Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Не му давајте глупи совети бе,да биде нешто што не е.Друже биди си свој не глуми.Ако те сака некоја ќе те сака таков ко што си.

На WarriorMind, Stark, Belgin1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. BorisP

BorisP Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    За кој совет мислиш дека е глуп? Ми дадоја повеќе совети, и незма точно за кој мислиш? Мислам дека сите што коментираја, мислам дека сите си кажуваја искрено што мислат.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Оти бе глупи, стварно?

4. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Да си бидеш свој,не каков сакаат другите да бидеш.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Пак ќе биде 'свој', само што ќе има поасолен пристап.
    Се учи ова со пристапот..

На BorisP, lovestoneddd и Feminka22 им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Ние му кажуваме искрено.Јас бар искрено му кажав што и како.
    Не му реков да се мења, нити па другите членки.Ниедна од нас не може да му каже дали да се мења или не.Си бараше совет-си го доби.Надаље е негово.

На WildMk и BorisP им се допаѓа ова.
  7. BorisP

BorisP Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Vi blagodaram ushte ednash na site za iskrenite soveti i za odvoenoto vreme. Imajte ubava vecer.
    Pozdrav do site

На WildMk и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Ајде среќно па да ни пишеш тука ако најдеш невеста (fingers):D
    Стискаме палци.

На BorisP, Feminka22, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Само едно нешто ме интересира...
    Како можеш да сакаш некоја пред да си со неа?
    Можеш да ја почитуваш, да ти се допаѓа итн..

На Belgin1, Feminka22, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    @BorisP
    Мене ми изгледа како да си оптеретен со тоа да бидеш во врска што не одбираш, не те интересира дали и колку девојката ќе ти одговара, туку битно ти е само да си со некоја.
    Вероватно не се трудиш да ги запознаеш, туку гледаш како најбрзо да им се приближиш.
    Неможеш да и речеш на некоја дека ја сакаш кога не си ја ни допрел. Најпрво треба да ја запознаеш, да контактираш, да одите на кафе, да се гледате, па тек тогаш ќе видите дали си одговарате и дали би можеле да бидете заедно.
    Вероватно си многу нападен и затоа те избегнуваат. Никој не сака таков притисок од сам старт.

На Annath, KeBideLi, BorisP и 3 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.039
    Допаѓања:
    130.921
    Ставање на кариерата пред врската и е себичност.
    Подобра иднина......
    И на Германците им снемува трпение за мигранти.Кога-тогаш ќе почнат да бркаат.
    И таму не е идеално,животот е уште поскап.
    Кој сака и умее,и овде ќе се снајде.Јас имам во фамилија луѓе со мали плати,па тераат живот без проблем.
    Сепак,ако љубовта е силна,ќе успее и на далечина.
    Подетално разговарај со него за да видите и двајцата дали се сакате.Ако ви се силни чувствата,тогаш и далечината не треба да ве разделува,а ако не се,секој нека си тера по својот пат.
    Како што веќе ти кажаа,ние женските не сакаме нападни типови.
    Не се залетувај.Допаѓање и сакање не е исто.Да речеме дека си комуницирал со некоја девојка.
    Прво, мора добро да ја запознаеш девојката.Мора да се покажеш како добар пријател,слушател и заштитник.Не смееш да се преправаш во нешто што не си,мора да си 100 проценти искрен.Второ,ако ти се допадне девојката,полека кажи `и го тоа во лице.Немој да бидеш нападен.Прашај ја дали би ти дала шанса да `и бидеш нешто повеќе.Ако ти даде шанса,докажи и со дела дека вреди да поминува време со тебе.Па,дури после некое време заклучи дали имате љубовни чувства еден кон друг.

На carangigia, Stark, BorisP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не е себичност, туку мислење на себе. Не може да се жртвува и да се откажува од работи затоа што тој нема амбиции. Утре ќе раскинат и таа ќе остане со прстот во уста и испуштени можности.
    Од жртвување за љубовта има жени во пропаднати бракови кои не можат да излезат од бракот затоа што се зависни од мажите.

На Annath, theowndemon, smooch и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Raketa

Raketa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    510

На Annath, smooch, DAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Да, вистина.
    Со 10.000 денари плата можности и прилики те чекаат на секој чекор -.-
    Во кој свет живеете бе ?

На Stories, Annath, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Glorry-Iv

Glorry-Iv Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, se registrirav na forumov oti mi e potrebna vasha pomosh dokolku ste vo mozhnost

Znachi vaka imam dechko zaedno sme 1 godina i 6 meseci na pochetokot se beshe super se do momentot dodeka ne se vljubiv do ushi taka recheno neznam kako da se izrazam na drug nachin . Stvarno e super celo vreme se trudi okolu mene mi veli deka me saka koga i da pishuvame dali poraki ili messenger sekogash mi se obrakja so dusho, srce, mache .. a pak jas ne stvarno nz zoshto toa e taka?! Jas pretpostavuvam deka toa e poradi mojata nedoverba vo nego, eve nakratko kje vi objasnam zoshto nemam doverba a vie kje me ocenite dali gresham i kolku gresham!
    Jas priznavam deka sum mnogu ljubomorna i toa go znam otkako se vljubiv vo nego toa stana duri posesivno mi smeta se mi smetaa lajkovite na instagram shto stava na drugi zhenski toj prestana da stava, mi smetashe shto zasleduva drugi devojko i toa prestana da go pravi.. no sega naidov na nov problem go primija vo mvr na konkursot sega e na obuka no ima i drugii od nashiot grad megju koi i devojchinja.. na edna od tie devojki jas sumnjav deka nemu mu se dopagja toj duri i mi se zakolna deka ne mu se dopagja no jas i ponatamu se somnevam.. se sluchuva nekoj pat da si doagjat ili pak odaat zaedno so ushte nekolkumina nakaj centarot za obuka mene toa mi smeta, se sluchuva koga site se sobiraat od istiot grad zaedno i taa e tamo i toa mi smeta ljubomorna sum duri razmisluvam da ja prekinam vrskata. toj celo vreme se trudi mi dokazhuva i ukazhuva deka ne pravi nishto deka saka da bide samo so mene deka ne me lazhe da bidam iskrena i ne sum fatila deka me lazhe celo vreme go kontroliram i nz zoshto mi e tolku teshko da veruvam vo nego?? Ve molam za sovet

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.121
    Многу грешиш и треба повеќе да го цениш момчето.

17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Раскини.
    Никому не му треба девојка како тебе.

На Shmizla94, theowndemon, Milan93 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Зошто си љубоморна, ако не ти дал причина?
    Имало некој во минатото што ја злоупотребил твојата доверба, или си љубоморна по дифолт?

19. M-14

M-14 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2018
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    163
    Проблемот е до тебе и до него. Ти си премногу љубоморна, а тој можно е и да те лажи или изневерува. Можеш да дознаеш ако сериозно го седнеш и го испрашаш и провериш. Ако си заљубена стварно во него како што кажуваш, не му раскинувај одма. Провери прво убаво како е работата, па после ако има нешто тогаш раскини му. Да не испадне после дека немал ништо со неа, па за џабе сте раскинале. Постои и таква опција.

Седнете прво со дијалог. Отвори му инстаграм, фејсбук пораки, нека ти докаже дека не го прави тоа што го мислиш ти за него. Ако почнува да мрмори некако и почуствуваш дека почнува да крие нешто, тогаш раскинете.

20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    Твојата посесивност поминува во опсесија. Размисли и преиспитај го однесувањето кон него. Проблемот е во начинот да научите да си верувате меѓусебно без контрола, докажување, покажување.
    Ако во врска од 1 година и 6 месеци не сте стекнале доверба, не се познавате добро. А тоа отвора различни прашања и дилеми што предизвикуваат проблеми.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.