Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BorisP

BorisP Активен член

@Feminka22 Ти благодарам и за твојот совет, да слушнам мислење и од женско. Но навистина не сум толку нападен, и не им кажувам одма. Со тие што не се знам, си пишуваме, па му пишувам да пијаме кафе на некое место, за да се запознаеме подобро. Како ти би прифитила да се видиш и да се запознаеш со некој што не го знаеш? А со тие што сум се знаел подолго време, откако ќе им кажев, ми кажуваја дека знаат дека ги сакам, но немало потреба да им докажам дека ги сакам, не сакале да бидат со мене

@WildMk Се надевам ќе ми помогнат малце советиве, ти благодарам. Значи пред да бидам во врска, да не им кажувам дека ги сакам? Како да и кажам на следната девојка со која што ќе сакам да бидам во врска? Да и кажам дека многу м исе допаѓа и дека сакам да бидам во врска со нејзе?

Искрен одговор очекувам

Last edited by a moderator: Oct 29, 2018
    WildMk likes this.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Имам искочено така не дека немам нема да глумам лудило сега.
    Си правам муабет да го проценам колку-толку па одам на кафе.Ако ми оди муабетот океј.На крај-краева никому нема да му се потроши драгоценото време ако испие едно кафе.Никад не се знае може добри другари ќе сме на крај.Давам шанси ако гледам дека вреди.
    Бар искрено ти кажувале дека не треба да се докажуваш и дека не сакаат ништо со тебе.Цени го тоа има многу дегенки што би си играле к******к со тебе, не го прават само машките тоа.
    На крај што е твое ќе си дое.Братучед ми има 30год и уште нема женска си оди по журки типот.Живеј си го животот и не се напињај со среќа.

Едит:Зашто мора врска одма?Искочи неколку пати па понуди и врска.Мене ми делува како да ти е must have врскава.Не се замарај толку.

Milobebence and BorisP like this.
  3. BorisP

BorisP Активен член

@Feminka22 Што мислиш ти, дали на девојка со која сака мда бидам во врска, треба да икажам дека ја сакам, или тоа најдобро е да се кажи откако ќе бидам во врска? Кој е твојот совет, како да и кажам на некоја следна девојка? Дека ми се допаѓа и дека сакам да бидам во врска со нејзе?

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Абе и јас сум женско ама изгледа ти не слушаш мислења што не ти одговараат :D

Milobebence, Feminka22 and BorisP like this.
  5. BorisP

BorisP Активен член

@DAngel Нов сум на форумов, и незнам каде да прочитам кој е машко а кој женско, имево некако ми личеше повеќе на машко. Не е битно, го ценам секој совет.
    @Feminka22 и @WildMk еве веќе не ми одговаат, не ми кажаја тоа што ги прашав.
    Па еве и тебе те прашувам.
    Да не и кажувам на девојка дека ја сакам пред да бидам во врска?

Во тој случај што да им кажам, дека многу ми се допаѓаат и дека сакам да бидам во врса со нив или како? Што да им кажам?

Feminka22 likes this.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Никако, ако не сте во врска.

Доволно е само да речеш: Ми се допаѓаш, дали би сакала да одиш на кафе со мене?
    Откако ќе одите на кафе, ако има хемија, ако си се допаднете еден на друг (тоа ќе мораш сам да процениш) пробај да ја бакнеш.

Е после за врски ќе прајме муабет...

BorisP likes this.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

мислам дека бев многу јасна

Milobebence likes this.
  8. BorisP

BorisP Активен член

@WildMk Прашањето ми беше за во живо, после подолго време, откако ќе се зна мсо некоја девојка што да и кажам? Навистина незнам како во живо, без да и кажам ништо, да ја бакнам??? Без да зна мдека ми дозволува, како тоа да го направам? :o

9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

@BorisP поработи на ставот и однесувањето. Ти у старт се ставаш подреден и се прикажуваш како ептен clingy, уште не почнати ти љубовни романи везеш. Тоа никоја не сака.
    Почни културно муабет на фб/иг - здраво како си, без глупи улетувања и сељачки пик ап фрази, и сам ќе видиш по текот на муабетот дали ќе имаш простор да ја прашаш дали сака да одите на кафе.
    Ако некоја не ти враќа, или ти враќа сосила - прекини да пишуваш, зашто не е заинтересирана. Муабет за свиѓање дури откако ќе отидете на кафе.
    И последно. Не пишувај на сто женски у исто време - у стил да се најде нешто, само да е женско.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Ако сте насамо излезени, (треба да) можеш да процениш дали е заинтересирана за повеќе...
    Ако не предложи за брзо да си одите -добар знак
    Ако флертува со тебе - добар знак
    Ако те допре некаде- добар знак..

Ама не е само ова... Треба да слушаш и што ти зборува, да научиш повеќе за нејзините желби и потреби.
    Ако нешто спомне дека не сака, внимавај да не го правиш тоа (освен ако не ти е нешто битно)...
    Потоа внимавај на атмосферата, дали чувствуваш дека убаво тече разговорот, нема чудни тишини, нема нелагодност... повлекување... Мораш да научиш да препознаваш невербален говор...

А наједонставно... кажи и во текот на кафето дека ти се допаѓа, и види што ќе ти одговори.
    Симпл..
    Ако не те корпоса, после пробај да ја бакнеш :)

Појасно? Или?

Со се' се согласувам, освен со ова..
    Зошто да не пишува на повеќе девојки?

Мене тој ми е стилот :D
    Виртуелно, може со 100 да почнам во еден момент, ама до првиот саат веќе знам со кој вреди да се зборува, со кој не... Некои 2-3 збора им треба да усе*ат... Зборувам за обичен муабет.

И си правиш селекција...
    Неколку стануваат: потенцијални..

Нареден пат... нов круг избори! :D
    Идемо даље!

И така.. додека не остане еден - ама вреден.... :D

Мажот ми, буквално вака го одбрав!!
    Буквално! :D

Milobebence and BorisP like this.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Искочи неколку пати и кажи и дека ти се сфиѓа ако добиеш добар фидбек понуди и врска ако не никому ништо

Milobebence, BorisP and WildMk like this.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

@BorisP најбитно е да пратиш што се случува и како реагира на тебе. Би требало да знаеш дали имаш шанси. Можеш да ѝ кажеш дека ти се допаѓа, ама ако планираш да претеруваш и да ја исплашиш, или да ѝ кажеш дека ја сакаш, поарно не кажувај ништо. Ако најдете угоден момент и ако мислиш дека и нејзе ѝ се допаѓаш пробај да ја бакнеш. Тука ти е веќе или иде или не иде, ама обично таа ќе се погрижи да не дојде до незгодни ситуации ако примети дека ти се допаѓа, а таа не ги дели тие чувства.
    Е, ако се тргне ќе биде малку awkward, ама јбг...

Milobebence, BorisP and WildMk like this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Ех! Многу едноставно објаснуваш и ти!!
    Кој ќе те разбери од една реченица??

Треба да разглобиш.. до последен шраф... :D

Milobebence and Feminka22 like this.
  14. BorisP

BorisP Активен член

@WildMk Да, појасно ми е, ти благодарам многу. Ќе го запамтам овој совет, и тебе како добра личност. Иако споменав дека сум малце страмежлив и не би се слуќило да флертува некоја со мене, сепак другите совети можам да ги прифатам, и се надевам дека ќе ми бидат од корист. Ти благодарам уште еднаш за тоа се обиде да ми помогниш. Можеби еден ден, и јас ќе имам можност да ти помогнам за некој твој проблем

Last edited: Oct 28, 2018
    Milobebence and WildMk like this.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

зошто не би се случило?

lovestoneddd and Feminka22 like this.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Па 24 год имаш мислам дека е време да се опуштиш.Женските сакаат лабави и самоуверени машки.Машкото треба да е јача половина да ни е поддршка и да се надополнуваме.Треба да се истакнеш себеси иначе ќе те грабаат мачките.
    Под јача половина не мислев као порано што се мислело него така ете посамоуверен по силен ова она баш машко.

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Е што значи 'јача половина'?

Во што посилен?

Feminka22 likes this.
  18. BorisP

BorisP Активен член

Бидејќи сум страмежлив. Знам дека треба да е такво машкото, но неможиме секогаш да се смениме од тоа што сне

WildMk and Feminka22 like this.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Сам си одговори.
    Не дека треба да ми заштрафува по дома, да ми носи џакови песок и тако даље.Јас сакам по доминантни машки, да пушти глас, да биде самоуверен.Не мислев буквално јача половина не сум во 19 век уживај

WildMk likes this.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Ај... полека-полека, ќе се пресрамиш.
    Не сме кузнај шо ние жените... Луѓе сме ко вас.

DAngel and Feminka22 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.