Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dobarcovek

dobarcovek Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Дали мислите дека е во ред, и дали има големи шанси да прифати девојка да излези со дечко, односно да се смува уште првиот ден кога ќе бидат бидат заедно повеќе часа, кога тогаш прв пат ќе се видат и ќе се запознаат?

Дали можи да се случи во првиот ден кога се запознале дечко и девојка на првиот состанок, да се бакнат, и да се обидат да градат врска?

2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Нормално дека е во ред. Во ред е и секс да падне, секако ако постои желба од двете страни. Ништо погрешно нема.
    Се случувало, се случува и ќе се случува. Пак ќе кажам, најнормално нешто.

Од каде вакви прашања и предрасуди ?

На Dadusicka, Amellie13, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  3. dobarcovek

dobarcovek Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Така прашав за совет, да слушнам женско размислување. Бидејќи досега многу машки, ми рекле дека одма кога ќе ја запознам некоја девојка, не треба да и кажам дека ми се допаѓа, или дека не треба ни да помислам да ја бакнам. Зборувам за ден, кога прв пат се запознаваат дечко со некоја девојка

4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Претпоставувам млад си прилично па затоа и вакви прашања.
    Се со умереност, никако напнување и форсирање. Ти викам, самиот ќе видиш, по нејзината реакција, по сигналите што ги праќа, по нејзиното однесување. Ако мислиш дека има нешто и од нејзина страна, зошто да не пробаш? Ништо страшно, нити срамно.

На WildMk, Milobebence, Д.Чобанова и 2 други им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.857
    Со мојов се знаев сат- два кога се смувавме, и излегвавме така неколку дена и официјализиравме некој ден покасно.

Се случва. За некој е избрзано за некој не е. Треба да ја пратиш (не stalking туку да пратиш движења дур сте заедни), колку ѝ се допаѓаш, како реагира околу тебе, дали очигледно флертува и ти дава до знаење дека е заинтересирана и сл.

На WildMk, Milobebence и dobarcovek им се допаѓа ова.
  6. dobarcovek

dobarcovek Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    И другите го имаат истото мислење како @lovestoneddd ?

7. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Лично јас никогаш не би се впуштила толку брзо. За да влезам во врска треба добро да ја запознаам личноста, а мислам дека преку социјалните мрежи тоа не е можно бидејќи сите сме фини таму, посебно во делот на запознавање.
    Ама тоа е само мое мислење, инаку секако дека може да се случи. За некого е во ред, за некого не, до индивидуалното мислење е.

На dobarcovek му/ѝ се допаѓа ова.
  8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    @dobarcovek ако воопшто не го познавам не би на прв дејт. Ама ако ми се допадне и договориме втор дејт, би очекувала и бакнеж на следната средба. Врска покасно, не сакам за тоа да избрзувам.
    Секако суптилно ќе пробаш, ако се уште е рано за неа сам ќе можеш да оцениш по реакцијата.

На dobarcovek му/ѝ се допаѓа ова.
  9. dobarcovek

dobarcovek Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Која е разликата помеѓу зборовите, значењето на зборовите ,,заљубена сум'', за разлика од зборот ,,те сакам''?

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Заљубеноста е она чувство на почеток кога имаш пеперутки во стомак, мислиш само на таа личност. Не е секогаш трајно, затоа и доста врски се неуспешни.
    Но кога тоа чувство ќе се продлабочи, кога ќе поминеш низ повеќе работи со партнерот, кога неговата/нејзината среќа ти е исто важна како и твојата, кога и покрај малите кавги не сакаш да ја изгубиш таа личност и се правиш да е насмеана, тогаш тоа е сакање.

Сакањето некого за мене е исто како сакањето на најблиските од семејството. Колку и да се караш и мириш, секогаш знаеш дека ќе се тука за тебе, во лошо и во добро и секогаш можеш да се наслониш и да им веруваш.

Многу луѓе не прават разлика меѓу поимите и често заљубеноста се истоименува со сакањето.

На sj *O*, poenta, dobarcovek и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Srekji4ka

Srekji4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Не знам дали тука се пишува, нова сум на форумов.
    Ми треба совет, се работи за едно момче. Завршивме заедно основно образование (не бевме во исто одд) но не сме сега во исто школо. Ме следи на инстаграм и јас го следам, цело време ми реплејнува на сторито и знае некогаш да ме праша како сум и сл. Но една вечер во еден саат ми пиша. Ме праша како сум, како во школо бла бла... Ми кажа дека свиѓа некое девојче и после некое време ми кажа дека тоа сум јас :inlove: И јас му реков дека ми се допаѓа и ме праша за врска, јас му одговорив дека може да бидеме заедно но сепак не знам..:( Вечерта се допишувавме до 5 саат сабајле. После таа вечер не го извадив од моите мисли, цело време го мислам но него го нема да ми пише :(. Изгледа дека многу го засакав :$ Што да правам?

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Ако и тој те засакал ќе те побара и ќе те праша во живо не преку инстаграм. Чекај, не се залетувај, види што ќе направи тој

На Srekji4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ..Queen..1998

..Queen..1998 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    141
    Што кога дечкото е многу срамежлив и не превзема иницијатива, се срами дури и да ја погледне?

14. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    А тетка ти омажена е? Има деца? И нас со мм еднаш ни рекоа ајде што уште чекате и двајцата како договорени рековме тоа е наша работа.... Јас на старт ги марширам сите што ги интересира мојот живот... Мама не ми спомнала ти поминаа годините што чекаш, не пак тетка, вујна, стрина, и кога ние си бевме подготвени си стапивме во брак.... И не е страшно да раскинеш веридба па дури и развод да се деси ... Страшно е да останеш во таква врска.... Утре ќе имаш деца, децата сакаат среќна мајка :* раскини си со време, најди си работа, честито дипломирање :hug:живеј си го животот како што ти сакаш :l:

На Edno-devojce и Milobebence им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Мој совет: понастрана и од него и од нејзе. Не ти влијаат добро ни едниот ни другиот.

Таа нека го направи првиот чекор.

На mellst, Shalitra и Tina22m им се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Ако е срамежлив, пријди ти и со тек на време ќе се опушти. :D

17. Tina22m

Tina22m Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    36
    Се согласувам зашо ако и тронка те цени и како што рече се грижел за тебе нема толку незрело да се однесува кога сте во несогласица.

На Alisa22, Shalitra и WildMk им се допаѓа ова.
  18. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Може едно советче, искачам со еден дечко така лабаво ништо сериозно ,веке неколку месеци, иако мене многу ми се допаѓа , и он го знае тоа, и пред некој ден имавме така еден прилично искрен разговор, зашто нешто не ми штимаше неговото однесување, и го распрашав малце.
    Ми вика , дека пред некое време, од прилика 8 месеци имал девојка, и со неа многу оладила работата, и почнала да му откажува искачања, да не се гледа ич со него итн, он сеуште има чувства за неа и незнае што да прави, сеуште биле во контакт, од што сватив он ја бара за искачање она цело време му вика дека работа има или нешто слично такво.
    Несакал да ме искористи само за колку да заврши работа и тоа да е тоа, сеуште не е сигурен што сака да прави со себе, и сега реално незнам ни јас што да правам ни со себе ни со него.
    Имате ли некое искуство со ваква ситуација или некој совет што да правам :(

19. Shmizla94

Shmizla94 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    174
    Да сум на твое место, одма би го откажала. и еден ден тој ќе те побара кога ќе му биде криво.

20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    А да си расчисти тој сам со неа прво да немате главоболка после двајцата.... Нема што ти да му решаваш меѓу нив е.... Ти можеш да ја согледаш ситуацијата меѓу него и тебе, и да пресечеш, верувај многу е лошо чувството кога знаеш дека не е 100% вниманието насочено кон тебе.... Затоа пресечи со време дури е рано ;):*среќно(highfive):l:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.