Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Unique__

Unique__ Истакнат член

Ми беше чудно оти кога полека се запознававме беше така понежен, сега не до толку.
    Ама ќе видиме како ќе одат работите во иднина, јас не се брзам но некогаш кога му кажам дека го сдакам или нешто слично и он ми враќа ај да не се лигавеме не сме мали деца.

Жал ми е, се надевам ќе си ја најдеш среќата. <3
    Јас еднаш му спомнав за тоа и ми вели ах тоа ли било, јас сум затворен тип и ми треба време да се отворам. Ама еднаш ме праша дали нешто ми пречи кај него, јас ништо не му кажав бидејќи тогаш не беше таков.
    Ќе видам како ќе се одвиваат работите. Денес ми се јави неколку пати, звучеше како да му е мило што ме слуша бидеќки минатата вечер се налутив.

Тој 30 години има.Делува на зрел и стабилен дечко.

IM.TMKQ likes this.
  2. Youknow

Youknow Популарен член

Zdravo devojki sakam da spodelam eden problem da mi dadete vase mislenje. Tipot ima devojka nekolku godini ne sum sigurna kolku i pokusa na site mozni nacini da stapi vo kontakt so mene preku moi rodnini bidejki neznael kako se vikam pa me najde ba fb. Jas pojma nemav so e rabotata i prifativ. Odma pocna da mi pisi luge kako sto god da me poznava da me napnuva duri toa pisenjeto tragikomicno.. jas mu vrativ ova bese okolu 3 casot porucekta no nemav ni otvoreno da vidam deka ima zenska.. mislev deka e sloboden dodeka mu vrajkav no otkoga vidov mu rekov pokasno sega ke spijam umorna sum.. poslem nekoj sat otvoram gledam iznapisal srceto mu zastanalo so ne mu sum pisela 3 sati ke odel drugiot den grcija pa vecerta sakase da se vidime od so toe i gotovo.. Jas si bev izlezena vecerta abe cela vecer da cekal da me vidi i prokleto da e izlegov mada so znaev za to znam deka sum kriva.. sekoja vecer bevme zaedno ne mu krevase ni na tel nea ama mene mi pukna filmot i mu rekov nekam poke da go vidam oti ke mu kazam nea. E sega neznam mene ne mi znaci nisto toj i ke prestanam ama osekam vina sprema nea nekako.. sto mislite vie za situacijata da se povlecam ili..?

3. bily rey

bily rey Нов член

Со едно машко живееме година и пол,се запознавме онака преку една другарка,и си помислив јас соовај не мозам на кафе да излезам па не нешто фазла.значи скорс спротивно од тоа што го сакам кај едно машко.Многу е низок,нема убава насмевка,искршени му се сите заби..
    .Нема врска.Како пијател добар е со мене, ни оди муабетот,секој ден заедно сме,со друштво,сами нмв.Појдовме на одмор со неговиот брат и жена му,јас претходно и со нив мн си заживеав,океј се.Ама на одмор се задеваше и тој и јас,и така некоја страст се појави,шо знам со беше,се зближивме многу,се бакнавме и продолживме и мк да излегуваме да се гледаме по кафина,сегде заедно,дење,ноќе,.Кратки ми беа ноќите со него,тој вози камион и одвај чекавме да се видиме
    .Арно ама тој ќе заминува странство,на др континент нема врска каде,И не сакал да ми се доближи бидеќи знаел дека ќе заминува и дека не сака никоја да ја повреди со неговото заминување и да ја остави сама.Ама сега ќе оди само 2.3 мес и ќе се врати.Океј е тоа
    И моравДома да му кажам на моите дека излегувам со него бидејќи не можев повеќе да издржам.Одма мајка ми се распраша за него по фб по другарки,некој и кажал ваква фамилија биле онаква,не е тој за тебе, не е убав,нема заби стар на лик е(а само само 5год е постар од мене) плачки кавги,
    Немал факултет,немал стабилна работа(а тој вози камион) значи зема пари колку сите во фамилијата,значи стабилен е на тоа поле.
    и(кога ќе си дојди од странство планира да отвори сопствен бизнис)
    иму кажав дека ќе заминува странство и си помислија одма дека и мене ќе ме земи,мајка му премажена била за некој богаташ вака таака, се пореметив.И од кога му кажав не ме пустаја да излегувам сонего и сега замо на тајно.Ќе му речцам дека ќе одам со другарки а јас со него.И кога ќе излезам со него немам мир и спокој.Преубаво ми е со него, мн ме сака како капка на дланка ме гледа шо се вика хаха.И сега не знам јас дали ова со него е љубов, дали сум заљубена,дали ми е навика или опсесија,За овај период што ќе бидеме разделени се надевам нешто ќе одлучам.Никогаш вака не ми се случило,бев толку среќна пред да му кажам дома,што тие мислеа како можам јас со него да бидам среќна,сто сум видела јас во него.не ти доликува,можеш поубав да си најдиш..
    И за 3 дена заминува,максимално го корисиме времето, секоја минута заедно сме.
    Ај совет ве молаам,фала однапред.

4. Annora

Annora Популарен член

А што друго би можела да направиш, ако не да се повлечиш?
    Јас општо би те советувала во иднина да не се плеткаш со зафатени, бидејќи можеш да развиеш чувства и на крај да излезеш повредена од целата работа. Добро е што твојот случај не е таков и ќе ти биде лесно да се тргнеш настрана.
    Не ти препорачувам да се мешаш и да си правиш дополнителни проблеми.

Desi1991k, WildMk, Alisa22 and 2 others like this.
  5. carangigia

carangigia Популарен член

Колку што се сеќавам вие имате врска на далечина, погоре наведе дека он е повреден од претходната врска, имајќи во предвид дека сте кратко во врска значи запознавањето со роднините и најблиските пријатели е добар показател дека му значиш.
    Постојат машки кои сите девојки ги запознаваат со роднините и родителите, ама мене тој чекор ми е беден и несериозен. Јас сметам дека стабилен маж треба да ја запознае девојката со родителите и роднините само доколку планира сериозна врска и иднина со девојката.

Биди потрпелива, кратко сте во врска, а можеби него му треба време да покаже чувства. Подобро на дело да ти покаже дека те сака, но доколку ти значат тие зборови пиши му вечер порака за добра ноќ, за 2-3 дена пиши му пак порака за добра ноќ и напиши му на крајот те сакам, да видиш како ќе реагира и дали ќе возврати на истиот начин.

Кога си дознала дека има девојка, зошто продолжи да комуницираш со него и плус сте се гледале? Се надевам кога сте се виделе не се случило нешто повеќе меѓу вас.
    Кога си дознала дека има девојка требало да му речеш доколку продолжиш да ми пишуваш ќе и пренесам се на девојка ти. Дечкото одма ќе се повлекол.
    При толку слободни машки која е потребата да се гледаш со некој кој е во врска?
    Повлечи се одма, прекини секаква комуникација со него.

Youknow, buba4e89 and Unique__ like this.
  6. Macito007

Macito007 Популарен член

Доколку се сакате искрено никој ништо не ви може. Тој период од неколку месеци додека е тој во др. држава ќе видите и двајцата дали сте еден за друг.
    Ако тебе ти е убаво со него, те сака, почитува и чува домашните нема што да забрануваат, можат само совет да кажат. . Тие на времето си го направиле изборот,сега тебе ти е ред.

Outlook likes this.
  7. Seli20

Seli20 Истакнат член

Има блиска другарка, биле со друштво излезени, она се напила, се тргнале они двајца на страна и она као пијана почнала да му се исповеда за нејзиниот дечко и му кажала дека она му била прва, пред неа со никој немал односи и дечко ми рекол дека се во иста ситуација односно потврдил дека он ми е прв. Нешто што побарав да остане само помеѓу нас. Разочарана сум, ми се извинуваше, згрешил, ама никако да заборавам.

Прво не можам да ја извадам сликата од глава они двајца сами како се оддалечиле од другите. Буквално цел ден ми се појавува сликава низ глава и ми се повраќа.

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Не кажал кој знае што...
    ако ти е блиска другарка, не знам зошто не знаела?

9. Seli20

Seli20 Истакнат член

Не моја другарка, негова. Јас и она не се дружиме, и немам добро мислење за неа.

WildMk likes this.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Ти е мисла да не сака да го освои дечко ти?

11. Tejjy

Tejjy Активен член

Јас бев во ваква ситуација.. Детето беше во озбилна врска и почна да ми пишува мене по цел ден се допишувавме и морам да признаам дека ми беше сладок и една вечер брачед ми не намести за детево да ме испрати до дома, јас под дејство на алкохол тој исто и ете се смувавме, неможам да кажам дека не беше убаво, супер беше дури се заборавивме двајцата дека тој има женска.. Цело време после тоа ме убедуваше дека ќе се скара, дека не ја сака, ми бараше совети како да ја остави а да не ја повреди.. Чекав 4 месеци да ја остави и еден ден ми се скурчи и го оставив.. И сега уште се заедно а од тогаш поминаа две години. Затоа откачи го што побрзо, бидејќи ти ќе му си само така за забава кога ќе му здосади женската, колку и да те убедува дека ќе ја остави верувај ми дека нема да ја остави дека на крај ти ќе си шутната и повредена а тој ќе си остане со тоа што си го имал. Затоа откачи го што побрзо, тоа подобро за тебе.

Annora and Feminka22 like this.
  12. Seli20

Seli20 Истакнат член

Можеби, не можам да и верувам, и еднаш кога бев кај него она му вртеше на тел и он коа се јави некако се насмеа и додека збореа имаше некако мек глас и цело време беше насмеан и сега се тоа ми се враќа у глава. А вчера дечко ми ми кажа дека сум била љубоморна а сум немала причина за тоа.

WildMk likes this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Не можеш многу да направиш во ситуацијава.
    Ако му е другарка и му забраниш да се дружи, ќе ти се налути.. што е нормално.
    Не мора да значи дека ја гледа така воопшто... Само следи и натаму.
    И пробај да не мислиш на тоа многу. Да не се затвориш во тој круг на љубомората, па да ти го смели паметот.

Seli20 and SwanMay like this.
  14. Seli20

Seli20 Истакнат член

Фала, ќе пробам да се преокупирам со други работи и да не мислам на тоа, само лошо ќе си направам ама ипак останувам претпазлива и со доза на резерва.

WildMk likes this.
  15. vaga95

vaga95 Популарен член

Што кога се чувствувате на некој начин растргнати помеѓу две страни?
    Студирам во Скопје, моите дома со нетрпение чекаат да дипломирам и да се вратам дома, па да барам работа во родниот крај.
    Од друга страна, дечко ми, сериозна врска, со заеднички планови за иднина, сака да живееме заедно во Скопје и да барам работа таму.
    Само што ќе помислам на изразот на лицето на мајка ми, кога би и кажала дека сакам да се преселам далеку од неа, срцето ми се кине. Ќе ме поддржат и да одлучам да одам на другиот крај на светот, но целиот нивен досегашен труд, да ми обезбедат нешто во животот за да не почнувам од нула, паѓа во вода.
    Дечкото вика дека ќе прифати секаква одлука, но не крие и дека не му е сеедно, поголем град-поголеми шанси за професионален напредок, тоа е негов став.
    Не е проблем заедничкото живеење со него, сме живееле неколку месеци заедно, но кога ќе помислам за трајно отселување од дома, малку тешко ми паѓа.
    Не сакам да разочарам никого, но се разочарувам првично себе си, што и да помислам да одлучам, чувствувам вина за она другото.
    Што е според вас попаметна опција?

Feminka22 likes this.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Јас би ти предложила во Скопје со дечко ти.Имаш многу отворени врати овде.Со твоите пак ќе можеш да се гледаш, размисли дека и ти еден ден ќе имаш фамилија и деца и дека и ти ќе го посакуваш најдоброто за нив.
    Јас на таа карта би играла.И јас да имам дечко стабилен и се тоа и да можам да одам надвор од Скопје и општо од Мкд би отишла.За мојата иднина се работи не за на моите

Polyina and vaga95 like this.
  17. bebaa

bebaa Популарен член

Леле бе девојче па не се селиш надвор од државава.Доколку имаш шанси во Ск јас би ти предложила да си останеш таму.А секако можеш да се се гледаш со твоите за викенд и слично.

buba4e89, vaga95, Unique__ and 2 others like this.
  18. vaga95

vaga95 Популарен член

Знам, но се чувствувам како да газам по нивниот труд, ми обебедиле нешто во животов а јас заминувам да почнам од нула, без разлика дали е во друг град или држава. А не сакам ни врската да си ја изложувам на ризик.

19. WildMk

WildMk Форумски идол

На децата 'им даваш крила', па ги пушташ да летнат.

Твојот живот е твој и само твој. Не на твоите родители, не на некој дечко, не на никој, освен тебе!

Ти ќе си одбериш што за тебе е најдобро, и не треба да чувствуваш никаква одговорност кон никој.

20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

@vaga95 многу ми е без основа грижава. Факт е дека како девојка еден ден ќе се омажиш и евентуално ќе го напуштиш домот. Не гледам зошто професионалното надоградување не би била исто доволна причина. Не знам зошто твоите очекуваат да си покрај нив цело време. Ниту ти треба да чувствуваш грижа на совест поради твоите амбиции. Тоа е нормален тек на настаните. Ако имаш шанса за подобри денови на професионален, љубовен или финансиски план тоа е веќе и легитимен начин да си го одбереш тој пат, односно да заминеш од дома. Твоите ќе го прифатат тоа, оти се работи за твој избор и твоја среќа.

Thread Status:
Not open for further replies.