продолжи си напред, излегувај со другиот. Ако процениш дека си одговарате, продолжи со него ако не друг ќе се појави, уживај во животот.

На KeBideLi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Здраво девојки. Имам едно прашање кое ме мачи долго време. Колку сте слични со партнерот? Колку имате заеднички работи, особини, хоби?

Со дечко ми сум скоро 3 години... Имаме иста професија, наоѓаме филмови да гледаме заедно а имаме и музика која би ја слушале заедно. АМА, тој е скрос интроверт, најубаво се чувствува дома, јас обожавам да шетам, да излегувам со друштво и да поминувам време надвор. Не е многу ни по дружењето, не е релаксиран кога е надвор и едвај чека да си дојде дома и да се чувствува слободно.
    Многу често се нервирам, кога сакам да излезам со другарки во парови а тој не е насреќен за тоа. Секогаш е под стрес кога треба да се оди негде, и оди ради мене ама не ужива и така го упропастува и за мене искуството. За се` вика дека е работа за него, за јадење, одење кај роднини, одење во гужва и тн... А јас уживам во јадењето и можам 3453 саати да останам на маса. Тој сака шо побрзо да заврши, да исчисти и да седне на раат.

Ме сака премногу, и нема на светов човек кој мисли повеќе на својата девојка. 99% од времето мисли како мене да ме направи среќна и дури некогаш не можам да поверувам дека толку се залага да ме усреќи. Ама другите работи се посилни од него, иако се труди да ги прикрие.

Понекогаш си мислам дека за 10 години ќе си се смачиме еден на друг со толку различности. Зошто, јас сакам едно ама многу често правам нешто за да му угодам него. Тој исто така... Ама некогаш ќе ми се смачи. Не знам што да мислам веќе. Со никого не сум разговарала, ама многу ме мачи... Фала ви!

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    @KeBideLi Дали можеби преживува анксиозност, депресија кога е надвор?
    Ако е психички проблемот, најдобро на доктор.
    Ако не е, тогаш мора златна средина да најдете. За да се чувствувате подеднакво среќни и исполнети во врската.

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не мора да правите се' заедно. И ние со сопругот не сакаме се' скроз исто, па за различните интереси, си наоѓаме друго друштво. На пример, тој сака често да оди на кино, ја не :) Ја сакам да излегувам на кафиња во друштво, тој не.

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Не знам што преживува, знам дека во гужва не се чувствува релаксирано. Се го нервира. На потивко место е ок... Да, бараме златна средина сега за сега... можда ќе се опушти во иднина.. Фала!

Тоа е во ред, ама иде викенд јас сакам да излезам со него и да го искористам денот, тој порадо би седел дома, би читал или било што... Не можам секогаш да излегувам со другарки... Ама фала ти, ми олесна малку пошто околу мене паровите прават се заедно и јас се чувствувам како ние од марс да сме хаха ПОзз

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Инторвертен е. Мене така ми изгледа :)
    Ништо страшно... ќе си најдете заеднички јазик, како и до сега што сте наоѓале :hug:

На ELIDavor и KeBideLi им се допаѓа ова.
  10. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    860
    Допаѓања:
    2.651
    @KeBideLi исто како за себе да читам :)
    Јас и мм сме заедно скоро 3 години. На почетокот ми правеше ќеиф, идеше со мене скоро секаде, ама секогаш се чувстував како да го влечам на сила и секогаш сакаше први да си одиме дома. Јас сум сосема спротивен тип. Секогаш на свирка или искачање сум седела до крај, секогаш сум расположена за одење на кафе или шетање, идење на викенд со друштво на планина, правење скара, седенки итн., а со него понекогаш се чувствував како да имам мало дете кое ме влече за ногавица и ме прашува на секои 5мин - кога ќе си одиме?!
    Многу, многу ми сметаше и многу се нервирав кога ќе видам дека другите си се шетаат со мажевите
    ваму-таму, соберени во друштва, а ние голем дел од времето го минуваме дома...
    Правиме компромиси, повеќе јас него он. Кога навистина сакам да излезам, го правам тоа без него, ете се собираме другарки си одиме на кафе, си правиме "женски вечери", со свекрвата многу добро се
    сложувам - она ми е другар за шопинг, за на свадби, веридби и други прослави и често знам и сама да организирам некоја дружба.
    Со мм ете дома си гледаме филмчиња, многу често ми готви, па така заедно си вечераме, си одиме заедно на пазарење, од време на време сами си одиме на вечера или кафе и тоа е... Заеднички дружби едниствено за Нова Година, Први Мај, кога си доаѓаат моите и кумовците и секако ако има некоја ептен блиска семејна прослава...
    Ми требаше доста време, доста размислувања за едноставно да прифатам дека тој е таков и дека не можам да го променам. И работата му е таква што и да не беше интроверт, не му дозволува премногу слободно време. Како и да е, вака кога ќе погледнам оддалеку, не постои поубава ноќ од онаа кога ќе ми испржи компирчиња или ќе ми напраи сендвич и заедно си седиме и си се смееме на некој филм :inlove::inlove::inlove:

На ELIDavor, Martka, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Во право си. Никогаш не може да биде се` совршено. Можда не треба толку за тоа да се сеќирам. Секако со него никогаш не ми е досадно. Што и да правиме, уживам. Макар и цел ден дома гледање филмчиња. :) Фала ти за поракава, ме расположи. Се` најубаво! :*

На meggle му/ѝ се допаѓа ова.
  12. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    860
    Допаѓања:
    2.651
    Така е! И кај другите не е така совршено, постојат многу парови кои функционираат во друштво, а сами не можат ни 5 минути асален муабет да си напраат без кавга :) Преку разговор ќе си најдете компромис, и уживајте си во љубовта :inlove::inlove::inlove:

На KeBideLi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Здраво.Јас сум девојка која воопшто нема самодоверба.А најчесто кога малку ќе ја добијам ја губам лесно.Еве на пример вчера...Инстаграмот ми е приватен инаку и еден дечко ми беше пратил понуда да ме следи,јас го отворив го видов многу го следеа но тој следеше малку,и исто така ја беше заследил една моја другарка,јас го прифатив го заследив и одеднаш гледам дека ме отследил,отидов да проверам дали сеуште ја следи другарка ми видов дека ја следи...Исто порано така еден ме беше заследил и ја не го бев заследила па ме отследи...И се чувствувам како најгрозното суштество на планетата и мислам дека никој мене не може да ме сака и дека ќе останам сама до крајот на животот.

На ELIDavor му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Е како да не.. ме заследил-ме одследил некој на инстаграм, некој кој ни го знам- ни го познавам, и тоа да ми е репер дека/дали ќе останам сама до крајот на животот??

Не биди будалче. Луѓето кликаат на интернет... не мислат многу. Само си гледаме сликички на сајтови што се на интернет... заради сликичките, а не поради некои длабоки мотиви и побуди.

Уживај!

На Martka, Milobebence, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Ти благодарам, се надевам е така :)

На Milobebence и WildMk им се допаѓа ова.
  16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    А зошто очекуваш некој непознат да те сака? И ти избриши го, очигледно само сака поголем број на следбеници.
    Јас тие луѓе што не ги знам не ги прифаќам за пријател и што треба тие да прават?
    Не ја сфаќам поентата за толкаво разочарување поради некој што те одследил од инстаграм и споредбата со тоа дека никој нема да те сака.
    Ти очекуваш секој кој ќе те заследи да те сака?

На Cinderfakinrella, Milobebence, SwanMay и 4 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Нема што да се 'надеваш'. Така е! :hug:

Не очекувам, ама сакам да ме сакаат сите! Ако можи :D

п.с. немам инстаграм

Последна измена: 13 август 2018
    На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sindell

Sindell Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2018
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    875
    Мислам дека не вреди да се мачиш себеси со вакви мисли заради социјална мрежа која одамна корисниците што плачат за внимание ја користат финтата заследи-одследи за да добијат поголем број на следбеници.
    Кај и да е и другарка ти ќе ја одследи, само не и дошол редот.:D
    И нема потреба да се чуствуваш како најгрозното суштество на планетава поради ваква работа.
    Сите сме убави на свој начин. Главата горе и не се оптеретувај со небитни работи.

На Milobebence, SwanMay, Frosi333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Не можи :P
    Секогаш ќе е така и добро е да го прифатиме тоа, без комплекси и ниска самодоверба како кај девојката погоре, особено за работи со мало значење како социјалните мрежи.

На Milobebence и WildMk им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    22.065
    Како да не, тој само сакал повеќе следачи. Не се секирај, и само поработи на себе си, односно ако ти не се сакаш, како може да сакаш други? Или да очекуваш да те почитуваат повеќе од ти самата себе?

Малце ладно го кажав ова, ама битно е да ја сфатиш поентата.

На Milobebence, Frosi333, IM.TMKQ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.