Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Ако претходно си била повредена од некого,во ред е да се сомневаш во луѓето.
    Но,ова твоето е опсесија,а тоа не чини.И љубомората ти е претерана.Во ред е тој да има друштво.Во ред е да имаш и ти.Не чини и цело време вие двајца да сте заедно,тоa ја задушува врската.Седнете и разговарајте.Кажи му дека си загрижена за вашата врска (без љубоморни испади).Отворено разговарајте кој што мисли и што прави.Така ќе имате доверба еден во друг.Ако се сакате,ќе си најдете начин како подобро да функционирате.

Milobebence, honey.11 and WildMk like this.
  2. Micika12

Micika12 Истакнат член

Здраво девојки, пред еден месец прв пат го видов дечково и многу ми остави впечаток, и ми привлече внимание, по некој ден собрав храброст незнам ни јас како му пишав дека ми се свиѓа и од тогаш пишуваме, се он фин си е искрен, отворен ама го нема цело време на моменти само, до сеа максимум 10 пати дали имаме излезено.. Шо мислите вие за ова ?

3. poenta

poenta Форумски идол

Пишуваш го нема цело време, само на моменти. Никој не може да биде постојано достапен, но секој може да најде време ако сака.
    Доколку ти значи, разговарај со него. Само тој може да ти каже што планира.

4. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

10 пати сте излегле, а само еден месец се познавате, и викаш го нема цело време, на моменти само?
    Мене ми изгледа и дека пречесто сте излегле за еден месец. Почетокот е секогаш бавен, се запознавате, се зближувате, нема да е нормално да излегувате секој ден.
    Јас во еден месец да сум излегла 3 пати ти била на седмо небо.

Значи, немаш проблем со тоа колку пати сте излегле. Е сега, ако има нешто чудно во неговото однесување, ладен е или чуден е или било како тоа е друго. Ама сама кажа дека е фин, искрен и отворен. Така да немаш мака! Уживај и не му ја мисли толку ;)

Dream-Girl and crimson like this.
  5. nextredstyle

Разговарај со него,да видиш дали и ти му се допаѓаш,дали он сака сериозна врска.Само не форсирај го.

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

10 пати сигурно не би излегол ако не бил заинтересиран :) според мене супер ви иде

Alisa22, KeBideLi and crimson like this.
  7. Independiente

Independiente Популарен член

Овој истиот дечко што чека одговор од тебе дали ќе бидете цитирам ,, friends with benefits''?
    Ако да тогаш не знам за што бараш совет он ги.поставил картите на маса одлуката е твоја!

WildMk likes this.
  8. Micika12

Micika12 Истакнат член

Da da.. ama nekakoq pochnavme chesto da izlagame, plus i za raka me fati posledniov pat

WildMk likes this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Препрашај го... може навистина сега сака да сте во врска.. :)

10. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Имам дечко 4 години но имав многу проблеми со домашните, не ме оставаа да сум со него не ме оставаа да излегувам со него, ако разбера дека сум била со него следуваше огромна расправија итн не сакам да се навраќам. На некој начин сеуште ги имам проблемиве но не се како порано, малце од малце си легнаа на брашно. Поради се тоа што го имам преживеано на некој начин си имам набиено комплекси, избегавам семејни разговори за врски затоа што ми е непријатно да кажам дека имам дечко од причини дека ќе ме напнуваат. И кој и да е некој од фамилија кога ќе ме прашаат демек имаш дечко, имаш некој им одговарам кратко не, зата што не сакам да навлегувам подлабоко за врската. Сметам дека се ова ми е поради домашните што ми прават проблеми но не знам како да го надминам ова.
    Што мислите вие и дали некоја била во слична ситуација?

Juicy likes this.
  11. S.deBea

S.deBea Активен член

Мислам да си расчистиш самата дали тој дечко ти одговара да го нарекуваш и осеќаш како таков.
    Кога ќе разјасниш на што си со него нема да велиш не кога ќе те праша некој од роднините дали имаш дечко.

12. nextredstyle

Реакциите на твоите се нормални.Имаат право да бидат загрижени со кого и со каков си,но не можат да ти диктираат дали да бидеш со типот или не.Ти размисли си дали си сигурна во врската или не.Разговарај со него.Потоа одлучи што понатаму.

13. SelenaGomez

Имаме сериозна врска и супер функционираме заедно така да...

14. nextredstyle

Ако е се во ред,терај си.Не треба да ти биде гајле што мислат и што ќе мислат другите.

SelenaGomez likes this.
  15. S.deBea

S.deBea Активен член

Тогаш или речи им да кога ќе те прашаат или ако не сакаш да споделуваш такви информации нашали се дека не е важно.
    Не делува како да не си сигурна што тој дечко претставува за тебе. А мислам дека и твоите по 4години си прифатиле дека добро ви оди.

SelenaGomez likes this.
  16. SelenaGomez

Фала ви многу:*

S.deBea and nextredstyle like this.
  17. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Зошто некој би влегол во врска со некој кога нема воопшто доверба во таа личност? Јас се ова го замислувам како измачување, непотребен стрес итн..
    Поработи на тебе, на самодовербата па потоа гради цврсти, сериозни врски - најздраво за тебе.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Зошто се твоите против?

19. corapche

corapche Нов член

Здраво јас сум нова овде доста време го следам форумов но еве денес одлучив да се придружам и јас. Имам дечко со кој одам 1г. и 4 месеци (се знаеме од пред 3години) доста добро се слагаме но многу сум љубоморна се сакам дс знам кај е со кој е како е што е, јас и да нејќам нешто ме тера и често настануваат караници(иако уште откако се фативме си имаме минијатурни караници но чим сме уште заедно не се опасни :D) често ми вика дека сум глупава или не размислувам, без мозок, без логика.. Му кажав дека ми пречи на самодоверба тоа но тој пак по старо. Не знам на кој начин да му кажам за да сфати.не сака да имам некоја физичка активност бидејќи сум слаба и мисли неспособна:punch: барам совет зошто незнам како понатаму еднаш сакаше "пауза"демек така подобро другари но се сакаме и неможеме еден без друг а само се караме како да сме во брак :lol: знам дека во секоја врска има караници но нашата како да зависи од тоа дури и поретко ми обрнува внимание:tmi: I don't know what to do. Фала однапред

20. MINA1195

MINA1195 Истакнат член

Нормално е сите имаат караници. И јас сум во врска повеќе од 5 години и ние се расправаме за ситници и глупости па никогаш до сега не ме навредил. Самата не треба да дозволиш да бидеш навредувана посебно од твојот партнер.Седни го направи му добар муабет и разрешија дилемата сака да биде со тебе или не.

diskreten32, corapche and carangigia like this.
Thread Status:
Not open for further replies.