Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dadze

dadze Нов член

Се зачлени на:
    22 септември 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Ve molam za pomosh..
    Nie sme tri dobri drugarki,pred 3 godini edna od nasite tri drugarki imase momce i imaa edna godisna vrska.Pred edna nedela doznav deka ovaa drugaata drugarka imala seks so momceto od drugata drugarka i deka toa bilo vekje eden mesec,ve molam za pomos kako da i kazam na drugarkata sto odese so toa momce edna godina.

Mnogo mi e neubavo ve molam za pomos

Последна измена од модератор: 22 септември 2018
    На Danncee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.117
    Значи знаеш односно тврдиш дека те сака, и викаш здрава врска, а те погодиле некои безвеза зборови?

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.117
    Договорете се и то е то, кажете си дека изневеривте и слично и види како ќе реагира. Ако те боли, помисли дека и тој би почувствувал таква болка. Ако му одговара него и тебе да го надминете тоа со среќа. :)

На honey.11, Demon4e и Darko009 им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Како сте се запознале пред 5 месеци, а 6 сте во врска?

На Macito007, honey.11, Feminka22 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Demon4e

Demon4e Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    90
    Moja greska, pred 7 meseci sme zapoznaeni, se slucuva da zgresi covek :P

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Што и да направиш сега, има шанси да ја изгубиш едната, ако не и двете.
    Ако си спремна на таков исход, седнете сите три и речи и на вторава: Ајде кажи што имаш за кажување за тоа и тоа, да не кажам јас.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    А шо има лошо ако тој и е сега бивши на таа другарката? Не сфаќам...

8. Demon4e

Demon4e Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    90
    Мој совет би било да ги суочиш, во спротива се согласувам со WildMk

9. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Побарав совет и мислење околу тоа што да правам а не твое мислење за мојата врска и дали зборовите се безвезе или не.

10. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Кажи и на таа што има секс дека знаеш за тоа. Нека си каже таа самата соочи ги ако си 100% сигурна во тоа што си го дознала. Денес реткост се искрените пријателства.

На Alisa22 и Martka им се допаѓа ова.
  11. Агнес :D

Агнес :D Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    146
    @xnotyourbabex Изгледа се уште е дете и му треба време да порасне. Али по тоа што ти кажал дека нема да се замара со тебе секогаш не ми личи дека те гледа како озбилна барем за сега. Може претходно да имал лошо искуство па му треба време да согледа дека ти си таа девојак која ја сака но за тоа ќе треба да имаш јаки живци да го издржиш тој период. Се уште сте млади за да имате „сигурни партнери“ не велам дека не може да најдеш некој такој но сепак биди си претпазлива.

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.117
    Во моето прашање ќе го најдеш советот.

На Annora, VictoriaSan и KeBideLi им се допаѓа ова.
  13. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Сакам да прашам кога знаете дали правилно сте постапиле?
    Врз основа на што ги донесувате одлуките?
    Дали би прекинале врска поради незгодниот карактер на партнерот или би продолжиле затоа што имате премногу убави моменти но таа црна дамка што е малку незгоден некогаш ви пречи?
    Чувствувам како да бара и очекува премногу од мене, а јас не можам се да постигнам.
    Чувствувам дека некогаш воопшто не се замара со мене или пак кога сме заедно е еден, кога пишуваме е сосема друг, ладнокрвен а мене почна да ми пречи тоа.
    Не дај боже да му спомнам, ќе ме сфати погрешно. Да напоменам никогаш ми нема кажано дека ме сака зошто смета дека тоа е еден вид лигавење а тоа мене ми пречи бидејќи некогаш ми доаѓа да му кажам колку го сакам а тој ми вели дека сега ми е така, подоцна ќе ми помине и затоа преќинав со покажување на чувства.
    Последна случка од минатата вечер - зборувавме за една тема и му го кажав моето мислење како јас сум била информирана. Тој избувна, ми се издра, јас се налутив.

Се мислев да прекинам, го сакам ама не можам да трпам такво однесување кај што не можам да му кажам мое мислење а притоа да се испонесе со мене на доста глупав начин.

Го имам прифатено, на почеток не ми пречеше но како изминува времето си дава преголема слобода да се однесува како ќе сака. Не знам кај води тоа, не сакам крај на врската, но не сакам и ваков третман бидејќи воопшто не заслужувам.
    Сакав да му се јавам, ама не сакам да изгледам нападно или нешто слично бидејќи утрово му пишав смс ама не ми врати, веројатно со работа е зафатен ама...

14. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Не знам колку време сте заедно, но мене такво однесување премногу би ми пречело. Како прво, ако сте подолго време заедно, не може да си различен во живо и во пишување, затоа што веќе си со личноста, зошто би играл топло ладно. Второ, ако не ти почитува ниедено твое мислење, или не сака да те ислуша, зошто е со тебе? Ако не можеш да разговараш со партнерот, џабе е убав секс. И трето, не сака да се лигави и да каже дека те сака? Никој не рече да ти кажува секоја секунда, ама да немаш потреба да и` кажеш на партнерката јасно и гласно дека ја сакаш или дека ти е убава или дека те прави среќен, што е поентата на врската?
    Извини, од моја гледна точка типот не ми е нешто најзагреан. Размисли си пак кај оди врската и во краен случај разговарај со него и кажи му како се чувтсвуваш, можеби тогаш ќе се сепне и ќе сфати дека искажувањето чувства уствари било битно.

На Martka и Unique__ им се допаѓа ова.
  15. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Тој мене само еднаш ми кажа дека ме сака, а всушност затворен е бидејќи бившата партнерка го зафркнала на лош начин и сега затоа е таков, го разбирам и јас сум била таква.
    Не викам дека не е внимателен, се е супер кога сме заедно, сексот одличен односот со неговите домашни е исто така супер но ете ова некогаш ме тера да се сомневам.
    Комуникацијата денес се подобри, ете ми се извини и го прашав - добро бе ти мене ме сакаш или само ме маткаш ? и ми вели не мора да ти кажам колку те сакам, самата треба да почуствуваш како ти е покрај мене и што правам за да ти биде убаво.
    Искрено типот ми има помогнато за некои проблеми, ама ете искажувањето во чувствата и дебатирањето во некои теми навистина ми пречи.
    Ќе видам како ќе се однесува понатаму, а ми имаат искрено кажано дека машкото повеќе крие чувства отколку женските, не знам колку е вистина но се надевам ќе се поправи се, ќе му дадам уште малку време.

16. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Подобро на дело да ти покаже дека те сака, отколку да ги изговара тие зборови, а тоа да не го мисли.

На Unique__ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Дали запознавање со најблиските другари, роднини, пријатели, прегрнување и држење за рака и индиректно ставање до знаење дека сака да го поминете животот заедно е доволен доказ?
    Ако е доволен доказ за врска од четири месеци, во ред е, или јас сум многу паничарка и си правам проблеми непотребно.

18. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    4 месеци?? Олабави се девојче, јас мислев 3 години сте заедно :) ќе си дојде се со време!

На bebaa, Alisa22, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Ова горе не е гаранција.
    Бев на таква позиција, неславно заврши.
    Најдобро отворено да разговараш за се што ти пречи. Доколку му значиш ќе се обиде поблизок да е со тебе, да не менува често однесувања и да го промени тоа што тебе ти смета.
    Бидејќи на секој друг начин, ќе трпиш дури не ти пукни филмот, а после нема назад.
    Разговарај, па види дали ќе има подобрување.
    Врската е компромис.

Последна измена: 24 септември 2018
    На honey.11, Martka и Unique__ им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Не, не е доволен доказ. Брат ми до сега не запозна со сите негови девојки, а сега за сега е слободен. Океј, во преговори е со една цура. Јас дури ги имам запознаено и оние цури со кои бил за неозбилно, па сеа ти види.

Ниту долга врска не ти е гаранција дека цел живот ке сте заедно, па дури ни брак не е некаква гаранција. Знам луѓе кои влегле во брак по 3-4 месеци врска. Некои се разведени, некои сеуште се заедно.

П.С. Брат ми има 18 години. Вие?

На Feminka22 и Unique__ им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.