Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    9.688
    Ако се сакате ќе успеете и на далечина. Но не е проблемот тоа, туку едниот мора да се жртвува и да отиде кај другиот бидејќи нема цел живот во врска да сте, ќе треба и да се земете и деца и се'. Ако ти не сакаш и тој не сака да се жртвува, тогаш подобро со време да прекинете. Можеби со тек на време, некој ќе се предомисли и ќе бидете заедно. Затоа подобро одржувајте контакт, и мислам дека ако е вистинска љубов - пак ќе ви се сретнат патиштата.

Ма да, мене лично да ми се укаже прилика јас би си отишла уште одма, ми се гади од државава веќе.

2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    Во ваква ситуација одлуката зависи од твоите животни приоритети.
    Стави се себе си на прво место и биди реална што ќе избереш, љубов или кариера. Одлуката треба да биде само твоја, а не и на другите. Тие може секако да размислуваат и да те советуваат зашто твојата цел не е и нивна.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Ти си амбициозна и имаш поголеми планови за животот отколку тој, тоа порано или покасно ќе пукне.
    Не си себична, се бориш за подобро утре, а он се задоволува со 10 000. Слободно нека планира живот и заедница со тие пари, и нека проба да живее од љубов. Кога сме кај прилагодувањето, може он да се прилагоди на тебе. Да отиде после тебе, да заработува таму и без проблем да отплаќа куќа т.е кредиот.
    Мислам дека правилно си одлучила и ќе видиш дека и времето ќе ти го покаже истото.

На DAngel и smooch им се допаѓа ова.
  4. BorisP

BorisP Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Здраво на сите. Сакам да прочитам ваш совет, за мојот проблем, се недавам дека ќе ми помогните.
    Многу од вас ќе се смееат. Многу од вас ќе прашуваат дали имам 13 години, но верувам дека неки од вас ќе ме разберат. Вака, имам 24 години а сеуште неможам да си најдам девојка со која што ќе бидам подолго време во врска. Не сум ни толку грд, имам завршено факултет, но сум страмежлив. Што да му пишам на фб, на девојки со кои сеуште не се знам, а сакам да се запознам? Досега на неколку девојки му имам кажано дека ги сакам, дека сакам да бидам во врска со нив, и сите или ми се лутат за тоа што сум го кажал, или си добивам корпа? Каде грешам? Дали кога ќе ми се допаѓа некоја девојка, треба тоа да и го кажам дирекно, в лице или на фејсбук? На девојка ако не ми врати на фб, дали вреди повторно да и пишувам? Девојка која ми кажала дека не сака да биди со мене, дали ќе треба и понатаму да се трудам за да и покажам дека ја сакам, или треба да се откажам?
    И за сите други ваши совети, ќе ви бидам благодарен

5. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Ke najdes salam so mu se sekiras. Jasum 28 gosini pa neam zenska cela godina pa ne mu se sekiram ic. Ima vreme ke si najdis.

На BorisP му/ѝ се допаѓа ова.
  6. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Ова машко треба да те посоветува. А за пристап кон девојките јас на сите им викам не пристапувај веднаш со цел да ти биде девојка. Бидете прво пријатели некое време па со тек на времето ќе препознаеш дали имаш шанса или не кај девојката. Со среќа. Пробувај ништо не губиш.

На theowndemon, Polyina и Milobebence им се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.117
    Мислам дека ти е до срамежливоста и се плашиш да бидеш одбиен и веќе се прашуваш дали вредиш воопшто. Секој човек вреди на посебен начин.

Мене да ми рече девојка дека ме сака, одма набрзина или при прв состанок, ќе ми биди чудно и нема да сакам ништо воопшто со неа. Затоа најпрвин треба повеќе да излегувате со личноста разговарате, разменувате мислења, поминувате што е можно повеќе време, па тек дури тогаш можеш да развиеш некои чувства кон неа.

Вака ако на прва ти им соопштуваш дека ги сакаш, па и уште ако е на социјална мрежа, тоа е само допаѓање или очајност или потреба како сакаш наречи го за да не бидеш сам.

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    На кои си им кажал дека ги сакаш?
    Си бил во врска со нив, или пријател, или што?

На BorisP и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. BorisP

BorisP Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Не им кажувам одма дека ги сакам. Сакав да бидам во врска со девојки, со кои што повеќе години сне другари, пробав и со девојки кои што се знаеме пократко време, но не ми оди со никој. И за на кафе да ги викнам, другарски, и тоа не го прифаќаат. На фејсбук први нема шанси да ми пишат, а јас кога ќе им пишам ми враќаат како со сила

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Зошто така?
    Да не и пишуваш нешто што не треба?
    Може не си ни свесен дека грешка правиш со нешто...

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Епа само учтиви се, затоа што постои некоја социјална стигма околу враќањето што вика дека ако не му вратиш на машко си некултурна, дигната.
    1. ги сакаш? верувам дека не, им кажуваш така со надеж дека ќе ги придобиеш. Ти се допаѓаат? Тоа веќе да, можеби.
    2. Не ги силувај разговорите. Ако видиш дека не ти пише никогаш прва и дека не сака кафе, откажи се. Престани да ѝ пишуваш. Пиши на друга, не ѝ кажувај дека ја сакаш, не ѝ кажувај ни дека ти се допаѓа, пробај да дознаеш што сака, што ја занима, па викни ја на кафе. Ама не биди напорен. Ако видиш дека ти одговара си сила прекини го разговорот ама не пиши "гледам те замарам ај поздрав.", "гледам зафатена си не ти се збори" така им даваш чувство дека ги присилуваш да зборат со тебе, или им замеруваш што не ти одговориле, или дека уште ништо не си им, а сакаш да ги контролираш. Никоја слодобна девојка не би прифатила ни кафе, ни ништо со таков. Ако сакаш толку контрола и ако ѝ даваш чувство на обврска спрема тебе додека ти е ништо, замисли како ја замислува врската со тебе таа уште веднаш. Живо мачење, тотална контрола и постојано планирање на времето за да има време за тебе.
    Секоја девојка, посебно ако ужива во самотијата, (ако е силна и слободна) не е спремна да ја жртвува таа самотија и да влезе во врска. Вака можеш да фатиш девојка само ако очајно бара внимание и дечко (а верувам дека девојките на кои пристапуваш се напротив, силни и самоуверени).
    Биди опуштен, не ја притискај, не ја замарај, не ѝ го окупирај приватниот простор, не ја доведувај во ситуација да се чувствува дека мора да ти одговори, дека ѝ е обврска. Почитувај ја нејзината слобода за да те пушти во нејзиниот живот.

На Milobebence, theowndemon, lovestoneddd и 3 други им се допаѓа ова.
  12. BorisP

BorisP Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Незнам. Ќе му пишам здраво, што прајш и сл. Најчесто не ми враќаат... Со тие што се знам, ќе му пишам за на кафе, и нјачесто добивам одговор, ќе видиме, немам време, незнам што...

Несум го правел тоа. Секогаш се трудам и на фб, и во живо, без разлика дали се работи за машко или за женско да ги почитувам, дури и да не се во право, одбегнувам, да контролирам, да навредувам и сл.

Последна измена од модератор: 29 октомври 2018
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304

Точно објасни.
    Колку девојки, колку долго се знаете, од каде, дали и во живо?
    После, кажи ми на кои, што им кажуваш или пишуваш?
    И битно е и дали им го кажуваш тоа преку порака на фб, или во живо, по телефон...? Како?

14. BorisP

BorisP Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    На една и кажав на фејсбук, а на други 5-6 во последниве 5-6 години во живо. Им кажувам дека многу ми се допаѓаат, дека ги сакам, му кажувам дека сакам да бидиме во врска.

Но во последно време, неможам ни да стигнам до тоа, тие што не ме знаат, не сакаат да се запознајме, тие што ме знаат, одбегнуваат да бидиме заедно

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    @BorisP па што правиш во последно време?

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Нападен си малку... :)
    Извини вака...

Не се кажува: Те сакам, туку-така...
    Сигурна сум дека не си ги сакал (или барем не, сите).. туку само ти се допаѓале..
    М? Во право сум, или грешам?

На Belgin1, Milobebence, BorisP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. BorisP

BorisP Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    @DAngel Ништо, што можам да правам, поретко додадавам пријатели на фб, поретко им пишувам, кога нешто не оди и не оди, нема што да се прави

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Види женските не сакаат толку нападно.Полека малку опуштен муабет дај и време на типката да те запознае.Лабав муабет првин па после викни ја за кафе.Ни јас не би прифатила кафе после 2 реда муабет.
    А и некој да ми каже дека ме сака само преку зборење на чат или едно искачање нема да му поверувам искрено.Ќе треба од петни жили да се мачи да ми докаже после и тогаш ќе сфати дека се зезнал

На Milobebence, BorisP и WildMk им се допаѓа ова.
  19. BorisP

BorisP Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    @WildMk Не си во право. Не значи дека не сум ги сакал, ако ти реков дека се работи за повеќе девојки, ти кажувам за последниве 7-8 години што м исе случува. Како да им кажам? Мислам дека профилов е од машко. Ако си машко, како им кажуваш ти?

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Женско сум.
    Јас сум им кажала дека ги сакам, единствено на тие што навистина сум ги сакала (барем еден период, ако не цел живот).. И со нив бев/сум во врска.. И им имав кажано после неколку месеци врска..

Не: А! У! одма! Те сакам..
    Ќе ја испотресиш

На theowndemon, BorisP и Feminka22 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.