Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Ви благодарам за советите,ќе се потрудам да не се замарам толку за ситници :)

На Milobebence и WildMk им се допаѓа ова.
  2. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Јaс мислaм декa имa aнксиoзнoст и депресијa.Гледaј дa гo рaзбереш кaжи му aкo имa тaкoв прoблем декa ќе му пoмoгмеш дa гo нaдмине.Oд тoa штo си пишaлa гледaм декa му знaчиш и немa пoтребa дa му рaскинеш. Зoштo кoгa некoј е вo депресијa не сaкa гужвa и дa излегувa aмa ете тoј се труди и излегувa нaпнaт зaтoa штo те сaкa. Ќе му требa време и мoжеби пaк ќе му дoјде преку глaвa oд се aмa биди сo негo биди му пoдршкa и се ќе се среди.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Полекате со тие дијагнозите...
    Може е само интровертен човекот...

На KeBideLi, Sindell и lunchy им се допаѓа ова.
  4. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Hhh i toa sto vikas mozno e da e taka :D

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Како би му кажале на вашиот дечко дека сте биле во долга врска со негов познаник со кој всушност се запознале скоро ... не сакав да му кажам бидејќи сметав дека не е потребно да знае за моето минато ниту пак јас за неговото но во оваа ситуација тоа е неизбежно.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Директно.

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Natka22

Natka22 Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo zenski,nova sum na forumot I imam eden problem.Vo vrska bev so edno momce 2 I pol godini prva ljubov,ama pocnaja tuka kavgite neiskusni dvajcata od zaviduvanje deka mladi I ubavi se setavme po grad pocnaja mn luge da ni se mesaat jas zaminav da ucam fak vo drug grad I razbrav neubaj muabeti za nego posol so Edna druga,treta I po tie muabeti se razdelivme jas si fativ drug decko mnogu e dobar rakata vo organ ja stava za mene. I po tri godini toj uste nema devojka tuku si odi so nekoi devojki ama po kratko vreme kako so imam muabeti slusano.Problemot e koga ke sednam na kafe so deckoto ili so drugarkite pogledite ni se sretnuvaat so bivsiot I mi se pojavuva toa cuvstvo sprema nego ubavo ili neubavo nz kako da go narecam a imam decko me maci toa nesto vo posledno vreme neznam so da pram dali da se vratam vo minatoto I da GI otvoram kartite odnovo ili da odam napred neznam so da pram Sovet nekoj ako mozi

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Зависи во кој орган ја става раката :)
    Некаде е убаво - некаде не баш.

Сега озбилно. Ако не го сакаш сегашниот, не се мачи. Раскини му да не се чудиш после како си заглавила со некој што не го сакаш. За бившиот... Ти си знаеш дали заслужил да му се вратиш. Да не излезеш само повредена после.

На smooch, lovestoneddd, MynameisHelen и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Natka22

Natka22 Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ogan mislev inace e dobar mnogu I se e super so nego samo mene nesto minatoto me maci

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Што точно те мачи?
    Чувствуваш дека имате 'недоречени работи'? Имаш сеуште чувства за него?
    Што?

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Дај си една кратка пауза и оддалечи се и од двајцата. На дечкото ќе кажеш дека сакаш малку да се оддалечиш и после сама со ладна глава ќе процениш што е она вистинското што те тера со срце да одиш на кај едниот или на кај другиот всушност кој е оној што ти недостасува и те прави среќна ме сваќаш?
    Вака само ја буташ прашината под тепих и ситуацијава на крај би можела да е лоша па да излезете сите повредени излажани итн
    Вака дај си пауза недела две седни сама размисли кој кон те води срцето и пресечи со еден од нив или и со двајцава.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Барам мислење за другарка, мислите дека е голема разлика 10 год за врска? Другарка има 23 , а тој 33, сте биле во врска со некој постар? Она мисли дека ќе ја запроси што поскоро пошто сепак годините му се, а таа има уште две год, да заврши факултет, поздрав до сите

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Тој може да ја запроси, таа може да рече: Не сега.

На Alisa22, Tea678, IM.TMKQ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Natka22

Natka22 Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1

Pa stom koga ke go vidam nego mi se vrakaat slikite so nego sigurno imam cuvstva ama neznam dali vredi nesto da prevzemam posto ne e fer sprema deckoto so go imam,teska situacija nz so da pram

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Искрено да. Мислам дека е голема разлика баш од причината која ја наведи. Него му е времето и ќе ја притиска за брак, а таа сеуште не е спремна. Секако дека можи да го одбие, ама до кога ? Ако продолжи со него се знае дека нема да ја чека којзнае колку години. И незнам зошто факултетот ви е мерило. Ако дипломираш не значи дека автоматски треба да си спремна за брак. Можеби другарка ти сака до 30 години да шета, да патува, да вложува во кариера итн. Со него ќе има поставена граница, каде ќе ја почека две години и тоа е тоа.
    Не велам дека тоа е во ред и правилно, ама најчесто тоа се случувало со ваквите врски кои јас ги познавам.

На Milobebence и Tea678 им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Мораш сама да си расчистиш, за кого имаш чувства, за кого не, па да одлучиш која врска ќе ја 'тераш'.
    Никој освен ти, не може да ти одговори на ова прашање...

17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    22.067

Ти си го познаваш дечкото и најдобро ќе процениш кога и како да му кажиш и ДАЛИ да му кажиш сега. Пошто што се однесува до мене... јас кога и да остварувам било каков однос односно сериозна врска со девојка ме интересира дали има нешто недоречено, недозавршено и да ми каже на почеток што и како, па би поразговарале и за бивши девојки, и секако би сакал да знаам за незе.

Доколку сте разговарале, а не си му кажала за овој, тогаш би имал барем 10тина прашања, а доколку не.. со среќа.

18. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Јас и дечко ми сме разлика 10 години. Се запознавме кога јас имав 23 тој 33, сега јас сум 27, тој 37. Кој па вели дека мора тој да се жени за 2 години? За тоа се разговара и готово. Ако е сериозна врска, не мора да се молчи на темата. Ние сеуште не сме се венчале, пошто не ни се брза. Не значи и дека не може да се само дечко и девојка до 30 години...
    Се` зависи од тоа како таа се чувствува. А ако мисли дека треба да му раскине на дечко кој го сака, само ради годините, тогаш можеби и не е толку заљубена.
    Годините не значат ништо!

На SwanMay и WildMk им се допаѓа ова.
  19. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    И јас сепак мислам дека е само интроверт, затоа што тој цел живот е таков. И баш затоа што тоа не може да се смени, се мислам дали јас можам да опстојам со интроверт цел мој живот :^)

На lunchy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Акo си се слoжувaaт гoдините не се вaжни. Oсвен тoa aкo тoј сaкa тaa дa му стaне жене ќе рaзгoвaрaaт и ќе се дoгoвoрaт oдкaкo тaa ќе зaврши фaкултет дa се земaт :D

На WildMk, Tea678 и KeBideLi им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.