Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Kacikakacika

Kacikakacika Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Девојќи ми треба совет што и не е баш поврзан со љубовта но би сакала ваше мислење. Пишав за детето што жувее блиску до мојот град т.е 5км, дека ќе уче во Љубљана и дека почнав да го свиѓам, но се откажав од тоа сето дигнав раце. Требаше да ми е цимер. Најдов други цимери едно девојче и две машки, но се од град во мк 130 км од мојот оддалечен. Не е проблем тоа, туку што кога кажав дома ми кажаа дека повеќе би сакале да сум со тој што живее блиску до мене бидејќи ги знаат неговите родители и доколку некогаш би ми требало нешто да се прати да може заедно. Добро се слушнав со тоа детето средивме одма најдивме стан, му кажав на другите се отворено дека не ми дозволуваат од дома дека не ги знаат и тие ми велат не е така тоа ние не сме наркомани не сме вакви не сме такви знаеме дека отиде со него пошто го свиѓаш што си измислуваш сега од дома демек со него ти рекле. Се нервирам, косата ќе ми побеле мислам. Како прво навистина од дома ми кажаа да одам со него во стан и плус уште една цимерка и еден цимер. Ги знаат неговите. Ми кажаа ако сакаш оди со другите ама ние тоа не го дозволуваме и оправдуваме. Бидејќи со нив две недели се договарав и прибираа за секој можен стан канта немало ова немало она немало, а со ова детето за пола саат изнајмивме стан. Не знам што да правам почнаа да ме навредуваат...

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.825
    Допаѓања:
    80.743
    Јас мислам сама да си одлучиш со кого ти е подобро, ти ќе делиш стан со нив, а не твоите родители. Кој повеќе ти одговара, тој нека биде, без разлика некој друг што мисли и што зборува.

На Milobebence, H.VAGA и Kacikakacika им се допаѓа ова.
  3. Flower.D

Flower.D Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    120
    Воопшто да не ти е гајле што мислат и што велат. Ти со кој сакаш со него ќе бидеш на страна тоа што ти се допаѓа тој.

На Kacikakacika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kacikakacika

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Да во право си. Јас и онака имам проблеми дома. Сето тоа ќе го тргнам на страна што почнав да го свиѓам. Ама искрено живее до мојот град, наш народ сме. Го знам во живо. Знам каков е и што можам да очекувам. Од друга страна обие децата не ги знам во живо, не сум ни била во тој град. Фини се да, но не знам што да очекувам од нив не сакам станот да ми се згнасува. Друга предност е што мојата цимерка е словенка и неговиот цимер словенец и побрзо би го совладале јазикот и би ни биле од помош...

На Flower.D му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    59.500
    Ти одбери си кое ти одговара повеќе, извини вака на искреноста ама мислам дека си бараш само причина плус за он да е до тебе. Секое добро, поздрав

6. Kacikakacika

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Да тоа тргни го на страна. Но, имам предност што другите двајца цимери се словенци сепак. Ќе развијам комуникација. Немам никакво лошо мислење за овие другиве ама јас стварно не сакам некој лошонда мисле за мене. Јас и да отидам со нив како што имам дома проблеми може и без пари да ме остават...

Никој не бара прилина. Неговите се знаат со моите. Секако дека обие другите се фини, но јас имам проблеми дома. Тие ми кажаа ако сакаш оди со другите деца. Но моите дома се луди и знаат оние што ме имаат читано, може да ме остават без пари. А ти нема потреба да мешаш тоа што јас сум го свиѓаЛА, го решивме тоа со него.

Последна измена од модератор: 5 септември 2018
    На Flower.D му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Flower.D

Flower.D Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    120
    На прво место родителите послушај ги а и не те тераат со сила и ти сакаш да биде така. Па можеби ќе ти се исполни и желбата да бидеш нешто повеќе со него. Остави ги што сакаат нека мислат луѓето и вака и така зборуваат и мислат како нив што им одговара. Ти посакувам се најдобро.

На Kacikakacika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Еве ти го одговорот.
    Јас не би ги погледнал,камоли да делам стан со вакви.
    Сепак ти си знаеш.

На VictoriaSan, x.Daisy.x, Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Kacikakacika

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Ти благодарам за мислењето. Сепак таа шанса за со него ќе ја ставам на последно место. Приоритет ми е што цимерката ми е словенка и би ми помагала во врска со учење и семинарски, нормално кога ќе има и таа време. Секако да родители се колку и да не сум во добри односи сепак ете покажаа нешто добро - нашол татко ми луѓе чиј син таму ќемпде а синот излезе тој. Небитно со детето се знам од порано. Можеби е подобро така. И овие другите се тројца можат лесно да најдат цимерка. А тие место да речат среди ги проблемите дома секако ќе се дружеме таму тие ми викат со иска интелегенцика си катастрофа си...

Да во право си. Но, можам да видам дека имаш цвест карактер. За жал јас не сум таква. Но можеби овој пат треба да сум таква. Не заслужив со ништо, а тоа најмногу ме погодува.

На "Zoki" и Flower.D им се допаѓа ова.
  10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Девојче терај си таму, што сакаат нека зборат. Чим за ова те вреѓаат замисли да живееш со нив што би било.

На Flower.D и Kacikakacika им се допаѓа ова.
  11. mellst

mellst Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    Дали родителите ве уништиле со нивните совети и размислувања? Мајка ми секогаш велеше сексот доаѓа после бракот.21 век е разбирам ,ама таа постојано зборува дека не треба да се спие со секој,треба да чекам дури да се омажам,кога ќе излезам со машко да не му дозволувам многу да ме допира,само бакнеж..и такви некој глупости со кои ми ја полни главата цел живот.Пред 1 недела излегов со еден што си се свиѓаме,долго време си пишувавме и се знаеме од на работа.Машкото е без збор,фино и многу добар карактер.Незнам како ,искрено,некако бев беспомошна да го спречам и му дозволив малце повеќе од бакнеж.Искрено се чинеше како тој да не може да престане да ме бакнува а јас сепак се контролирав некако.Му седев во скутот,ме гушкаше постојано ме бакнуваше на нос,се смешкаше.А рацете му шетаа по цело мое тело.Се беше добро и се беше некако совршено,за прв пат со некој се чувствувам на вистинско место и во вистинско време.
    Само што си замина ми пиша дека си поминал преубаво и сака повторно да се видиме.А секој ми велеше кога ќе излезам со некој машкото нема одма да ме побара,може по ден два што беше случај со претходниот што излегов.Овој дури и на мајка му и кажал дека ќе излегуваме.
    Пишувавме до утрото,ама одма некако во главава ми бучеа зборовите од мајка ми.И покрај тоа што се беше совршено со него,полека почнав да се чувствувам неубаво,како да направив некоја огромна грешка.Цело време,со денови пробувам да се убедам дека тоа не сум јас туку зборовите на мајка ми,ама некако не ми оди.Утре,или деновиве треба повторно да си видиме,само сакам да бидаш со него и да не се чувствувам лошо за неговите д,да се препуштам на моментот и да уживам.Имате ли совет како? Бидеќи мислам дека мислењето на мајка ми и советите ми го уништуваат животот и ако она разбере ќе ја фати една огромна паника.
    Инаку сум 22.

12. Kacikakacika

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Значи другарка ми е 20 се знаеме од мали живее до мене. Пред 5 години се исели во друга држава. Но кога и да си дојдеше ние се гледавме и де беше исто меѓу нас. Дега не е така. Си дојди на 15 јули на 16ти си фати дечко. Пишеле претходно 2/3 месеци. Типот е толку гнасен и гомно од човек. Од кога е дојдена еднаш нема излезено не и дава да излева сама а него не му се излевало поминато му било тоа иначе е 24 год. Кога ќе и речам на кафе ми вика ај да се договорам со дечкото. Не знам ама попсихопатско нешто. И викам ти улава ли си шо дозволуваш да те користе и вика ами го сакам. А тој по цел ден е на кафе а нејзе не и дава да оде. Овој викенд требаше сите другарки да излеваме и таа пред да испадниме почна врте муабети од типот еј абе дечкото трета смена го викнаа, колата не му работе нема со шо да дојдам, ај утре да се видиме на кафе. И јас само што излезив од вратата оп еве го дечко и кај неа оде. И викам ее нели трета смена и ми вика ааааа одложив и му викам а колата и вика аа аааа а направив. И му викам ок. Мислам дека ја користе само за секс пошто секоја вечер тој е кај неа ејјјј секоја вечер до 5 сабајле се слушат. Шо љубов е тоа денски он на кафе и иде вечерта само за да ја ебе. Неговите другари му се смест и почнале да лафат секако за него исто и мојте другарки за неа. Дека е како мажена и дека не и дават ништо и никаде да оде. Не и дава на базент за да не а гледат другите. И таа мене ме укриви дека нас сум лафела а немам друга работа и проблеми дома и работи за средување за у словенија па нејзе ќе ја лафам ама знам дека дечко и ме мразе оти се му плескам во лице и ме има укривенл. Таа си оде за две недели, и си иде во март. Ќе видам што врска е таа како што е он вака љубоморен. А таа таму работи уче и живее. Прептоставувам нема да и дозволи да работи а факсот ќе го запише вонредно.

13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.196
    И шо?

На mellst, carangigia и Flower.D им се допаѓа ова.
  14. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Нека прави како сака, последиците сама ќе си ги трпи. Ти секако не можеш да ја убедиш поинаку.

@mellst Не си мала :) Уживај и не мисли на тоа што ти збори мајка ти.

На DAngel, mellst и Flower.D им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Колку години има мајка ти?

16. mellst

mellst Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    46

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    :)
    Кажи и': Има една на форумот, има 40 години, има секс од 18, има сменато 17 партнери, и ми кажа дека живееш во на баба ти времето. Пази, не времето на твојата баба, туку нејзината.

И нашата генерација имаше секс пред брак. Не менуваа многу партнери, ако се омажеа рано-рано, со првиот со кој одат. И на баба ти генерацијата имаа секс пред брак... Мајка ти (извини вака) во на прабаба ти времето е заглавена.

На Feminka22, Alisa22, Flower.D и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mellst

mellst Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    Најверојатно ме учеше како незе што ја учеле,пошто баба ми и дедо ми под конец ја држеле ама стварно многу влијае на мојот живот и моите размислувања.
    Фала ти многу:l:,ќе пробам да се опуштам

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    493
    Ми треба совет девојки , мене животов ми е бетер од шпанскине серии. Пред 4 години почнав да се гледам со разведен. Мене тоа не ми сметаше , човек жив свашта се дешава. Е сега тој бил многу изгорен од бившата , и јас прифатив да се гледаме лабаво само за секс , мислев да не го оптеретувам и така си има проблеми. Преубаво ми беше , али јас глупа сум , не знам како функционира тоа , и се испозаљубив. Имаше турбуленции , не се гледавме по неколку месеци , али пак завршувавме во кревет. Веќе ми се смачи од ова тегнење и му кажав дека сакам врска , а не овие глупости и дека сум си нашла некој сериозен , а тој кога ќе одлучи што сака во животот да ме побара. Ја префрли вината на мене дека не знам јас што сакам. 4 години веќе ми е смачено , сигурно искача и со други , не се слушаме секој ден , али јас ради него не сакам ни да помислам на друг. Пробав да го притиснам или врска или ништо , али почнува да филозофира , меша некои работи стварно ме збунува. Беше во странство 3 месеци ми рече да го чекам , пак на исто. Сега ќе оди на подолго и кога го прашав што по ѓаволите да праам јас тука сама? Тој ми одговори дека и татко ми да одел мајками ќе го чека. Ве молам што да направам? Јас многу го сакам , а мислам дека и тој мене , па до сега ќе најдеше друга , али па сигурно и има друга и си игра со двете. Извинете за долгиов пост , стварно ни јас не знам што повеќе.

На Jessnow му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Почни да излегуваш со други.
    Уште денес!

На Feminka22, Alisa22, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.