Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Kacikakacika

Kacikakacika Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Мое мислење е дека тоа е маче, а не дете. На мачето му е доволно и еден да се гриже за него. Искрено не знам, вујко ми и имаше подарени малечко куче на девојка му со која раскина после пола година. По пат на разговор тој го зема кучето од кај неа бидејќи таа живееше во стан. Од тогаш таа го нема побарано кучето за да го виде. Дали се работи за маче што тој го имал па и го подарил или дирекно и го подарил? Бидејќи доколку тој го чувал можеби е приврзан за мачето на некој начин.

2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.196
    Само Анима мунди тука може да помогне. Нека одредат старател на мачето, и тоа да си знае на шо е. Не еден ден со едниот еден ден со другиот, сигурно и нему му е хаос во главата. Па уште и ти тука како маќеа, греота...

На Unique__ и carangigia им се допаѓа ова.
  3. Lady Butterfly

Lady Butterfly Нов член

Се зачлени на:
    2 септември 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Rabotata e sto toj zivee nadvor a taa bila mk i maceto e doneseno i togas bile zaedno i taa epten go zasakal.Toj se kolne deka nema nikogas kontakt so nea i deka samo majka mu.Inaku i taa e vo vrska 2 godini so drug i zamislete taa i drugiot stavaat sliki na fb with my cat.Toj mi veli kako mozi na nejziniot decko da ne mu e gajle a tebe da ti e.I denes mi rece toj e moeto dete i ne prifakam raspravii okolu nego :( negovite me sakaat kako nivno dete ama me poluduva faktor deka nejzinite se prisutni bilo kako vo nasite zivoti

Is
    iskreno mnogu go sakam amampo ova prasanje razmisluvam da se spakuvam i vratam.doma.Se pravi za mene i znam deka e iskreno planirame i dete ama ova e premnogu za.movie zivxi.Inaku sum mn posesivna po priroda i zatoa baram nislenje dali e i ova proizvod na mojata ljubomora ili sum vo pravo

Последна измена од модератор: 4 септември 2018
  4. Kacikakacika

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Ти си многу љубоморна. Многу значи многу. Што тој нема контакт со неа, таа си има живот и дечко. И штом живеете заедно па и во странство што повеќе сакаш да направи тој за тебе? Викаш и дете планирате а ваму за мачка да си ги собериш стварите и да си одиш. Не те осудувам но прво размисли. Ако го сакаш, и ако те сака тогаш нема причина за една мачка. Можеби мајка и и мајка му се познанички од предтоа но мислам претеруваш малку.

5. Lady Butterfly

Lady Butterfly Нов член

Се зачлени на:
    2 септември 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Znam deka sum.
    Jas veke go rekov toa i toj eve 2 dena ne mi zboruva spie vdnevna i red dr raboTI.Jas poznavajki go znam deka kolku poveke mu se umilkuvam toj nema da popusta.Neznam kako da postapam :(

6. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    @Lady Butterfly
    Epa i jas sum kako tebe ljubomorna...iskreno jas taka malku otkacena sam pa mozam i da go dadam maceto nekade ili odnesam daleku i ako me prasa kade e ke kazam neznam..

7. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Пред некое време запознав еден дечко ми се допадна на прв поглед и почнав постојано да мислам на него,почнав да му се пуштам и тој исто,првите денови од кога се запознавме имаше девојка,после неколку дена раскина со девојката и се беше супер помеѓу нас почнавме да се зближуваме,но наеднаш пак се смири со девојката и сега е на дистанца од мене.Што мислите дека треба да направам бидејќи многу ми се допадна постојано го мислам,и сигурна сум дека и он чуствува нешто го забележав по погледот.Дали треба да се откажам бидејќи има врска од 4месеци,или ??
    Стварно сум збунета било каков совет добро ќе ми дојде:(

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    59.500
    Има девојка, совет одалечи се и не мисли на него зафатен е. Не си го троши залудно времето.

На Alisa22, Принцезичка1 и bebaa им се допаѓа ова.
  9. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Ме мрзи многу да пишувам во моментов, па накратко ќе ги набројам проблемите што ги имам.. Ако треба нешто, прашајте.

Имам 21 година, тој 22, во врска сме 6 месеци, моја прва сериозна да речам, он пред тоа имал една 10 месечна врска. За кратко време многу се зближивме и станавме многу приврзани.

Добар, предобар дечко што многу ми има помогнато за доста работи, дали било за совет или нешто од финансиска природа. Но, од друга страна доста нервозен, тврдоглав карактер, се нервира и избувнува буквално за глупости.

Проблем ми е претераната комуникација на тел и социјални мрежи, честото гледање.. на почетокот уживав во тоа, но во последно време почна да ми ствара притисок. На каков начин да му го соопштам ова, без да се налути/навреди, зошто колку и да тврди дека не е така, знам дека е.

Ме нервира и неговата нервоза, тврдоглавост, при несогласување на ставови ќе откачи нешто што не треба, некогаш стварно не комуницира ко секој нормален човек, ко да преувеличува, прави од ништо нешто и компликации за џабе.

Сексот не ми е по мерак баш, еден период беше супер, ама сега не знам дали заради некои проблеми во врската сме оладени па и тој дел е лош.. Ама некако не е иницијативен, скоро секогаш јас преземам иницијатива, јас правам се, дури и оралниот е сведен на минимум, а јас сум доста сексуална личност и сакам погруб и поинтензивен секс. Овој е.. онака, преобичен, ванила секс. Му кажав и за ова, на што тој се изјасни дека не се замарал многу со секс, и дека дали од сите проблеми што ги имаме сексот ми бил мене најважен, а не е точно.. пред тоа разговаравме за се друго.
    Но, ајде, барем на ова поле гледам дека почна малку да се труди откако му го кажав ова.

Има и уште работи, може да допишувам.. но, еве овие нека се како поглавните.

10. Flower.D

Flower.D Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    120
    Сите тие проблеми го покриваат тоа што ти помогнал. Тоа со честата комуникација ќе ја доведе до притисок и забрани со сигурност знам од искуство затоа доколку одлучиш да продолжиш со него пробај да се дистанцираш малце. Некој како него со такво однесување само тоне и цел живот ќе го има тоа никогаш нема да се смени. Во врска пред се треба да се има разбирање секако дека има проблеми, и како ќе ги решавате кога тој е избувлив? Секој пат со такво однесување? Не ќе можеш да го трпиш тоа спаси се додека не е доцна. Јас се спасив од таков после 2 годишна врска и сега ми е супер во врска со разбирлив човек. Ќе ја воочиш разликата.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    @Flower.D Ти благодарам за мислењето. Инаку, не не, никогаш ништо ми нема забрането, тоа нема ни да се случи, не е во тој смисол да сака да ме контролира, но ете изгледа мисли дека така треба да се одвива врската... со целодневна комуникација. Денес сме студенти, но што кога утре ќе се вработиме, цел ден ли ќе си штракаме? Не оди тоа така...
    И јас на страна што се бунам сега, веќе толку се имам навикнато на тоа, што мислам дека стварно да намалиме контакт и гледање наеднаш, ќе се осетам изгубено.

А за тоа што се грижи за мене и што ми има толку помогнато, навистина никој друг го нема направено тоа.

На Flower.D му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Flower.D

Flower.D Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    120
    Те разбирам но сакам да ти кажам кога ќе се навикне тој на таква комуникација со тебе по цел ден и ноќ ќе почне да забранува и да те контролира. Сега не мислиш дека тоа ќе биде така но нивната цел е да те изолира од сите и само со него да разговараш да пишуваш итн во секој дел од времето. Тоа што ти помогнал не значи дека треба да го трпиш таков. Веќе ти кажав сите проблеми го покриваат доброто што го направил. Да сум во таква ситуација би раскинала. Секако најпрво пробајте да го решите ова а ако не сака да се промени бар спрема тебе не се многу 6 месеци.

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.825
    Допаѓања:
    80.743
    Не расипувај туѓа среќа. :) Оддалечи се и не се надевај на него.

На bebaa и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  14. Kacikakacika

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Не сакам да ме сфатиш лошо или да ме мразиш но и јас бев во иста ваква веска како тебе и таа заврши. Тој прекина, затоа пто тој сакаше слобода а мене да ме конанда. На почетокот беше се убаво но многу се зближивме по цел ден заедно што е и премногу. И после 4тиот месец се стана монотоно, се гледавме рутински а не од што сакавме и секс имавме ајде колку да се рече од навика. Запрашај се дали го сакаш навистина или со него си само за са не си сама и бидејќи си приврзана. Дали со него имаш секс од што сакаш или од што ви е навика. Дали навистина кога ќе се видете имаш желба за тоа или ви е секојдневна рутина.

15. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Мислам дека врската ви е монотона, оладена си и ти треба поголема слобода. Мислам дека чувствуваш голем притисок поради толку честата комуникација и осеќаш како да те гуши. Од самото тоа произлегува незадоволството во врската и сите останати проблеми кои влечат од тоа.
    Свесна си дека имаш добар човек покрај себе, и поради тоа не сакаш туку-така да се откажиш од врската, иако имате проблеми, ама исто така има доста работи кои кај него ти сметаат.
    За почеток мислам дека најдобро е да бидеш искрена и да му кажеш како се чувствуваш, со цел да намалите претерана комуникација и гледање и да оставите малку да си недостигате, а со тоа ќе ви се подобри и односот.

Во врска со сексот, не сте долго време заедно па да ви е смачено, баш напротив првите месеци треба да ви е најдобро и најинтересно. Мислам дека вистинскиот проблем лежи во тоа што, тој не го сфаќа ова како проблем и не те сфаќа сериозно за да промени нешто. Вие сеуште можеби не се познавате доволно и треба да си споделувате на кој што му се допаѓа, а тој не изгледа како да сака да се потруди. Ако тој не се замара премногу со секс, не значи дека и ти си иста, и дека не ти е битно.

Во глобала треба да разговарате за се што ви смета еден кај друг, со цел да се подобрите и да си ја направите врската поубава. Искреноста најмногу се цени, така да, колку лошо и да звучи, подобро е да си искрена, отколку да бидеш незадоволна и да стигнеш до степен да се откажиш и раскиниш.

На blueeparadise, Flower.D и Luminary им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.425
    Допаѓања:
    22.090
    Штом и се вратил на девојката, не биди сигурна дека нешто чувствува кон тебе.

На Flower.D и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  17. a.5991

a.5991 Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ми треба размислување , бевме во врска некој период , па раскинавме.Откако раскинавме ,постојано се случува да се караме преку пораки, и откако ја решив да си продолжам со животот , да си искачам со пријатели по журки ,да запознавам нови луѓе ,тука се појави тој како сум смеела јас така да праам ,не ми личело ,а при тоа него го гледале со девојки.

18. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    Ако сте раскинале и не сте повеќе заедно, тогаш не му должиш никакво објаснување. Не си ничија своина и треба да си продолжиш со животот. Опкружи се со луѓе кои ќе ти даваат поддршка и ќе те орасположуваат во овој период кога ти е тешко по разделбата со дечкото.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. a.5991

a.5991 Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Не ми е јасен фактот зошто го навреди тоа дека и ја можам да имам некој друг , а да не е тој ,а притоа јасно ми кажа дека не му значам ништо .

20. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    Егото го јаде. Ако можеш воопшто не контактирај со него. Штом ти потенцирал дека не му значиш, тогаш оддалечи се. Ќе си зачуваш многу нерви и нема да може повеќе да те повредуваат таквите коментари.

На a.5991 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.