Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    1.416
    Jas imam problem so taa anksioznost I dvoumenje,samo ne za so decko,iako isto kako tebe imam somnezi dali da bidam so nekogo ili ne,pa onie nemiri I itn.

2. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    1.416
    No neznam sto drugo da mu pisam,pa I toj da ne ostava na seen barem smajli da prati,spored mene nema nikakvi sansi.

3. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Извини вака за ова што ќе ти го пишам, ама ти и тука си напорен со прашањава, а можам да замислам на девојките што им правиш! Прво не може никој да ти напише како да се понашаш и ти да го научиш тоа на памет и така да правиш. Не знам дали излегуваш од дома по кафичи, клубови, ми делуваш дека седиш само дома, аднуваш и пишуваш.. Излези со друштво, така е подобро да запознаеш некоја во живо, малку флерт, " eye contact " па ако имаш прилика ке и пристапиш да се запознаете, да смените бројчиња, ДОКОЛКУ ОСЕТИШ ДЕКА И ТАА САКА. Очигледно е дека тебе ти се приметува многу кога некоја ти се допаѓа и затоа одма те отфрлаат. Глуми малце, не покажувај. Пристапи другарски, па играј топло- ладно да се заинтересира.. Имам милион работи да ти изнапишам, но не можам.. Треба сам да си осетиш, не знам како да ти објаснам, ама сите девојки се различни, кај секоја различни работи "палат" , само во никој случај немој да бидеш напорен. И во врска со пишувањето по соц. мрежи, никогаш не почнувај муабет со "здраво како си, што има ново" зошто такви на ден по 10 ми пишуваат и не враќам зошто се досадни. Ако сакаш на некоја да и пишеш почекај да објави нешто (песна, слика, стори) и пиши, искоментирај и нешто во врска со тоа, некоја шега, нешто позитивно, а не одма викање на кафе и изјавување љубов. :whew: (Ако си од Скопје јас ќе те носам у град една вечер да ти кажам како се фаќаат женски :rofl:)

Последна измена: 27 ноември 2018
    На BorisP, Snowflake97 и Kikiccc им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    ^Од глумење мачо типови останувате сами.
    Мажите треба да се лесна мамка,жените не.

На Feminka22 и honey.11 им се допаѓа ова.
  5. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Дојдов само ова да побарам искуство од некој од вас, па се занесов.
    Раскинав со мојата прва љубов, пред година ипол, имам 19 години, раскинавме затоа што мајка му се пикна во нашата врска и му даваше негативни вибрации, и со тоа врската ни стана токсична. Тој има сега 21.
    По една ипол година, сеуште сме во некаков контакт, одиме во иста теретана, на почетокот не ме „препознаваше“, сега кога ме „препозна“ секогаш ме поздравува, му светкаат очињата и се понаша сосема другачие. Истовремено порано доста многу ми пишуваше да се видиме, но очигледно му беше за секс, еднаш излегов со него, затоа што не се осеќам како порано, па бев што биде нека биде. Ги имаме оние „шали, смеи“ пред однос, ме гушка онака, секогаш ми ја мириса косата, и секогаш кога и да ме види надвор се поздравува, еднаш не ме виде, му пишав, и ми врати со „па зошто не се ти поздрави“ значи не ми одговори со ладен одговор туку се правдаше. Ете денеска, ме виде на сред улица, и ме прегрна, и не знам ниту дали сака да е со мене, ниту дали ме сака за секс-играчка. Не е имал женска после мене, ниту односи со некој. Збунета сум и не знам што ми е. Помош?

На Danyy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Ти сакаш да сте заедно, за него не знаеш што сака.
    Прашај го, директно.
    И нека ти докаже, а не само да ти каже што сака.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Доста пати сум пробала, особено кога уште беше свежо раскинувањето, секогаш одбегнуваше од темата со одговор „веќе си 18 години не си дете зошто се замараш помина“. Сега не ни пробувам, зошто не сакам исто да добијам, но веќе приметувам дека не му е сеедно во некој ситуации, и се понаша поинаку. Јас, јас само сакам да дознаам што му е во главата, што му е со овие покрети што ме збунуваат, не сакам врска пак со него ниту слично.. Сакам да знам нечие слично/исто искуство, за да знам што да правам..

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Значи, тој ти одговорил дека 'што било поминало', ама ти сеуште се надеваш.
    Ако одржуваш контакт, само ќе се измачуваш.
    Ова по мое.
    Ти си знаеш дали си спремна за жртвата што сакаш да ја дадеш.. Односно, да чекаш да се заљуби одново.

На Tina22m, moon1, Alisa22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    А што бива ако мајка му пак се пикна во врската со негативните вибрации.:^)

На moon1 и WildMk им се допаѓа ова.
  10. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Не, не очекувам ништо, погрешно сфати, воопшто не очекувам ништо, ниту сакам нешто повеќе со него. Само сакам да дознаам што сака со овие работи што ги прави, буквално, не сакам никаква врска, имам факс, и останато, па не можам и со токсична врска пак да започнам. Само сакам да знам, дали пробува нешто повеќе со мене, или само манипулира.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Ама јас никаде не реков дека сакам со него да сум во врска..(facepalm)

12. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Па тогаш што се измачуваш со тоа да дознаеш што сака пак со тебе.Што ќе ти помогне тоа, кога веќе не сакаш врска..контрадикторна си.

На Tina22m, Alisa22, KeBideLi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Па затоа што сакам да знам како треба да се понашам кон него, не сакам да сум идиот како некогаш тој што бил па да го повредам во некој контекст. Едноставно барав одговор, или мислење, не други прашања. Но ова е Македонија нели? Погрешен форум, се извинувам што барав мислење, нема повеќе. Имај добра ноќ.|(

На Danyy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Ако не сакаш да испаднеш идиот,тогаш ќе му кажеш отворено и јасно на типчето дека може да сте пријатели и ништо друго.Ем нема да си идиот спрема него,ем ќе имаш пријателски контакт и ништо повеќе од тоа.

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Понашај се онака како што се чувствуваш и мислиш.
    Без разлика тој како се однесува.
    Ти терај си по твое.

На Catnight му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Ова веќе го знам, како што напоменав погоре, сакам мислење и совет за неговите постапки. Имај пријатен ден, не мора да се замараш со темава, барем не со мојот проблем.

Па така и одам, но сепак, доваѓам до она збунувачка фаза и ми се мешаат чуствата, затоа сакам да дознаам, барем некаков совет за неговите постапки.. Дали сака да се вратиме/Дали ме користи за секс играчка со милите покрети/Дали сака врска но сака да види каква сум.. значи имам 100 прашања, па затоа побарав совет

Последна измена од модератор: 28 ноември 2018
  17. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Вечер е...освен ако не си од другата страна на океанот.И ти имај пријатна вечер/ден.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Според она што ти го рекол, значи сака пријателка за секс. 'Тоа што било, поминало' - муабетот.
    Ти кажи си дали сакаш така или сакаш да сте само пријатели... и тоа е тоа.

19. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Кога трет се замешува во врската, речиси сите врски завршуваат со раскинување. Не ти треба дечко кој е со лабилен карактер и слуша други.
    Ете и сама кажа дека не сакаш врска со него, зошто се замараш што сака он од тебе?
    Лошо се имаш поставено, зошто се гледаш со некој кој ти рекол дека вашето време поминало? Се приметува дека он тебе те гледа како девојка за пополнување на време (само за односи). Он си бара девојка за сериозна врска, а со тебе пополнува само време.

Никогаш во животот немој да бидеш со некој кој со тебе сака да има односи и ништо повеќе, покрај себе треба да имаш дечко кој сака сериозна врска, ќе ти биде поддршка, ќе те сака и почитува.

На Tina22m, Snowflake97, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Освен ако и ти не сакаш само односи со него.

На Girly90 и Heartagram им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.