Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Feel1

Feel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    да да така е, на него тоа му беа само рачки зошто не знаеше како да ми речит влице не сакам појке да излегуваме.... ТИКВАР!! Мн сум нервозна...сакам да му вратам, сакам да му е мака секогаш кога ке ме видит...сакам да ме молит.... Кажете нешто.. како да напрам да му е мака ?

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Абе откажи се од таа идеја. И да направиш нешто, може на дечкото нема ни да му биде гајле. Продолжи си понатаму, не мисли на него и за брзо ќе ти помине ;)

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    се согласувам..остав штои да направиш ке си направис за себе,него нисто нема да му биде....заборавиго и прависи она сто сакас...поз

4. The-Dreamer

The-Dreamer Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5
    Decki, mi treba sovet za mojov problem.....
    Imav decko (da go nareceme X Man) so koj odevme mnogu kratko vreme, megjutoa rabotava traese od mnogu poodamna, samo stalno nesto ne sprecuvase da bideme zaedno. U glavno, najgolemiot problem bea moite doma, koi go mrazea doticniot, demek bil "fraerce koe saka da me iskoristi". Dopolnitelno vlijaese faktot sto mesec - dva otkako se fatifme, toja morase da zamine 2 godini vo stranstvo. Toj ima dvaesettina godini, ja sum 2-3 godini pomala od nego.
    Dodeka bevme zaedno, moravme da se krieme zaradi moite + zaradi toa so site me znaat u grad i odma nekoj bi mozel da im kaze. Pred da zamine, resivme da raskineme, togas izgledase deka toa e najdobro resenie. Krienjeto (24/7 prepravanje pred majka mi, pazenje na mob., krienje emocii) i raskinuvanjeto dosta los efekt imaa vrz mene - seriozno se razbolev od smrtonosna bolest i ne mrdnav od doma 4 meseci, do nova godina. Mnogu mi bese tesko i mi nedostigase X Man, no ne znam zosto i od koja pricina, nego ne go interesirase mesec i pol kako sum otkako zamina :(( Iako jas bev bolnata, mu pisav poraka, kako e i kako se snasol, na koja mi odgovori po prethodno navedeniov period. Mnogu mu se nalutiv i rekov deka nema da mu prostam. Go vidov 20 dena pred New Year i ne znaev kako da izreagiram - toj pak ne me prasa kako sum, tuku me pokani da dojdam na zabavata koja ja organiziral, iako znaese deka ne mi e dopusten izlez do 31.'11!!!!!! Povtorno me iznervira i si zaminav, no toa ni oddaleku ne znaci deka ne go sakav....naprotiv....mi falese se povekje i poveкје!
    U megjuvreme mi se pustaa nekolku tipci (za del toj znaese, za del ne). Dvajca probaa da me zalapaat ama uspesno gi izbegnav. I pokraj toa so X man raskinati bevme vekje 3-4 meseci, nemozev, ednostavno izgledase deka si stavam noz u srce sama na sebe.
    Edna nedela po Nova godina, ispadna da se sretnam so nego. Tie denovi slucajno go proveriv negoviot FB I primetiv deka ima cuden odnos so nekoja tipka, no nemase nisto posebno somnitelno, ma da u mene nekoja uste pogolema taga pocna poleka…
    Da se navratam na prethodnto, se vidovme. Pomina nekoe vreme I toj me povika da odime na dance floor I se sluci, po tolku vreme pak…..Povtorno konfuzija na cuvstva, ljubovta mi pukase od site zili, a od druga strana I bes zaradi negoviot dotogasen odnos. Mu rekov deka mi ide da go tresnam, I u istiot moment me trgna na strana I mi rece: Ej, nemoze vaka, imam zenska….
    Ko da mi se srusi cel svet….prekinav da disam, ne ja ni slusav muzikata koja bese preglasna, gi gledav site nekako usporeno I mi se vrati filmot, odednas se sklopija kockickite. Ko da ne bese dovolno loso, idel so “novata” od Nova Godina, tokmu koga trebase da se vratam vo normala…..
    Pominaa 4 meseci od togas I eve uste, I pokraj se nemozam da go zaboravam………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..It’s killin’ me inside…………………………………..Polsko cvekje e rabotava…………………………
    [mod-kirilica:1owe7vm3][/mod-kirilica:1owe7vm3]

5. chipmunk

chipmunk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Во друга тема имав пишано за едно момче што ми се свиѓаше..е сега случајно се запознавме и дечково почна да покажува интереси за мене , да ми пишува на фејсбук...една ден ме покани кај него дома да сме си седеле заедно со уште некои ама ја не прифатив пошто не ни го знам убаво детево.. му викав да испаднеме надвор некаде не сакаше океј !. Следнава ден пак ме покани да испаднеме ама имав работа и сварно неможев да ископам време да се видиме .. нашколо два реда не ми прај муабет иако цело време ме гледа..и денеска му пишав ама некако како едвајд а враќаше ..некако многу ладно се однесуваше..да настојувам ли ? што да правам??

6. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Тој нема време,едноставно никогас нема време
    zнам дека ме сака И дека се би напраил за мене но секој ден е на работа дури И за викенди,навеЧер во работна недела е на тренинг сто значи се глеаме само за викенди.Тој не е на факултет И воопсто не толерира тоа сто сум на предаванја
    Напраивме сериозен муабет во кој сто му дадов на знаење дека факултетот не смее да ми го Чепка И мислам дека со тоа расЧистивме,знам дека вие не мозете нисто да смените но ми треба консултација бидејки незнам дали ке мозам вака ;(

Се извинувам за греските писувам од телефон

7. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Секогаш кога ќе си помислеш дека не можеш повеќе, размисли на сите убави моменти, и потсети се зошто си со него. :)
    Works everytime. ;)

8. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Прво да ти кажам дека убаво си постапила што не си пошла дома кај него. Некако не ги сваќам момчињава денешни.. на фб ти пишуваат „ејј душооо неможа без тебе те сакаааа :* ;**„ и слични ствари
    а во живо ни „ Здраво „ не велат |(. Јас мислам да не насојуваш дека ако навистина те сака, на други начини ќе ти се приближува и ќе ти збори барем само „ЗДРАВО„. Мислам дека ова го свати како добронамерен совет! Поздрав и се најубаво :)

На chipmunk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. E.Cassells

E.Cassells Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Оф, прилично е долга приказнава, ама ќе пробам да ја скратам. Ако имате време, ве молам за совет. :)

Учиме во исто школо и од почетокот на оваа учебна година почнавме да се 'приметуваме', иако се гледавме и претходната година, ама ете... Уште во октомври, чинам дека беше, не запозна конечно една другарка. Малку се збунив тогаш(прв пат вака, сум била порано со машки, но овој некако ми е посебен :$ ) и си бев како потресена, не знам ни дали името сум го кажала ко што треба :D После тоа, истиот ден, по завршување со часови, ми кажал здраво, само јас не сум го слушнала :fubar: (ми кажаа после друагрките што беа до мене). Неколку дена поминаа, и собрав храброст некако, и јас му кажав здраво, но сега тој не врати. (не знам дали не ме слушнал или што било работата...)
    Од тогаш, до денес се' остана само на тие приметни, ама многу приметни погледи ( значи иде типот по патека и одеднаш се врти, ме гледа и се смешка), зафркавања од страна на неговите другари, секогаш кога ке поминам, нешто ми се смешкаат, го зезаат него. Знам дека ви звучи можеби по малку и излитено, но стварно е така, не би го пишувала да не е, и да не ми се свиѓа толку дечкото. :P :!:
    Деновиве, пак се обидувам, демек јас нешто пак да превземам, ама кога ќе го видам... :x
    Инаку тој има фб, а јас немам. А, и да,за малку ќе заборавев. Другарката што не запозна тврди дека типот е многу срамежлив(4-та средно), иако воопшто не делува така на прв поглед, делува многу самоуверено, или барем таков е само со неговите другари...
    Ставрно не знам што да правам...некако ко да немам храброст, не знам :sweat: :doh:

10. FreakyGirl

FreakyGirl Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    Со дечко ми сме заедно година и неколку месеци, стварно го сакам ...Љубоморен е на пр ако правам со др машки муабет и знае каде е границата.. има едно девојче што се вика права курва, му имам кажано дела многу ми смета и неколку пати ми има речено демек и се скараф и стално испадвит другиот ден повторно со неа муабет да прави.Вчера пак му реков дека ми сметат и ми рече последен пат е ова да ми се укажит шанса да најдам причина и ќе и се скарам а знам и дека овај пак ќе биде како порано.А не знам ни зошто бара причина по мое ако веќе му е гајле како ми е мене досега ќе и се имаше скарано... Може совет не знам ни како да постапан ни што да мислам.Ми треба и туѓо мислење.. Благодарам однапред :)

11. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    E.Cassells ме потсеќаш на мојот случај, на времето :D
    Па ако веќе толку ти се допаѓа момчето распрашај се да дознаеш прво каков е што е, да не е некој неранимајко, женскар или што и да е. :D
    Можеш да и речеш на другаркати ако таа има фејсбук да му пише некој убав збор за тебе, да му даде знаци дека го свиѓаш. Излезни со другарките во кафичот каде тој излегува, зближете се вие со неговото друштво и полека полека ке се оправат работите

FreakyGirl ти немој толку да се замараш со непотребни работи. Ако имаш доверба во дечкоти ако сака и со Станија нека збори ти нема зошто да се секираш, е сега веќе ако немаш доверба во него тоа е друга работа.

12. E.Cassells

E.Cassells Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Знам каков е дечкото, се имам распрашано :rofl: Таа некако не се замара со тоа, а и сакам да прекинам со нејзе за таа тема, зашо осеќам дека премногу ја замарам за тоа. Ееееј..многу време помина, требаше веќе у врска да бидам :D Ц ц...
    Поентата ми беше, дали овој пат да соберам храброст и да го направам првиот чекор, да го тргнам на страна за да се разбереме или? :lol: не можам веќе стварно, арно и до толку што издржав... :P

13. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Што можев да сфатам не станува збор за ситници. Ти само му имаш кажано дека ти смета и тој си си тера по старо. Дечко ти сфатил дека нема да му се налутиш па ќе си тера ќефови. А тебе ти е страв дека ќе раскинете, не сакаш да го изгубиш па му дозволуваш да си прави што сака? Ќе си поработиш малку на самопочитта и нема тука трте-мрте, не ти се допаѓа девојката, се сомневаш во неа, тој го прекинува контактот ако не му е толку важна. Налути се малку повеќе па види како тој ќе реагира, можда ќе испадне исто му се фаќа што сте заедно.

14. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    неколку недели се гледам со еден дечко кој ми се свига.. значи од сам почеток рече дека несакал врска , несакал да е напета ситуацијата и јас тоа го прифатив . ми рече дека летово ке оди во америка 4 месеци . јас знам дека заради тоа несака да се врзува , ке иде во америка нема да ме види долго време , све тоа го разбирам . но додека да иде сакам да го користам времето што повеке со него , да се запознаеме подобро , а кога ке се врати ке видиме кај сме и што сме .
    ко за несрека деновиве све поретко се гледаме а сакам да сум во негова близина бидејки ми фали но тој тоа не го сфака . несакам да го вознемирувам одма се лути за глупости и незнам дали да му речам за ова - повеке да се глеаме..
    хелп ? :angel:

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не, не му го спомнувај тоа. Да сакал да се гледате почесто ќе ти го предложел тоа тој, но ти рекол дека несака напнати ситуации и врски. Послено ќе биде и за тебе да не се врзуваш толку со него, сепак ќе оди на 4 месеци далеку каде што најверојатно и нема да се слушате, а кога ќе се врати се ќе биде сосема заборавено од негова страна верувај. Штом од сам старт ти кажал дека несака сериозни работи значи го мисли тоа, прифати го тоа, барем е искрен дечково. Ако сакаш да му служиш за пополнување време додека да си отиде во Америка go for it, само се приметува дека дечкото те интересира повеќе, подобро тргни се да не останеш повредена :worried:

На verica94 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    на почеток се глеавме сеа некако слабо.. само се нервирам господе -.-

17. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.784
    Допаѓања:
    6.617
    и мене ми се случи истото.зар вреди да мислиш на некој кој не те сака.зар не е подобро да најдеш некој кој навистина те заслужува,те сака и што е најважно нема да те повредува.обиди се да бидеш среќна а тоа навистина го заслужуваш.навистина не сум баш најсоодветна личност да ти дадам совет бидејќи и јас не можам да заборавам што ми се случило но се надевам ти ке успееш.

вака девојки јас сум нова и мене ми е потребна ваша помош.запознав момче сто навистина ми се допадна.излеговме неколку пати и мислев типот има сериозна намера со мене. но една вечер ме повика да разговараме.ми рече да не очекувам ништо од него.тој не бил за врска не се заљубувал и дека планира да замине во америка.сето тоа тешко ми падна.но по еден месец пак се видовме и завршив кај него во станот.што да правам чувства, не можев да ги контролирам.ја знаев целата вистина и пак паднав на него.знам дека повеќе нема да го видам бидејќи тој од америка ќе пристигне за четири месеци а ја од септември ќе студирам во москва.сето тоа ме боли не мозам да го заборавам.ве молам за совет

18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    А да не е истиот тип :?: видел дека таа финта му е добра, па се пушта на сите :lol:
    ајде бре дигнете глава, ви се допаѓа тоа што е таков каков што е, да е поинаков нема ни да го мислите сега. Сте си имале авантура, ви било добро, тој сигурно е од онаа класа на мажи што сакаат само секс, но тоа го прават исклучиво џентлементски (има такви). Кога си со него, знае да се однесува убаво, да направи да се осеќаш незаборавно и заљубено, таква им е тактиката (познавам еден ваков, во очи се си кажува, на шармантен начин, искрен е, ама со постапките што ги прави, знаеш дека ќе си поминеш убаво :) и тој е во Америка, пусти американки, што ги чека :D ) .
    Плус искуство во животот, како што тој го сфаќа вашиот однос, така треба и вие, уште поубаво ќе ви биде. Кога ќе замине ќе ви биде подобро, зашто ќе сфатите дека вие тој човек всушност не го познавате, а она што сте го сакале биле убавите моменти што ви ги дал...а сега ќе ги нема, зашто и него ќе го нема. Такви сме ние женските, ќе се фатиме за невозможното, си мислиме имаме сила да ги смениме :)

19. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    ја сум немала со овоој сеуште...

20. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.784
    Допаѓања:
    6.617
    се согласувам.постојат и такви типови таканаречени ангелчиња,мислиме дека се најдобри,совршени а тие само си го тераат кеифот си прават како ним и одговара и потоа си заминуваат.барем јас мислам дека погрешив бидејќи мислев дека ме сака но тој сакал само добар провод.слушнав од другарките дека додека бил со мене излегувал и со многу други девојки.но што е тука е.во таа авантура да не ги вмешав чувствата ќе си поминев прекрасно.сега тој на една страна на на светот јас на друга.на крај тој задоволен,се стекнал со уште едно искуство а јас останав повредена.не знам колку глупсти направив да го вратам но мене ми поминало времето,тој си нашол друга забава.сепак се случува да налетаме на погрешен но треба да учиме од сопствените грешки.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.